pondělí 13. ledna 2020

Víkend v Mariánkách

Rozhodli jsme se, že si ze zimního víkendu Mariánských Lázních uděláme tradiční oslavu výročí svatby a ... trochu netradičně ji přesuneme na leden, kdy máme volněji doma i v práci a i v Mariánských  Lázních je o něco menší ruch. O předchozích víkendech už jste u mne na blogu mohli číst v minulosti - o tom prvním, kdy jsme se do Mariánek vypravili v prosinci, ještě na mém starém blogu (tady) a  o tom loňském už  tady. Tak se pojďte podívat, jak se tam měli tentokrát.


Ubytování jsme si i tentokrát rezervovali v hotelu Villa Patriot, jehož gurmánská restaurace je hlavním důvodem, proč míříme právě sem. Dalšími důvody je prostředí hotelu - hezké a příjemné ubytování a velmi vstřícný personál.



Víkend jsme prožili jako obvykle - v pátek příjezd, ubytování a krátká procházka večerním městem.  




Sobotu pravidelně věnujeme výletu na nějaké místo v tomto západním koutu republiky (tomu bude ale věnován samostatný článek). Ale po návratu jsme se ještě  stihli vypravit se  na dortík do kavárny  Café Modrá, kterou máme vyzkoušenou už z předchozích let. 




Páteční i sobotní večer pak patřily večeři v restauraci hotelu. Vaří tam opravdu dobře, mají i ne úplně obvyklé kombinace a všechno je  krásně naservírované.  My jsme tentokrát vyzkoušeli jako předkrm šneky a husí játra (tam jsme se s manželem shodli). Jako hlavní jídlo jsme si dali jelení hřbet  se šalotkou a pečenými bramborami, srnčí kýtu sous vide s houbovými kubou, telecí hrudí s karotkovým pyré a bažantí prsíčka se zauzeným bramborovým pyré a kapustičkami. A z moučníků jsme si oba vybrali creme brulle s čokoládovou zmrzlinou,  manžel pak dukátové buchtičky s krémem a já lívanečky s karamelizovanými jablky.


A v neděli jsme si už jen dopřáli pozdní vstávání, dlouhou snídani (snídaňová nabídka je v hotelu hodně bohatá) a pak vyrazili pomalu domů.


36 komentářů:

  1. Stáňo, Mariánky mi učarovaly a kdykoli se ráda vrátím! Večerní procházka se světýlky, to je prostě romantika, hotel vypadá skvěle, jídlo rovněž a "modrá kavárna" nám byla před první návštěvou doporučena a vidím, že je stále v kurzu.
    Těším se na váš sobotní výlet a zdravím! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, taky jsme do Modré šli na doporučení. Tentokrát to tam bylo zvlášť prima - málo lidí, klídek, stůl u okna do ulice... A můj mrkvový dort byl bezva. Sobotní výlet je "ve výrobě" :)

      Vymazat
  2. Stáni, v Mariánkách jsem byla několikrát pracovně a i soukromě. Díky za připomenutí. A to jídlo, to je teda luxus. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jídlo bylo fakt super (neříkám, že levné, ale prostě jednou za čas si dopřejeme ;-))

      Vymazat
  3. V Mariánkách jsem nikdy nebyla a jak vidím ke své škodě. Krásně jsi vše nafotila. Hlavně dobroty, které jste okusili. No, ti šneci - hmm, to bych dopadla jako Vivien v Pretty Woman :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, trochu jsem s klešičkami bojovala (ano - šneci jsou mrchy klouzavý), ale pod stolem nakonec žádný neskončil a masíčko jsem vydolovala...

      Vymazat
  4. Mariánky máme rádi a když se tu na 2-3 dny zabydlíme ( obvykle ale v Úšovicích ) tak pak jezdíme do okolí:
    Kladská, Teplá, Tachov, Cheb, Loket, rozhledna Krásno, a pod.
    a všeliké další zajímavosti...
    dostupné autem.
    Procházky po městě, taky Zpívající fontána!
    Ale v zimě jsem tam ještě nebyla.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, z tvého výčtu nám na "pažbě" chybí jen klášter v Teplé (má v lednu zavřeno, takže se tam vypravíme někdy v létě z chaty). A pak Zpívající fontána - v lednu nezpívá :( a my zatím v M.L. byli jen v zimě (a asi to tak zůstane - v létě tam na nás bude asi moc lidí)

      Vymazat
  5. V Mariánkách jsme byli v létě a nemohla jsem si je vynachválit. Je to tam nádherné a věřím, že jste si to také užili! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, užili jsme si každou chvilku, krásně si vyčistili hlavy... Fajn to bylo

