středa 8. prosince 2021

Z kosmetické poličky 29

 Právě jsem dopotřebovala první prosincový produkt a abych ho měla kam dát,  je nejvyšší čas vyprázdnit tašku na odkládání obalů od spotřebované kosmetiky. Takže je tu další článek z kosmetické poličky a prádzné obaly mohly putovat do koši nebo do tříděného odpadu...
 

 

Zubní pasta Max White expert micellar (Colgate)

 Koupeno - Glanz box. Balení - 75 ml. Cena - 169,90 (doporučená)
Jde o bělící zubní pastu s obsahem profesionální složky. Byla jsem na ní docela zvědavá, ale mé očekávání zklamala. Měla divnou nevýraznou chuť, pěnila průměrně, ke konci šla hůř vymačkat z tuby a podle mne v podsatě neměla balicí efekt (a to jsem si jí čistala zuby opravdu poctivě a celou tubu jsem vypotřebovala sama). Z mého pohledu je to propadák - zvlášť za tu cenu.
1/5
 
Řasenka Falsies Lash lift (Maybeline)

Koupeno - DM box. Balení - 6 ml. Cena - 189,90 (podle e-shopu)
Řasenka má kartáček ve tvaru přesýpacích hodin a měla by vytvářet efekt hustých a prodloužných řas. Přiznám se, že mně kartáček ve tvaru přesýpacích hodin moc nevyhovoval, přišel mi zbytečně robustní a nepracovalo se  mi s ním úplně dobře. Jinak řasenka řasy neslepovala, ale občas nechala na řasách "cucek". Hezky řasy zvýraznila, i když prodlužovací efekt byl takový průměrný. Dost těžce se odličovala. Znovu bych ji mít asi nemusela.
2/5

Tekuté mýdlo Cremeseife sensitive (Balea)

Koupeno - Dm drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 19,90
Náhradní balení tekutého mýdla s aloe vera, které je takovou naší stálicí naší koupelny. Má neutrální jemnou vůni, takže vyhovuje i manželovi. Nevysušuje pookožku rukou a umyje dobře. Navíc náhradní balení šetří množství použitého plastu (a pumpička u původního balení určitě vydrží déle než jedno vypotřebování, takže není  problém dolévat). Poměr cena - výkon je v tomto případě velmi dobrý. 
5/5

Pěnové tužidlo Power (Cien)

Koupeno - Lidl. Baleni - 250 ml. Cena - asi 40 Kč
Pěnové tužidlo tvořilo poměrně bohatou pěnu, která měla takovou "kadeřnickou" vůni. Dobře se aplikovalo, nenechávalo vlasy slepené, ale měla jsem pocit, že je trochu zatěžovalo, nebyly po vyšušení  hladké  a nadýchané. Tužící efekt byl takový průměrný, ačkoliv síla tužidla byla označena 5 (což je nejvyšší stupeň). Nijak mne nenadchlo a nemám potřebu si ho pořídit znovu, i když nebylo nijak drahé.
2/5

Pleťová maska Vitamin A+kaktus (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 24,90
Maská má hodně napuštěné plátýnko, které bylo tak akorát velké (aspoň na můj obličej). Plátýnko na obličeji, dobře drželo, sérum nestékalo. Maska neměla v podstatě žádnou vůni a  působila  lehce chladivým dojmem. Masku jsem na obličeji nechalal působit 10 minut; poté zbylo na obličeji ještě poměrně dost séra - část jsem vmasírovala do pokožky, zbytek ještě setřela. Po použití byla pleť vyhlazená a  osvěžená.
4/5
 
Krém na ruce Mango a koriandr (Yves Roche)

