úterý 14. prosince 2021

Listopadové nákupy

 Ani listopadový článek  o mých nákupech nebude dlouhý - stejně jako ty minulé. Sice bych potřebovala trochu oživit šatník, ale musím přiznat, že mne brouzdání po obchodech moc nebaví a oblečení na e-shopech nakupuju nerada, resp. vůbec, protože mám potřebu si u všech věcí sáhnout na materiál.
Ale dost řečí, pojďme se na těch pár věcí, co jsem nakoupila, podívat. Kupodivu tu nejsou tentokrát žádné čaje 😉


 
 
Oblečení a doplňky

Začnu nejdražším kouskem, který jsem si pořídila. Tím je černý kožený  batůže LederArt. Já jsem totiž asi před 4 roky odložila všechny kabelky a přesedlala jsem právě na městské batůžky. Na tom, který jsem nosila poslední dva roky v podstatě nepřetržitě, už začalo být používání patrné. Tak jsem si udělala radost novým. Koupila jsem ho na e-shopu Univaro a díky slevě mne vyšel na 2552 Kč. Už ho pár dnů nosím a jsem s ním docela spokojená - má kromě hlavní příhrádky i několik kapes a kapsiček na drobnosti typu klíče, mobil, průkazka do práce..., takže se mi v něm neztrácejí.


Letní tričko jsem teď v zimě opravdu nepotřebovala, ale   pruhovaný vzor mi padl v Kik do oka a příjemný materiál a cena  79 Kč mne přesvědčily k nákupu. Však ono se v létě využije.

Domácnost

V Pepcu jsem konečně dokoupila šedivé kulaté prostírání. Dvě tyhle prostírky už máme v obýváku a myslím, že jste je už mnohokrát viděli na fotkách s čajovou konvičkou nebo s nějakým moučníkem. Teď jsem koupila další na jídelní stůl. Vyšly mne na 100 Kč (kupovala jsem dvě sady po 2 ks), což pvoažuju za dobrou cenu.


V Kik jsem si kromě trička ještě koupila za 79 Kč dekorační stromeček s hvězdou na špičce. Na fotce díky umělému světlu vypadá nažloutle, ale ve skutečnosti je bílý:Ten už jste u mne taky mohli vidět - stojí nám v obýváku na tácu spolu s nazdobenou vázou chvojí. Brzy ho za něco vyměním, protože ač mně se líbí, manželovi do oka příliš nepadl.


A úplně nejvíc jsem v listopadu kupovala svíčky. V Rossmannovi jsem si ve slevě pořídila za 59 Kč svíčku Domol -  White cotton. A protože už je vypálená, tak mohu říci, že má moc pěknou a výraznou vůni čerstvě vypraného prádla, která provoněla celý pokoj. Tu si určitě ještě koupím někdy znovu.
 


Další várku svíček, tentokrát zn. Livarno,  jsem nakoupila v Lidlu. Byli jsme postupně nakupovat ve dvou prodejnách, v každé měli svíčky jiné a z každé jsem si nějaké odnesla. Ty balené i v papírové krabičce vyšly na 69 Kč za kus a mám je s vůní Cotton flowers a Cherry Blossom. Ty, které jsou jen ve skle, vyšly na  pouhých 29,90 za kus a měli je s vůní jablka se skořící, vanilky a nugátu. Dvě už mám taky vypálené - nugát  mi vůní připomínal čerstvě uvařené kakao, jablko se skořicí vonělo taky příjemně, ale obě vůně (zejména ten nugát)  byly spíš jemnější a cítit byly hlavně v bezprostředním okolí.
 

A poslední (mizerně vyfocenou) svíčkou je svíčka  s vůní vanilky. Koupila jsem ji v Pepcu (spolu s tím prostíráním) a stála  39 Kč. Značku si  nepamatuji, už je taky vypálená (byla taková příjemně vanilková, ne zrovna moc výrazná).

Knížky


A v listopadu mi do knihovničky přibyly i dvě nové knížky. Detektivku Michaely Klevisové Dům na samotě jsem si koupila sama - měla jsem slevový kupon do knihkupectví Dobrovský, díky kterému mne kniha vyšla jen na 168 Kč. A druhou knihu - Královražda na Křivoklátě od Vlastimila Vondrušky jsem dostala od manžela k svátku.

Kosmetika

Z kosmetiky tu mám jediného zástupce - plátýnkovou pleťovou masku z limitky Magic Forest od Balea. Padla mi do oka v DMku díky roztomilému obalu s veverkou, když jsme byli nakupovat nezbytnosti typu gely na praní, tablety do myčky a tak. Stála jen 29,90.

Ostatní

Tenhle nákup už jste taky viděli - a ne jednou, protože figurovat už ve třech článcích a ještě se s ním asi dvakrát potkáte. Neodolala jsem adventnímu kalendáři s dobrůtkami z řady EnerBio. Vyšel mne na asi 600 Kč (byla na něj nějaká sleva pro členy klubu Rossmann).


