úterý 31. března 2020

Český Krumlov

Asi není nikdo by Český Krumlov, malebné historické město v zákrutech řeky Vltavy, neznal. Vždyť jde o jednu z památek UNESCO na našem území. Už dlouho jsme chtěli tohole město vidět, jenže nás odrazovaly davy turistů, které městem proudí v každém ročním období. Letos jsme si výlet tam konečně naplánovali - samozřejmě mimo hlavní sezónu. A stihli jsme ho tak akorát než vypukla protikoronavirová opatření. 
Zvládli jsme procházky po městě i dva výlety, takže z tohoto našeho krátkého českokrumlovského pobytu vám nabídnu článků hned několik.

V tom první z nich vás vezmu do uliček města, které jsme zažili asi nezvykle poloprázdné až prázdné (sice ještě nebyla karanténní opatření, ale odliv  turistů, zejména těch z Asie, už byl vidět hodně). Tak se pojďte projít se mnou, už skoro beze slov.





















Ano, uznávám, že těch fotek je fakt hodně. Ale v Českém Krumlově je co fotit opravdu na každém kroku. A když se na fotky koukám, tak se mi vrací ta poklidná atmosféra a pohoda, kterou jsme si při courání městem užívali. Snad se mi ji podařilo trochu přenést i na vás i vy mi to zahlcení fotkami odpustíte.

P.S. Rozhodla jsem se prodloužit narozeninovou  soutěž o čajové překvapení ještě o jeden den. Kdo se chcete zúčastni, máte ještě možnost tady vložit komentář.

31 komentářů:

  1. Byla jsem v Krumlově na poznávacím zájezdu s kamarádkami. Měly jsme na něj den a půl a to je málo. I když mohu říci, že jsme toho viděly docela dost. Fotit se může na každémm kroku ! :-)
    Klidný den, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, my jsme město myslím docela procourali. Zámek i další výstavy ap. byly už zavřené, takže o to jsme přišli.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Vydarené fotografie a vyzerá to, že ste na výlete mali aj krásne počasie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí nám fakt vyšlo - bylo sluníčko, sem tam mráček, i když docela chladno, ale to nevadilo. Aspoň byl důvod se schovat v kavárně :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky! Vychytali jste to skvěle a dokonce i počasí vyšlo parádní - na časném jaře je to sázka do loterie. Inu, aspoň teď máte v těžších časech na co vzpomínat. :) Já jsem byla v Krumlově před pár lety s rodinou v hlavní letní sezóně a davy byly dost nepříjemné, ani na jídlo nebylo pořádně kam zajít. Jakmile skončí karanténa, plánujeme s přítelem Kutnou Horu a Hřensko, ale Krumlov je vlastně taky skvělý tip. Také bych ráda využila toto období bez zahraničních turistů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). Kutnou Horu máme taky někdy v plánu.
      Krumlov jsme si fakt užili, i když už bylo všude zavřeno (zámek, různé expozice ap.). Ale bylo všude fakt málo lidí - na ulicích i v kavárnách a restauracích.

      Vymazat
  4. Stáni, Krumlov je moje srdcovka, tam je krásně opravdu všude. Koukám, že jste se byli podívat i v klášteře. Tam pořádají různé akce a je zde stále co obdivovat. Hezké fotky, krásná zastavení.
    Přeji pohodové dny a hlavně zdraví. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, klášter už byl bohužel taky zavřený, takže jsme ho obhlédli jen zvenku - jako ostatně všechno v Krumlově (s výjimkou restaurací a toho kupeckého krámku)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Stáni máš pravdu Krumlov je tak nádherný, malebný.Moc ráda na něj vzpomínám a o to víc mne potěšila procházka s Tebou. Moc děkuji za tak nádherné fotky. Posílám ti mnoho pozdravů a opatruj se. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, děkuji, jsem ráda, že se fotky líbily. A také tě zdravím

      Vymazat
  6. Krumlov, město mého studia a později i práce. :) Máme ho skoro za rohem a kdykoliv mám možnost, vyrazím tam. I když tam znám snad každou kostku, pořád objevuji nové věci. :)
    Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, to jsi měla krásné působiště. Pěkný den

