Psát v únoru o houbách se zdá jako nesmysl, ale je to důsledek dvojnásobného úklidu. Dělala jsem jednak pořádek v mrazáku a jednak v počítači - ve složce, kam ukládám fotky, které chci později využít na blog. V mrazáku jsem objevila balíček mražených hub, které už bylo potřeba zlikvidovat, a v počítači pár fotek z letního vaření na chalupě. Takže vznikl sobotní oběd (a nedělní večere) a dnešní článek doplněný letními fotkami
Suroviny
0,5 kg mletého masa (směs vepřové+hovězí)
0,4 kg podušených hub
1 starší rohlík
1 vejce
1 lžíce škorobové moučky
1/2 menší cibule
4 stroužky česneku
trochu mléka
trochu strouhanky
sůl, pepř, majoránka
Pokrájený rohlík jsem navlhčila mlékem, přidala jsem maso, houby, vejce, škrobovou moučku, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a koření a všechno jsem zapracovala. Vzniklou směs jsem ještě trochu zahustila strouhankou a vytvořila jsem z ní šišku, kterou jsem dala do vymaštěného pekáčku, trochu podlila. Nejdřív jsem pekla asi třičtvrtě hodiny přikryté, pak asi stejnou dobu odkryté a občas přelévala výpekem.
Stáňo, houbovou sekanou miluju, no vlastně houby na jakýkoliv způsob. V mrazáku už žádné nemám, ale nasušeno máme dost. My máme třeba do bramborové polévky raději právě ty sušené...
OdpovědětVymazatUž se těšim zase na léto, až na ně budeme chodit do lesa...
Měj prima dny, Petra
Petro, do bramboračky nebo když dělám maso na houbách, tak používám taky sušené. Mražené si nechávám na smetanovou omáčku nebo z nich dělám klasickou smaženici. A taky tu sekanou...
VymazatOch,
OdpovědětVymazathouby fakt milujeme,takže tohle je naprosto skvělý tip na sekanou, kterou taky milujeme. Stáňo, díky! Recept si ukládám a už teď vím, že bude mít doma úspěch. Mňam.
Martino, to jsem ráda, že recept zaujal.
VymazatHouby máme rádi, ale už mám jenom trochu sušených, protože loni jsme jich moc nenašli a zásoby nenadělali. Houbovou sekanou jsem nikdy nedělala, takže si recept ukládám a určitě vyzkouším. Díky Stáňo.
OdpovědětVymazatÁla
Álo, já mám tu houbovou raději než obyčejnou klasickou. Teplou i studenou
VymazatStáni, houbovou sekanou dělala moje teta a byla vynikající. myslím, že od dětství jsem ji nejedla, a přitom houby miluju!
OdpovědětVymazatJestli v mrazáku najdu houby, jdu do ní. Díky za inspiraci.
Měj hezký den, Helena
Heleno,rádo se stalo :-)
VymazatVeverko, děkuji za tip. Hub mám taky plný mražák a konzumuju je po troškách do bramboračky nebo pod maso. Houbovou sekanou neznám a moc ráda ji vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatRáďo, jsem ráda, že jsem tě inspirovala a doufám, že bude chutnat
VymazatHoubovou sekanou dělám, takže to pro mne není novinka :-).
OdpovědětVymazatMěj se fajn, Stáni!
Hanka
Hanko, my ji děláme občas, teď jsem si na ni vzpomněla i díky těm fotkám z léta, co jsem našla v PC :-)
VymazatStáni, houbovou sekanou jsem nikdy nedělala a vzhledem k nedostatku hub okolo nás asi ani nikdy nebudu. Ale musí být výborná. Měj hezký zbytek dne.
OdpovědětVymazatMarti, já mám tu houbovou raději než klasiku. A třeba u vás někdy taky porostou :-)
VymazatHoubovou sekanou jsme doma nikdy nedělali, ale musím uznat, že vypadá výborně. Hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatEli, díky. Musím říci, že my jsme si pochutnali - dlouho jsme ji neměli, tak přišla k chuti.
VymazatMňam, to bych si dala :-)
OdpovědětVymazatDíky :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazato houbové sekané jsem nikdy neslyšela, ale je to skvělý nápad. Já bych to teda nejedla (jako vždy, jsem strašně rozmazlená v jídle), ale naši milují houby i mleté maso. Zkusím to doma navrhnout a třeba bude v sobotu k obědu zrovna tohle:-) Já ráda vařím i jídla, která nejím:-) Zrovna zítra máme ve škole den otevřených dveří, tak jsem teď upekla dva druhy slaného zavinu. Ve škole to žáci i kolegové milují, já vůbec:-) Pro sebe si ráno koupím rohlík:-)
Hanko, já jsem taky docela zmlsaná a nejím úplně všechno, ale zrovna houbovou sekanou jo. A dala bych si nejspíš i ty tvé slané záviny :-)
VymazatMiluju hřiby snad na všechny způsoby, mňam. Houbovou sekanou jsem ještě nejedla. :-)
OdpovědětVymazatMartino, tak ber čláenk jako inspiraci, až zas někdy bude nadúroda hub :-)
VymazatHouby rada nemam, ale tahl sekana tedy vypada luxusne! M.
OdpovědětVymazatMarcelko, to já zas ráda houby skoro ve všech podobách (asi kromě polévky) - jak ty z lesa, tak žampiony ze supermarketu ;-)
VymazatPáni ta vypadá parádně, děkuji za tip!:)
OdpovědětVymazatRádo se stalo a doufám, že bude chutnat, pokud recept zkusíš.
Vymazat