sobota 19. ledna 2019

Gurmánský víkend

V penzinu s gurmánskou restaurací Villa Patriot v  Mariánských Lázních už jsme jednou byli - když jsme slavili stříbnou svatbu (psala jsem o tom ještě na starém blogu - tady). Chtěli jsme tu oslavit loni i nekulaté výročí svatby, ale skolila mne nějaká viróza, takže jsme pobyt plánovaný týden před Vánoci museli zrušit. Ale řekli jsme si, že si pobyt ve Ville Patriot nenecháme ujít a na druhou půlku ledna jsme si objednali na víkend gurmánský balíček. 
Tak vás zvu podívat se, jak jsme se měli


Ubytování bylo moc pěkné


Jídlo výborné (a obsluha příjemná).  První den jsme měli tříchodové menu - buvolí mozzarelu s míchaným salátem, křepelku se šťouchaným bramborem a kapustičkami a creme brulle s čokoládovou zmrzlinou. Druhý den bylo menu čtyřchodové - uzený pstruh s řasou wasabe, sorbet z černého rybízu,kachní prso s mangem a pečnou bramborou a čokoládová koule plněná čokoládovou pěnou a malinovým sorbetem s vanilkovou omáčkou.
Jen já mám s focením jídla trochu problém - když mi ho dají na stůl, beru do ruky prvně příbor a nikoliv foťák, takže většinu jídel jsem vyfotila už poněkud načnutých... (pardon)



Samozřejmě jsme se prošli po Mariánských lázní - jak večer (z toho se moc fotek nepovedlo), tak přes den a okukovali zdejší architekturu. Objevili jsme i anglikánský kostel, který jsme před dvěma roky nějak minuli. A samozřejmě prošli kolonádu i park








A letos jsme se konečně podívali i do pravoslavného chrámu sv. Vladimíra, kde je je nádherný  ikonostas z majoliky zdobený zlatem a kobaltem,který svým tvarem připomíná chram s věžičkami. bohužel se v chrámu nesmí fotit, takže vám ho ukážu jen zvenku.



Taky jsme jen tak poseděli v kavárně  (Cafe Modrá můžu doporučit) u čaje a dortíku - tedy v mém případě poháru s jahodami a macarpone. Nebo jen čaje (a v manželově případně u nezdokumentovaného piva)



A vypravili jsme se i na výlet - do pár desítek vzdáleného městečka Loket. Ale to už byse do jednoho článku nevešlo, takže zas někdy příště. Pro dnešek je tečkou městský erb.


24 komentářů:

  1. Ahojky,
    tedy, vypadá to skvělé. Z těchto článků jsem v poslední době nadšená, protože naši mají letos na jaře oba 60. narozeniny a já sháním dárek. V záloze mám pobyt v lázních Vráž, kam pravidelně jezdíme, nebo letenky do Madridu, kam chtějí jet naši už dva roky. Ale to není překvapení. Gurmánský víkend se mi moc líbí a jak sama píšeš, je to kousek od Lokte, odkud pochází táta (teda narodil se v porodnici v Sokolově, ale prvník rok žil v Lokti, kde se právě seznámil děda s babi). Budu to muset promyslet:-) Jinak s focením jídla mám stejný problém:-) Dnes jsem se snažila fotit jídlo na článek Deník jídla a u oběda jsem si na to vzpomněla asi tak v půlce:-D A ehmmm, teď tu ukusuju tvarohový závin, který taky nikdo nefotil:-D na článek o Loktu se rozhodně taky těším, byla jsem tam sama před lety ještě s dědou na nějakém srazu místní průmyslovky (děda tam učil a já se vetřela na výlet:-).
    Krásný večer, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ten penzion je fakt moc pěkný, je tam příjemný personál a v restauraci dobře vaří.

      Vymazat
  2. Takový víkend bych si taky dala říci. Mariánské lázně znám jen z fotek nebo dokumentů v televizi či na netu.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my jsme si to dali jako opožděný dárek k výročí svatby ;-). Fajn to bylo.