Koupeno - dárek. Balení - 30 ml. Cena  - ? (podle netu  89 Kč)
O tomto krému jsem psala už v minulém článku - sešly se mi doma dva. Jeden jsem měla v práci, druhýv kabelce a tento měsíc došel i ten "kabelkový"Můžu jen zopakovat, že krém má hezké balení, krásnou vůni,  rychle se vstřebává, ale bohužel pokud jde o výživu rukou, je dost průměrný.Ale kvůli krásné vůni ho mám ráda.
4/5

Vatové tyčinky (Today)

Koupeno - Billa. Balení - 300 ks. Cena - 24,90
Velké balení vatových tyčinek v praktické papírové krabičce s plastovým víčkem. Používám je občas na odstraňvání rozmázlé nebo obtiské řasenky pod očima, případně na setření rozmáznutého stínu, takže mi balení vydrželo strašně dlouho. Fungovaly, jak měly, vata z tyčinek nezklouzávala. Jen ty tyčinky byly ještě neekologické - plastové. Jinak nemám, co bych jim vytkla
3/5

Krém a maska na ruce Almond Dream (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 100 ml. Cena - 36,90
Růžová tuba v sobě ukrývá krém, kterýmá zároveň i funkci masky  na ruce. Krém je středně hustý a má nevtíravou jemnou vůni. Dobře se roztíral, docela slušně vstřebával, takže ruce po něm nezůstávaly dlouho mastné nebo lepivé. Vyživující efekt byl docela slušný, i když jako masku bych ho asi neoznačila.
4/5

Sugar scurb (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 16 ml. Cena - 29,90
Pleleťový peeling obsahuje hnědý cukr a výtažek z chia semínek. Má světlehnědou barvu a  na pleti mi peeling přišel příjemný - nebyl moc hrubý a docela pěkně jakoby medově voněl. Po aplikaci byla pleť vyhlazená a dobře vstřebávala masku. Balení obsahuje dva spojené  sáčky, jeden mi vyšel na dvě použití (to mi nepřijde úplně šikovné - otevřený sáček se v koupelně neskladuje úplně nejlíp).
3/5 
 


Takže za listopad jsem spotřebovala 9 kousků včetně zubní pasty (které sem dávám jen v případě, že vyzkouším nějakou novou). Zubní pastu bych hzároveň označila jako propadák měsíce - vysoká cena a podle mého nulový efekt. Příjemné překvapení byl krém Almond dream, kde je velmi dobrý poměr cena-výkon. Což platí i o tekutém mýdle od Balea, to je taková sázka na jistotu.











 

 

 

 

26 komentářů:

  1. Stáno, díky za ukázku. Z Tvých produktů jsem měla jen pleťovou masku a tekuté mýdlo také kupuju v DM. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, myslím, že tekutá mýdla z DM se fakt vyplatí. Mají dobrý poměr cena - výkon. Na chalupě teď máme nějaké Today, bylo dražší, kvalitou není lepší a vůně mi nesedla ...
      Hezké dny

      Vymazat
  2. Stáňo, z téhle přehlídky znám jen mýdlo, to kupuji do skleněného dávkovače.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, o skleněném/keramickém dávkovači jsem uvažovala, že by to vypadalo elegantnějí, ale občas dávkovač spadne a na to je plast lepší. Takže praktičnost zatím vítězí nad elegancí :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Mýdla z DM za pár korun a jak je dobré, že?
    Já právě objednala 10 ks Ziaja sprcháče s vůní perníčků. Mají je tam za 40 Kč a já mám krásný malý dáreček pro moje kolegyňky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to vypadá jako zajímavý tip. Akorát nevím, co bych koupila těm svým třem chlapům, co v oddělení mám. Asi skončím u svíček - ty jsou takové neutrálnější.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni,
    já z takových těch profláklých zubních past mám ráda Signal zlatou nebo tmavě modrou a pak ještě docela Aquafresh, zkoušela jsem letos i Splat zubní pasty a co si budeme povídat nic není v rámci bělení úplně Hollywood. Já teda piju poslední rok dost kafe, ale ani pasta na to specializovaná si s tím neporadila. Zase si říkám, že sic mám ty zuby žlutý, tak se mi nekazí a jediný, co mě trápí je zánět v dásních, tka možná pořídím nějakou pastu spíš na to. Řasenku mám doma taky a brzo už bude vyschlá a musím s tebou jen a jen souhlasit. Čeká mě teď po výplatě docela větší nákup kosmetiky, tak se těším až se zase podívám do drogerie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zaujala zubní pasta s kokosem (tuším od Signalu) a teď mám z nějakého staršího DM boxu Odol s limetkou, mátou a eukalyptem a ta je taky prima. Nejvíc ale používáme obyčejnou Colgatte, kterou sem už ani nedávám :)

