pondělí 13. září 2021

Z kosmetické poličky 26

Kosmetická polička je za srpen docela bohatá (tedy bohatá na mé poměry) a taky taková trochu mýdlová. Mýdla se mi tu totiž tentokrát sešla hned tři, což je docela nezvyklé. Zase tu pro změnu chybí krém na ruce (těch možná pro změnu bude několik v příštím článku, protože mi docházejí na všech frontách - doma, v práci, v kabelce, na chalupě...). Jinak je tu obvyklý pel-mel  pečující kosmetiky, takže pojďme na ni kouknout.
 

  
Tekuté mléko Bella Ciao (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml.  Cena - 19,90
Tekuté mýdlo s vůní růžového pomela je tuším z loňské letní limitky. Má skutečně úžasnou autentickou vůni pomela kombinovaného s grepem. Úplně jsem se do té vůně zamilovala a hodně lituju, že jde o limitku a že jsem na to, jak krásně voní, přišla, až když už se nedala nikde v DMku sehnat. Jinak mýdlo měla standardní vlastnosti mýdel od Baley - dobře mylo, nevysušovalo a cena byla taky super. Uvítala bych, kdyby ho zařadili do stálého sortimentu.
5/5 

Šampon pro poškozené vlasy (Natura Siberica)

Koupeno - www.holime.cz  Balení - 400 ml. Cena - spolupráce (podle netu 161 Kč)
Šampon je určený pro poškozené vlasy, má průhlednou gelovitou konzistenci, jejíž hustota je tak akorát,  takže se dobře aplikuje. Lahvička má jednoduchý elegantní desing a praktické překlápěcí víčko. Krásně voní - je to taková příjemná vůně borovicového dřeva. Jen mne zarazilo, že kondicionér se stejné řady, tj. pro poškozené vlasy měl květinovou vůni. Ocenila bych tady stejnou parfemaci. Jinak šampon dobře pěnil i myl, vlasy se po něm nijak nadměrně nemastily. Hodnotím ho jako dobrý průměr.
3/5

Tělové mléko Kokos (Yves Roche)

Koupeno - dárek. Baleni - 200 ml. Cena - ? (podle netu 129 Kč).
Tohle mléko už jste tu mohli vidět před časem - dostala jsem dvě lahvičky. Krásně vonělo po kokosu a vůně zůstávala patrná nějakou dobu i na pokožce. Dobře se roztíralo i vstřebávalo, hydratace mi taky vyhovovala. Jen jsem bojovala s lahvičkou. Má sice pěkný design i praktické odklápěcí víčko, ale je s hodně tvrdého plastu, takže se z ním mléko špatně dostávalo (nejen poslední zbytek, ale už tak od půlky lahvičky).
5/5
 
Odličovač očí MicellAir (Nivea)

Koupeno - DM drogerie. Balení  - 125 ml. Cena - 129 Kč
Tento odličovač od Nivey nebyl rozhodně špatný - nepálil v očích, nezanechával mastný film ani oční okolí nevysušoval. Balení se šroubovacím víčkem je jednoduché, ale funkční. Odličoval celkem slušně (musím říci, že odličovač, o kterém bych řekla, že odličuje skvěle, jsem ještě nepotkala).
4/5

Tekuté mýdlo Mango a koriandr (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení -  190 ml. Cena - dárek k nákupu (podle netu  99 Kč)
Tekuté mýdlo příjemně vonělo po mangu (koriandr jsem tam nijak necítíla). Dobře mylo, ruce jsem po něm neměla vysušené. Jen tedy cena mi přijde hodně vysoká, běžně bych si ho nekoupila. Jako dárek je ale určitě fajn.
3/5

Konopná pleťová maska (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 24,90 (sleva)
Pleťová maska je určena pro všechny typy pleti a měla by mít relaxační a vyhlazovací účinky.Aplikuje se  10 minut. Plátýnko měl přiměřenou velikost a dobře drželo na obličeji, bylo hodně napuštěné.  Po aplikaci zůstalo ještě dost  séra, nešlo všechno ani všechno vmasíorvat, část jsem setřela tamponem. Po aplikaci jsem měla skutečně pocit vyhlazené pleti, ale ke konci aplikace a po ním mne pokožka lehce pálila, takže jako úplně relaxační bych masku asi neoznačila..
3/5