A to už je z mého nákupního pelmelu všechno. Teď v prosinci zatím taky moc nenakupuju, takže příští článek bude zřejmě stejně "hubený". Ale chystám se ještě vyrazit nakupovat dárky, tak možná ulovím ještě něco i pro sebe.

26 komentářů:

  1. Stáňo, ten batůžek se opravdu povedl. Vypadá skutečně dobře!
    Svíčky u nás hoří skoro stále, jen já musím opatrně s těmi voňavými, manžel to nemá moc rád.
    Přeji pohodový den a úspěšný prosincový lov :o)
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, z batůžku mám radost. Manžel taky na výrazné vůně není, ale White cotton snášel docela dobře.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, pěkné nákupy a taky se mi líbí ten úchvatný batůžek, i když nosím kabelky. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já už si na batůžky hodně zvykla, vyhovují mi volné ruce i to, že se váha těch krámů, co sebou tahám rozloží na zádech.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, taky chválím batůžek, podobný bych potřebovala. Asi ještě napíšu Ježíškovi :-)
    Svíčky s vůní bavlny mám moc ráda. Dávám je i do šatní skříně.
    Pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, napiš, batůžky jsou fajn. Při pátrání po tom "svém" jsem viděla i pár kousků, které se dají nosit jako kabelka i jako batůžek. Možná si takový nějaký pořídím příště :).
      Hezký den

      Vymazat
  4. Stáni, mi se líbí nákup pruhované trička, já bych také neváhala. A ty svíčky jsou též bezvadné. A vybrala bych si i svíčky. Všechno je to dobrý kup. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, tričko byl fakt náhodný nákup, ale myslím, že se povedl. Se svíčkami jsem se minulý měsíc dost rozjela...
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Dobrý nákup ve všech směrech. Batůžek je moc prima. Sice nosím víc kabelku, tak větší batoh i malý batůžem nosím taky.
    Hezký den, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já už nic jiného než batůžek skoro nenosím. Zvykla jsem si a přijde mi to pohodlnější.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, krásné nákupy. Já taky pořizovala nějaké svršky a svíčky, ostatně to se můžeš podívat v mém dnešním obsáhlém nákupovém článku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, ráda se kouknu. Obsáhlé články já radá :)

      Vymazat
  7. Nakoupila jsi moc dobře. Poslední dobou jsem taky vyměnila kabelky za batůžky.

    OdpovědětVymazat
  8. I tak si myslím, že sis nakoupila hezké věci :) Svíčky jsou teď musthave v tomto období :) Já teď kupuju hlavně věci na Vánoce a dárečky. Naposledy jsem si dneska udělala radost a objednala si do školy oběd :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dárečky nakupuju taky. Zrovna dneska jsem kupovala nějaké drobnosti pro kolegyně do práce.

      Vymazat
  9. Hezky jsi nakupovala. Pro mě je courání po krámech jako za trest... Líbí se mi spousta věcí, které bych si i koupila, ale prostě na to nejsou peníze, tak že raději jdu pro konkrétní věci a tím to končí...Měj krásné a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, mě chození po krámech baví je někdy (hlavně tam nesmí být moc lidí a velké horko :D). Ostatně dost věcí jsem koupila, když jsem šla pro něco jiného (svíčky z Lidlu jsou vedlejším produktem víkendového nákupu a tričko z Kik toho, že jsme se s mámou šli podívat po legínách, které si chtěla koupit do lázní).
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ähoj Stáni,
    to jsou moc pěkné nákupy. Líbí se mi to triko a batoh je fakt parádní. Domol svíčky jsem taky měla a byla jsem spokojená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, triko a batoh mi fakt udělay radost. A nějaké Domol svíčky ještě asi vyzkouším. Teď pálím tu z Lidlu s vůní bavlníkových květů a zatím mne trochu zklamala - není skoro cítit.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Stáni, hezké kousky nakupuješ. Batůžek je určitě fajn, ale já potřebuji kabelku. Velkou, abych do ní občas uložila i tablet. :o) No a svíčky ty nakupuji také často.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já kabelky (velké) nosila poměrně dlouho. Ale protože jsem v nich tahala fakt kdeco, tak byly docela těžké a začalo mi vadit nerovnoměrné zatížení. V baůžku se to rozloží. Do toho mého se vejdou desky formátu A4, takže je to dostačující.
      Hezký den

      Vymazat
  12. Ten batůžek je krásný. Taky jsem si jeden pořídila, ale ještě nepoužila :-) Jsem spíše kabelkový tip...ale to se asi brzy malinko změní.
    Klevisová je hodně chválená...a já od ní ještě nic nečetla-ostuda. Jsem zvědavá jak se ti bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  13. Vůni čistého prádla miluje moje mamka. Tuhle vůni kupuje pořád až už jsem jí docela přečuchaná. Jinak mě překvapila cena u batůžku, takhle vysokou jsem nečekala. Ale určitě bude kvalitní :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)