středa 9. ledna 2019

Z kosmetické poličky 1

Sice rozhodně nehodlám aspirovat na "beauty" blogerku, ale řekla jsem si, že rubriku o tom, co se objevilo na mé kosmetické poličce, zachovám. Ti, kdo četli  můj předešlý blog asi tuší, že to budou naprosto nesystematické a kosmeticky naprosto subjektivní postřehy o tom, co jsem zrovna používala
a jak mi to vyhovovalo. A že tu objeví kosmetika spíš pečující než dekorativní a spíše věci z běžné obchodní sítě než nějaké extra speciálnosti.
Tolik na úvod a pojďme, co prošlo mou kosmetickou poličkou za poslední kvartál. Moc toho nebylo (a navícmi ještě zmizela fotka jednoho krému, takže jsem ho sem ani nedala).

  

Denní krém Today

Koupeno - Billa. Balení - 50 ml.. Cena - 59,90 (?)
Krém má nepříliš výraznou, ale příjemnou jemnou vůni. Je lehký, hezky se roztírá a dobře se vstřebává. Nezanechává mastný film a pleť je po něm slušně hydratovaná.  Poměr cena - výkon je v tomto případě víc než dobrý.
8/10

Haairmilch shampoo (Nivea)

Koupeno - swap. Balení - 50 ml.  Cena - ?? (podle netu kolem 35 Kč)
Miniaturka šamponu pro jemné vlasy, který obsahuje eucerin a mléčné proteiny a měl by přispět k regeneraci a výživě vlasů. Z minibalení se samozřejmě  účinky moc nepoznají, navíc jsem ho půlku použila na dovolené a druhou dopotřebovala až po čase v rámci likvidace načnutých lahviček v koupelnové skříňce. Každopádně dobře pěnil a vlasy se po něm nijak nemastily, ale regenarační účinek jsem nezaznamenala. Cena mi ale přijde na minibalení dost vysoká.
6/10

Eye make-up  remover (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 ml.  Cena - 34,90
S tímto dvoufázovým odličovačem očí jsem byla spokojená - odličoval dobře a nepálil v očích. Oční okolí po jeho použití zůstávalo mírně mastné, což mi ale nevadilo (snad jen na konci, kdy mi v lahvičce zůstala převaha olejové složky). Má velmi dobrý poměr cena - výkon, takže si ho někdy příště klidně koupím znovu.
9/10

Tropical shower gel (Dermacol - Aroma Rituals)

Koupeno - swap. Balení - 250 ml. Cena - ?? (podle netu kolem 55 kč)
Sama bych si tento sprcháč nekoupila - ony mi zatím výrobky z této řady od Dermacolu  moc nesedly - zejména parfemací. Kombinace vůně papáji a máty mi nakonec  nepřišla nejhorší, působila takovým chladivým dojmem. Na léto to  není špatný sprcháč, i když můj favorit to rozhodně nebude, takže mi ani nevadilo, že po něm pokožka nezůstávala provoněná. Jinak ale pěnil docela a nevysušoval.
6/10

Tužka na rty (Essence)

Koupeno - DM drogerie. Balení - Cena - 44,90
Šikovný je vysouvací systém, takže tužku není třeba ořezávat jako klasické dřevěné. Nerozpíjela se, ale trochu hůř se nanášela - při kreslení občas jako by drhla.  Výdrž byla průměrná.
7/10

Krémovo-olejová pleťová maska (Balea)

Koupeno - swap. Balení - 2x 8 ml. Cena - ??
Maska obsahuje olej z hroznových jader a měla by být vhodná pro všechny typy pleti. Balení 8 ml pohodlně vystačilo jak na obličej, tak i na krk. Má konzistenci hodně hustého pleťového mléka, nanáší se bez problému. Po po setření mi přišla pleť vyhlazená a zvláčnělá, možná trochu mastnější.
6/10

Soforthilfe-kur (Isana hair)

