úterý 9. listopadu 2021

Z kosmetické poličky 28

 Dneska jsem dopotřebovala první listopadový kousek, takže přišel čas vyprázdnit tašku, kam je odkládám, aby se mi nepomíchaly ty říjnové s listopadovými.  Tentokrát je tu na mne docela dost kousků, dokonce i ty už dva měsíce slibované krémy na ruce (i když jeden vydržel až do listopadu). Tak jestli máte chuť, pojďte se podívat, co jsem z té tašky vysypala.
 
 
 
 
Krém na ruce Pur Arnica  (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 75 ml. Cena  - 119 Kč
Hydratační krém na ruce obsahuje bio arniku. Má jemnou, nevýraznou rostlinou vůni, dobře se roztíralo i vstřebávalo. Měl i slušný vyživující efekt.  Balení má  praktické odklápěcí víčko, na které se dá tuba postavit. Líbí se mi i střídmý design Patří sice spíš k dražším krémům, ale byla jsem s ním hodně spokojená.
5/5

Sprchový gel Vanille&cokos (Balea)

Koupeno - dárek. Balení - 50 ml. Cena - ? (podle netu 19,90)
Tenhle sprcháč jsem dostala už před delší dobou v nějakém dárkovém balíčku, takže byl nejvyšší čas ho spotřebovat. Dovolená na to byla vhodná příležitost. Sprcháč má  bílou barvu a středně hustou konzistenci. Hezky voní, vůně je víc kokosová než vanilková, ale i ta vanilka tam cítit je. Pěnil tak průměrně a nijak nevysušoval. Balení v plastové lahvičce s odklápěcím víčkem je praktické. Design je takový kalsický "baleácký".
3/5

Regenerační  sérum Anti-age (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena  - dárek k nákupu (podle netu  1190 Kč)
Vysoce renenerační sérum obsahuje nekter z pupenů šeříků, který by měl vyhlazovat pleť a redukovat známky stárntí.  Sérum má lehce  nazlátlou barvu a příjemnou jemnou vůni.  Používala jsem ho na den i na noc. Krásně se vstřebávalo a pleť po něm byla pocitově opravdu vyživená a vyhlazená. Balené je v lahvičce z bílého skla, která působí elegantně, ale není vidět kolik produktu zbývá, což je trochu nepraktické. Lahvička je opatřená kapátkem, které fungovalo bez problémů a povedlo se mi jím spotřebovat opravdu všechno sérum. 
5/5
 
Odličovací tampony (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 140 ks. Cena - 13,90 (akce, běžně 19,90)
Tyhle odličovací patří mezi stálice na mé kosmetické poličce. Jsou středně silné, mají jednu stranu strukturovanou, druhou hladkou,  slušně sají a nerozdělují se při vytahování z obalu. A cenově vychází velmi dobře (i normálně, natož v akci, ve které jsem je vychytala tentokrát).
4/5

Balance&Mild (Palmolive)

Koupeno - ?  Balení - 90 g. Cena - ? (podle netu 10 - 15 Kč)
Tohoto mýdla nafasoval manžel v práci celý balík, i když my ho občas kupujeme i sami. Má bílou barvu a nevýraznou, mýdlovou vůni. Slušně pěnilo, mylo a nijak extra nevysušovalo. Jde o takovou mýdlovou klasiku, která neoslní, ale ani neurazí.
3/5
 
Black&White Invisible Pure (Nivea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 50 ml. Cena - 59,90
Další stálice na mé kosmetické poličce. Na antiperspirant Nivea v provedení roll-on nedám dopustit. Nedělá fleky na oblečení, má jemnou, nevtíravou vůni a vydrží chránit celý den. Vlastně už jiné antiperspiranty skoro nekupuju.
5/5

Krém na ruce Milk&Honey (Oriflame)

Koupeno – dárek. Balení – 75 ml. Cena - ? (podle netu kolem 110 Kč).
Zvláčňující krém na ruce obsahuje bio výtažky z medu a mléka. Tuba  má odklápěcí víčko, na které ji lze postavit, a velmi střízlivou barevnost. Samotný krém má hutnější  konzistenci, ale roztíral se mi celkem dobře. Na rukou zanechával trochu lepkavý film, což ho předurčilo k použití před spaním, kdy mi to nevadilo. Ve vůni je patrný hlavně med (který působí poněkud uměle), lehce zjemněný mlékem. Ruce ošetřil poměrně dobře – po této stránce jsem s ním byla spokojená.
3/5

Tender care Blueberry (Oriflame)

