pátek 3. prosince 2021

Listopad v kostce

 Listopad byl myslím letos takový, jaké listopady často bývají -  trochu uplakaný, trochu podmračený a trochu mlžný. Někdy jsem měla   pocit, že po ránu přišel rovnou soumrak.  Musím říci, že to není moje úplně nejoblíbenější počasi... Ale jinak to byl takový poklidný měsíc (když tedy pominu covidovou situaci), i když něco málo se přece jen dělo.  
 

 
 
Díky posunu času na samém konci října nám listopad přinesl sice o něco víc světla ráno (což dlouho nevydrželo), ale taky dřívější tmu, takže do práce chodím za šera a domů za tmy.  Což je takové trochu depresivní.   Na  začátku  listopadu jsem byla na další burze čajových přebalů - tentokrát to byla burza "naše" (tedy českých sběratelů) a protože na této burze se podílím i jako spolupořadatel, tak z ní vlastně nemám žádné fotky, jen jednu toho, co jsem donesla domů.
 
Cestou domů-vánoční strom-úplněk
 
První sníh-strom do červena-přírůstky z burzy
 
Oslavila jsem svůj dobře utajený svátek, který vlastně oficiálně nemám (slavím ho totiž na Tibora) . Jednak doma a jednak v restauraci Opatovské terasy. Tam měli svatomartinské menu, takže jsem se tam vypravila rovnou dvakrát - s mámou a pak s manželem, díky čemuž jsem zvládla kromě polévky ochutnat všechno z jejich svatomartinkého menu. A když už jsme u toho jídla, tak přidám i výbornou kachnu s bramborovým knedlíkem a zelím od manžela a dýńovou polévku od syna
 
Svátek -večeře-dárky

Burger s trhaným -husa s karlovarským knedlíkem-hruškový koláč
 
Husí paštika-dýňová polévka-kachna s br.knedlíkem a zelím
 
Vypravili jsme se taky za koníčkem - přesně řečeno podívat se na koně synovy přítelkyně. Je to už vysloužilá kobylka, kterou má ustájenou na jednom statku za Prahou. Byla po nějakém veterinárním zákroku, takže jsme ji jen vyvedli na procházku - jako pejska na vodítku :). Výlet jsme zakončili u nás doma svíčkovou s karlovarským knedlíkem a sladkým moučníkem (mini Pavlovy se šlehačkou).
 
To je Zita - seznamte se
 
Zita - svíčková s karlovarským knedlíkem-mini Pavlova

 Na konec listopadu připadla i první adventní neděle, takže trochu vánoční výzdoby, trochu pečení a trochu úklidu (hodně trochu, ale aspoň jsem si udělala pořádek ve svých kosmetických zásobách). Kromě Adventu ovšem díky zvyšujícímu se počtu nakažených na konci listopadu začal taky nouzový stav, který znamenal stopku pro adventní trhy a pro mne i opět práci v režimu částečného home-office.
 
Home-office-perníčky-linecké

Vánoční výzdoba-první adventní svíčka-srovnaná kosmetika
 
 Doufám v poklidný prosinec a příjemné vánoční svátky. Snad to vyjde...












26 komentářů:

  1. Stáňo, tak dodatečně všechno nej k svátku, je vidět, že sis ho parádně oslavila!
    Máš můj obdiv, když vidím ty upečené plechy, ještě jsem nezačala...
    No a Zita - kůň je prostě kůň, je to fešanda!
    Měj pohodovou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, s tím pečením to není zas taková sláva - mám dva druhy (a perníčky zatím nenamalované). Zita už je starší dáma, ale pořád ještě fešanda :)
      Hezkou neděli

      Vymazat
  2. Stáni, pěkné shrnutí listopadu. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Listopadové shrnutí s plno příjemných akci,tak ještě dodatečně přání zdraví Tobě a mohu i popřát i koňovi 🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Nejprve dodatečně přeji jen vše dobré k svátku. Listopadové shrnutí je pěkné a jak píšeš, takové celkem poklidné.
    Měj pohodový víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji. Listopad byl opravdu takový poklidný (tedy z výjimkou práce - tam trochu fofry byly ;-))
      Hezkou neděli

      Vymazat
  5. Dodatečné vše nej k svátku přeji ))) já bych nejraději na listopad zapomněla)) ty ses měla lépe.
    Užijte si krásný druhý adventní víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ani se nedivím, že na covidové extempore chceš rychle zapomenout. Tak ať máš aspoň prima prosinec

      Vymazat
  6. Marcela Nordic Passion4. prosince 2021 v 20:35

    Stáňo, opětovně chválím tuhle koláž na konci měsíce. Obdivuju. Dodatečně vše nej k svátku. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji a přeji hezkou adventní neděli.

