středa 17. února 2021

Co jsem taky ochutnala 28

 Já jsem málem zapomněla na článek o tom, co jsem v uplynulém měsíci ochutnala... Přitom, zrovna tyto články patří k mým oblíbeným. Zajímalo by mne, jestli byste tu tento typ článku postrádali, kdybych ho vynechala úplně. Tentokrát tu kupodivu žádná čokoláda (nějak jsem měla v lednu nečokoládové období) ani sýr (nenarazila jsem na žádnou novinku) a převažují tentokrát věci slané, vlastně klasická sladkost tu není žádná... Ale dost řečí o tom, co tu není, a pojďme se podívat, co tu je...

 

 
Smoothie (Natural Promise)
Koupeno - Albert. Balení - 250 ml. Cena - 29,90 (sleva)
Smoothie obsahuje jablečnou šťávu, jahodové pyré a banánovou šťávu, jako konzervant je v něm kyselina ascorbová. Neoznačila bych ho přímo jako smoothie, na to je příliš řídké a jeho většinu tvoří šťáva bez dužiny. Jediná složka, která je i s dužinou jsou jahody, díky čemuž nápoj obsahuje i drobná jadérka, která mohou někomu vadit. Nápoj je nakyslý a v chutí jsou asi nejvíc patrné jahody. Vychlazený byl docela osvěžující.
3/5
 
Paštika s pepřem (Melememaso)
Koupeno  - firemní prodejna. Balení - 150 g. Cena - 110 Kč.
Paštika obsahuje jen játra, sálo, vepřové maso, máslo, vývar, brandy, sůl a pepř - prostě jako kdybyste si ji udělali doma.  Byla  jemná a  dobře se roztírala. Ochucení pepřem je přiměřené (ale je pravda,, že část drceného pepře, který byla ozdobená na povrchu, jsem stáhla, protože nemiluju pálivé). Mně chutnala hodně, manžel (který ji ode mne dostal jako dárek) byl nadšen o něco méně, ale spíš kvůli příchutí než kvůli kvalitě.
4/5
 
Vegie žampiony (Hamé)
 Koupeno - Brandnooz box. Balení -  105 g. Cena - 29,90
Rostlinná paštíka má docela výraznou žampionovou chuť, dobře se maže. jen barvu má takovou trochu našedle divnou. Ale chuťově je dobrá, výrazná.
4/5

Kukuřičné chipsy Šunka+křen (Racio)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 80 g. Cena - 24,90
Chipsy nebyla mastné ani přesolené a hezky křupaly. Chuťově byly zajímavé,    výrazněji byl cítit  křen, šunka  tolik ne (a spíš to byla slaninová chuť) slané tak akorát. Docela mi chutnaly.
4/5
 

Vepřové rilletes (Melememaso)
 Koupeno  - firemní prodejna. Balení - 150 g. Cena - 110 Kč.
Pomalu pečené trhané vepřové maso podlité vínem obsahuje kromě  ještě cibulku, kapary, jablka, víno, sůl a koření. Nebylo špatné a dobře se mazalo na chleba. Ale trochu mi v něm chuťově neseděly přidané kapary. A vzhledem k ceně to zas taková bomba nebyla. Ale líbí se mi design balení.
3/5

Soft Apricot (Alesto)
Koupeno - Lidl. Balení - 200 g. Cena - 29,90 (sleva, běžně 39,90)
Sušené meruňky občas  kupuji, ale tyhle z Lidlu jsem měla poprvé. Jsou vypeckované a byly hezky měkké. Praktický je znovu zavíratelný sáček. Jedny z nejchutnějších sušených meruněk, které jsem měla. Lidl si mne vůbec sušeným ovocem získal (ty meruňky dávám vlastně jen jako příklad) - mají ho fakt dobré a ty znovu uzavíratelné sáčky jsou skvělé.
5/5
 
Uzený losos s koprovým dresingem (Billa)
Koupeno - Billa. Balení - 190 g (150 g losos, 40 g dresing). Cena - asi 130 Kč
V balení jsou docela pěkné plátky lososa  lehce obalené v kopru a k tomu sáček  s koprovým dresinkem.  Ten  dal lososovi další rozměr - je dobře vychucený a výborně se k němu hodil. Tahle kombinace mi moc chutnala.
5/5 