Koupeno – swap. Balení – 45 ml. Cena - ? (podle netu kolem 140 Kč).
Tzv. zázračný kelímek  obsauje včelí vosk a vitamin E, borůvková varianta je obohacená o olej z borůvkových semínek. Používala jsem ho hlavně jako balzám na rty na noc  a v tomto směru se osvědčil – rty mi hezky vyživil. Vůně nebyla nijak výrazná, spíš obecně ovocná, než vyloženě borůvková. Co je ale podle mého strašlivě nepraktické je balení. Modrý kelímek sice vypadá hezky, ale vzhledem k velikosti se z něj balzám v podstatě nedá nabrat  na bříško prstu, ale část ho prostě skončí za nehtem, což není zrovna ono. Navíc vzhledem ke tvaru kelímku se z jeho zákoutí poslední zbytky dolují docela obtížně.   Já obecně moc nemiluju balzámy, které je třeba aplikovat prstem a tohle je nenepraktičtější balení, ve kterém jsem balzám zatím měla, takže plný počet bodů mu prostě nedám. Zlaté tyčinky…
4/5
 
Krém na ruce Mango a koriandr (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 30 ml. Cena  - dárek k nákupu (podle netu  89 Kč)
Krém na ruce s obsahem bambuckého másla má malé šikovné balení vhodné do kabelky, ze kterého jdou vydolovat opravdu i poslední zbytečky krému. Já jsem teno krém používala v práci (kromě kabelky je balení šikovné i do šuplíku) na přemáznutí rukou během dne. Má lehoučkou texturu, dobře se mi roztíralo i vstřebávalo a nezanechávalo na rukou mastný film (což je v kanceláři fajn, mít na spisech mastné v fleky není ideální). A krásně voní po mangu (koriandr jsem v něm necítila). Horší je to s vyživujícím efektem - ten je takový průměrný (což vzhledem k nadprůměrné ceně není ideální). Ale používala jsem ho moc ráda a není to mé poslední balení ;-).
4/5

Vzorky a  hotelová balení

Hydratační krém  CeraVe. Zjemňující krém CereVe
Vzorek 7 ml
Vzorky jsem dostala k testován v rámci  #trndprojekt a postupně je spotřebovávám (tyto padly na dovolené). Zjemňující  divně voní, ale zase funguje na zdrsnělá místa pokožky. Podrobnější recenze byla tady. Musím se přiznat, že u těchto krémů už mne unavuje používání vzorků - přece jen to není tak komfortní.
4/5
Pure color micellar (Nivea)
Vzorek  2x 9 ml
Vzorek obsahoval jak micelární šampon tak i kondicionér (který lze použít i jako masku). Oba přípravky obsahují malinový ocet a makadamiový olej a měly by omezit vymývání barvy. Šampon má bílou barvu, kondicionér je růžový. Oba přípravky příjemně voní, i když maliny jsou ve vůni cítit jen nepatrně. Šampon hezky pěnil a balení mi vyšlo na dvě umytí hlavy.  Kondicionér vyšel na jedno použití a vlasy po něm šly opravdu pěkně rozčesat. Celkově jsem byla s oběma produkty spokojená, vlasy mi přišly dobře ošetřené, hladké a lesklé  a docela zvažuji koupi ... (až pohnu s domácími zásobami).
5/5
 

Parfum Rose of Bulgaria
Vzorek - 2 ml
Pafrém s růžovou vodou měl  skutečně výraznou vůni růží - na mne skoro až moc,  já nemám tuhle vůni nijak moc v oblibě. Díky tomu  jsem tu ten vzorek měla hodně dlouho, než jsem se dobrala do konce.
2/5
Sprchový šampon Fontana
Hotelové balení 20 ml
Šampon je určený na tělo i na vlasy, já po použila jen jako klasický sprcháč. Má světle modrou barvu, řidší konzistenci  a svěží neutrální vůni. Nevysušoval, pěnil průměrně. Balení vyšlo na dvě použití. 
3/5
 

Anti-age cream Belleza (N.A.E.)
Vzorek 1,5 ml
Denní krém určený pro péči o zralou pokožku obsahuje olej z hroznových semínek, aloe vera a kyselinu hylauronovou. Měl příjemnou konzistenci, lehce se roztíral, dobře se vstřebával.  Ve vůni jsem cítila závan hořkých mandlí. Vzorek vyšel na dvě použití a přišel mi velmi příjemný
4/5
Hylauron Therapy 3D (Dermacol)
Vzorek
Remodelační krém na oči a rty obsahuje kyselinu hylauronovou a měl by mít protivráskový účinek. Měl nevýraznou nezajímavou vůni a poměrně lehkou texturu, takže se dobře roztíral a okolí očí i rtů slušně vyživil. Vrásky mi tedy ale nezmizely :).
3/5 
 


Celkem jsem v říjnu spotřebovala  9 kousků  a k tomu se mi povedlo díky dovolené zlikvidovat i docela slušnou hromádku vzorečků.  Kromě mé stálice - antiperspirantu od Nivey mne nejvíc zaujalo sérum od Yver Roche a taky vzorek micelárního šamponu a kondicionéru od Nivey. Vyložený propadák tu tentokrát vlastně nemám, ale moc  mne nanadchl  parfém s růžovou vodou.