Koupeno - swap. Balení - 20 ml. Cena - ??
Intenzivní kůra na vlasy s olejem s meruňkových jader a panthenolem, která je určená pro suché a lámavé vlasty. Nanáší se na  minutu a pak se spláchne. V poslední době se trochu potýkám se suchými vlasy, tak jsem si říkala, že zkusím, co s nimi udělá. Žádný zázrak nenastal, možná vlasy byly o trochu míň rozlítané, ale nijak výrazná změna to nebyla.
6/10

Signal long active white fresh

Koupeno - Glanz box. Balení - 75 ml. Cena - 53,90 (doporučená).
 Myslela jsem, že kokosová chuť se k zubní pastě nehodí, ale byla jsem docela mile překvapená. Pasta má příjmenou kokosovou chuť i vůni. Kdyby stála o něco míň, tak na ni ze své obvykle Colgate snad přesedlám. Ale na mne, skrblíka, je cena  před 50 Kč už fakt hodně.
8/10

Vzorečky, hotelová balení

Hair&Body shampoo Provence
Hotelové minibalení - 20 ml.Má hodně ostrou levandulovou vůni. Mám levanduli docela ráda, ale tahle mi nesedla.  Na vlasy jsem ho nezkoušela, jako sprcháč je OK.
Koupila bych si - NE
Body lotion Provence 
Hotelové minibalení - 20 ml. Dobře se roztírá i vstřebává. Ani u něj mi úplně nesedla dost výrazná levandulová vůně.
Koupila bych si - NE
Atopic Control (Eucerin)
Balení - 1,5ml. Krém pro suchou a zarudlou pokožku. Je lehký,  dobře se vstřebává a promašťuje kůži, ale má zvláštní, ne úplně příjemnou vůni.
Koupila bych si - NE




Tentokrát mne asi nejvíc zaujal odličovač očí Cien, kokosová zubní pasta a krém Today. Za nejslabší výrobek asi považuji vlasovou kůru na vlasy a nadšená jsem úplně nebyla ani z pleťové masky, ale zas totální propadák to ani v jednom případě taky nebyl.
Jsem zvědavá, jestli někdo z vás vyzkoušel některý výrobek z článku a pokud ano, jak s ním byl spokojený...



 

21 komentářů:

  1. Se zájmem jsem si vše prohlédla, pročetla. Ale musím konstatovat, že ani jeden z výrobků jsem nevyzkoušela :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to já říkám skoro u každého článku o kosmetice taky ;-)

      Vymazat
  2. Signal má těchto dokonalých past s přírodními extrakty několik a v akci jsem zakoupila za 36 kč, jsou špičkové a budu se k nim ráda vracet.
    Dermacolovou řadu sprchových gelů mám moc ráda, donedávna prodávali i letní s péčí po sluníčku a ten zmizel, chybí mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, pasta byla fakt příjemné překvapení a pokud na ní narazím ve slevě, tak po ní ráda sáhnu. Akorát nevyhovuje manželovi, takže zas budeme mít na poličce dvě.

      Vymazat
  3. Stáni, vyzkoušela jsem několik druhů sprcháčů Dermacol, i když zrovna tuhle kombinaci asi ne, ale mám je ráda. Připadají mi osvěžující. Normálně nemám ráda voňavé přípravky, vůni má mít podle mě jen parfém, ale tady mi přijdou vůně osvěžující. Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já od Dermacolu z řady Aroma rituals dva výrobky (sprcháč s jahodou a tělové mléko s jasmínem) vůbec nebyla schopná používat, jak mi vadila parfemace. Takže sama bych si je asi nepořizovala.

