sobota 16. února 2019

Brandnooz box - leden 2019

Jak prosincový box dorazil dříve, než je obvyklé, tak na ten lednový jsem si naopak počkala. Dokonce dorazil mail omlouvající pozdější dodání velikostí zásilky a komplikovaným balení, takže jsem byla docela zvědavá, co tam nakonec bude.
Z pošty jsem tentokrát dovlekla opravdu obří krabici, která uvnitř obsahovala dva klasické zelené boxy. Nebyly naplněné až po okraj, ale věcí tentokrát dorazilo opravdu docela dost.
Tak pojďme ty krabice probrat jednu po druhé




Korunní  Energetická (0,75 l - doporučená cena 15,90)
Minerálka s příchutí červeného rybízu a přídavkem kofeinu a taurinu. Takže taková "soft" obdoba energetických nápojů, která by měla mít míň cukru. Já si na energeťáky nepotrpím,  ale manžel si ji přihodil do batohu na víkendový výlet, takže už je otestováno.

Korunní  Vitamínová (0,75 l - doporučená cena 12,90)
Další minerálka - tentokrát s příchutí citronu se zázvorem a přídavkem vitamínu B a C. Ta zaujala mne, takže na výlet putovala v mém batohu. I ta už je tedy otestovaná a potkáte se s ní v nebližším článku Co jsem taky ochutnala

Kozel Mistrův ležák (2x 0,5 l - doporučená cena 16,90/ks)
Světlý ležák s výjimečnou sladovou chutí a vyšším podílem karamelových sladů mne naopak nechal v klidu - sice si pivo občas dám, ale nejsem žádný znalec. Ale rozhodně se u nás neztratí - jedno poputuje k synovi, druhé k manželovu kolegovi, který prý rád ochutnává pivní novinky (zatímco můj muž se drží plzeňského).

Krůtí maso s provensálským kořením Karlova koruna 
(300 g - doporučená cena 44,90)
  Hovězí maso s uzeným špekem Karlova koruna (300 g - doporučená cena 44,90)
Masové konzervy bych si sama určitě nekoupila, ale na druhou stranu mi v boxu nevadí. Docela zaujaly i manžela, tak se s nimi vrátíme se s ní do studentský let, kdy jsem si občas masovou konzervu (tenkrát tedy v plechu) donesla z menzy nebo jsme si je koupili na vandr. U těchto novinek slibují zajímavé ochucení a vysoký obsah masa. Tak uvidíme.

Čokoládové číslice a písmenka Dr. Oetker (60 g - doporučená cena 64,90)
Čokoládové číslice a písmenka jsou určené  na zdobení dortů a jiných dezertů a jsou vyrobeny z hořké čokolády obsahující 56% kakaa. Docela zajímavý nápad, u kterého oceňuji slušný obsah kakaa v čokoládě. Ale nevím, jestli je to úplně praktické - po sestavení nápisu na dort člověku nejspíš zbude hrst písmen, ze kterých už nesestaví nic. A jen tak na snědení se ta čokoláda fakt dost prodraží. Navíc v tomto případě dorazilo balení s končící dobou doporučené spotřeby (jako omluva však byly v balíčku další produkty  a navíc si myslím, že ta čokoláda použít půjde i tak,  i když spíš asi do kaše nebo do pečení než jako ozdoba na dort).

Mazagrande Fresh citrus (200 ml - doporučená cena 29,90)
Nápoj kombinující  kávu a citrusy  mne v boxu nepotěšil.  Kafe nepiju žádné a s citrusy už vůbec ne. V boxu už tenhle nápoj kdysi byl (s jinou příchutí) a poslala jsem ho dál. Stejný osud čeká i tuto plechovku.

Super sandvich celozrnný Penam  (250 g - doporučená cena 27,90)
Super sandvich světlý Penam  (250 g - doporučená cena 27,90)
Tousty si děláme docela rádi a často, takže toustový chleba mne v boxu rozhodně neurazí, ale naopak potěší.  Navíc přímo tento druh vyzkoušený nemám. Jen by možná stačil v boxu jeden - přece jen jde o výrobek s ne moc dlouho dobou použitelnosti. Takhle budeme mít v příštím týdnu tousty asi několikrát, abychom ta dvě balení stihli spotřebovat.