      Vymazat
  7. Stáni, zírám na ty fotky a jsou tak jiné... Krumlov, jako město duchů...zvláštní atmosféra...Kolikrát si tam asi spoustu lidí povzdychlo, kdyby tak tam ty davy nebyly, že?
    Tak se nám to splnilo a na řádnou dobu. Těším se na další výlet s tebou.
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, máš pravdu - bylo to trochu zvláštní. Hlavně pak když jsme se vraceli z večerní procházky - to bylo ve městě úplně mrtvo. Chtěli jsme Krumlov s minimem turistů, ale úplně takhle jsme si to zas nepředstavovali...
      Krásné dny

      Vymazat
  8. Stáňo, moc děkuji za krásnou procházku po Českém Krumlově. Vidět jeho uličky takhle prázdné, je opravdu rarita. Těším se na další pokračování.
    Hezké a zdravé dny. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to každopádně docela zvláštní. Zas jsme se ale nedostali nikam "dovnitř" (zámek, výstavy...)

      Vymazat
  9. Jojo, je to krasa, uz abychom se tam zase mohli vydat. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, už se těším, až zas půjde vyrazit i jinam než na chalupu. I když teď jsme rádi i za to.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Ahoj Stáňo,
    to jsou moc pěkné fotky, úplně jsi mi připomněla moje návštěvy Krumlova. Opravdu ti závidím, že jste tam byli, když tam nebyly davy turistů. Já cestuji ráda, ale ti lidi mi někdy fakt vadí. Těším se na další články ze tvé návštěvy jižních Čech:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, absence davů turistů je příjemná, i když zrovna okolnosti, které to způsobily už míň. Ale jsme rádi, že nám to ještě klaplo - naplánovat to jen o týden později, tak už jsme nejeli nikam.

      Vymazat
  11. Stáňo, gratuluji k načasování výletu! Fotky jsou úžasné, kochám se, vzpomínám... V pondělí jsem byla v Praze, z auta jsem viděla Karlův most liduprostý... To jsem neviděla ani v dobách, kdy jsem se po něm vraceli třeba z divadla...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, na liduprostý Karlův most, Mosteckou, Malostranské náměstí - prostě na místa, kde se normálně proplétám mezi turisty, se budu muset dojít taky kouknout, až zas budu potřebovat něco z kanceláře (aktuálně pracuji z domova). A taky zkontrolovat Valdštejnskou zahradu, jestli je otevřená... (normálně ji otvírají 1.4., ale teď bohužel není "normálně").
      Hezký den

      Vymazat
  12. Ano, nezvykle fotky bez turistů .... mě připadá, že je jich rok od roku víc. A když to srovnám třeba s dobou před 20 lety ......
    Krásný slunečný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, my jsme výlet do Krumlova plánovali právě s myšlenkou, že tam mimo sezónu a díky omezení letů z Číny bude míň turistů, ale že nám to vyjde takhle těsně před omezením pohybu a město bude skoto bez turistů, to nás nenapadlo.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  13. Stáni, díky za připomenutí krásného města. Už jsem tam dlouho nebyla. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
  14. Většinou vidím na fotkách z Krumlova taková procesí turistů, že mi přijde, že jste to před tou sezónou vážně dobře vychytali a fotky máte jako malované :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme štěstí po všech stránkách - na počasí, na to, že ve městě bylo málo turistů i v tom, že omezení pohybu vyhlásili těsně po tom, co jsme se vrátili.

      Vymazat
  15. Krumlov je nádherné město a trošku závidím, že jste si ho užili bez davů turistů :) Já jsem v Krumlově byla naposledy před pár lety a bohužel v létě, takže o podobných fotkách si můžu nechat jen zdát :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, měli jsme kliku. A moc jsme si to užili. Nenapadlo nás, že je to asi na dlouho poslední výlet s přespáním (když nepočítám chalupu).

      Vymazat
  16. Vypadá to tam moc krásně! Bohužel to mám přes celou republiku, ale určitě by stálo za to si tam někdy v létě naplánovat dovolenou :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)