pondělí 20. prosince 2021

Brand box "Vánoční speciál 2021"

 V předvánoční shonu jsem úplně zapomněla na to, že by měl dorazit další Brand box. Až smska  České pošty, že mi dopoledne budou doručovat zásilku, mi tuhle skutečnost připomněla. Doručovali ale marně - byla jsem v práci, takže box jsem si donesla až večer z pošty. Byl docela těžký, tak jsem byla zvědavá, co v něm najdu. Motto boxu  "vánoční speciál" znělo lákavě...
 

  
Mletý mák - Lagris (200g - 39,90)

Mletý mák je určený jak pro přípravu náplní do buchet či koláčů, tak pro okamžité použití na posypání třeba knedlíků - stačí smíchat s cukrem. Neobsahuje žádné konzervanty nebo jiné přidané látky. Já se musím přiznat, že jsem nic s mákem nikdy nepekla, takže mák v boxu beru jako výzvu. 
 
 Francouzský dresing - Develey (230 ml - 49 Kč)

Pikantně kořeněný dresing zjemněný koprem a rajčatovým protlakem je vhodný ke všem druhům salátů. U nás tedy jen k těm, které si budu dělat pro sebe, protože manžel kopr nesnáší. Francouzský dresing jsem nikdy neměla, značku Develey neznám, takže ráda vyzkouším.

Kokosový nápoj Joya (200 ml - 29,90)

Kokosový nápoj  je v bio kvalitě, neobsahuje laktózu ani soju a díky balení v krabičce s brčkem ho lze použít i jako rychlou svačinku. Mně zatím žádné  alternativních mlék nijak nenadchlo, ale  pokud mi mne ani toto neosloví na přímé pití, tak nebudu mít problém ho spotřebovat do ovesné kaše.

Mouka na perníčky - Babiččina volba (1 kg - 17,90)

Směs pšeničné a žitné hladké mouky určená speciálně na pečení perníčků. Tak ta měla být v boxu už minule - kdo peče perníčky až tři dny před Vánoci? Ale myslím, že na litý perník půjde použít bez problémů a ten peču docela často. 

Barista Espresso Style - Tchibo (200 g - 199,90)

Instatní káva vyrobená z pomalu pražené kolumbijské kávy je výrobek, který já určitě nevyužiju. Instatní kafe nepiju ani já (já tedy nepiju žádné) ani nikdo z mého nejbližšího okolí. Ale snad mu nějakého nového majitel najdu.

Créatif Olive - Bonduelle (425 ml - 39,90)

Směs cukrové kukuřice, černých a zelených oliv a papriky mne naopak v boxu potěšila. Myslím, že se bude hodit dobře do těstovinového salátu (ovšem ten bude zase jen pro mne, protože kromě kopru manžel nemiluje ani olivy).

Oat Pillows jahodové - Bonavita (375 g - 69,90)

Polštářky s jahodami jsou z nové ovesné řady výrobků společnsoti Bonavita. Jsou vyrobeny z celozrnných ovesnýc vloček, pšeničných otrub, obsahují lyofilizované jahody a nejsou plněné. Já si na extrudované výrobky zrovna nepotrpím, ale novinku možná vyzkouším..

Zátkovy vaječné těstoviny Abeceda (500 g - 26,90)

Tento produkt nebyl uveden v letáku, takže předpokládám, že jde o odměnu za hodnocení produktů z boxu na stránkách www.novinkyschuti.cz. Jinak byly už  v předminulém boxu a musím se přiznat, že jsme je ještě nepoužili. Upřímně - moc mne nenadchly, ale darovanému koni se nemá koukat na zuby, že...
 

Box jsem získala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu
 
V boxu bylo celkem 7 produktů + jeden navíc  (a kromě toho ještě  časopisy Bylinky a  Domácí lékař). Celková  hodnota produktů v boxu byla kolem 450 Kč, což je docela hodně. Jen škoda, že půlku té hodnoty tvoří instatní kafe, které nevyužiju.  Nebyl tu ani tentokrát žádný produkt, nad kterým bych zajásala, na druhou stranu  myslím, že ani žádný vyložený propadák. A pro mne box obsahoval dost novinek - vlastně žádný z výrobků nemám vyzkoušený. Nejvíc mne asi zaujala kukuřičná směs od Bonduelle a mouka na perníčky, u které je ale škoda, že dorazila prostě pozdě na to, aby šla využít na vánoční pečení. A vůbec si myslím, že box svému mottu "Vánoční speciál" moc nedostál - kromě té mouky mi Vánoce v boxu neevokovalo vůbec nic.
Box nakonec celkově hodnotím tak na  65 % , a  to  díky poměrně vysoké hodnotě obsažených produktů a tomu, že pro mne byla většina z nich novinkou. 