      Vymazat
  5. Baleu mám ráda. Jinak nic z toho nepoužívám. Ještě maximálně masky na obličej/nohy a lak na vlasy. Ale ráda chodím do DMka... taky tam vždy nechám půlku peněženky, hrůza :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já zas skoro vůbec nepoužívám lak na vlasy. A v drogérii se musím taky krotit, abych to nakoupené zvládla spotřebovat.

      Vymazat
  6. Scrub od Balei jsem měla také a byl úžasný! Skladovat jej na jindy bohužel moc nejde, tak ho využívám i na krk a dekolt. Vyjde to úplně krásně :)

    blog Style of Ejmi | Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle polštářková balení by měla být fakt na jedno použití. A nebo pak balení v tubě/kelímku. Příště taky využiju zbytek na dekolt a krk. Teď jsem měla i tělový peeling, takže na krk a dekolt jsem použila vždycky už ten.

      Vymazat
  7. Teda já jsem opravdu kosmetický barbar))) znám jen krém na ruce YR. S recenzí souhlasím. Mám to s krémem taky tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já taky nejsem kosmetický guru a podobnou větu používám v komentářích pod jinými kosmetickými články. Ono je těch kosmetických produktů tolik....

      Vymazat
  8. Stáni, líbí se mi tvé recenze, občas mne nějaký produkt zaujme. Tentokrát tekuté mýdlo Balea.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tak Baela tekuté mýdlo myslím za vyzkoušení určitě stoji. Mají i docela výběr parfemací, i různé limitky (ta s grepem byla skvělá, bohužel už se nedělá), takže se tam dá vybrat. Já většinou kupuju to Senstive, protože manželovi vyhovují nevýrazné neutrální vůně.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Stáni, díky za kosmetickou recenzi, mám je ráda. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
  10. Nic z uvedeného jsem nezkoušela, ale zaujala mě maska od Isany a krém od YR :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, maska byla fajn a i za dobrou cenu. Ten krém na ruce od YR mám moc ráda, ale je dost drahý.

      Vymazat
  11. Marcela Nordic Passion11. prosince 2021 v 22:18

    Do DM chodím ráda, přestože preferuji přírodní kosmetiku. Tady je dost produktů právě z ní. Řasenka na první pohled vypadá moc dobře. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám DMko taky ráda, mívají dobré věci i v potravinářské sekci.

      Vymazat
  12. Ahoj, vůni koriandu s mangem od YR mám ráda, znám ve sprchovém gelu. Cukrový scrub Balea mě seděl. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, tak ve sprcháči jsem mango s koriandrem ještě neměla. Jen krém na ruce a tekuté mýdlo. Vůně je fakt moc fajn.

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    tento měsíc jsi podstatně rychlejší než já, moje spotřebováno vyjde až těsně před Vánoci. Znám mýdlo Balea, krém na ruce Yves Rocher, zubní pastu, řasenku a masku Isana. Všude s tebou musím souhlasit, jen u té masky bych byla asi ještě o něco kritičtější...
    Zaujal mě krém na ruce Isana, vypadá dobře. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na tvé spotřebováno se vždycky těším :). Krém na ruce Isana měl podle mne slušný poměr cena - výkon. Používala jsem ho ráda.
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)