čtvrtek 16. února 2023

Vypáleno 7

 Jak se tak na to dívám, články se svíčkami začínají taky pomalu nabírat každoměsíční frekvenci. Ale řekla bych, že v případě svíček je to trochu sezónní záležitost. Pomalu se začínají prodlužovat dny a s přibývajícím množství světla bude pomalu zase ubývat množství svíček. Ale teď tu máme další pětici...
 

Kulatá svíčka (Pepco

Začneme svíčkou, kterou už jsem měla doma hodně dlouho. Kdysi jsem jich  koupila v Pepcu za nějakou hodně výhodnou cenu (myslím, že stála kolem 35 Kč) několik a tohle je poslední z nich. Byla bez vůně, pálili jsme si jen pro atmosféru.  Byla zajímavá tím, že v denním světle vypadala šedá, zatímco  když jsem ji zapálila, tak měla  nádech do růžova - jak je vidět na fotce. Hořela hezky, neroztékala se  a měla docela výdrž. Koukala jsem po ních v Pepcu nějak na začátku roku, ale už je tam nemají.  
 
Čajové svíčky (Home Deco)
 
Myslím, že to byly moje první čajovky z Kik, tak jsem na ně byla zvědavá. Jsou bez vůně a balení s   50 ks stálo  (někdy v létě) 99 Kč. Ppodle obalu měly hořet 8 hodin. To můžu potvrdit - používala jsem je v práci do aromalampy a opravdu vydržely celou pracovní dobu, spíš o něco déle (pokud jsem šla z práce fakt na čas, tak jsem ráno zapálenou čajovku musela sfoukávat). Hořely bez problémů, nezhasínaly a vodu nebo vosk v aromalampě dobře ohřály.

Svíčka Glasbjork (IKEA)

Jedna z trojbalení svíček, které jsem dostala k svátku od synovy přítelkyně. Tato, kterou jsme vytáhli první, měla světle šedou barvu - z celé trojice byla nejsvětlejší. Vůně cedrového dřeva a vanilky, kterou svíčka měla,  se mi líbila, i když je třeba říci byla cítit hlavně  v bezprostředním okolí svíčky, místnost nijak neprovoněla. Ale hořela hezky a poměrně dlouho, neroztékala se a byla hezky dekorativní. Už nám tu hoří její tmavošedá kamarádka.

Vanilla Cupcake (Yankee Candle)

Malou votivku YC jsem dostala jako dárek. Zapálenou jsem ji měla ve skleničce po jiné svíčce, kde vyhořela téměř beze zbytku. Měla krásnou jemnou vanilkovou vůni se sladkým nádechem. Moc pěkně provoněla pokoj.

Winter Dream  (Sweet Home)

Tuhle svíčku jsem vytáhla z povánočního slevového regálu v Rossmannovi, po slevě stála  myslím kolem 40 Kč.  Měla příjemnou jemnou zimní vůni trochu do vanilkova, ale voněla jen nezapálená, a to ještě jen velmi lehce, při hoření vůně nebyla cítit vůbec. Ale díky potahu skleničky, na kterém byl zlatý dekor stromečků na bílém podkladě,  vypadala hezky  při hoření. Vosk vyhořel až do dna, takže  skleničku  jsem  pak ještě využila jako svícínek na výše zmíněnou votivku YC.

 🔥
 
Z téhle pětice mne  vyloženě nezklamala žádná. To, že některá  nevoněla, mi zas tak moc nevadí. Pálím svíčky nejen kvůli vůni, ale i pro atmosféru, takže si nevoňavé svíčky (jako byla ta kulatá z Pepca) kupuju i cíleně, pokud mne třeba zaujnout tvarem nebo barvou. Ale příjemná vůně je fajn bonus, to zase jo. Z tohoto hlediska byla asi nejlepší votivka od Yankee Candle, její vůně byla opravdu moc pěkná.

34 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    moc pěkný přehled, zrovna také sepisuji článek o vypálených svíčkách. Z tvé pětice neznám ani jednu, ale všechny vypadají moc hezky.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to se na tvůj článek těším :). Z těch mých žádná nezklamala, ale nejlíp voněla ta YC