Dobrá vláknina Bonavita (30 g - doporučená cena 8,90)
Výrobek z celozrnné mouky s obsahem pšeničných otrub je zdravější varianta snídaňových cereálií, dá se  přidávat do jogurtu nebo zalít mlékem. Novinka to tedy není, ale v boxu mi nevadí - nejspíš balíček sezobu v práci k svačině jen tak.

Bombus raw energy coconut&cocoa (50 g - doporučená cena 25 Kč)
Tyčinka  vyrobená bez tepelné úpravy pouze z datlí, kokosu a kakaa bez přidaného cukru. Já tyhle tyčinky ráda využívám jako svačinky na výlety nebo na porady, takže se mi určitě hodí. Tuhle příchuť jsem měla od jiných značek (Lifebar, Alesto), od Bombus myslím ne.

Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana (15 g - cena cca 8 Kč)
Jeden z výrobků, který byl přibalen navíc jako omluva za to, že čokoládovým číslicím už téměř končila doba doporučené spotřeby. Já zatím jsem používala prášek do pečiva klasický, takže ten s vinným kamenem ráda vyzkouším.

Tyčinky Havlík (2x 90 g - cena cca 14 Kč/ks)
Další "omluvné" kousky -  balení slaných tyčinek se sýrem a tvarůžkových tyčinek. Oboje už z boxu znám a ani jedna varianta mne moc nenadchla.Ty sýrové jsou nevýrazné, ty tvarůžkové naopak výrazné moc... Ale nejspíš se časem snědí.

Schwartau Samt Erdbeere (270 ml - doporučená cena 69,90)
Džem, který je posledním kouskem z boxu jsem vybrala pro manžela za body z věrnostního  programu. První sklenici (z říjnového boxu) už jsme dojedli a měla úspěch, tak když byla v nabídce věrnostního programu, neváhala jsem. V hodnotě boxu není započítaná - byla navíc.

Box jsem dostala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu

Jestli  dobře počítám, bylo v boxu celkem 12 kousků v celkové hodnotě asi 335 Kč, což je asi nejvíc za poslední dobu. Navíc pak v boxu bylo starší číslo časopisu Bylinkové recepty (takže tentokrát možná přidaný časopis i pročtu) a 3 výrobky jako omluva (v hodnotě zhruba 35 Kč).  Pokud jde o výběr produktů, přišel mi box celkem pestrý, většinu věcí i ráda vyzkouším. Nejvíc mne asi potěšila tyčinka Bombus, tousťák a minerálky. Jediné, co se u nás opravdu nevyužije, je ta kávová limonáda a nadšená moc nejsem ani z těch tyčinek. Celkově bych svou spokojenost ohodnotila asi 85 %

22 komentářů:

  1. Jak bych byla z předešlého vydání zklamaná, v měsíci leden bych byla nadšená. Samé super věci, já bych byla spokojená na 100%. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já v podstatě taky spokojená jsem, protože nelze předpokládat, že se mi trefí do chutí úplně ve všem. Ale nějaké drobné vylepšení by ještě šlo (třeba některé věci už fakt nejsou novinka)

      Vymazat
  2. Stáni, to byl teda nabušenej box. Ráda si čtu tyhle tvoje recenze. Jo a z toho pití bych ochutnala jen to pivo :-) Měj pěknou neděli. U nás je opět mlha, že by se dala krájet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že se ti tento typ článků líbí. Z pití nebyla špatná ta minerálka citron+zázvor. Pivo jsem netestovala, dneska si ho nejspíš odnese syn.

      Vymazat
  3. Výrobků hodně, za mě raw tyčinka a prášek s vinným kamenem, fůru věcí bych asi nevyužila.
    Káva s citrusy? I jako milovník kávy říkám ne 🤪
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já většinou vyzkouším i věci, které bych si sama nekoupila. Aspoň vím, že "tudy ne". Ale už jsem tímto způsobem objevila i pár výrobků, které zaujaly a koupila jsem jen znovu.

      Vymazat
  4. I já si myslím, že tenhle box patří k těm lepším.
    Stáňo, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ano byla jsem poměrně spokojená. Ještě uvidíme,jaká bude spokojenost s výrobky, co neznám (maso ve skle...)