Mix semínek (Bonduelle)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 170 g. Cena - 46,90
V balení jsou dvě malé plechovky o obsahu 85g. Obsahují jen semínka (bulgur, červenou quinu, dýňová semínka. zlatá lněná semínka), není v nichžádná tekutina.  Semínka jsou tak akorát - ani tvrdá, ani příšliš měkká.  Jako doplněk salátu byla semínka docela fajn - konkrétní využití jste mohli vidět tady.
4/5
 
Pohanková kaše s pekanovými ořechy (Semix)
Koupeno - Lidl. Balení - 65 g. Cena - 14,90 
Pod dlouhé době jsem zase sáhla po instatní kaši (výjimečný výlet z HO do kanceláře a zavřená kantýna). Její základ tvoří pohankové lupínky, dál jsou v ní i lupínky jáhlové,  rýžová mouka, sušené mléko a samozřejmě pekanové ořech, slazená je třtinovým cukrem. Chuťově nebyla špatná, nepřišla mi přeslazená a má ořechovou chuť, i když je trochu zvláštní díky pohance. Můj favorit to nebude, ale špatná není.
3/5
 


Favoritem měsíce se i za leden stává losos - tentokrát s koprovým dresingem z Billy. A i v lednu jsem měla při nákupech a ochutnávání docela šťastnou ruku a žádný propadák tu není. Nejvíc asi mé očekávání zklamal Vepřový rillettes z Melememaso - prostě jsem za tu cenu čekala víc. Ale rozhodně ho nemůžu označit jako propadák.

 

34 komentářů:

  1. Díky za tip na uzeného lososa. Zítra se v Bille po něm podívám )))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi nevím, jestli ho ještě budou mít - kupovala jsem ho na začátku ledna a vypadalo to na povánoční výprodej...

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni,
    mně by článek určitě chyběl, těším se na něj celý měsíc:-) Z tvých věcí mě zaujal losos, to bych mohla koupit domů. taky ty meruňky, ale musím se mrknout, jestli nemají banány, ty mám raději. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, banány jsem v Lidlu myslím neviděla (ale já je nemusím, takže jsem po nich nekoukala). Ale měla jsem datle, švestky, třešně, brusinky a všechno bylo fajn.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Stáňo, dostala jsem chuť na lososa, už jsme ho doma docela dlouho neměli. A díky za typ na meruňky, většinou je kupuji v DM, vyzkouším tyhle z Lidlu.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně ty lidlovské meruňky chutnaly - byly příjemně měkké.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Meruňky a losos byl byl pro mne a produkty paštikového typu by ochutnal a případně ocenil muž. :-)
    Hezký denm, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, u nás jsem momentálně víc paštiková já :). Ale i o uzeného lososa a meruňky stojím víc já než manžel
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Stáňo, po meruňkách z Lidlu se podívám, to je můj oblíbený obchod. Billu nemám nikde poblíž, tak do ní téměř nechodím.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já mám výhodu, že máme v okolí v docházkové vzdálenosti Albert, Billu, Penny i Lidl. Normálně nejvíc nakupuju v Albertu, který mám nejblíž po cestě z práce. Teď, co jsem na HO, tak to hodně střídám - stejně se snažím jít se každý den projít, tak mi nevadí jít do vzdálenějšího krámu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Já dělala domácí paštiku, která byla fakt luxusní. recept bude brzy na blogu.
    Chipsy i vegge paštiku jsem měla z BB taky a chutnali mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My měli domácí paštiku od syna a byla taky skvělá. Já už se jí chystám udělat dlouho a furt na to ještě nedošlo. Na tvůj recept jsem zvědavá.

      Vymazat
  7. Tak já bych nyní v hubnoucím režimu mohla ochutnat leda ten mix semínek :-))), pohanka mi nechutná, trochu lososa bych mohla. Tvé články co jsem ochutnala mne baví, vždy si říkám - jejda já tolik věcí vůbec nekupuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, máš pravdu, že dietního tady toho moc není :). Možná ještě to smoothie - bylo bez cukru.

