V únorovém číslo časopisu řetězce Albert byly mimo jiné i skandinávské recepty. A jeden z nich - recept na chlebíčky s červenou řepou a matjesy mi připomněl, že jsem chtěla využít konzervovanou červenou řepu z Brandnooz boxu a vyzkoušet z ní udělat pomazánku. Inspirovala jsem se hlavně tou kombinací s matjesy a recept na samotnou pomazánku jsem si volně upravila....
Suroviny
150 g strouhané červené řepy Bonduelle vapeur
100 g termizovanného sýra Palouček (Lučina)
sůl, pepř
vejce, řezy matjesů, ředkvičky na oblohu
Příprava je proklatě jednoduchá - okapanou červenou řepu rozmixujeme na drobné kousky, přídáme sýr a ještě promixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Řezy z matjesů necháme odkapat, aby na nich nebylo moc oleje, vejce uvaříme natvrdo . Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a obložíme vejcem nakrájeným na plátky, řezy z matjesů a plátky ředkviček. Určitě by se na to hodily i snítky kopru, které byly v původním receptu, ale čerstvý kopr jsem nedostala.
Vracím se z Prahy, z úspěšné zkoušky, hladový a ty mi tady nabízíš pomazánku. Vypadá to super a hned bych si dal!
OdpovědětVymazatMartine, gratuluji k úspěšné zkoušce.
VymazatHaha, díky :)
VymazatMožná tím zkusím překvapit někdy mamku; ona řepu může ve velkém.
To je teda mňamka. Já akorát dodělala palačinky.
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
Martino, palačinky bych si dala klidně taky.
VymazatStáni, tak ta vypadá hodně lákavě. Ještě že jsem jedla :-) Měj pěkný den.
OdpovědětVymazatMarti, děkuji. Máš pravdu, že koukání na fotky jídla s prázdným žaludkem bývá náročné
VymazatHezký den
Stáni, pomazánky dělám málo, ale když už, tak nám chutnají a tato vypadá opravdu jedle. A není vůbec těžká, takže ji brzy určitě vyzkouším. Díky za recept. D.
OdpovědětVymazatDášo, složitá pomazánka to fakt není. Doufám, že bude chutnat, jestli ji vyzkoušíš.
VymazatŘepa ano,matjesy ne:-)
OdpovědětVymazatAle věřím, že je to chutná a zajímavá kombinace.
Evi, mně ta kombinae přišla zajímavá, ale já mám matjesy ráda všeobecně
VymazatNejradši chroupu řepu syrovou s kozím sýrem. Věřím, že pomazánka je moc dobrá, mě by stačila jen s tím pečivem ;)
OdpovědětVymazatKrásný večer.
Ilono, tohle byl pokus z jednou z konzervovaných řep od Bonduelle, co se mi nashormáždily z boxů. Pokud si koupím syrovou řepu, tak jí většinou peču a dávám si na ní taky kozí sýr.
VymazatHezký večer
Já mám červenou řepu nejraději pečenou s další zeleninou. Pomazánku jsem z ní nikdy nedělala a ani nejedla. Zkusím.
OdpovědětVymazatJitka
Jitko, já řepu taky většinou peču, ale samotnou a kombinuji ji s kozím sýrem. A nebo máme domácí sterilovanou, tu mám ráda jen tak.
VymazatStáňo, proč ne! Chlebíčky vypadají dobře.
OdpovědětVymazatDěkuji za typ a přeji hezký den, Helena
Heleno, byl to experiment, ale chutnalo mi to.
VymazatUrčitě je to dobré. Taky dělám různé pomazánky. A z červené řepy jsem u kamarádky jedla moc dobrý salát, jen už nevím, jaké ingredience do něj patřily. :-(
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hanko, já dělala salát z vařené červené řepy, kozího sýra, rukoly se zálivkou s basamica, medu a olivového oleje.
VymazatHezký den i tobě
Pomazánku z červené řepy jsem asi nikdy nejedla. Určitě bych ji ale vyzkoušela, vypadá dobře :)
OdpovědětVymazatJe to docela rychlý recept a mně chutnala.
VymazatStáni k řepě jsem se vrátila před pár měsíci. Od dětství jsem ji nesnášela. Teď se pomaličku kamarádíme. Minulý týden jsme měli salát z řepy a teď zkusím pomazánku. Moc děkuji za receptik. Měj se moc krásně.Z💙
OdpovědětVymazatZdeni, to budu zvědavá, jak ti bude pomazánka chutnat.
VymazatDostala jsem z tvého článku hroznou chuť na rybičky a musela si jít koupit matjesy. Na pomazánku už ale žádné nezbyly, snědla jsem je jen tak. :D
OdpovědětVymazatJá mám matjesy taky ráda i samotné, bez pomazánky, takže se ti nedivím :D
VymazatFajn, dekuji, zkusim. Matjesy nemusism a verim, ze chut celeho jidla ozivi, ale ja na ty rybky nejsem:-). I tak by mi mohla pomazanka chutnat:-). Vypada moc dobre. Hezky vecer, Stano. M.
OdpovědětVymazatMarcelo, rybičky určitě nejsou podmínkou, na ozdobu stačí třeba to vajíčko, ale mně na tom chutnaly
VymazatVyzkouším, řepa je v lednici, jen ty matjesy.
OdpovědětVymazatDobrou chuť a děkuji za recept.
Simi, tak ono to bude dobré i jen s tím vajíčkem :)
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazatto je pěkný recept. Já matjesy nejím, ale myslím, že u rodičů by to mohlo mít úspěch, tak to přednesu:-) Taky mám připravené dva recepty:-)
Hanka z blogu ciculka.cz
Hanko, pomazánka určitě nebude špatná i bez matjesů. Ale mně na tom přišli takové zajímavé obzvláštnění.
VymazatVůbec si ji z časopisu nevybavuju :D Ale vypadá dobře, viz můj recept s makrelovou. Rybí pomazánky, to já můžu :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tahle pomazánka je spíš s rybou, než rybí. Ale chutnala mi a bylo to zas něco nového. Klasickou rybičkovou (buď z tuňáka v konzervě nebo z makrely jako ty) dělám docela často.
Vymazat