úterý 12. ledna 2021

Z kosmetické poličky 18

Pomalu se blíží  polovina měsíce a to je doba, kdy obvykle přidávám článek se spotřebovanými kosmetickými produkty. Bude tomu tak i tentokrát. Pojďme se tedy podívat, co se na mé kosmetické poličce objevilo v posledním měsíci loňského roku.
 

 
Volumising Shampoo (Avon Naturals)
Koupeno - dárek. Balení - 200 ml. Cena - ?
Šampon pro zvětšení objemu vlasů s limetkou a mučenkou měl perleťová barva s nádechem do zelena. Balený je v klasické lahvičce s odklápěcím víčkem, která se dobře používala, celkový design je nenápadný.  Hezky jemně voněl  po limetce, dobře pěnil. Měla jsem ale  pocit, že se mi po něm trochu víc mastily vlasy, zato zvětšení objemu jsem nepozorovala. Úplně mne nenadchl a asi bych si ho sama znovu nekoupila.
2/5

Dushe&creme Vanille&cocos (Balea)
Koupeno - swap. Balení - 50 ml. Cena - ?
Pozůstatek jednoho dávného swapu je jednou z prvních vlaštovek  mého úmyslu spotřebovat všechny vzorečky a minibalení, co se mi doma porůznu povalují. Sprchový gel s vůní kokosu a vanilky měl praktické balení s odklápěcím víčkem a hezkým designem odpovídajícím obsahu. Vůně byla spíš vanilková než kokosová, nijak výrazná. Dobře pěnil i myl a  nevysušoval. Takový průměrný sprcháč v balení vhodném na cesty.
3/5

Krém na ruce Camomile (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 100 ml. Cena - 32,90
Krém na ruce je brandem řetězce Rossmann. Obsahuje panthenol, glycerin a výtažek z heřmánku. Balený je v plastové tubě s praktickým odklápěcím víčkem, ze které šel dobře vymačkávat a která má hezký jemný design. Krém byl spíše řidší, dobře se roztíral a celkem dobře se i vstřebával, nenechával ruce mastné ani nelepil. Hydratační a vyživující účinek byl takový  průměrný - je to krém na běžné denní přemazávání rukou.
3/5

White now Detox  (Signal)
Koupeno - Glanz box. Balení - 75 ml. Cena - 119 Kč (doporučená). 
Zubní pasty se tu objevují jen občas, pokud vyzkouším něco nového (dávat sem každý měsíc obvyklý Colgatte by mi přišlo zbytečné). Tato obsahuje minerály jílu a aktivního uhlí a měla by mít bělící účinky. Samotná pasta měla šedomodrou barvu, na kartáček jí stačilo málo, ale i tak hezky pěnila (a pěna byla modrá). Měla výraznou větrovou chuť a v puse nechávala příjemný svěží pocit. Výrazný bělící účinek jsem nezaznamenala, ale i tak byla fajn. Jediným negativem je cena, tak mi přijde už hodně vysoká.
4/5

Balzám na rty  Divoká třešeň (Manufaktura)
Koupeno - výhra. Balení - ? Cena - ?
Tento balzám je dávná výhra v nějaké soutěži. Balený byl v tubičce, která nebyla na používání vůbec praktická. Měla uzávěru nepříjemný otřep plastu, takže balzám nešel nanášet z tubičky přímo na rty. Navíc z tubičky nešlo buď nešlo vytlačit nic nebo pak jsem najednou měla na prstě víc balzámu, že jsem potřebovala. Ani design tubičky nebyl nijak zajímavý nebo atraktivní. Divokou třešeň jsem z balzámu necítila vůbec, ale to mohlo být způsobeno tím, že už jsem ho měla doma docela hodně dlouho. Přiznat mu musím celkem dobrou vyživovací schopnost. Nicméně jsem byla ráda, když jsem ho spotřebovala a vzhledem k balení bych si ho sama určitě  nekoupila.
1/5
 
Augen Make-up entferner (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 100 ml. Cena - 29,90
Tento odličovač očí s obsahem aloe vera jsem měla už podruhé a byla jsem s ním spokojená i tentokrát. Má jednoduché balení se šroubovacím víčkem. Příjemně  se používal - nevysušoval oční okolí a nepálil v očích. Odličovací efekt tedy není rozhodně špičkový, spíš průměrný (řasenka byla  trochu problém). Ale poměr cena výkon je rozhodně velmi dobrý, vyhovuje mi i malá lahvička, která je šikovná na cesty (což tedy teď zrovna nevyužiju, ale snad ta doba zas přijde...)
4/5
 
Vzorky 
Moisturising cream (CeraVe)
První z  krémů CeraVe, který  jsem dostala v rámci #trndprojekt  k testování, byl hydratační, určený jak na obličej, tak na tělo. Recenzi jste si už mohli přečíst tady
5/5
SA Smoothing cream (CeraVe)
Druhý z  krémů CeraVe, který  jsem dostala v rámci #trndprojekt  k testování, byl zjemňující, určený pouze  na tělo. Recenzi jste si už mohli přečíst tady.
4/5
 


Celkem jsem spotřebovala 6 balení a 9 vzorků, což na mne není špatné skóre. Vítězem měsíce je určitě hydratační krém CeraVe, který byl opravdu velmi příjemný a krásně vyživoval a hydratoval. Nejmíň mne zaujal balzám na rty Divoká třešeň, zejména díky svému balení, které mi vůbec nevyhovovalo, a ani samotný balzám mne moc nezaujal.