      Vymazat
  3. Škoda, že od nás je to taká veľká diaľka, pretože Mariánske Lázne určite stoja za návštevu. O Loktu som sa dozvedela len nedávno, pre mňa úplne neznámy kraj, takže sa teším na článok o ňom. A dodatočne prajem všetko dobré k výročiu svadby :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, děkuji. Mariánské Lázně za návštěvu určitě stojí, ale chápu, že od vás je to daleko. Já zas neznám jihovýchodní Slovensko (jen v Revúci jsem kdysi byla)

      Vymazat
  4. Stáni, Mariánky mám moc ráda. Byla jsem tam několikrát a s mým mužem i jednou na welness pobytu. Díky za připomenutí. Měj hezké pondělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nám se zalíbili jak Mariánky, tak ten penzion.

      Vymazat
  5. V Mariánských Lázních jsem nikdy nebyla, ale už déle uvažuji nad tím, že bychom tam nebo do Karlových Varů mohli někdy zajet. Od nás z Ostravska je to přece jenom trochu z ruky, takže tuhle část republiky moc neznám, ale moc mě láká. Pobyt i jídlo jste si určitě užili a mě osobně se zbíhají sliny hlavně nad tím výběrem z druhého dne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elle, tahle část republiky určitě stojí za návštěvu - myslím, že si tu užije milovník památek, měst i přírody. Ten druhý den byl úplně nejskvělejší ten moučník... (i když ani ostatní,zvlášť kachní prsa, nebylo k zahození ;-)

      Vymazat
  6. Jů, Stáni, Mariánky mám moc ráda, pravidelně tam jezdíme. Díky za pěkné připomenutí :)
    Jinak jídlo vypadá moc báječně, musela to být dobrota :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, jídlo bylo fakt skvělé. A Mariánky jsou taky pěkné.

      Vymazat
  7. Stano, krasa, dobra volba destinace. Nebyla jsem tam, ale z fotek je to jasne. Loket se mi libi moc, tak jsem zvedava, jak jsi to zaznamenala na fotkach ty:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, Mariánky určitě stojí za návštěvu. Líbilo se nám tam před dvěma roky i letos. A ten penzion je taky bezvy.

      Vymazat
  8. Jee, to muselo byť super! Ja som veľmi na jedlo, takže takýto víkend by sa mi určite páčil! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme s manželem taky docela na jídlo, takže jsme si obě menu užili. A i výlet na Loket a procházka po Mariánkách byla fajn.

      Vymazat
  9. Udělala jsi mi chutě, Stáňo. Můžu se zeptat, to menu bylo dané s koupí gurmánského balíčku nebo jste si chody vybírali až na místě?
    Pravoslavný chrám je opravdu nádherný, uvnitř to musí mít obrovskou atmosféru. Parádně jste si zpříjemnili novoroční období:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, menu bylo dané, ale mám pocit, že byla i možnost vzít si voucher ve stanovené hodnotě a sestavit si menu samostatně. A nám každopádně číšník nabízel případnou záměnu jídla, pokud bychom byli někdo na něco alergičtí. Myslím si, že je to tam hodně o domluvě - snaží se vyjít vstříc.
      Interiér chrámu byl fakt zajímavý a ten ikonostas a další inkony moc pěkné.

      Vymazat
  10. Moc pěkné fotky :) Muselo tam být krásně, taky bych se chtěla do Mariánek podívat :) A při pohledu na to jídlo, se mi úplně sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Byl to moc příjemný víkend celkově a jídlo bylo takovou příjemnou tečkou. I dobré víno tam měli.

      Vymazat
  11. Jé, Stáni, Mariánky jsou pro mě vzdáleně nedostižné, tak moc děkuji za výlet.Musela to být paráda,je fajn takto vyrazit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, byl to prima relax. Jídlo super a výlet do Lokte i courání po Mariánkých taky.

      Vymazat
  12. Já jsem byla v Mariánkách jako dítě a mám stále na paměti ty hromady sněhu.
    Taková oslava výročí je více než důstojná, navíc jako bonus skvostné menu, mohu jen pogratulovat k vynikajícímu výběru. A spoustu dalších spokojených manželských let, v dnešní době se taková výročí moc neslaví.

    OdpovědětVymazat
  13. Já myslím, že to o něčem svědčí, když to nejdřív musíš ochutnat a vůbec to nevadí, když to vyfotíš později :) Vypadá to lákavě i takhle! Na mě je to jídlo dost exotika, takže nevím, jestli bych do toho šla. V tomto směru jsem celkem konzervativní :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)