středa 1. září 2021

Srpen v kostce


Začít článek tím, že srpen utekl nějak rychle, už by bylo asi trochu klišé (zatím jsem taky začínala snad všechna měsíční shrnutí), i když je to tedy pravda. A bojím se, že lepší to nebude – mám pocit, že čím je člověk starší, tím intenzivnější má pocit, že čas hrozně rychle letí. Tak se pojďme podívat, jak proletěl srpen…
 
 
 
Zatímco v červenci jsem si užila desetidenního volna na chalupě, v srpnu jsem dovolenou neměla a chodila jsem do práce. Taky jsme asistovali u pověšení plakátů z Poster Store u syna v bytě.

Z cesty do práce a z pracovního stolu
 
Instalace obrázků a střešní okno u syna
 
Koláče z rybízu a ostružin, buchty od mámy
 
Splnili jsme záměr aspoň jeden víkend vyrazit na výlet – hned na začátku měsíce jsme se prošli v okolí Stonařova a ještě jsme zvládli i zámek Příseka s výstavou modelů autíček.

U Stonařova, zámek Příseka a jeho autíčka

Jinak jsme se věnovali hlavně  chalupě. Taková klasika to byla – péče o zahradu (což mne moc nebaví)  i zpracování úrody – rybíz, angrešt, jablka… (což mne baví víc).  A taky cukety, které jsem rozdávala, grilovala, přidávala do leča, pekla z ní nákyp i buchtu. Prostě to s ní bylo jako vždycky - najednou jí bylo moc...
 
Cuketa

Relax s knížkou, něco do vázy

Stloukáme ohrádku na kompost, kytky nesmí chybět

Zavařuju, suším...

Duha v Praze i na chalupě, vlaštovky už se houfují

Poslední víkend byl docela pestrý – v sobotu jsem se sešla  u kamarádky s dalšími sběrateli čajových přebalů a pak jsme hned s mužem jeli na návštěvu k jeho sestře na chalupu.

Pár čajových úlovků, na chalupě u švagrů a jejich kočka

Kromě toho jsem hojně využila otevřených restaurací – byla jsem na obědě nebo večeři  sama, s manželem, s kamarády, se synem, s mámou a s její kamarádkou…  I soupis restaurací je hodně dlouhý – Na Kovárně (levné pivo), U Gráfů (takový standard), XL Restaurant (skvělý čokoládový fondant), Roeseli (příjemné prostředí, ne úplně obvyklá jídla), Opatovské terasy (slušné meníčko i o víkendu, ale nemají Plzeň), Mr. HotDog (prima naked burger), Pizzeria Galaxie (moje kuře na šalvěji bylo dobré) a kavárna Příseka (dobrá limča i palačinka). Jen fotograficky to moc zachycené není - tolik restaurací a jen tři fotky...
 
Treska s rajčaty (Roeseli), limonáda Targa (Příseka), tortila s kuřecím masem (XL Restaurant)

A to je všechno, co jsem ze srpna ve fotografii zachytila. Uvidíme, co přinese září. Doufám ve slunečné počasí babího léta, i když i celé září bude pracovní (dovolená mne snad čeká v říjnu).
Jak jste si druhý prázdninový měsíc užili vy?
 

30 komentářů:

  1. Stáňo, ahoj. Taky mě připadá, že čím jsem starší, nabírá to na obrátkách... Proto si musíme užít hezky každý den. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Stáni, krásně jsi zachytila svůj srpen. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké shrnutí, Stáňo. I bez dovolené si měla myslím příjemný měsíc.
    Užij si září! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, není nač si stěžovat :) - snad jen na to, že utekl tak rychle.
      Měj se moc pěkně

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, koukám, že jsi také měla srpen pořádně nabitý. Já se letos té úrodě a zpracování vyhnula. Máme pořád jen okurky, rajčata jsou stále zelená, i když je jich plný skleník a dýně ani cukety letos nebyly. Jak jsem mimo barák, i když ne pořád, o úrodu se nikdo moc nestaral, jen manžel zaléval, ale neplel... je to jedna velká džungle.
    A mimochodem, jsem ráda, že jsi na jedné fotce zachycená i Ty sama. Myslím, že je to poprvé co vidím, jak vlastně vypadáš. :)
    Měj pěkné září. Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, občas sem nějakou fotku, kde jsem i já dám - obvykle je z výletu (ale je pravda, že manžel mne dost často fotí zezadu :D).
      Pokud jde o pletí, tak to nenávidím... (takže se nedivím, že manžel neplel ;-))
      Hezké dny (a ať ti vyjdou plány s bydlením)