25 komentářů:

  1. Zajímavá nabídka, ale já bych použila snad jen tu kukuřici. Instantní káva mi nechutná. Jsem rozmazlená kávou opravdu kvalitní a ráda si na ni pochutnám, písmenka do polévky se při rychlém vaření hodí, ostatní produkty neznám. Tak pro mě : box asi za 4. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. No, musím říct - nic moc... Před Vánocemi bych čekala trochu něco jiného.
    Stáňo, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, na vánoční pečení už ten box přišel pozdě, ale mohlo tam být aspoň něco silvestrovského. Tak třeba příště to sezónní ladění vychytají líp.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, já jsem naopak s mákem pekla hodně. Většinu produktů se dá asi využít, kromě instantní kávy, tu pije můj muž, já musím mít čerstvě umletou. A není tam nic s nádechem Vánoc, viď? Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, u nás právě v širokém okolí nepije instatní kafe v podstětě nikdo. Jinak máš pravdu, že vlastně všechny ostatní kousky využijeme - jen prostě nevzbudí nadšení ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  4. Tak jediný, co by u mě mělo úspěch by byly jahodové polštářky :-D

    OdpovědětVymazat
  5. ve vánočním speciálu bych čekala něco jiného :D :) nejvíce by mne potěšila ta plechovka, ani jsem nevěděla, že značka Bonduelle dělá tuto směs... tu musím mít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu zeleninovou směs od Bonduelle vidím tak poprvé.

      Vymazat
  6. Já ho mám ještě doma nerozbalený...:-) No, ale neodolala jsem a koukla sem a teď mám po překvapení, dobře mi tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla, že ho už měl někdo na blogu o den dřív, ale tentokrát jsem odolala (občas neodolám a taky se to to překvapení připravím)

      Vymazat
  7. Stano, vetsinu vyuzijes, kava se hodi jako darek treba:-), asi to neni tak zle, to prekvapeni je asi pokazde to nej, ne? :-) Pekne dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, máš pravdu, že mne na těch boxech baví i to překvapení. A občas je tam něco, co bych si sama určitě nekoupila, a díky boxu to objevím a zachutná mi to.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, od téhle značky dresinků jsem měla bylinkový a mě osobně moc neokouzlil. S tou moukou mi to taky přijde s křížkem po funuse a hnedka mě to napadlo, co jsme obsah viděla, jinak mi s touto vyjímkou zas tak vánoční nepřijde. Já si o víkendu objednávala Glanc box, který má dorazit v lednu, tak jsem zvědavá. Je to můj první takový box, vlastně druhý. Kdysi jsem ještě zkoušela knižní obdobu - Knihobita. Náhodou můžeš udělat písmenkovou polívku, tu má rád každej :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, moc vánočně laděné to fakt nebylo - škoda. Těstovin si dávám do polévky hodně málo, mám raději čiré vývary, takže ta abeceda u nás vydrží fakt dlouho:)
      Glanz box mám objednaný taky ...

      Vymazat
  9. Mák bycnh použil na makové buchty. Takový ty klasický, Honzovský :D
    Pod pojmem vánoční bych si asi představil trošku jinou nabídku produktů, ale zas na druhou stranu je to taky pěkná směska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já spíš uvažuji o nějakém koláči v kombinaci s tvarohem, ale buchty nejsou taky marný nápad.

      Vymazat
  10. Stáňo, zdravím. Určitě něco využiješ, něco podaruješ. Ale je pravda, že tam chybí to vánoční ladění, a přitom teď je tolik možností... Přeju krásné Vánoce ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, přesně - to vánoční ladění mohlo být lepší než jen mouka na perníčky, na které navíc už bylo pozdě...
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Jéé to je škoda, také jsem čekala nějaké vánočně laděné věci a na toto... Nějaké víno, koření na svařák nebo aspoň to perníkové :D :D Ale aspoň že většinu produktů využiješ.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - to vánoční ladění chybělo. Ale aspoň slušná hodnota produktů a kromě kafe to využijeme.

      Vymazat
  12. Musím říct, že z tohoto boxu bych využila skoro všechno, povedený box :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chybělo to vánoční ladění, využitelné věci to bezpochyby jsou (tedy v mém případě kromě kafe)

      Vymazat
  13. Brand box se mi líbí, určitě byl přínosný :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)