úterý 3. března 2020

Pomazánka z červené řepy s matjesy

V únorovém číslo časopisu řetězce Albert byly mimo jiné i skandinávské recepty. A jeden z nich - recept na chlebíčky s červenou řepou a matjesy mi připomněl, že jsem chtěla využít konzervovanou červenou řepu z Brandnooz boxu a vyzkoušet z ní udělat pomazánku. Inspirovala jsem se hlavně tou kombinací s matjesy a recept  na samotnou pomazánku jsem si volně upravila....


Suroviny
150 g strouhané červené řepy Bonduelle vapeur
100 g termizovanného sýra Palouček (Lučina)
sůl, pepř
vejce, řezy matjesů, ředkvičky na oblohu


Příprava je proklatě jednoduchá - okapanou červenou řepu rozmixujeme na drobné kousky, přídáme sýr a ještě promixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Řezy z matjesů necháme odkapat, aby na nich nebylo moc oleje, vejce uvaříme natvrdo . Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a obložíme vejcem nakrájeným na plátky, řezy z matjesů a plátky ředkviček. Určitě by se na to hodily i snítky kopru, které byly v původním receptu, ale čerstvý kopr jsem nedostala.


33 komentářů:

  1. Vracím se z Prahy, z úspěšné zkoušky, hladový a ty mi tady nabízíš pomazánku. Vypadá to super a hned bych si dal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, gratuluji k úspěšné zkoušce.

      Vymazat
    2. Haha, díky :)
      Možná tím zkusím překvapit někdy mamku; ona řepu může ve velkém.

      Vymazat
  2. To je teda mňamka. Já akorát dodělala palačinky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Stáni, tak ta vypadá hodně lákavě. Ještě že jsem jedla :-) Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji. Máš pravdu, že koukání na fotky jídla s prázdným žaludkem bývá náročné
      Hezký den

      Vymazat
  4. Stáni, pomazánky dělám málo, ale když už, tak nám chutnají a tato vypadá opravdu jedle. A není vůbec těžká, takže ji brzy určitě vyzkouším. Díky za recept. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, složitá pomazánka to fakt není. Doufám, že bude chutnat, jestli ji vyzkoušíš.

      Vymazat
  5. Řepa ano,matjesy ne:-)
    Ale věřím, že je to chutná a zajímavá kombinace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mně ta kombinae přišla zajímavá, ale já mám matjesy ráda všeobecně

      Vymazat
  6. Nejradši chroupu řepu syrovou s kozím sýrem. Věřím, že pomazánka je moc dobrá, mě by stačila jen s tím pečivem ;)
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, tohle byl pokus z jednou z konzervovaných řep od Bonduelle, co se mi nashormáždily z boxů. Pokud si koupím syrovou řepu, tak jí většinou peču a dávám si na ní taky kozí sýr.
      Hezký večer

      Vymazat
  7. Já mám červenou řepu nejraději pečenou s další zeleninou. Pomazánku jsem z ní nikdy nedělala a ani nejedla. Zkusím.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já řepu taky většinou peču, ale samotnou a kombinuji ji s kozím sýrem. A nebo máme domácí sterilovanou, tu mám ráda jen tak.

      Vymazat
  8. Stáňo, proč ne! Chlebíčky vypadají dobře.
    Děkuji za typ a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě je to dobré. Taky dělám různé pomazánky. A z červené řepy jsem u kamarádky jedla moc dobrý salát, jen už nevím, jaké ingredience do něj patřily. :-(
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já dělala salát z vařené červené řepy, kozího sýra, rukoly se zálivkou s basamica, medu a olivového oleje.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  10. Pomazánku z červené řepy jsem asi nikdy nejedla. Určitě bych ji ale vyzkoušela, vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  11. Stáni k řepě jsem se vrátila před pár měsíci. Od dětství jsem ji nesnášela. Teď se pomaličku kamarádíme. Minulý týden jsme měli salát z řepy a teď zkusím pomazánku. Moc děkuji za receptik. Měj se moc krásně.Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, to budu zvědavá, jak ti bude pomazánka chutnat.

      Vymazat
  12. Dostala jsem z tvého článku hroznou chuť na rybičky a musela si jít koupit matjesy. Na pomazánku už ale žádné nezbyly, snědla jsem je jen tak. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám matjesy taky ráda i samotné, bez pomazánky, takže se ti nedivím :D

      Vymazat
  13. Fajn, dekuji, zkusim. Matjesy nemusism a verim, ze chut celeho jidla ozivi, ale ja na ty rybky nejsem:-). I tak by mi mohla pomazanka chutnat:-). Vypada moc dobre. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, rybičky určitě nejsou podmínkou, na ozdobu stačí třeba to vajíčko, ale mně na tom chutnaly

      Vymazat
  14. Vyzkouším, řepa je v lednici, jen ty matjesy.
    Dobrou chuť a děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, tak ono to bude dobré i jen s tím vajíčkem :)

      Vymazat
  15. Ahojky,
    to je pěkný recept. Já matjesy nejím, ale myslím, že u rodičů by to mohlo mít úspěch, tak to přednesu:-) Taky mám připravené dva recepty:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, pomazánka určitě nebude špatná i bez matjesů. Ale mně na tom přišli takové zajímavé obzvláštnění.

      Vymazat
  16. Vůbec si ji z časopisu nevybavuju :D Ale vypadá dobře, viz můj recept s makrelovou. Rybí pomazánky, to já můžu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle pomazánka je spíš s rybou, než rybí. Ale chutnala mi a bylo to zas něco nového. Klasickou rybičkovou (buď z tuňáka v konzervě nebo z makrely jako ty) dělám docela často.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)