úterý 21. února 2023

Lednové nákupy

 Jako obvykle článek o lednových nákupech nebude oplývat přílišnou délkou, ale tentokrá tu budou zastoupeny všechny nejobvyklejší kategorie - nějaká paráda, kosmetika, dekorace a dokonce i knížky, byť o nich pravidlelně tvrdí, že my je kupujeme vlastně skoro jenom jako dárky (a já v lednu opravdu nemám žádnou příležitost, při které bych dárky dostávala).
 

Dekorace 

Tuto kategorii tu reprezentují dvě svíčky, které jsem ulovila hned na začátku ledna v rámci povánoční slev v Rossmannovi.  Stály nějak kolem 40 Kč za kus, což mi přišlo docela fajn. Svíčku Winter Dream ve skleničce s bílozlatým dekorem už mám vypálenou (dojmy tady Svíčku Apple&Cinnamon jsem měla už loni a nebyla špatná.

Knížky

Knížky tu mám tentokrát dvě. Obě jsou ze swapu, který jsem si domlouvala už v prosinci, ale nakonec k realizaci došlo  až v lednu. Výměnou za mnou už přečtené tituly jsem získala detektivku Nalezení od českého autora Jiřího Březiny (recenze zde) a soubor povídek Povídky, které pomáhají, který vydala  Databazeknih.cz jako charitativní projekt.

Oblečení

 
Nové oblečení už jsem si nepořídila docela dlouho. Tentokrát tu z parády jsou dva kousky - oba z výprodeje v Tchibo, kam jsem nakoukla cestou z porady, která skončila nečekaně brzo. Vybrala jsem si tam rukavice - takovou kombinaci prstových rukavic a palčáků, která po slevě stála asi 140 Kč. Přijdou mi docela praktické na výlety, když potřebuju ovládat mapu v mobilu - stačí odklopit vrchní část.... Ale ještě jsem neměla příležitost je vyzkoušet (s výlety to máme letos nějak "nalevačku"). Druhý kousek, který jsem v Tchibu koupila je komplet šály a čepice v tmavošedé barvě, která se hezky hodí k mému vínovému kabátu. Stál něco kolem  300 Kč. Je z příjemného materiálu a  šálu  od nákupu nosím skoro denně.

Kosmetika


První dva kosmetické nákupy jsou z Rossmanna. První byl naprosto impulsivní - ve slevovém regálu mi padla do oka paletka očních stínů Catrice Fall in Colours, kterou jsem sice vůbec nepotřebovala, ale nakonec v košíku skončila, protože cena  199 Kč se mi zdála výhodná a paletka se mi prostě líbila.  Pro pleťové masky jsem naopak šla cíleně, protože  jsem chtěla  využít  akci 2 + 1 zdarma. Pořídila si konečně všemi chválené  pleťové masky Garnier. Sáhla jsem po maskách plátýnkových -  vyživující a vyhlazující z řady Naturals Hydra bomb a vyživující z řady Nutra bomb. Dohromady mne všechny tři dohromady mne vyšly nějak kolem stovky.

 
Nakupovala jsem i v DMku. Tam to byla taková klasika - denní krém Balea Vital+ pro zralou pokožku za 109 Kč, sprej na nohy Fuss Deo za 44,90 a náhradní náplň tekutého mýdla Balea - tentokrát varianta Sensitive s Aloe Vera za 19,90.


A poslední kosmetický kousek je malé balení čistícího gelu na ruce Radox. Byl jako dárek k nějakému časopisu, co jsem si koupila na čtení do metra. 
 


Jako praktický kup se ukázala šála z Tchiba a nejvíc jsem "rozfrcala" za kosmetiku, kde se částka vyšplhala k pětistovce. Zaujalo vás mezi mými nákupy něco?












38 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy. Na tu paletku Catrice jsem se dívala hned, jak vyšla, ale nakonec jsem si ji nekoupila. Pořád se mi líbí, ale fakt toho mám doma hodně, tak to zkusím vydržet. Nové svíčky jsem si už delší dobu nekupovala, ale přesto si ke mně několik kousků našlo cestu. Ta šála s čepicí z Tchiba se mi líbí, věřím, že jsi s tím spojená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já paletku rozhodně nepotřebovala, ale měla jsem doma předtím jen dvě, z toho jednu už napůl vypatlanou, tak jsem si řekla, že třetí se snese...
      Hezký den