      Vymazat
  4. Z tvé poličky znám jenom Dermacol sprchové gely, které mi příjemně voněly, ale ten tvůj jsem neměla. Šampony na vlasy nepoužívám, myji si přírodním tuhým mýdlem na vlasy a již bych neměnila. Kdysi jsem měla pleťový krém Eucerin a osypala jsem se po něm :o), takže tuto značku již nikdy. Tu kokosovou zubní pastu bych ráda vyzkoušela, podívám se po ní.
    Takže díky za tipy a zkušenosti Stáňo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já sprcháč předtím měla jahodový a tam mi parfemace vyloženě vadila. Já s tím vzorečkem od Eucerinu problém neměla, ale v podstatě mi smrděl, takže opakování si rozhodně odpustím :-)

      Vymazat
  5. Stáni, musím říct, tentokrát nemám zkušenost ani s jedinou věcí z tvého výběru. Kdysi jsem používala Nivea šampon, ale to jsou už roky a ráda vyzkouším tu kokosovou pastu :o)
    Děkuji a přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Můj názor na sprchače od Dermacolu si četla u mě, na pastu taky :-) Odličovač oči Cien má ráda. Eucerin je dobrá kosmetika, ale parfemace je opravdu divná.
    Jsem ráda, že tento typ článku zachováš, ráda se inspirují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, jsem ráda za kladnou odezvu na zachování rubriky :-).

      Vymazat
  7. Věci od Nivei zbožňuji:) naopak od Lidlovské značky Cien mi odličovač vůbec nevyhovoval:O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já mám s lidlovskou kosmetikou Cien poměrně dobré zkušenosti (už jsem měla nějaké krémy - na ruce i obličej, odličovač, rtěnku). Rozhodně mi přijde dobrý poměr cena - výkon

      Vymazat
  8. Stáni, já, kosmetický analfabet, neznám, resp. nemám zkušenost asi s ničím, cos vyzkoušela ty. Zatím jsem si poslední dobou vystačila s domácím mýdlem a nějakým přírodním máslem nebo olejem na odlíčení i promazání pokožky.
    Ale ta kokosová pasta, ta mě zaujala, po té se podívám, díky za tip :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já taky nejsem žádný kosmetický guru, ale nějaké komerční věci typu odličovadlo, šampon ap. používám. Jo - a ta pasta je fakt fajn.

      Vymazat
  9. Přiznávám, že taky nemám s žádným s výše uvedených výrobků zkušenost :o)
    Ta kokosová pasta je zajímavá.
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že kokosová pasta zaujala skoro každého :-D.

      Vymazat
  10. Ahoj,
    vím určitě, že jsem měla tu zubní pastu (ano, je to kvůli tomu, že jsem měla taky ten Glanc box:-) a byla jsem s ní překvapivě spokojená. Sama jsem si ji ale nekoupila, stejně jako ty si pořizuji levnější Colgate, který mi i sedí. U sprcháčů od Dermacolu mám problém s balením, měla jsem jich pár (asi tři) a pokaždé jsem je od někoho dostala, sama si je nekupuji. Značku Today mám ráda, neustále pořizují jejich růžové vlhčené ubrousky v Penny, kde stojí dvacku a jsou fakt dobré. Dokonce mi i odlíčí oči bez pálení. Cien odličovač jsem nezkoušela, nemám ráda tu jejich pumpičku, nějak s ní neumím zacházet... A vadí mi dvoufázové odličovače. Už dlouho jsem si sama nekoupila jiný odličovač než ten chrpový od Yves Rocher. Essence tužku na rty mám taky nějakou doma a je v pohodě. Konturka je pro mě produkt, za který nemá cenu dávat víc jak 70 Kč. Většinu mám z Avonu, pak nějakou Essence a asi jednu od Trend it Up. Myslím, že mi vydrží ještě několik let, nemám skoro žádnou spotřebu:-D Těším se na další článek, klidně kosmetický:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ten dvoufázový odličovač Cien byl bez pumpičky, ale měla jsem s pumpičkou normální odličovač a mně naopak ta pumpička vyhovovala. Konturka mi naopak zmizel překvapivě rychle, musím si koupit další (zase sáhnu po nějaké v podobné cenové katagorii).

      Vymazat
    2. Ahoj, já vím, že je ta pumpička všeobecně hodně oblíbená, ale já jsem strašně nešikovná... Já bych taky kupovala nějakou levnou, podle mě je zrovna zbytečné za konturku nějak extra utrácet. Jsem zvědavá, jakou vybereš:-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)