čtvrtek 5. srpna 2021

Z kosmetické poličky 25

 Počet kosmetických produktů, kterým jsem se během srpna podívala na dno, dosáhl u mne průměrného počtu 7 kousků, protože jak šampon, tak odlakovač na nehty se poroučely až první srpnový den a potkáte se s nimi tedy až v dalším článku. Tentokrát chybí vzorečky (a hotelová balení), protože ty jsem při pohybu na trase doma - chata - chalupa nevyužila.
Ale dost  povídání o tom, co tu není,  a pojďme se mrnknout, co jsem to tedy spotřebovala.
 


Hand&nail cream (Kamill)

Koupeno – DM drogerie. Balení- 30 ml. Cena -29,90
Krém na ruce s heřmánkem měl příjemnou vůni a středně hustou texturu.  Dobře se roztíral i vstřebával, nezanechával ruce mastné (používala jsem ho v práci, kde mi tahle vlastnost hodně vyhovovala).  Výživa rukou byla taková průměrná, ale celkově ho hodnotím jako příjemný krém.
4/5

Aloe vera Joghurt  gel(Fa)

Koupeno – Albert. Balení – 250 ml. Cena – 39,90 (akce)
Sprchový gel s jogurtovými protein a mlékem z aloe vera měl bílou barvu  a středně hustou konzistenci. Dobře se aplikoval, pěniil průměrně a nevysušoval. Balení je neprůhledné, má odklápěcí víčko a nebyl problém z něj dostat i poslední zbytky gelu. Nenadchla mne vůně – po aplikaci dostává takový nepříjemný chemický nádech. Byla jsem docela ráda, když jsem gel dopotřebovala.
2/5

Food mask Cice (Neutrogena)

Koupeno – DMbox . Balení – 1 pár. Cena -  cca 100 Kč (podle netu)
Intenzivní  maska je určená pro péči o suchá chodidla. Balení obsahuje dvě „ponožky“ s  vnitřní vrstvou napuštěnou pečujícím gelem. Jsou opatřeny lepítky, kterými se utáhnou kolem kotníků, takže nespadávají. Na noze se nechávají 10 minut, zbytek gelu se pak vmasíruje do pokožky. Maska byla moc příjemná  a chodidla byla po jejím použití  krásně vyživená.  Jen bych (za tu cenu) ocenila déle trvající efekt.
4/5
 
Black&white Invisible Pure (Nivea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 250 ml. Cena – 54,90
Můj nejoblíbenější a nejčastěji používaný antiperspirant - nedělá fleky na oblečení, má jemnou nevtíravou vůni, poskytuje opravdu dobrou ochranu celý den a  aplikce pomocí roll-on mi taky vyhovuje. Prostě spokojenost veliká. Střídám většinou jen variantu Pure a Clear, mezi kterými moc nerozlišuji. Tentokrát jsem měla Pure. 
5/5
 
Intimate whipes (Chilly)  

Koupeno – DMbox . Balení – 12 ks . Cena -  54,90  Kč (podle netu)
Ubrousky pro intimní hygienu s antibakteriální přísadou a obsahem šalvěje lékařské a mateřídoušky jsem využila na chatě, kde máme poněkud provizorní provozní podmínky. Měly jemnou nevtíravou vůni a příjemně se používaly. Ocenila jsem těsnost balení - zapomněla jsem načnutý balíček ubrousků na chatě přes zimu, takže jsem čekala, že budou vyschlé. Ale překvapivě i na jaře  byly naprosto OK.
5/5

Wattepads (Ebelin)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 70 ks. Cena – 19,90
Poslední balení odličovacích tamponů této značky, které jsem měla doma a se kterými jsem v poslední době nebyla spokojená, protože se při vytahování z balení rozdělovaly. A to je věc, která mi leze bytostně na nervy. Další už si pořizovat nebudu.
2/5
 
Sens Seventh  Heaven (Avon)

Koupeno - dárek. Balení - 250 ml. Cena - ?
Sprchový gel s vůní růží pivoněk a pižma měl červenou barvu, poměrně hustou konsistenci a pro mne hodně těžkou a výraznou vůni, která mi vůbec nevyhovovala, naopak mi byla nepříjemná.  Jinak na mytí byl takový průměr, nevysušoval a celkem slušně pěnil. Lahvička měla víčko, které se trochu netradičně odklápělo do strany. Nakonec jsem ho odvezla na chalupu, občasné používání jsem zvládla, ale fakt jsem byla ráda, když jsem se dostala na dno.
1/5
 

 
Favoritem měsíce jsou kromě již tradičního antiperspirantu Nivea i ubrousky Chilly, které mne příjemně překvapily. Jako propadák skončil sprchový gel Seventh Heaven  od Avonu - pro mne svou vůní nebyl sedmé nebe, ale spíš třetí kruh pekla...
Znáte někdo ten sprcháč od Avonu? A pokud ano, co říkáte na jeho vůni? A máte v poslední době taky mizernou zkušenost s odličovacími tampony Ebeline jako já?
 

