úterý 2. února 2021

Z kosmetické poličky 19

 Tentokrát jsem se rozhodla zařadit nejprve článek o spotřebované kosmetice  (a poněkud odložit článek o tom, co jsem ochutnala). Obaly od ní totiž vyhazuji až po napsání článku a tak mi tu trochu překáží, kdežto článek o tom, co jsem snědla, píšu průběžně a obaly vyhazuji hned (přece jen doma úplný smeťák mít nechci), takže ten si v konceptech může klidně chvíli počkat.
Ale raději už pojďme na ty produkty z oblasti kosmetiky...
 
 

Volume Wonder Mascara (Rival)
Koupeno - Rossmann. Balení - 8 ml. Cena - 64,90
Tuhle řasenku, která je bradem drogerie Rossmann, jsem myslím koupila v loňských lednových výprodejích.  Vyhovoval mi její kartáček - dobře se mi s ním pracovalo. Co do efektu byla řasenka průměrná - řasy lehce zvýraznila, ale neměla prodlužovací efekt. Na druhou  stranu  ani řasy neslepovala, nedrolila se a dlouho vydržela (i když tady měl určitě vliv lockdown, protože v době home office jsem se líčila míň). .
3/5

Peel - off maske (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 16 ml. Cena - 12,90
Balení této slupovací masky obsahuje dva spojené sáčky, obsah jednoho tak akorát vyjde na jedno použití.  Průsvitný gel se dobře  roztíral, ale měl neskutečně nepříjemnou vůní - takovou chemickou, která skoro drážidila ke kašli. Po nanesení na pleť docela maska štípala, při zasychání pak i trochu pnula. Sloupnut šla docela dobře (téměř v kuse), ale musím říci, že to hodně tahalo. Pleť po masce byla jen vypnutá, vyživená mi nepřišla vůbec, navíc mi po ní na obličeji zůstal nepříjemný pocit.
1/5

Energizing soap Framboise&Menthe (Yves Roche)
Koupeno - dárek. Balení - 80 g. Cena - ? (podle netu kolem 80 Kč)
Mýdlo mělo příjemnou vůni, která ale nebyla moc výrazná. Vytvářelo  krémovou pěnu a  nevysušovalo ruce. Bylo fajn, ale stejnou službu udělá mýdlo za dvacku. Sama bych si ho  za ty peníze rozhodně nekoupila.
2/5

Premiers Flocons  (Yves Roche)
Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena - ? (dárek k nákupu)
Minibalení sprchového gelu s poetickým názvem První vločky, je z loňské vánoční limitky. Lahvička měla hezký jemný design, ale byla  byla poměrně tvrdá, takže z ní ke konci už šel gel hůř vydolovat. A prerovala bych raději odklápěcí víčko, to šroubovací mělo vždycky tendenci se někam zakutálet. Gel byl středně hustý,  měl perleťovou barvu a moc hezkou vůni s nádechem mandlí. Dobře pěnil a nevysušoval. 
5/5
 
Hand Cream SOS (Cien)
Koupeno - Lidl. Balení -   75 ml. Cena - 26,90 
Krém  na ruce je balený v tubě s praktickým odklápěcím víčkem. Měl ale hodně hustou, vazelínovitou konzistenci, díky které  z ní  šel  poměrně těžce vytlačovat.   Byl v podstatě bez vůně vůně. Trochu hůř se vsakoval, muselo se opatrně s množstvím, ale hodně dobře vyživoval. Používala jsem ho hlavně na noc, kdy mi trochu pomalejší vstřebávání nevadilo.
4/5
 
Kosmetické vatové polštářky (Linteo)
Koupeno - Albert. Balení - 100 ks  Cena - 16,90
Odličovací tampony měly jednu stranu hladkou, druhou s reliéfem a byly docela jemné. Jinak byly takové hodně průměrné - jak pokud jde o sílu, tak pokud jde o násáknutí tekutiny Při vytahování z obalu se občas rozdělovaly, což nesnáším, takže se k nim asi vracet nebudu.
2/5

 Vzorky
 
Moisturising cream (CeraVe)
Hydratační krém CeraVe, který  jsem dostala v rámci #trndprojekt  k testování, jste tu už mohli vidět minulý měsíc (a ještě je uvidíte, protože jsem vzorků v rámci projektu dostala fakt hodně) a recenzi byl věnován samostatný článek.
5/5
SA Smoothing cream (CeraVe)
I zjemňující krém CeraVe byl z testování  v rámci #trndprojekt  a recenze byla taky tady.
4/5

 

Celková bilance je v podstatě stejná jako minulý měsíc - 6 plných balení (když tedy počítám i ten minisprcháč) a k tomu 4 vzorky. Vítězem měsíce bych kromě hydratačního krému CeraVe označila i sprchový gel První vločky z Yves Roche. A jednoznačným propadákem je tentokrát slupovací pleťová maska Balea.