      Vymazat
  5. Těch produktů je tentokrát vážně dost a stejně jako tebe by mě nepotěšilo Mazagrande a maso ve skle. Ani jedno mě vůbec neláká. Co mě ale zaujalo už kdysi byl právě ten džem.
    Osobní zkušenost mám jenom s tyčinkami a s tím zdobením na dorty. Sice jiný tvar, ale používala jsem ho už několikrát. Mnohem raději sáhnu po čokoládových dekoracích než po takových těch barevných cukrových, co skřípou mezi zuby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, u toho zdobení oceňuji, že je z dobré čokolády. A určitě jsem za něj raději než za nějaké cukrové "drobení". To maso ve skle určitě vyzkoušíme, ale sama bych si ho nekoupila.

      Vymazat
  6. Je jasné, že se box nemůže trefit do chuti vším. Ale ráda jsem se podívala. Já bych docela ráda i otevřela ty masové konzervy- jen tak na ochutnání. Už tisíc let nic takového nekupuji, ale kdysi dávno takové,, hovězí na divoko" na dovolenou pod stan bylo OK.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my ty konzervy taky vyzkoušíme - právě z takové nostalgie (jako vzpomínku, když jsme si na vandrech mazali na chleba vepřové ve vlastní šťávě nebo si ho ohřívali na ohni v ešusu :-D)

      Vymazat
  7. Hrozně se mi tyhle balíčky líbí - miluju překvapení, ale když pak vidím od jiných blogerek obsah, tak jsem vždy trochu zklamaná. Většinou mě zaujme 1-2 věci a zbytek bych nevyužila.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, boxy jsou fakt taková loterie - někdy fajn, někdy moc ne. Já mám výhodu, že po hodně věcech, o které nestojím já, rádi sáhnou manžel se synem., takže nakonec až na výjimky zužitkujeme všechno. A někdy díky boxu objevím věci, co by mi nenapadlo si koupit (zrovna dneska jsme na rychlou večeři měli tousty s ajvarem, který byl taky v boxu)

      Vymazat
  8. Stáni můžu se zeptat jak jsou takové boxy těžké??😉
    To je dobrůtek,ale u nás bych asi moc nepochodila. Já bezlepková a můj mužíček je mlsný kocour 😉
    Měj se moc krásně.Z🖤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, tenhle box měl tak určitě přes čtyři kila, bylo tam hodně těžkých věcí. Jinak myslím mívají tak mezi 2 a 3 kg - ono záleží, co se v nich zrovna sejde (někdy je tam třeba velká minerálka nebo kilovka mouky a pak je to přes dvě kila hned). My se o obsah dělíme tři, takže ho většinou využijeme v podstatě beze zbytku

      Vymazat
  9. Výběr bohatý, myslím, že by si našel své každý.
    Výše zmíněná písmenka jsou skutečně ve skvělé kvalitě, koupila jsem před vánoci srdíčka a zdobila s nimi a k veliké libosti a mlaskání, fakt dobrota.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simono, referencí na čokoládové zdobení jsi mne potěšila. Vzhledem ke končící (resp. už skončené) době spotřeby u nás nebude na dorty (narozeninové budou až za dlouho), ale budu si jím zdobit ranní ovesnou kaši :-)

      Vymazat
  10. Já jsem taky spokojená, i když mě mrzí, že v balíčku nemám čokoládové zdobení. Taky jsem zvědavá na masové konzervy, občas je koupím v Lidlu, tam jsou dobré.

    OdpovědětVymazat
  11. Míšo, ono tedy to zdobení bylo na hraně minimální trvanlivosti, ale u čokolády to myslím zas není takové drama a podle recenzí, co jsem viděla, ostatní ho v boxu měli... (a k němu ještě nějaký další výrobek jako omluvu za tu trvanlivost)

    OdpovědětVymazat
  12. Mo c se mi Stáňo líbí tvé boxy , prášek do pečiva už dlouho kupuji jen ten s vinným kamenem- není totiž v pečivu vůbec cítit a je tím pádem fajn. Možná sis na něj taky už zvykla. Tyčinky tvarůžkové jsou pro mne úžasné, nedávno mi je mladí přivezli z výletu a moc jsem si pošmákla, u nás se zatím neobjevily.Musím zjistit jak si takový box objednat.Měj se pěkně Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, box se dá objednat na www.brandnooz.cz a je dobré kouknout na Slevomat, bývá tam občas možnost objednat si ho za výhodnější cenu. Obsah je pak vždycky sázka do loterie ;-) - někdy jsou tam fajn věci, někdy nezaujme.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)