Vatové odličovací tampony (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - 21,90 (aspoň myslím)
Klasické vatové tampony, které mají jednu stranu hladkou, druhou s jemným mřížkovým reliéfem. Slušně sají, nerozdělují se při vytahování z balení. Za mne dobrý standard.
4/5

Tělový krém (Dove)

Koupeno - swap. Balení - 75 ml. Cena - ? (podle netu cca 50 Kč)
Tělový krém je určený pro pokožku celého těla a  měl by mít hydratační účinky. Balení je takové trocu retro -  plastová krabičce se šroubovacím uzávěrem a krém měl navrchu hliníkovou folii. Měl hutnější konzistenci a na pokožce se hůř roztíral i vstřebával, vůně byla taková neutrální. Z tohoto důvodu mi moc nevyhovoval a nakonec jsem ho vypotřebovala na mazání chodidel na noc, kde mi to nevadilo. Není to kousek, který bych si chtěla koupit znovu.
2/5
 
Regenerační odlakovač (Vitali)

Koupeno - ?. Balení - 100 ml. Cena - ?
Jak si nehty moc nelakuji, tak tento odlakovač jsem měla doma tak dlouho, že už si vůbec nepamatuji, kde jsem ho koupila. Je bez acetonu a obsahuje vitamín A a glycerin. Měl docela výraznou specifickou vůni (která mi přišla docela acetonová, ač by v něm aceton být neměl), odlakovával ale  dobře, asi bych neměla problém s dalším balením.
3/5

Mýdlo Moisiture Care (Palmolive)

Koupeno - Coop. Balení - 90 g. Cena - asi 15 Kč.
Na chalupě nám diky práci na zahradě mýdla mizí docela rychle. Tohle je taková klasika koupená v místním konzumu, brali jsme jich už před nějakou dobou víc. Myje, nevysušuje a nerozmáčí se. Klidně ho zas koupím znovu.
3/5

Hydratační krém (CeraVe)

Vzorek - 7 ml
Se vzorky hydratačního krému CeraVe se tu budete potkávat ještě dlouho - v rámci testování jsem jich dostala slušnou hromádku. A pořád jsem s nimi spokojená jako na začátku (recenze) - dobře se vstřebávají a hezky vyživují.
5/5
 


Mým favoritem měsíce je tentokrát tekuté mýdlo Balea s vůní růžového pomela.  Nejmíň mi určitě vyhovoval tělový krém Dove. Jak jsem psala v úvodu - celková bilance není špatná - 10 plných kousků a dva vzorky je na mne docela dost. Uvidíme, jak to bude další měsíc.


26 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    na tvoji kosmetickou spotřebu se vždy těším, i když je tedy poněkud menší než ta moje:-D Já jsem tu limitku mýdla Balea nějak nestihla, což je asi opravdu škoda. Nad nějakým krémem Dove jsem docela přemýšlela, ale teď aspoň vím, že tento nemám brát. Kokosová parfemace v YR mi vůbec nesedí, ale já na kokos v kosmetice moc nejsem. Já se snažím si nyní nekupovat nová mýdla a místo nich si do dávkovače liju sprchový gel, protože těch mám fakt zásobu. Myslím si, že spotřeba za září bude taky slušná, už mám docela plnou tašku, ale mám tam i nějaké propadáky, které mi vůbec nesedly a nejsou dodělané.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já bych do dávkovače mohla lít jedině mužův sprcháč, protože on by z vůně těch mých úplně nadšený nebyl. A těch pánských nám doma ani moc nepřebývá, v těch nijak neexperimentuji :). Kokosová vůně mi nevadí - nedávno jsem jeden čas používala kokosovou sprchovou pěnu a kokosové tělové mléko a to jsem tedy byla kokosově voňavá hodně.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ty tekuté mýdla od Balei taky kupujeme. Střídám různé vůně a všechny se mi líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuju nejvíc to Sensitive. Tohle jsem si koupila do práce, ale pak díky lockdownu zůstalo doma...

