středa 1. ledna 2020

Z kosmetické poličky 6

Prní článek v letošním roce bude poněkud netradičně věnován spotřebovaným kosmetickým produktům. Zároveň jsem se po půl roce rozhodla změnit znovu frekvenci tohoto typu článků - tady to bude jednou měsíčně. Současně měním i hodnocení mé spokojenosti s jednotlivými výrobky - zkusím vystačit s pětibodovou stupnicí (kde 5 je nejvyššího hodnocení - věc, ke které nemám v podstatě výhrady a klidně bych si koupila zase, 4 znamená drobné výhrady, ale převažující spokojenost, 3  průměr, 2 je produkt, co mi moc nevyhovoval, a 1 něco, co už nechci). Uvidíme, jak se způsob hodnocení i frekvence článků osvědčí.


Sprchový gel a šampon  Urea (Balea)

Koupeno - swap. Balení - 300 ml. Cena - ? (běžně cca 60 Kč)
Sprchový gel a šampon  obsahuje  kromě dalších látek ureu a provitamin B5 a je určený k péči o  suchou pokožku, kterou by měl hydratovat. Já jsem výrobek používala jen jako sprcháč, na vlasy preferuji jednoúčelové šampony. Gel má perleťově bílou barvu, v podstatě žádnou parfemaci a je trochu řidší. Vytvářel krémovou pěnu a opravdu nevysušoval.
4/5

Oil care conditioner (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 ml. Cena - 39,90
Pečující balzám na vlasy obohacený o makadimový olej. Největším problémem byla parfemace - balzám mi nevoněl, ale spíš divně smrděl ("vůně" rozhodně nepřipomínala kosmetický přípravek, ale spíš nějakou technickou chemii). Na usnadnění  rozčesávání fungoval  průměrně. A neměla jsem pocit, že by s vlasy udělal něco dalšího - vyhladil je nebo vyživil. Znovu ho už nechci.
1/5


Balzám na ruce a nehty Kamille (Balea)

Koupeno – swap.  Balení - 30 ml. Cena - ?
Balzám na ruce s obsahem heřmánku. Má spíše řidší konzistenci, takže se dobře roztírá i vstřebává, nezanechává mastný film. Docela hezky voní. Ruce jsou po něm příjemně zvláčnělé a vyživené, byť dlouhý účinek to nemá.
3/5

Eau Parfumée Bolveri (Gino Tossi)

Koupeno – ?  Balení - 50 ml. Cena - ?
Kde se mi v polici s kosmetikou vzala tahle parfemovaná voda, to skutečně netuším (ani se mi nepovedlo dohledat, že by se u nás prodávala). Ale vůně byla docela příjemná,  trochu podobná toaletce s vůní zeleného čaje, kterou jsem měla kdysi dávno, takže jsem ji  vypoužívala. Dobře fungoval i rozprašovač, jen namodralá barva mi přišla trochu zvláštní (připomínala mi čistič na okna :D) .
3/5

Sprchový gel citron a podmáslí (Kamill)


 Koupeno – Glanz box  Balení - 50 ml. Cena - 30 Kč (doporučená)
 Tento sprchový gel splnil má očekávání - krásně svěže voněl (trochu jako citronový cheese cake), hezky pěnil, dobře myl a nevysušoval. Litovala jsem, že jsem ho měla jen v malém cestovním balení.
5/5

Pečující šampon Volume care (Nivea)

Koupeno- ? Balení - 250 ml. Cena - ? (běžně cca 60 Kč)
Další produkt z kategorie "už nevím, kde se mi doma vzal" - našla jsem napůl plnou lahvičku v poličce, tak jsem ji v rámci likvidace starých zásob dopoužívala. Šampon měl tak akorát konsistenci, dobře se nanášel, dělal bohatou pěnu a dobře myl. Nějaké zvětšení objemu, které slibuje nápis na lahvičce, jsem ale nepozorovala.
3/5

Krém na ruce s bio arnikou (Yves Roche)

Koupeno- Yves Roche. Balení - 75 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně 89 Kč)
Hydratační  krém na ruce s obsahem bio arniky je z limitky k 60. výročí firmy, ale myslím, že od klasického krému se lišil jen obalem. Má trochu hustší konzistenci, ale dobře se roztírá a ani vstřebávání netrvá dlouho. Vůně je taková rostlinná, ne příliš výrazná, ruce hydratuje a vyživuje docela dobře.
4/5

Zubní pasta   Gumline Pro-purity (Oral-B)


Koupeno - testování . Balení - 75 ml. Cena - zdarma (běžně cca 99 Kč)
Tuto zubní pastu, která má speciální složení s aktivní pěnou, jsem dostala k testování a recenzi na ní jste už mohli číst tady. Má příjemnou svěží chuť a na kartáček jí stačí poměrně malé množství - i tak vytvoří slušnou pěnu.
4/5

Borotalco Active roll-on (Bolton)

Koupeno – Glanz box  Balení - 50 ml. Cena - 99 Kč (doporučená)
Deodorant s vůní citronu a deklarovaným účinkem 48 hodin. Deodorant hezky svěže voněl, nedělal skvrny na oblečení a jeho  výdrž byla celkem OK.
4/5

Odličovací tampony (Cien)

Koupeno – Lidl.  Balení - 140 ks. Cena - 21,90
Tampony mají jednu stranu hladkou, druhou vroubkovanou. Občas se některý při vytahování z obalu rozděloval, ale nebylo to moc časté. Jinak se používaly příjemně. Takové průměrné tampony za dost dobrou cenu.
3/5

Vzorečky a hotelová balení


Tělové mléko Dove
Vzorek -  Příjemná vůně, mléko se dobře roztíralo  i vstřebávalo. Pokožka po něm byla slušně hydratovaná. Balení vyšlo na jedno použití.
4/5