      Vymazat
  6. Stáni, v Mariánkách jsme nikdy nebyli, i když už to plánujeme asi 30 let. .o) Vy jste si výročí krásně užili, ... večeře luxusní i ubytování je moc hezké. Těším se na výlet. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, byl to moc fajn víkend a už počítáme s tím, že bychom si ho zas za rok zopákli. No a jídlo - jeden z důvodů, proč do Villy Patriot jezdíme :)

      Vymazat
  7. Krásné fotky :) V Mariánkách jsem nebyla, ale ráda bych se tam podívala :) Lázeňské Karlovy Vary se mi třeba líbily tak myslím že i tohle místo musí být krásné :) Moc hezké fotky, hlavně z těch dobrot se úplně sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Karlovy Vary jsme ještě nezvládli zase my. V Mariánkách je moc pěkně, dá se udělat i hezký výlet po okolí - v podstatě obejít město (na trase je rozhledna, geopark, park miniatur, obora s daňky...).
      Jídlo je v té hotelové restauraci bezva.

      Vymazat
  8. Vsechny tato lazenska mesta na zapade jsou moc hezka, me asi nejvice zaujaly "komornejsi" Frantiskovy, Marianky jsou noblesnejsi, nadherne ale vsechny. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, já ve Frantovkách byla před lety a moc mne nezaujaly (ale jen fakt, že bylo megahnusné počasí). Mariánky se mi líbí moc.

      Vymazat
  9. Ani se nedivím, že jste si hotel vybrali opět podle restaurace. To jídlo muselo být výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, jídlo bylo skvělé (včetně velkého výběru u snídaně). A navíc je tam milý personál.

      Vymazat
  10. M.L. znám moc dobře...jezdí tam manžel dobíjet baterky:-)
    Do modrého kafe:-) chodíme na dortíky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, Modré café je evidentně vyhlášené - my tam šli na doporučení vyčtené někde na netu :). Dortíky mají opravdu dobré.

      Vymazat
  11. Je to na druhé straně republiky od mého bydliště, ale někdy bych se tam taky chtěla podívat. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mariánky a celé západní Čechy určitě stojí za výlet. Ale je pravda, že člověk víc jezdí tam, kam to má blízko (my takhle nemáme proježděnou Moravu...)

      Vymazat
  12. Teda to menu je skvostný, Stáňo! Už jsem si našla ten hotel a jestli do Mariánek, určitě sem!
    Díky za tip, pěkný večer.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, s hotelem i s restaurací jsme byli opravdu spokojení. O tom svědčí ostatně to, že jsem tam byli potřetí.

      Vymazat
  13. Stáňo, to je nádherná prvorepubliková atmosféra. Byla jsem jen ve Varech a Františkových lázních. Tady to ještě neznám.
    Děkuji za tip.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak Mariánky můžu doporučit, je tam pěkně, kolem města jsou vycházkové trasy a i v okolí je kam zajet...

      Vymazat
  14. Tam jsem byla hóóóódně dávno ;-) Hezky slavíte to své výročí, tak to má být! Mě se to povedlo jenom jednou, rok po druhé svatbě. Něco dělám špatně :-))) Hezké dny Stáňo, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, sice jsme si oslavu trochu posunuli (brali jsme se před Vánoci), ale užili jsem si to.

      Vymazat
  15. Opožděně krásné výročí! ♥ My se letos také s přítelem chystáme do Mariánských lázní, tak se tam těším a jsem zvědavá, jaké to bude :) To jídlo je už teda pro mě odvaz, já jsem spíš konzervativní v tomto :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Mariánky jsou moc pkěné, dá se hezky chodit v okolí (rozhledna Hamelika, obora s daňky, geopark, vyhlídky) - určitě se vám tam bude líbit.
      Jídlo bylo fajn, ale ceny jsou v téhle restauraci už trochu vyšší... Ale když to bylo na oslavu výročí :) :)

      Vymazat
  16. Krásné výročí svatby :) Hotel vypadá moc hezky a jídlo jím už očima :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hotel je velmi příjemný, je tam milý personál a jídlo bylo moc dobré. Počítáme, že si to zas za rok zopákneme

      Vymazat
  17. To je moc pěkná tradice. :) A to jídlo je hotová slast. Já mám v Mariánkách rodinu, takže to tam celkem i znám.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jsme s manželem spolu tak dlouho, že si to výročí nějaké pěkné připomenutí zaslouží. A jídlo byl v Patriotu super :)

      Vymazat
  18. Pobyt vypadá příjemně, ještě více se mi však líbí, jak i po letech slavíte výročí. :)

    Restaurace mě zaujala. Když bude cesta okolo, určitě nakouknu. Aranžmá je povedené, netradiční suroviny také zaujaly a jestli to bylo i stejně dobré...

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)