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, koukám, že v rámci vaření a gastronomie jsi se činila. Já jsem poslední dobou líná jako veš, ale budu muset vymyslet něco, co upeču do práce...čekají mě 21.narozeniny. Spolupráci s Poster store mám zrovna na cestě, ještě vymýšlím pořádně koncept, do kterého jí zasadím. Přeji krásné slunečné září !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, mně zavařování a pečení docela baví (narozdíl od zahradničení). 21 je krásný věk, tak si to hezky oslav.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Jj, letí to šíleně a nejvíc to člověk vidí na dětech ;)
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, to máš pravdu - mému "chlapečkovi" je 27 a už s námi 8 let nebydlí :). Přitom mi to nepřijde tak dávno, co jsem řešila známky z chemie a němčiny ...
      Hezký večer i tobě

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Uteklo to. Snad ještě bude hezké září, abychom si léto prodloužili...

      Vymazat
  8. Mohu potvrdit pocit, že s přibývajícím věkem to letí víc a víc. Ale srpen jsi měla rozmanitý, takže cíc než dobrý. Snad nám babí léto ještě dá na talíř hezké dny. Momentálně je nebe modré, svítí slunce a je příjemně teplo.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to,že nám počasí chce vynahradit ty chladné a pršavé dny na začátku týdne. Tak snad to vydrží.
      Hezký víkend

      Vymazat
  9. Stáňo, je vidět; že ses vůbec v srpnu nenudila. Ba naopak))) měla jsi krásný měsíc a hodně jsi toho zažila. Mě ještě čeká taky jedna dovolená.
    Přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak se máme obě aspoň nač těšit.
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  10. Moc pěkné shrnutí. Je vidět že sis srpen krásně užila ♥ Moc se mi líbí tvůj blog.Taky právě píšu blog, najdeš tu inspiraci na chutné recepty, střípky ze života a tipy na výlety. Budu ráda když se staneš pravidelným čtenářem, případně zanechás komentář. ♥ fitfoodhealthy95.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě kouknu, vypadá to, že by mi zaměření tvého blogu mohlo vyhovovat :).
      A díky za návštěvu

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    skvělé shrnutí. Taky mi přijde, že to strašně letí. Střešní okna se mi vždy líbila, ale u nás v 10. patře samozřejmě nejsou... Měli jste pořádnou úrodu. Zavařování mě taky baví. Srpen byl celkem pohodový, hodně to momentálně kontrastuje s tím, jaký je zrovna blázinec v práci. Když jsem dneska přišla ze školy, tak jsem si musela jít normálně na chvilku lehnout, měla jsem toho dost.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my střešní okna samozřejmě v paneláku taky nemáme. Ale syn má pronájem v půdní vestavbě v prvorepublikovém činžáku, takže mají střešní okna v ložnici a v pracovně - my se synem vykukujeme z ložnice a manžel nás z pracovny dalším oknem fotil :D
      Začátek školního roku je pro učitele určitě hektický (ono pro rodiče mladších dětí taky - než se zařídí kroužky, dokoupí oblečení, pomůcky...)
      Klidný víkend

      Vymazat
  12. Nakonec to vypadá, že bude září ještě teplé a vhodné na výlety, tak se těším, co všechno ještě stihneme.

    Tolik tipů na restaurace! Já jsem v tomto ohledu klasik, do nových podniků chodím jen málokdy, pokud mám poblíž nějaký již ozkoušený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minimálně ten příští týden by mělo být opravdu takové to počasí babího léta. O to víc mne mrzí, že si nemůžu z pracovních důvodů vzít dovolenou - na horách by bylo krásně...
      My máme taky své oblíbené (mezi ně patří ta XL Restaurace, ale ta je na Jižáku, takže pro tebe z ruky). Ale MrHot Dog je na Letné ;-)

      Vymazat
  13. Mám na cestě objednávku z Poster store díky tvému slevovemu kódu o 50% levněji :-)
    Hezký srpen si měla. A září bude kraaaaasneeee….určitě.

    OdpovědětVymazat
  14. Stáňo, krásný článek!!! vždy se na něj těším. Zavařování, cestování, výletění, pečení a grilování, panečku, léto jak má být. Krása. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen škoda, že tak rychle uteklo :). A taky škoda, že nám v srpnu nevyšla dovolená (nesjednotili jsme s manželem z pracovních důvodů termín)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)