      Vymazat
  8. Mi by články o Tvém ochutnávání rozhodně chyběly, už mockrát jsem po přečtení po něčem sáhla nebo se naopak vyvarovala. A nakonec jídlo nás asi všechny baví, kde brát nějakou radost?? :) Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, je pravdda, že jíst musíme všichni. Jsem ráda, jestli jsi mé tipy někdy využila (a doufám, že pokud sis na jejich základě něco koupila, nebyla jsi zklamaná).
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Stáni, tvé články by mi také chyběly. Nechávám se jimi inspirovat, protože většinu zde prezentovaných výrobků neznám. Z tohoto výběru jsem ochutnala jen sušené meruňky z Lidlu. 👍 Losos by mě lákal, ale do Billy moc nechodím. Asi se přemluvím. 😃
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, losos tu zaujal asi nejvíc. Jen nevím, jestli ho má Billa ve stálém sortimentu - zdálo se mi, že to byl spíš nějaký posilvestrovský doprodej.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Určitě musím říct, že mě tento článek zaujal. Mě by osobně vůbec nenapadlo o tomto psát. Dobrý nápad. :) a co dál vůbec nic z toho co jsi nového jedla skoro neznám :D určitě něco musím vyzkoušet do Lidlu jezdím tak začnu s tima meruňky na ty jsem zvědavá :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ráda zkouším nové, tak jsem si říkala, že by nebylo naškodu se o zkušenosti podělit s ostatními :). Meruňky z Lidlu jsou fajn, šikovný je ten znovuzavírací sáček a myslím, že i cena je slušná.

      Vymazat
  11. Ahoj Stání, však už jsem na článek čekala. Ta plastika s pepřem a losos vypadají lákavě. To bych ochutnala. 🧐 a jinak tahle Smoothie mam rada. Kupujeme je v akci. :)
    Měj se pěkně, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, oba kousky, co zaujaly tebe, byly fakt dobré. A po smoothie sahám taky hlavně, když jsou v akci :)

      Vymazat
  12. Stáni, já mám tyhle tvoje ochutnávací články ráda. Dnes bych si dala snad všechno kromě semínek a chipsů, to nejím. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já musím říci, že mne oboje (jak semínka, tak chipsy) příjemně překvapilo. Předpokládala jsem, že mi to spíš chutnat nebude...

      Vymazat
  13. Kopr moc nemusím, ale ten losos z Bily by mě zajímal, protože když je v akci nikdy není. Nebo alespoň já na něj nemám štěstí a bez akce se mi do něj moc nechce...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že losos byl nějaký výprodej specialit, jinak jsem ho v Bille nezaznamenala.

      Vymazat
  14. Mně se tyhle články líbí. Mám ráda paštiky a nejvíce mi chutná se zeleným pepřem. Jinak ten losos mě velmi zaujal. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Stáňo, tyto články mě vždy potěší a chyběly mi. ☺
    Meleme maso mám moc ráda, jsou skutečně poctivé, chutné a velmi oblíbené. Mix semínek od B. jsem zaznamenala již v BB, ale nějak jsem na něj zase zapomněla a měla bych se na něj podívat, láká mě. Dobrý tip do salátu určitě. Krásný víkend přeji. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, semínka jsou do salátu fajn - hezky ho nastaví a obzvláštní.

      Vymazat
  16. Hmmm, tak tady bych si vybrala seminka a asi i veprove maso, i kdyz kapari nemusim. Obdivuji tvoji systematicnost v dodrzeni temat prispevku pravidelne kazdy mesic, to ja neumim:-). Hezky den, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, mně se toho za měsíc většinou nashromáždí na článek (dojmy píšu postupně, hned jak dotyčnou věc zdlábnu), tak už to pak jen upravím a vydám. Já u tebe zas obdivuji focení - nápady, aranžování a samozžejmě kvalitu provedení (to kulhá u mne).
      Měj se fajn

      Vymazat
  17. Ty výrobky z Melememaso mají opravdu boží obaly. Tu pohankovou kaši jsem měla taky a na mě byla hrozně málo dochucená. Přišla mi mdlá. Po těch semínkách v plechu jsem se také dívala, ale ještě jsem si je nekoupila :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta kaše nepřišla úplně marná - docela jsem v ní ořechy cítila. Jako sáček poslední záchrany v kanclu docela dobrý.

      Vymazat
  18. Nic z toho neznám a abych řekla pravdu, ani jsem nikdy neviděla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)