      Vymazat
  2. No, Stáňo, ta paletka je opravdu moc pěkná, i když mně by se víc hodila trochu do teplejších tónů. V Tchibu obecně ráda a celkem dost nakupuji, už vím, jaké velikosti mi sedí, tak nemusím ani do obchodu a nakupuji od PC.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, na mne je paletka teplá až dost, v mých současných dvou paletkách jsou spíš studené barvy (ony mi tedy studené barvy taky líp jdou). V Tchibu jsem nakupovala po dlouhé době, ale už jsem od nich pár fajn věcí měla. Třeba trekové tričko je nezničitelné a ještě dobře vypadá (mám už ho asi 10 let a beru si ho na každou dovolenou).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, i mě zaujala paletka stínů, nedivím se, že jsi po ní sáhla. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, paletka byl hodně impulsivní nákup. Ale musím se přiznat, že jsem jí ještě nevyzkoušela...
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Mně se líbí souprava z Tchiba,ale takových souprav mám hodně,baví mě háčkovat.Asi bych dala přednost i knížkám.Kosmetikou jsem pravidelně zásobována dcerou,snachou a vnučkami.Hodně oceňuji krémy na ruce a svíčky jsem si dokoupila v pondělí.Pořád ještě pálím.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já dřív docela dost pletla, ale už je to minulost, takže musím kupovat. Třeba se k pletení vrátím v důchodu :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, pěkné kousky. Na paletku jsem v drogerii taky koukala, ale já si vždycky něco pořídím a pak stejně používám jednu paletku furt dokola, takže jsem jí nakonec nepořídila. Garnier masky věřím, že budou vyhovovat, ta noční je moje nejoblíbenější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, na Garnier masky jsem zvědavá. Já měla doma jen dvě paletky (jednu se 4, druhou se 6 stíny), tak jsem si řekla, že třetí ještě můžu. Ale že bych ji nutně potřebovala, to tedy fakt ne
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáňo mě zaujaly rukavice, ty jsou šikovné. Do Tchiba chodím ráda, nakupovat a i kafe si tam dám. Hezký večer přeju, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. paletka je božííí...moje barvy,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne naopak vykročení z mé komfortní zóny (což je šedá :D)

      Vymazat
  8. Stáni, ta paletka s očními stíny je moc pěkná. 👍👍👍
    Já v lednu docela utrácela. Zahájila jsem hned 2. 1. kdy jsme jeli do Poděbrad vyzvednout objednanou pletací přízi do e-shopu. A tam jsem zjistila, že se v jejich prodejně dá i nakoupit. Takže kromě té předem objednané příze, jsem koupila další. A jako bonus kruhové jehlice v atypických rozměrech, které jsem si dosud vozila z Německa. Tady byly za méně než polovinu.
    Svetry už jsou upletené oba.😄
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, vlna nakoupená v lednu a už upletené dva svetry? To jsi tedy pilná...
      Hezký den

      Vymazat
  9. Hezky jsi nakupovala Stáni. Tak si vše hezky užívej,. Libí se mi kulich a šála...ještě určitě budou potřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, počasí nám podle předpovědi chystá ještě návrat zimy, tak asi dojde i na tu čepici (na šálu určitě - zima na krk mi vadí víc než zima na uši ;-)).

      Vymazat
  10. Super nákupy a catrice paletka vyzerá luxusne teda obalom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, jak se paletka osvědčí při líčení - ještě jsem ji nepoužila ;-)

      Vymazat
  11. Já bych asi sáhla po těch maskách na vyzkoušení. A líbí se mi ten nápad na rukavicích.
    Hezký den, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, taky se mi ty rukavice líbily, odepínací špičky mi přišly jako dobrý nápad - já občas na výletech používám mapu v mobilu, tak kvůli ovládání nebudu muset rukavice úplně sundavat.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Stáňo, mně by se líbily ty rukavice a masky. Ty ráda zkouším nové.
    Pěkný čtvrtek. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, maskami jsem se teď zásobila. Rossmann už měl zase akci, tak v únorových nákupech bude další várka ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  13. Jééé ty rukavice jsou super, takové jsem snad ještě nikde neviděla. Mýdlo mám pocit, že jsem kupovala obdobné.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  14. krásné úlovky :) u mě za leden to byly jen knihy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy jsou fajn, jen knihovnu bych potřebovala větší.

      Vymazat
  15. Ahoj Stáňo, paletka je moc krásná, ale víc mě zaujaly rukavice (překvapivé). ☺♥ Včera jsem šla zrovnou okolo prodejny Tchibu. Měj krásný den. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, ty rukavice byly nějaký výprodej. Paletku jsem ještě neotestovala :). Jen se mi prostě líbila...
      Měj se krásně

      Vymazat
  16. Pěkné úlovky, líbí se mi ty rukavice :).

    OdpovědětVymazat
  17. Marcela Nordic Passion26. února 2023 v 16:25

    Je třeba si dělat radost a je dobře, že to umíš, hezky od každého něco 😉. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já moc nenakupuju, ale radost je občas třeba

      Vymazat
  18. Nejvíc se mi líbí set šály a čepice z Tchiba. Pěkné nákupy, až se divím, že si za měsíc toho koupíš tak po málu. My si doma naposledy koupili letenky na květen.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. Masky Garnier mohu jedině doporučit! Jinak paletka je moc pěkná, ale já bych ji nevyužila. Vystačím si s malou se čtyřmi stíny. Moje únorové novinky už jsou na blogu, tak můžeš mrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já mám taky zatím dvě malé paletky - jednu skoro vypotřebovanou se 4 a druhou se 6 stíny. Ale tuhle jsem bůhví proč "musela mít" :)

      Vymazat
  20. Ahoj Stáni, také jsem teď nakoupila nějaké svíčky v akci h a ve slevách. :) A Jirka Březina píše výborně. Měj se pěkně, Sabina z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, Březina mne zaujal, už jsem od něj dočetla druhou knížku.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)