středa 24. února 2021

Čokoládová kolekce Tau Tau Exclusive

 Nedávno jsem tady psala, že v mých ochutnávacích článcích se už dlouho neobjevila čokoláda, protože mám nějaké nečokoládové období. A  asi  aby se potvrdilo úsloví "Odříkaného chleba největší krajíc", tak tu hned mám čistě čokoládový článek. Dostala jsem totiž možnost ochutnat jednu vybranou bonboniéru.  A vy se teď můžete  podívat jakou, čímž  bych vám mohla čokoládový "půst" trochu vynahradit.
 
 

Čokoládová kolekce litevské značky Tau Tau obsahuje  48 malých, jednotlivě balených čokoládek rovnou ve čtyřech druzích. Takže je to vlastně taková malá degustační sada čokolád, které jsou vyrobeny z kakaových bobů z Ghany, Grenady a Equadoru. Navíc má moc hezké elegantní balení v černé krabičce s plastovým průhledem, kterým je viditelný obsah.
Konkrétně v balení je

Hořká čokoláda s obsahem  82 % kakaa
 

Hořká čokoláda s obsahem  72 % kakaa

Hořká čokoláda s obsahem  62 % kakaa

Mléčná čokoláda s obsahem  35 % kakaa

Všechny čokolády byly hezky jemné a krásně se rozpouštěly v puse, což mám u čokolád ráda. Hořké  měly výraznou kakaovou chuť, byť různě intenzivní. Ale každopádně ta chuť je tak výrazná, že mi jeden nebo dva čtverečky najednou úplně stačí. Mléčná čokoláda měla spíše mléčnou chuť a na mne už byla hodně sladká (ale to je trochu o osobních preferencích - ostatně u nás ji dojí manžel, který by naopak hořkou nevzal do pusy). Celou kolekci hodnotím jako velmi vydařenou a zejména  hořké čokolády mi opravdu chutnají a těším se, jak si je budu postupně užívat.
 

Tuto pěknou bonboniéru z malých čokoládek můžete koupit třeba  na  e-shopu Rigalli , který kromě této miničokoládkové bonboniéry má v nabídce nejen i spoustu dalších bonboniér a dalších čokolád, ale i třeba sušenky, čaje, džemy a spoustu dalších dobrot, většinou méně obvyklých značek.



54 komentářů:

  1. Čokoládu téhle značky jsem doma určitě už měla, netušila jsem, že je z Litvy.
    Děkuji, že si za nás ochutnávala :o)
    Stáňo, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, litevské čokolády jsou dobré - byli jsme kdysi v Litvě na výletě (při dovolené ve východním Polsku), tak jsem tam ochutnala :). Ale už si nepamatuju, jestli to byla zrovna tahle značka.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, to je nádherně balená kolekce. Přímo láká k ochutnání, i když já čokoládu moc nemusím. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já mám čokoládu ráda, i když je fakt, že občas si od ní dám pauzu.
      Pěj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, tak to vypadá báječně, i když já ty hořké čokolády také moc nemusím. Manžel mi nedávno donesl dvě 72% s malinama a mám je ještě nerozbalené. Jsem spíš na tu mléčnou. Ale třeba jako dárek to vypadá fakt úžasně. :)
    Měj se pěkně, Sába

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, tak to já naopak nejraději právě hořké - čím víc, tím líp.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Nedala bych se pobízet. Je pravda, že úplně hořkou čokoládu nemusím, ale není to až tak svazující :-).
    Hezký den, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já naopak nechám mléčnou manželovi a zbodnu tu hořkou. Máme to doma, pokud jde o čokolády, pěkně rozdělené...
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  5. Pro čokomily velké pokušení. Já to mám stejně jako Ty, někdy mám období, kdy jím docela dost, a pak třeba měsíc pauza. Já miluju hořkou s mandlemi.. A u čistých miluju to pomalé rozpouštění na jazyku, nezapomenu na první rakouské Milky, to se s tím, co se vozí ted nedá srovnat. Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, současné Milky jsou strašné - tedy strašně sladké..., ty já vůbec nejím. A hořkou s mandelmi, tu naopak můžu.

      Vymazat
  6. Příjemné balení s ještě příjemnějším obsahem.
    Já čokoládu mohu, jen těch hodně hutných a bytelných mi bývá těžko, většinou skutečně stačí jeden čtvereček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, to je právě výhoda těch vysokoprocentní čokolád - člověk nevysaje celou tabulku, ale po jednom, dvou čtverečkách má dost :)

      Vymazat
  7. Vysokoprocentní čokolády mám moc ráda, není nad kvalitní mlsání! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky ráda hořkou čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Mléčnou si dám jen velmi zřídka (na ty je u nás manžel)

      Vymazat
  8. Nejsem zrovna čokoládová, ale občas mne jako každého z nás, chuť popadne. To pak zaručeně sahám po hořké, případně s příchutěmi. A čokoládky mají moc hezké balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, taky se mi balení líbí, je to taková hezká bonboniéra...
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Kde se dá koupit nečokoládové období???? 😛
    Čokoládky vypadají výtečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, v nečokoládovém období se cpu buď oříšky nebo sušeným ovocem :), takže zas až taková výhra to není. Nemlsací období taky na skladě moc nemám...