      Vymazat
  3. Stáni, mám ráda tohle tvoje kosmetické okénko. Ráda se seznámím tvým prostřednictvím s výrobky, které neznám. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak vidím, že nejlépe dopadly krémy ze vzorků. Znám jen šampon, ten jsem dostala a sama si ho kupovat asi nebudu.
    Stáňo, měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, náhodou dobře dopadlo i takuté mýdlo a tělové mléko ;-).
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, mám zkušenost s řadou od Natura Siberic a za mě opravdu špatný, dost to vysušovalo vlasy, byly po tom jako sláma. Možná i to mě od značky dost odradila ke zkoušení dalších jejich produktů. Též to, že nejsem zrovna fanynka bylinkových vůní. Yves Rocher s těmi lahvičkami máš naprostou pravdu, mě teda neseděl ani obsah, tělové mléko mi hrudkovalo a nechtělo se vůbec vstěbávat. Znovu bych ani jednu z těchto věcí nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, tak já ze šamponu neměla dojem, že by vysušova, ale je fakt, že na druhé straně ani nijak nefungoval jako pečující, prostě umyl. Ale vůně se mi moc líbila.
      U toho tělového mléka je to zvláštní - já měla kokosového už druhé balení a ani jedno nehrudkovalo a vstřebávalo se velmi dobře. Možná jsi měla smůlu na špatný kousek.

      Vymazat
  6. Zajímavé kousky, Stáni. Zaujal mě ten šampon Natura Siberica. Mám tuto kosmetickou značku moc ráda. Už jsem od nich pár věcí měla a nemůžu si je vynachválit.
    Měj se pěkně, Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já ten šampon hodnotím jako průměrný co do efektu, ale vůně byla moc pěkná. Jinak to u mne bylo díky holime.cz první setkání s touto značkou (měla jsem ještě kondicionér, ten klasicky došel o dost dřív, takže byl v nějakém minulém článku).
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Mám moc ráda produkty od Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
  8. tělový krém DOVE vyzkouším,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda hutnější krémy charakteru klasické Nivey, tak by ti mohl vyhovovat. Na mne byl moc hutný...

      Vymazat
  9. Marcela Nordic Passion15. září 2021 v 8:07

    Znam Yves Rocher produkty i asi jinou radu samponu Siberica, ale take jsem se k nemu zatim nevratila. Jak uz jsem tu psala, DM produkty umi prekvapit i potesit. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Marcelko. Zrovna ta tekutá mýdla jsou za tu cenu úplně super (i když teď jsem koukala, že asi o dvě kačky podražila, ale pořád jsou myslím nejlevnější, co jsou běžně na trhu).

      Vymazat
  10. Z výše uvedeného jsem měla snad jen ty tampony od Isany. Jinak souhlasím s těmi lahvičkami od YR, ty jsou až moc tvrdé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovací tampony Isana jsou taková klasika - kupuju buď je nebo Cien (ten asi víc).

      Vymazat
  11. Ta Balea mýdla nejsou špatná, poměr cena výkon super. Tělové mléko od YR jsem měla ve vanilkovém provedení, moc hezky vonělo a měla jsem jej ráda, ale pak mléko ze dne na den zesmrádlo a zkazilo se. Nevím, čím to mohlo být, otevřené jsem jej měla chvíli a do konce trvanlivosti mělo ještě několik měsíců. Tak od té doby YR mléka nekupuji. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi měla asi nějakou smůlu - já ta kokosová mléka YR měla doma nějakou chvíli a byly OK. Ale tvou zkušenost beru jako varování a to malinovo-mátové, co máme na chalupě tam pro jistotu přes zimu nenechám.
      Jinak podku jde o tekutá mýdla Baela, tak určitě souhlas. Kupuju je úplně nejvíc.

      Vymazat
  12. To je zajímavé, jak každému voní něco jiného. Taky jsem si pořizovala tohle Balea mýdlo, a doma jsme se nemohli dočkat, až ho konečně spotřebujeme, tak moc nám smrdělo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám tuhle zkušenost -třeba sprcháč od Dermacolu s rebarborou a jahodou mi byl nepříjemný tak, že jsem ho poslala dál. A taky jsem na něj četla chválu...

      Vymazat
  13. Ahoj Stáňo, tys mě pobavila, s tím odličovačem Nivea. Ale určitě ho ráda konečně vyzkouším, většinou pořídím něco jiného, něco jiného mne zláká více, než jejich černá řada. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já měla teď asi dvakrát za sebou odličovač Balea, tak jsem chtěla nějakou změnu...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)