21 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    moc pěkná spotřeba. L9bí se mi, jak poctivě likviduješ vzorečky, já se o to taky vždycky snažím, nerada něco vyhazuji. Znám krémy na ruce Yves Rocher a souhlasím plně s tvým hodnocením. Krm na ruce Oriflame jsem měla, ale vadí mi ta parfemace, nemám tuto řadu ráda. Dokonce z ní mám doma peeling na ruce a nepoužívám ho, a to já peelingy miluji... Zaujalo mě to sérum Yves Rocher, vypadá hodně dobře. Myslím si, že mám doma taky vzorek šamponu a kondicionéru Nivea, je to asi z nějakého časopisu. Pořá si to tu schovávám na nějaké cesty...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, dovolená je na vzorečky vhodná příležitost. Ten vzorek šamponu od Nivey byl myslím buď v nějakém Glanz boxu nebo v DM boxu, tak ho máš možná taky odtud.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, řekla bych, že sázíš na jistotu, ono zrovna u kosmetiky se experimenty nemusí vyplatit.
    YR zklame jen málokdy, z Oriflame jsem doma už roky nic neměla.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, YR mne skutečně vyloženě snad nezklamal nikdy, jen občas mi něco přijde trochu předražené. Ale zas je fakt, že mívají slevy a dárky k nákupům...
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, zdravím. S kouzelným kelímkem od Oriflame mám stejnou zkušenost, nešikovné balení. Antiperspirant od Nivea také ráda používám. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, antiperspirant Nivea je můj velký oblíbenec. A u toho zazračného kelímku mne to balení štvalo neskutečně, obsah byl naopak velmi fajn.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Stáňo, mě vyhovuje krém na ruce YR, je malý a do batůžku praktický, Nivea u nás stálice.
    Přeji hezké dny. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já ty malé krémy YR mám taky do kabelky (zrovna dneska jsem dodělala další) a nebo právě v práci do šuplíku. Doma a na chalupě používám velká balení.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, moc pěkné kousky. Yves Rocher mě zaujalo jejich novým Botanique sérem, ale za tisícovku je na mě trochu drahé, tak jsem využila výhodné nabídky u Oriflame a už mám na cestě další kousek z řady Optimals, teď jedu tu hydratační Hydra Radiance. Mléko & med je jedna z mých, mamčiných i babičiných vůbec nejoblíbenějších řad ani mi popravdě chemická nepřijde. Zázračných kelímků máme doma hned několik bezkonkurenční jsou na drobné oděrky nebo takový odřený nos, na pusu taky preferuju tyčinky, ozvláště teď, co mám nehty, tak mě pěkně síří, když mi za ně něco zalézá a musím to složitě vymývat a šťourat.Od NAE mohu doporučit jejich Energia řadu, tu mám ozkoušenou a možná budu kupovat znovu. Od Rose of Bulgaria jsem měla vzorečky krémů a za mě příjemná levnější kosmetika právě s růžovou vodou, akorát být na místě značky inovovala bych balení do dnešní doby. Já mám s používáním vzorečků problém obecně. Nivea micelární šampon jsem měla ten na mastné vlasy a vůbec mě neoslovil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já zas skoro nepoužívám Oriflame - jedině, když od někoho něco dostanu (nemám v dosahu nikoho, kdo by distribuoval). Na odřený nos jsem neměla příležitost zázračný kelímek vyzkoušet - za celou dobu, co jsem ho používala, tak jsem neměla rýmu (jedno z mála pozitiv toho, že musíme mít v MHD a v krámech roušky ;-))

      Vymazat
  6. mám ráda zázračné kelímky...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jde o obsah, tak já taky - štvalo mne balení...

      Vymazat
  7. Já od YR ještě žádný krém na ruce neměla, tak jsem si teď pořídila jeden z vánoční limitky. Dále mám ráda ty odličovací tampony Cien, poměr cena výkon super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, u těch odličovacích tamponů z Lidlu je poměr cena - výkon fakt hodně dobrý. O nějakých kouscích z vánoční limitky taky uvažuji, ale asi vezmu jen malá kabelková balení, na doma upřednostním ten s arnikou, je účinější.

      Vymazat
  8. Stáni, tak ten zázračný kelímek znám jen v růžové, ten už znám snad 25 let, a červené, modrý jsem nikdy neviděla. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, růžový mám teď :). Přijdou mi hodně podobné.
      Hezký den

      Vymazat
  9. Serum i kremy na ruce byme asi potesily:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, ten krém s arnikou je lepší, pokud jde o výživu rukou, ten malý s mangem zas skvěle voní, takže mi vyhovovaly oba.

      Vymazat
  10. Ahoj, nechybí mýdlo, to je tak pěkné a stylové. Sérum od YR je zajímavé, vím žes o něm psala. Ale krémy od YR na mé ruce jsou slabé, velká škoda, protože mají vždy tak skvělé limitky. Kuličkový deodorant Nivea mám taky ráda, ale nyní mám pánskou kuličku Cien a taky fajn. Krásný víkend milá Stáno. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já ty malé krémy na ruce od YR používám hlavně v práci na občasné přemáznutí rukou, na to jsou fajn a hezky voní. Na noc od YR používám krém s arnikou, ten vyživuje líp než ta malá balení nebo vánoční limitky.

      Vymazat
    2. Mám pocit, že Baleu sprchový gel mám také :)

      Somethingbykate

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)