28 komentářů:

  1. Ten krém na ruce jsem měla a nebyl špatný :)
    Jinak moc pěkná spotřeba!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Stáni,
    znám z tvých produktů krém na ruce, vatové tamponky a ty ubrousky. Ani jeden z těch gelů v této parfemaci jsem neměla, takže nemohu soudit. Znám jiné gely z Avonu a s nimi jsem byla spokojená. Mám ale tendenci si objednávat pořád ty samé vůně, co mám ráda. Já spotřebováno snad sepíšu zítra, aby vyšlo o víkendu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já preferuji jiný typ vůní (citrusové ap.), takže kombinace růže a pižmo pro mne nebyla. Nadšená z něj na chalupě nebyla ani máma...
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, ano v poslední době se kvalita některých privátních produktů DM drogerie zhoršila. Tyto tamponky taky používám a mám stejnou zkušenost. Lepší jsou ty větší, oválné. Přestala jsem úplně kupovat jedny intimky, které jsem používala roky. Neměla jsem nervy na každodenní operaci při odstranění z prádla.
    Ubrousky Chilly jsem si koupila letos na dovolenou a taky jsem spokojená. Ponožky neznám a ty bych ráda vyzkoušela.
    Krásný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já bych si ty ponožky sama určitě nekoupila, ale vyzkoušela jsem je ráda, když byly v boxu. Možná kouknu, jestli nejsou nějaké cenově příznivější. Ty ubrousky byly příjemné překvapení, já je jinak moc nepoužívám, nakonec mi většinou vyschnou, ale tyhle držely a byly i příjemné.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo, z Tvé ukázky jsem měla jen vlhčené ubrousky na intimní hygienu, taky na chalupu a super. Sprchové gely od Avonu používám, ale tento jsem neměla. Zaujala mě ta maska na nohy, teď jsem jednu dostala a spokojená jsem nebyla, ale už nevím značku. Měj se hezky a díky za recenzi. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, ty ubrousky jsou opravdu fajn. Já naopak s kosmetikou od Avonu mám naprosto minimální zkušenosti, srpcháč to byl myslím můj první.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáňo, u nás jsou sprchové gely od Avonu celkem oblíbené, i když zrovna tuhle vůni jsem neměla. Pánské mi voní a já mám v horkých dnech ráda vůni Pure - čistá, jemná, chladivá.
    Ponožky občas používá dcera, já je zatím neměla.
    Měj pohodový pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já kosmetiku od Avonu používám zcela minimálně - neznám žádnou prodejkyni, tak k ní nemám kde přijít. Jen občas něco dostanu jako dárek nebo to swapnu. A taky preferuji jemnější vůně.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Zajímavé kousky, Stani. Zaujala mě ta maska na nohy. Na tu se podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, mně by masku na nohy asi nenapadlo koupit, ale byla v DM boxu, takže jsem ráda využila možnosti ji vyzkoušet. V létě se nohy hodí víc opečovávat... :)

      Vymazat
  7. Ten deodorant od Nivey si také kupuju, preferuju ty druhy, které nedělají fleky na oblečení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deodorant od Nivey je moje stálice už řadu let. Jen občas si pro změnu koupím nějaký jiný, ale vždycky se vracím.

      Vymazat
  8. Sprchac neznam, nastesti:-), a nektere tampony, pravda, toto delaji, netusim ale uz jake, mozne je, ze prave tyto. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, nejšílenější tampony z tohoto pohledu jsou privátka z Billy (tuším zn. Clever). Koupila jsem si je na chalupu a už se těším, až je zlikvidujeme.

      Vymazat
  9. Třetí kruh pekla? 😂 To jsem nikdy neslyšela.
    Neznám nic kromě vatových tamponů 😉
    Krásný víkend 🙋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou zbytky školní literatury :), stejně tak to mohl být devátý.
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni, Avon sprcháče znám a pořizuji - nejradši mám asi variantu Fruity MArgharita, jinak pořizuji, co mě zaujme. Fa naopak nevyhledávám v žádné kategorii, prostě už mi přijde oproti ostatním značkám za Zenitem. Teďka mám lov na nějaký dobrý antiperspirant Nivea mi zničehonic udělá v podpaží bílou vrstvu a odrolí se a Rexona je taková dost agresivní na dlouhodobé používání. No a tamponky ty mám obvykle právě buď ebelin maxi nebo od Cienu z Lidlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, já si Fa taky moc nekupuju, tenhle sprcháč (a ještě jeden další) mi padly do oka v nějaké slevové akci a moc úžasný kup to tedy nebyl. Tampony Cien používám v poslední době nejčastěji, mají dobrý poměr cena - výkon.

      Vymazat
  11. Od Avonu už neobjednávám vůbec nic. Zato Neutrogenu mám ráda moc, její krémy na ruce jsou výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Neutrogeny snad nikdy nic neměla (a nebo před takovou dobou, že už si to nepamatuju), ale mám ji v hlavě uloženou jako dobrou značku (asi díky recenzím)

      Vymazat
  12. Stáni, Avon sice kupuju celkem často už léta, ale na tento sprcháč si nevzpomínám. Krém na ruce z tvojí kosmetické poličky jsem vyzkoušela, ale mně nebyla příjemná ta vůně. Díky za další kosmetickou exkurzi. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, s vůněmi to má každý trochu jinak. Věřím, že někomu mohl i vyhovovat ten sprcháč, jehož vůně mi vadila...
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Měla jsem tu masku na nohy a musím s tebou souhlasit, že za tu cenu by ten efekt mohl vydržet déle. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, asi se shodneme - maska je příjemná, ale...

      Vymazat
  14. Chilly používám i já, ale vyhovuje mi to pálivé zelené :) Kamil krém je fajn. Hodnotila bych oboje stejně.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)