sobota 28. srpna 2021

Co jsem taky ochutnala - zmrzlinový speciál II

 Počasí posledních dnů nám zdá se dává pomalu najevo, že se blíží konec léta a s ním taky konec zmrzlinového mlsání. Ne že bych si mimo sezónu zmrzlinu nekoupila, ale přece jen to není tak často jako za horkých letních dní. A vypadá to, že těch už nás asi moc nečeká, tak jsem se rozhodla, že sáhnu do zásobníku, kam jsem postupně během léta ukládala fotky zmrzlin, které jsem ochutnala poprvé, a letní dny si připomenu aspoň takto, když už za oknem víc prší než svítí slunce.
 



Míša jahodový (Unilever)

 Koupeno - Billa. Balení - 55 ml. Cena - asi 15 Kč 
Tvarohový nanuk s jahodami v čokoládové polevě je myslím u této značky novinka. Chuťově bych ho zařadila mezi průměr, klasická verze Míši jen s tvarohem mi chutná víc, v jahodové verzi mi pak asi chutná víc Mrož.
3/5
 
Ruská zmrzlina smetanová (Originál ruská zmrzlina)

Koupeno - Albert. Balení - 50 ml. Cena - asi 12 Kč
Zmrzlina se mi nezdála vůbec smetanová - je to taková průměrná zmrzlina v čokoládové polevě. Složení se mi zdálo spíš takové náhražkové (glukozo-frutozový sirup, voda, smetany jen 1 % ..). Úplný propadák to nebyl, ale zklamala mne.
2/5

Classic (Gellateli)

Koupeno – Lidl. Balení – 460 ml. Cena – 49,90 (akce)
Nákup této zmrzliny byl trochu omyl - myslela jsem, že je čokoládová, ale jde o zmrzlinu s příchutí bourbon vanilky a kousky čokolády, krerá je nahoře vylepšená čokoládovou krustou.  Ve složení je glukózový sirup, který já považuju za náhražku, takže tím u mne body nezískala. Ale je ze smetany a mléka, ne z rostlivnných tuků, což zas považuji za plus. Na chuť  mi  zmrzlina nepřišla moc vanilková, spíš taková smetanová. Hodnotila by jí jako hodně průměrnou.
3/5 

Pegas 3Choco (Prima)

Koupeno – Bio Market Vacek. Balení – 100 ml. Cena – cca 20 Kč
Smetanový čokoládový krém v bílé čokoládě s čokoládovým toppingem  mne tak trochu  překvapil tím, že je v bílé čokoládě (ta malinká písmenka, kterými je to napsané, jsem v krámě nepřečetla a z názvu jsem nesprávě vyvodila, že extra čokoláda znamená hodně čokoládové, což je pro mne hodně hořce čokoládové). Díky bílé čokoládě je na mne výsledný dojem hodně sladký, i když samotná čokoládová zmrzlina špatná není. A oceňuji, že obsahuje mléko, smetanu a cukr a ne z rostlinné  tuky a glukozový sirup.
3/5

Krajanka  zmrzlina (Polárka)

Koupeno – bufet v práci. Balení – 50 ml. Cena  - 16 Kč
Tahle zmrzlina  mne zaujala příchutí vaječného likéru, která je docela nezvyklá.  Zmrzlina obsahuje zakysanou smetanu, má polevu z mléčné čokolády (ta je poměrně tenká a hodně průměrná) a po vaječném likéru skutečně docela chutná.  Docela zajímavé zpestření zmrzlinového trhu.
3/5

 Extreme Dark   (Gellateli)

Koupeno – Lidl. Balení – 110 ml. Cena – 19,90 (akce)
Čokoládová zmrzlina s čokoládovou polevou je přesně pro mne. Zmrzlina je opravdu hodně čokoládová a vrstva polevy je docela silná a hezky křupavá. Jen ten glukózový sirup by si mohl výrobce odpustit. Ale  chutnala mi i tak.
5/5
 


Za vítěze této várky sladkého zmrzlinového potěšení bych rozhodně označila nanuk Extreme Dark z Lidlu, ostatní kousky byly takové průměrné a nejslabší byla určitě Ruská zmrzlina na dřívku.