Předpokládám, že příští měsíc by snad mohl být alespoň stejně "bohatý" na produkty, protože už dneska jsem do uvolněné tašky přihodila 3 vyprázdněné obaly 😉


30 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    moc pěkný článek. Díky tobě znám krémy Cerave a mám s nimi stejnou zkušenost. Myslím si, že jsem loňskou vánoční limitku z Yves Rocher neměla, takže ten sprchový gel asi neznám. Já jsem v lednu překvapivě taky dodělala řasenku a ta byla skvělá. Chci si ji koupit i v únoru, je to jeden z mých povolených produktů, co si smím koupit (lednové nákupy byly extrémně bohaté, však jsi to viděla). Článek o spotřebované kosmetice bych ráda sepsala zítra, aby mohl vyjít ve čtvrtek. Snad to všechno stihnu:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, už se na tvůj článek o spotřebované kosmetice těším. Vždycky tam objevím spoustu věcí a zanček, co neznám :D.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  2. Zajímavé kousky, Stáni. Já mám tentokrát tašku také už plnou, tak bych měla začít dávat dohromady článek. Jen nevím, kdy se k němu dostanu. :) Ten sprcháč vypadá dobře. Já včera udělala na Yves Rocher svůj první nákup a pěkně velký, tak jsem zvědavá, jaké ty produkty budou. Doufám že dobré, za ty peníze. :D
    Měj se fajn, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, mně většině věcí, co jsem z YR měla, vyhovovala. Jen teď jsme si nesedly s dvoufázovým odličovačem... Na článek jsem zvědavá...

      Vymazat
  3. Stáni, přiznám se, že z uvedeného znám jen krém na ruce Cien z Lidlu. Souhlasím, že se hůř vsakoval, ale jinak jsem s ním byla spokojená.
    Kamarádka prodává Oriflame, snacha Avon a tady mám také už pár osvědčených a ověřených produktů. Jen při mé smůle, když si něco oblíbím, většinou je to nahrazeno nějakou novinkou.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já s krémem SOS byla taky v podstatě spokojená - na noc byl fajn a ruce mi po něm vydržely vyživené minimálně do oběda dalšího dne. Přes den mažu jiným co je rychleji vstřebává, a to pak mažu každou chvíli
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Milá Stáňo, YR sprcháče umí, Cien krém na ruce mám ráda a peelingová maska Balea mě překvapila, budu se muset na ni podívat. Moc díky za tento pěkný článek. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, ta maska není peelingová, ale slupovací (anglický název klame) a rozhodně bych ji nedoporučila - fakt mi smrděla a efekt nebyl nic moc.

      Vymazat
  5. Tu limitku od YR jsem loni kupovala pro mamku, moc ji vyhovovala.
    SOS krém je nejlepší od Weledy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta limitka fakt byla fajn, moc hezky voněla (měla jsem ještě krém na ruce, ten už padnul před časem)

      Vymazat
  6. Z produktů jsem zkoušela jen masku Peel Off od Balea a u mě taky katastrofa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, ta maska se podle mne fakt nepovedla. Já myslím nejsem nijak náročná, ale tohle byl opravdu propadák

      Vymazat
  7. Mini od YR jsem měla tady a byl super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. YR za mě nejlepší. Ještě nikdy mě nezklamala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám YR ráda. Jen tedy to mýdlo mi přišlo cenově hrozně "přestřelené" (jinak špatné nebylo)

      Vymazat
  9. Stáni, mám nějaké masky, které jsem dostala jako dárek, tak je už budu muset také vyzkoušet a doufám, že budou příjemnější, než ta od Baley.
    Přeji fajn večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, jako dárek jsi určitě dostala nějaké lepší značky, tak budou určitě příjemnější. Já měla asi dvě masky od Freemanna a ty byly fajn.

      Vymazat
  10. Masky od Balei mám veľmi rada, tak mi je ľúto, že táto ti nesadla...Ale je pravda, že ja od nich používam len tie zmývateľné, nie zlupovacie, tak možno takáto by sa ti páčila viac :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Baleu celkem ráda, ale na masky mám asi smůlu, tohle je druhá, která mi nesedla. Ale je fakt, že třeba s plátýnkovou jsem byla spokojená.

      Vymazat
  11. Ten sprchový gel od Yves Rocher určitě neměl chybu, jejich produkty mám moc ráda a tahle vánoční edice se jim opravdu povedla. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sprcháč YR moc hezky voněl - byla to vydařené limitka.

      Vymazat
  12. Sprchové gely od Yves Rocher mám moc ráda. Všechny moc hezky voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teď sprcháč z předloňské limitky (zůstal zapomenutý ve skříňce) a zdá se mi, že ten moc nevoní, přitom krém na ruce ze stejné limitky voněl pěkně. A co z YR vonělo skvěle bylo kokosové tělové mléko.

      Vymazat
  13. Občas produkty od YR dostávám jako dárky a vždy vše v pohodě. Jen poslední sprchový gel, bohužel již nevím název (spotřebováno) měl tak tuhý plastový obal, že šel opravdu špatně mačkat, když již bylo obsahu méně a to mi docela otravovalo v té sprše :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, tenhle problém mají i tělová mléka - taky je dost boj je dostat z lahvičky, zvlášť když už není plná.
      Měj se fajn

      Vymazat
  14. Stáňo, měla jsem jen sprcháč od YR a moc se mi líbil. Ty zklamou jen skutečně vyjímečně.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já výrobků od YR už měla povícero, ale mám pocit, že tenhle sprcháč byl můj první...

      Vymazat
  15. Já měla ten sprchový gel od YR a byl úžasný :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla z této limitky i krém na ruce a byl taky moc fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)