Tělové mléko Nivea firminig
Vzorek -  Velice příjemné  tělové mléko, které se dobře roztírala i vstřebávalo. Ostatně - měla jsem ho už ve velkém balení a byla jsem spokojená. Balení vyšlo na jedno použití.
5/5

Vittore De Conti - Body Lotion
Hotelové balení - 35 ml.  Tělové mléko z této  řady hotelové kosmetiky jsem měla už v balení v tubě. Tohle v lahvičce vypadá luxusněji, ale to je asi tak všechno. Neroztíralo se dobře a pomalu se vstřebávalo. Navíc z minilahvičky se mléko špatně doluje. Vůně je taková malinko ostřejší, spíš pánská. Balení vyjde tak na tři až čtyři použití
Koupila bych si  - ne
1/5


Propadák měsíce je tentokrát jasný - kondicionér Oil Care Cien, nejvíc mne asi zaujal sprcháč Kamill s podmáslím a citronem, který opravdu krásně voněl.
Budu ráda, když mi tentokrát napíšete názor na změny ve frekvenci článků i hodnocení.

20 komentářů:

  1. Ahoj,
    tak je ti jasné, že já určitě vyšší frekvenci lánků s kosmetikou přivítám (i když to neznamená, že bych jiné články neměla ráda a nečetla). To bodování mi vyhovuje, protože odpovídá mému, takže hned budu vědět, na čem jsem:-) Musím s tebou souhlasit s pozitivní recenzí na sprchový gel Kamill, taky mi moc vyhovoval. Jinak já jsem taktéž tradičně začala kosmetikou, ale zítra už budou zase knížky:-)
    Těším se na další článek a přeji vše nejlepší v novém roce:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji.
      Sprcháč Kamill byl fajn - byla jsem ráda, že jsem si ho na dovolenou vzala, protože v hotelové balení sprcháče mi moc nevyhovovalo vůní. Tvůj kosmetický článek si ráda přečtu. Já tu mám v zásobě ještě knížku a pak samozřejmě jídlo - uvidím, co dám dřív.

      Vymazat
  2. Stáňo, děkuji za ten přehled. Ani jednu věc jsem doma neměla, pokud tedy nepočítám značku Kamill, YR a pastu, ale šlo o jiné výrobky. To podmáslí ve sprchovém gelu, to mě tedy zaujalo...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ten sprcháč skvěle voněl. Až spotřebuju zásoby, tak se po něm mrknu, jestli někde nepadnu na velké balení

      Vymazat
  3. Stáňo, tak ať jsi s výrobky spokojená, já neznám ani jeden, děkuji za recenzi.
    Krásný den.
    Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já když čtu jiné články o spotřebovaných výrobcích, tak taky skoro žádné neznám :).

      Vymazat
  4. Stáni, opět díky za tvoji kosmetickou recenzi. Kromě odličovacích tampónů nemám zkušenost se žádným výrobkem, takže ještě jednou díky. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že tě mé recenze baví číst. Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Ten stejný kondicionér z Lidlu jsem taky jednou měla a i když mi jeho parfemace nevadila, jednoduše spíš nic nedělal a to mi vadilo. To stejné i šampón ze stejné řady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už měla řadu výrobků od Cienu, které byly dobré a za hodně dobrou cenu, ale tohle byl krok vedle. A díky za varování - vyhnu se tedy i šamponu ze stejné řady.

      Vymazat
  6. Vidíš jak ses naučila hezky spotřebovávat a psát o tom :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, spotřebovávám asi pořád stejně (možná občas navíc nějakou masku), ale vytvořila jsem si docela systém (= založila tašku na obaly ;-)), takže mi nic neproklouzne (dřív jsem začala psát článek a zjistila, že výrobek nemám vyfocený a obal zmizel ve tříděném odpadu...)

      Vymazat
  7. Krásný den přeji. Mám ráda tyto články a potěšilo mě, že se budu moci těšit každý měsíc. ☺ Balea krémy na ruce mě osobně příliš nevyhovují, jsou na mé potřeby "příliš slabé". Kondicioner Cien byl pro mě velkým překvapením, protože jsem na něj slyšela chválu a chystala jsem se ho pořídit....... Každopádně děkuji za super recenze. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pozitivní odezvu. Já Balea krémy používám do kabelky nebo v práci na stůl, tam mi slabší výdrž hydratace tolik nevadí.

      Vymazat
  8. Ja obdivuji znovu tu systematicnost:-), nechavat obaly a popisovat! Z techto veci asi nic vyzkousene nemam. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, jeden z důvodu zkrácení intervalu mezi články je i to, abych dojmy z výrobků nezapomněla. Sice se snažím psát si to v konceptu průběžně, ale ne vždycky to vyjde.

      Vymazat
  9. Výrobky neznám kromě kosmetiky Yves Rocher. Jsem s ní moc spokojená. Krém mám taky doma, ale ještě jsem ho nepoužila.
    Hezké dny s kosmetikou:-))))
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kosmetiku Y.R. ještě nějaké recenze budou - mám tu pár výrobků, co jsem si koupila v letní slevě a k Vánocům jsem dostala krém....
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Z produkty nemám žádné zkušenosti, takže svůj názor bohužel nepřidám. Jinak je fajn si stanovit určitou frekvenci článků, já tohle moc nedokážu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona mi ta plánovaná frakvence taky ne úplně po každé vyjde přesně. Ale tak plus mínus ano. Mně se zase nedaří vydávat články nějak s pravidelnými odstupy - někdy se ke psaní dostanu jednou týdně, někdy třeba třikrát...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)