28 komentářů:

  1. Ani jednu jsem z těchto neochutnala, ale jinak jsem letos na zmrzlinách docela dost ujížděla)))hlavně na těch točených a kopečkových.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já letos snad kopečkovou ani neměla. Většinu zmrzlin si kupuju při nákupu cestou na chatu nebo chalupu do auta, jen občas podlehnu mlsným choutkám jindy (třeba v práci)

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni,
    z tvého výběru neznám ani jednu zmrzlinu. Já si nejčastěji kupuji obyčejnou jahodovou dřeň nebo Mrože. U tebe mě asi nejvíce zaujal extra čoko nanuk, já mám bílou čokoládu ráda:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jahodovotvarohový Mrož byl dlouho mým nejoblíbenějším nanukem na dřívku. Letos ho trumfnul Mrož - Smoothie (psala jsem o něm v minulém zmrzlinovém speciálu). Zvlášť toho mangového miluju ;-)

      Vymazat
  3. To je přehlídka! Mám zmrzlinu ráda, většinou si jí dávám někde venku, řemeslnou. Naposledy jsem ochutnala mojito v Angelatu na Újezdě - bylo horko a byla to slast :o)
    Stáno, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, v Angelatu na Újezdě mají zmrzlinu skvělou, párkrát jsem tam na ní byla. Zvlášť magnový sorbet je můj oblíbenec.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, i já mám ráda čokoládovou, zajděte i do Světozoru na jejich točenou či pohár, léto bude brzo nenávratně pryč a s ním i mlsání venku.
    Hezkou neděli měj. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ovocnou zmrlinu ze Světozoru jsem si většinou dávala v NC Chodov, když jsem tam byla po nákupech. Od lockdownu jsem tam ale ještě nebyla.

      Vymazat
  5. Stáňo, díky za zmrzlinovou přehlídku. Já mám zmrzlinu tak ráda... Nejradši točenou vanilkovou. Ráda jsem nakoukla. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já mám ráda čokoládovou kopečkou nebo ovocné sorbetového typu. Ale letos jsem mlsala spíš nějaké "průmyslové". Asi proto, že jsme si buď koupili nějaký kelímek/vaničku domů a nebo jsem si kupovala zmrzlinu do auta při nákupu v SM.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Hmmm, velmi pestra ochutnavka:-). Ja mam nejradeji ovocne nebo naopak treba karamelove:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mám to podobně - většinou volím mezi ovocným sorbetem a čokoládovou zmrzlinou.

      Vymazat
  7. Stáni, díky za tento zmrzlinový speciál. Já zmrzlinu neopouštím ani po létě, mám ji ráda po celý rok. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak já si taky dám zmrzlinu i jindy než v létě. Ale v létě jich bývá víc.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Mám ráda nanuky z Lidlu. A teď v Praze jsem měla zmrzlinu z Angelata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mne je většina lidlovských nanuků dost sladká. Tenhle extra čokoládový byl snad první, který mi opravdu chutnal.

      Vymazat
  9. Stáňo, my tyto zmrzliny ani nekupujeme. Máme raději kopečkové, pokud možno řemeslné. Nebo domácí :-). Pokud chceme nanuka tak na dovolené jsme kupovali Noger, třeba s ruby čokoládou nebo slaným karamelem a ty nám chutnaly.
    Pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si nanuky na dřívku kupuju většinou, když mne postihne "mlsná" na nákupu nebo v práci ;-). Ale na kopečkovou zajdu taky ráda.
      Hezký den

      Vymazat
  10. Ledňáky moc nekupuji, o to častěji však chodím na řemeslnou zmrzlinu do Pura, Angelata nebo Creme de la creme. V Dejvicích je kupování nanuků svatokrádež. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kopečková je taky fajn, já dřív občas skočila do Angelata na Újezdě nebo do Pura v Kaprovce, ale od lockdownu jsem ani na jednom místě nebyla, kopečkvou jsem měla spíš někde v nákupním centru.

      Vymazat
  11. Super složení zmrzlin a nanuků. Zaujala mě ta kysaná smetana - paráda. Taky bych si pochutnala. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, je to spíš zajímavé zpestření, u nás v bufetu zůstanu věrná mangovému Smoothie od Polárky.

      Vymazat
  12. Ani jednu jsem neměl. Ale to bude spíš tím, že čokoládovou zmrzlinu úplně nevyhledávám - připadá mi málo osvěžující. Takže bych bral možná ten kelímek. Ruskou zmrzlinu na klacku jsem měl jednou (jiný výrobce) a nějak mě to nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, já tak přebíhám mezi čokoládovou zmrzlinou a ovocnými sorbety - podle chuti...

      Vymazat
  13. Stáni, tak zmrzliny můžu všechny,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě sladké pokušení, kterému se hůř odolává...

      Vymazat
  14. Tu čokoládovou z Lídlu jsem měla taky, ještě s těmi křupinky na vrchu a ta je teda úplně luxusní a moc mi chutná :) Ostatní jsem nezkoušela.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládová je moje oblíbená :) a tahle mi fakt chutnala.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)