      Vymazat
  10. Stáni, kolekce čokolád vypadá báječně. 👍👍👍 Už od dětství miluju kombinaci hořké čokolády se slanou houskou. Můj muž to nechápe, dává přednost té mléčné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, můj muž miluje kombinaci rohlík + mléčná čokoláda :). Já čokoládu nejraději samotnou, ale mám ráda hořkou se solí - líbí se mi ten kontrast

      Vymazat
  11. Krásná kolekce, tu bych jako dárek brala i dala :-)

    OdpovědětVymazat
  12. To by bylo něco pro manžela. On miluje hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hořkých je v krabičce skutečně většina. Což mně vyhovuje.

      Vymazat
  13. Čokoláda vypadá skvěle, poslední dobou ji také moc nejím, ale tuhle bych si ráda dala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky měla docela nečokoládové období, ale tuhle jsem samozřejmě musela ochutnat - všechny druhy...

      Vymazat
  14. Tahle kolekce by byla perfektní jako dárek :) Já osobně moc nemusím hořkou čokoládu, ale věřím, že tomu, kdo jí má rád udělá velkou radost.

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je to kazetka spíš pro nás - milovníky hořké čokolády, protože ta převažuje. A jako dárek by byla určitě fajn - balení je moc pěkné

      Vymazat
  15. Krásné a vkusné balení. U nás stejné rozdělení chutí jako u vás, jsem na hořké a pomalé rozpouštění v puse je pohádka. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já si občas dostanu chuť na mléčnou s celými oříšky, ale fakt jen výjimečně (a většnou ji doma nemáme a než se dostanu do krámu, tak mne ta chuť přejde). Můj favorit je ale hořká.

      Vymazat
  16. Bonboniéru vypadá, Stáňo, krásné, s luxusním nádechem. Jako dárek by určitě taky nikoho neurazila. Já snad neznám člověka, co by si čokoládu nedal :o)
    Díky za tip a měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, souhlasím, že balení je moc pěkné, což z ní dělá hezký tip na dárek
      Měj se fajn

      Vymazat
  17. Pro nás, kteří nemáme vysokoprocentní čokolády rádi, je tahle bonboniéra o dost lepší volba, než je celá tabulka čokolády. Obvykle si z ní totiž dám jen kousek a pak se mi rozdělaná válí ve špajzu, dokud na ni nedostanu opět chuť - a to bývá za dlouho. Z bonbošky si vezmete jen čtvereček a zbytek čeká hezky úhledně zabalen v krabici. Palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dý, já jsem milovník hořké čokolády a i pro mne jsou malé čokoládičky fajn, protože si většinou dávám jeden nebo dva čtverečky (a někdy ne každý den), takže taky mívám doma rozdělané balení, ze kterého se ve skříňce sypou čokodrobky... Což u malých čokolád odpadá.

      Vymazat
  18. Ahoj Stáni,
    to je fakt krásná kolekce, rozhodně by doma našla uplatnění:-) Já jsem spíše na mléčnou, ostatní zase na tu hořkou čokoládu, aspoň bychom se podělili:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já se ddo té krabičky zamilovala hned, jak jsem si v nabídce uviděla. Já zas mléčnou přenechám manželovi, takže bude spokojenost na všech stranách ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  19. Hehe, tak to máme podobně. Ten můj taky úplně nemusí hořkou. :) Ale já se po ní mohu utlouct. Jinak tahle čokoláda vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andělo, ten můj jí nejí vůbec. Aspoň se nemusím bát, že na mne doma nezbude (a on taky ne, protože já si mléčnou dám jen zcela výjimečně).

      Vymazat
  20. Stáni, čokoládová krabička vypadá luxusně. Miluju hořkou vysokoprocentní čokoládu ! A taky čokoládové boby. Krásná inspirace na dárek, vůbec bych se nezlobila, kdyby byl darován mě. Díky za ochutnávku. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, jako dárek by byla takhle kolekce určitě fajn.

      Vymazat
  21. Čokoládky vypadají luxusně a mají moc krásné balení :) Já mám také nejradši hořkou, ale tak do 80 %, pak mi už tolik nechutná :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si občas koupím i nějakou, co má přes 80 % kakaa a pak mi ty kolem 70 % připadají hodně sladké :). Ale jinak souhlasím, že ty kolem 70 % jsou fajn.

      Vymazat
  22. Takovou ochutnávačku bych si taky nechala líbit.

    OdpovědětVymazat
  23. Mhh, to by bylo něco pro mě! Kolekce vypadá velmi chutně a jistě by šlo i o hezký dárek. Občas si něco podobného koupím i sama pro sebe. Když jsou čokolády jednotlivě balené, sice mám výčitky z obalového materiálu, ale zase jich nesním zdaleka tolik, jako když si rozdělám celou tabulku a zbaštím ji na posezení. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, mně se líbilo, že jsem mohla ochutnat několik verzí. Já mám problém nesníst celou tabulku u mléčné čokolády, kterou jím naštěstí málokdy. Ty hodně hořké (přes 70% kakaa) jsou tak chuťově výrazné, že mi většinou stačí 1 - 2 čtverečky.

      Vymazat
  24. Tak to je krásné, parádní tip na dárek, který musí potěšit každého milovníka čokolády :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to pěkný kousek. Hezky se mi z ní mlsá...

      Vymazat
  25. Jééé tak to vypadá úžasně, já jako čoko milovník bych byla v nebi :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem taky (čokomilovník) - proto jsem si vybrala zrovna tuhle bonboniéru.

      Vymazat
  26. Čokoládky vypadají luxusně a hořkou čokoládu můžu úplně nejvíc. Navíc ráda zkouším různé značky a menší čokoládovny. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládky byly dobré, ale už jsou bohužel dávno pryč :D

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)