24 komentářů:

  1. Stáni, díky za tvoje další kosmetické okénko. Mám ráda tvoje recenze. Tady jsem část výrobků i znala. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, neznám jediný výrobek, vidím, že jasně vyhrály vzorečky krémů...
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, krémy byly dobré, zvlášť ten hydratační. Byla jsem ráda, že jsem je mohla vyzkoušet.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, přiznám se, že z uvedených výrobků neznám ani jeden. Každopádně děkuji za zajímavé recenze na jednotlivé výrobky.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, rádo se stalo. Kosmetických výrobků je tolik, že člověk ani všechny znát nemůže :)
      Hezké dny i tobě

      Vymazat
  4. Super produkty a moc pěkně to píšeš. U tebe vždycky přečtu všechno od začátku až do konce. Na mě už tu také čeká taška s prázdnými lahvemi. Měj se pěkně, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, díky za pochvalu, jsem ráda, že se ti článek líbil. A těsím se na tvé recenze.
      měj se fajn

      Vymazat
  5. Z Avonu jsem měla jeden jediný šampon - heřmánkový a naprostá katastrofa. Tak vysušenou pokožku hlavy jsem snad nikdy neměla. Od Manufaktury z řady Divoká třešeň jsem měla krém na ruce a ten byl moc fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mně na tom balzámu vadilo hlavně balení, bylo děsně nepraktické. Myslím, že to možná bylo dělané speciálně do té reklamní soutěže, takže to mělo být malé... Rozhodně kvůli němu Manufakturu nezatratím. Už proto, že se mi tu teď od ní sešlo víc produktů, co jsem dostala jako dárky...

      Vymazat
  6. Chtěla bych tě pozvat na giveaway, která probíhá do neděle a jeden z čtenářů získá spoustu dobrot. :)
    https://corculum.blogspot.com/2020/12/novorocni-giveaway-2021.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Stáni,
    pěkná spotřeba. Určitě znám ten šampon z Avonu, ale myslím si, že v nabídce už není opravdu dlouho. Krémy Cerave byly fajn, hlavně ten hydratační mi hodně seděl a vyhovoval mi. Ještě jednou děkuji za zaslání:-) Odličovač Balea jsem kdysi zkoušela a mám podobnou zkušenost jako ty. Dneska používám už jen Yves Rocher a jsem moc spokojená. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky myslím, že jsem ten šampon měla doma hodně dlouho :). Já teď odložila dvoufázový odličovač z YR - nějak mi přestal vyhovovat, asi mi vadí na oči ta olejová složka. Chvíli ho nechám u ledu a pak mu dám ještě jednu šanci. A případně ho pak pošlu dál. Ten klasický jsem ještě nezkoušela.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Stáni, šampony i kondicionéry z Avonu používám už léta, ale jinou řadu a jsem s nimi spokojená. Občas vyzkouším i nějaké z obchodů, ale vždy se k Avonu vracím.
    Ostatní produkty neznám, takže jsem ráda pročetla tvé poznatky.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já žádného favorita v šamponech nemám - používám, co se mi dostane do ruky (většinou v tomto směru vyjdu s dárky, swapy a boxy). Už si ani nepamatuji, kdy jsem šampon kupovala naposledy :)
      Hezký den

      Vymazat
  9. Zaujal mě ten sprchový gel s vanilkou a kokosem, značku Balea mám ráda, její sprcháče jsou krásně voňavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tenhle sprcháč ještě ve velkém balení - byl v jednom DM boxu. Ale teď se snažím spotřebovat zásoby vzorků, tak na něj přijde řada až později.

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni! Pěkná nálož věcí, nicméně ani mě poslední zakoupený produkt ne úplně oslovil, nebo spíš neoslnil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mne je to fakt dost slušná spotřeba, většinou mi toho v průběhu měsíce dojde ještě míň než teď v prosinci

      Vymazat
  11. Po tom odličovači očí od Balei se asi podívám. Docela jsi mě na něj nalákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, tak doufám, že budeš spokojená, jestli ho vyzkoušíš.

      Vymazat
  12. Ten krém Isanu a Beleu odličovák bych hodnotila asi stejně :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)