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, dodatečně všechno nejlepší k svátku. Listopad pro mě byl taky depresivní, poslední dobou mám takové ataky hněvu a pláče až si občas sama říkám, že mi straší na věži :-D Zita je moc hezká kobylka, sestřenice má podobného akorát mladšího valacha Davida a letos nebo vloni dostala ještě kobylku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, děkuji. Já měla listopad náročný v práci, doma to bylo v pohodě, tak se to tak vykompenzovalo. Přeji příjemný prosinec

      Vymazat
  8. Já můj listopad teprve sepisuji. Mám tam jednu zásadní životní změnu....i když...nevím jestli to tam budu psát.
    Hezké jídlo, krásný koník a všechno nej ke svátku ( ty si Tibor?:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, 13.11. býval v kalednáři Stanislav a já slavila svátek s tátou, po kterém mám jméno. A zůstali jsme tomuto datu věrní, i když nám Stanislava zaměnili za Tibora. U nás se dřív s narozeninovými a svátkovými oslavami končilo v září (kdy má svátek máma), tak se hodilo, že je i něco v listopadu. Později se nám do listopadu vklínil ještě syn, ale stejně máme víc rodinných oslav v první půli roku. Takže to držím dál i sama.
      Měj se fajn a já se budu těšit na tvůj listopad.

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    myslím, že jsi toho stihla požehnaně. Zita je moc pěkná a určitě jste si procházku užili:-) Ta jídla vpadají lákavě. Nějakou probírku bych taky měla v kosmetice udělat, ale strašně se mi nechce...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mně se do té probírky nechtělo taky, ale už jsem vůbec neměla přehled, co tam mám. Teď ne že bych si to pamatovala, ale aspoň jsem dala stejné typy věcí (vlasovku, sprcháče, krémy na ruce, vzorečky..) k sobě a nepřehrabuju pak všecho. A pár věcí, u kterých jsem dospěla k tomu, že je nepoužiju, jsem poslala dál.

      Vymazat
  10. Ta listopadová tma mě taky frustruje. Člověk dopoledne vykoukne ven a má pocit, že už se musí stmívat, jak je šero. Zita je sympaťanda a jídlo vypadá moc lákavě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska jsem už ve tři musela svítit, protože nebylo vidět. Taky ty krátké dny nemám ráda, zvlášť když musím do kanceláře a chodím za šera z domova a za tmy domů.

      Vymazat
  11. Dodatečně krásný sváteček :) Mě tma nevadí, aspoň se zase člověk může těšit, až bude déle světlo. Navíc tenhle čas má taky něco do sebe :) Já výzdobu stihla až druhý adventní víkend, kdy jsem také upekla perníčky a linecké :) už se těším, až připravím zbytek cukroví.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně v zimě trochu štve, když denní světlo vidím jen z okna kanceláře. Já musím perníčky ještě nazdobit, což je věc, která mi moc nejde a tak se k tomu dlouho odhodlávám. Ale mám už i pracny a marokánky, takže pokroky jsou...

      Vymazat
  12. Stáňo, vše nejlepší k svátku opravdu hodně dodatečně, hlavně hodně zdraví. Tyhle přehledy měsíce mě baví, já bych asi zapomínala vše fotit. Já jsem byla v listopadu zase nemocná, takže nic moc. Ale začala jsem taky s vyřazováním, už jsme toho hodně odvezli do sběrného dvora a do kontejnerů, a rozdali. Ale pořád to je málo, chce to razantněji, zase se toho v domě nějak moc nashromáždilo... Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji za přání. Já se s vyřazováním chystám hlavně na šatník - spousta věcí, ale některé jsou mi malé, v některých se necítím dobře ... Myslím, že půlka mého šatníku je zralá na odnos do charitativního kontejneru ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. To je jídla! Hned se mi sbíhají sliny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát se mi tu jídelních fotek sešlo docela dost...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)