      Vymazat
  2. Zdá se, že kvalita svíček se obecně trochu zlepšila. Taky pálím různé, i ty na první pohled levnější hoří celkem spořádaně.
    Stáňo, děkuji za info a přeji pohodový pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, hořely opravdu všechny dobře. A ty dvě větší vyhořely hezky zevnitř, nikam se neroztékaly, zůstala jen tenká nízká "slupka".
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, nejvíc mě zaujala ta kulatá svíčka. Díky za přehlídku. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak kulatá se mi taky moc líbila, škoda, že už je v Pepcu nemají.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Pěkný svíčkový přehled. Já nemám ráda, když svíčka moc intenzívně voní. Preferuji vůni vanilkovou, takže když mám na výběr, tak sáhnu po ní.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, vanilka je fajn, taky ji mám ráda. Teď jsme měli s vůní jablek (bude v dalším článku ;-)) a ta byla taky příjemná
      Měj se hezky

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, Yankee jsem měla dokonce ve velké verzi a musím potvrdit tvá slova. Svíčka byla moc příjemná a uvítala bych jí doma znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, taky bych tu YC klidně mohla velkou. Z této pětice voněla určitě nejlépe.

      Vymazat
  6. Stáni, znám jen Yankee Candle. Opravdu moc hezky voní.👍
    Mám to stejně jako ty. Nevadí mi, když svíčka při hoření nevoní. Koupila jsem nějaké v Globusu, byly ve slevě a voněly jen nezapálené. Je to opravdu jen o atmosféře.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já pálím střídavě "normální" svíčky a ty voňavé - podle toho, co mi padne do oka (ty nevoňavé vybírám hlavně podle zajímavého tvaru nebo barvy)
      Pěkný víkend

      Vymazat
  7. Ahoj Stáňo, ráda jsem nakoukla na Tvoje svíčky. Svíčky zapaluju hlavně kvůli atmosféře, světýlku, takže mě taky nevadí, když nevoní. Skoro to mám i radši, když je vůně výrazná, bolí mě z toho hlava. Měj hezký víkend, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, je pravda, že svoji oblíbenou svíčku Domol s vůní vypraného prádla někdy sfoukám, protože už je vůně hodně výrazná. Ale na bolehlav to není.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Někdy tu Yankee candle musím taky vyzkoušet :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já si svou velkou YC koupila před Vánovi v Rossmannovi, kde na ně byla dost velká sleva. Předtím se mi pořád zdály drahé ;-) Zrovna se ji chystám zapálit.

      Vymazat
  9. Ty čajovky pálíme v práci, kolegyně mají solné lampy ;) Vydrží dlouho, je to fajn.
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, tyhle čajovky byly akorát na pracovní dobu :). Pokud jsem šla náhodou dřív domů, musela jsem sfoukávat.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ani jednu svíčku jsem doma neměla, ale čajovky dávám hlavně do aromalampy :)
    Aktuálně pálím višeň od YC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já tyhle taky vypálila v práci v aromalampě. Jinak čajovky ale dávám doma i do různých malých svícnů.

      Vymazat
  11. Marcela - Nordic Passion19. února 2023 v 16:57

    Zrovna tento vikend jsem doma taky palila, tedy spise cajovky, ale to pocasi si o ne primo rikalo. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak různě střídám - vonné svíčky, obyčejné svíčky, čajovky a v práci aromalampu...

      Vymazat
  12. Vija
    Pálím i já, ráda, pro atmosféru. Kromě vanilky mám ráda i vůni čistého prádla. Přeji fajn dny. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůni vypraného prádla mám taky ráda - pokud neznáš, zkus svíčku White cotton z řady Domol (z Rossmanna), ta u nás měla dost úspěch, vůně prádla je autentická a výrazná.

      Vymazat
  13. Já taky pálím hlavně pro atmosféru, než pro vůni :) Nejradši si svíčky zapaluju ke čtení nebo vyrábění.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme se naučili pálit skoro každý večer. Různě to střídáme - někdy voňavou svíčku, někdy jen obyč čajovku ve svícínku.

      Vymazat
  14. Zaujala mě jen ta votivka od YC. YC prostě svíčky umí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta votivka voněla fakt hezky a tak akorát intenzivně.

      Vymazat
  15. Já mám svíčky od YC moc ráda, jak píšeš, krásně provoní pokoj :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se svíčkami YC moc zkušeností nemám, ale vypadá to, že jsou celkem sázka na jistotu.

      Vymazat
  16. Mně by se líbila ta Vanilková, blbé je, že bych ji mohla pálit buď teď 14 dní, co je přítel mimo ČR, nebo jen u našich. On nesnáší vůni Vanilky a celkově sladké vůně.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si takhle nemůže pořídit svíčku s praskajícím knotem - mnaželovi to praskání strašně leze na nervy. Vanilku má naopak rád :)

      Vymazat
  17. Ahoj Stáni, také pálím svíčky hlavně v zimním období. Je potřeba zpříjemnit si pochmurné dny. :) Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)