čtvrtek 4. června 2020

Z kosmetické poličky 11

Zatímco článek o tom, co jsem ochutnala byl tentokrát opravdu hodně dlouhý, tak článek o spotřebovaných kosmetických produktech bude výrazně kratší (holt jsem fakt spíš přes to jídlo než přes kosmetiku). Ale mám tu pár kousků, kde se blížím ke dnu, takže možná příští měsíc bude trochu bohatší.


Riche cremě regenerant (Yves Roche)

Koupeno - dárek. Balení - 75 ml. Cena - ? (podle netu  cca 850 Kč)
Krém je určený pro zralou pokožku a lze ho používat pro denní i noční péči. Má velmi jemnou, nepříliš výraznou, ale docela příjemnou vůni.  Je malinko hutnější, ale roztírá i vstřebává se dobře a pokuž jsem po jeho použití měla hezky vyživenou. Podle mého názoru je na denní péči vhodný spíš jen v zimě, alespoň pro mne by byl v létě na den trochu těžký. Preferuji spíš "jednoúčelové" krémy.  Nevýhodou je taky cena - sama bych s koupí za cenu, kterou jsem našla na netu, asi váhala.
4/5

Kondicionér Couleur (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 200 ml.  Cena - 109 Kč
Kondicionér je určený pro barvené vlasy a obsahuje výtažek z agáve, který by měl chránit barvu před vyblednutím. Má perleťově bílou barvu a je tak akorát hustý, aby se dobře aplikoval. Vůně je taková neutrální rostlinná. Hezky usnadňujerozčasávání vlasů a necháváje příjemně hladké. Byla jsem s ním docela spokojená.
4/5

Mens 5in1 Clay Mask Whiskey Rye (Freeman)

Koupeno - Men box. Balení - 15 ml. Cena - 49 Kč (doporučená)
Tuhle masku  z boxu jsem se marně snažila udat synovi, manželovi a pak i nabídkou na FB... Vyhodit mi ji bylo líto, tak jsem se rozhodla, že ji zkusím. Podle názvu by měla být jílová, ale podle mého oka má konzistenci (i barvu) spíše tělového krému. Má docela příjemnou vůni (nezdála se mi vyloženě pánská), jde dobře rozetřít a v balení je jí dost, takže mi vyšla i na krk a část dekoltu. Nechává se na obličeji jen 5 minut, pak se má smýt teplou vodou. To jde docela špatně, dost jsem s tím bojovala. Pleť po aplikaci byla docela vyhlazená, ze začátku trochu pnula, ale ne dlouho.
3/5

Hand  cream Aloe vera (Nivea)

Koupeno - dárek. Balení - 75 ml. Cena - ? (podle netu 45 - 60 Kč)
Zklidňující krém na ruce, který obsahuje výtažky z aloe vera a jojobový olej. Příjemně svěže voni, má středně hustou konzistenci, dobře se roztírá i vstřebává. Ruce docela slušně hydratoval. Byla jsem s ním spokojená.
4/5

Palette Instant color (Schwarzkopff)

Koupeno - Rossmann. Balení - 25 ml.  Cena - 49,90
Pro druhé osvěžení barvy vlasů jsem tentokrát sáhla po barvícím šamponu, který je bez amoniaku a peroxidu a postupně se vymývá (měl by vydržet až 8 umytí). Aplikace je jednoduchá - nanese se na vlhké vlasy (balení obsahuje i igelitové rukavice na nanesení), napění,  nechá působit asi 20 až 30 minut a spláchne.  Musím říci, že mne příjemně překvapil - hezky obarvil celé vlasy  a zakryl pěkně i odrosty  (i přesto, že jsem omylem místo po své obvyklé hnědé sáhla po odstínu "tmavá třešeň"). Vlasy po něm navíc byly hezky hladké, nevyšušené. A barva měla docela výdrž.
5/5

Lak na nehty (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 11 ml. Cena - 29 Kč.
Jde o lak z lidlovské řady kosmetiky. Protože si lakuju jen nehty na nohou a to ještě obvykle jen v létě, tak mi tenhle lak vydržel hrozně dlouho (a likviduji ho hlavně proto, že zhoustl nad únosnou míru). Odstín  mi vyhovoval, protože nebyl příliš nápadný ani lesklý. Lak se dobře nanášel a poměrně dlouho vydržel, neloupal se. Je to takový obyčejný kousek, ale svou službu udělal (a stojí pár korun).
3/5

Mýdlo Magic oil (Fa)

Koupeno - Albert. Balení - 90 g. Cena - 12,90
Jde o   tuhé mýdlo s mikrooleji a vůní růžového jasmínu. Mýdlo dobře vytváří pěnu, která je taková krémová a nevysušuje ruce. Při používání vůbec nevoní, voněla jen krabička (takže v prádelníku by možná prádlo navonělo).
3/5

 
Tentokrát tu není žádný produkt, který bych označila jako propadák. Nejvíc mne asi zaujal ten barvicí šampon, který hezky barvil a vydržel víc, než jsem čekala. Ovšem tenhle kousek asi hned tak znovu kupovat nebudu - už otevřela kadeřnictví, takže barvu svých vlasů už svěřím (a ráda) do rukou prefesionálů. 
A to je tentokrát opravdu vše. Uvidíme, jestli za měsíc to bude o něco delší...

21 komentářů:

  1. Stáni, ten krém znám, párkrát jsem si koupila z této řady denní i noční, ale ve slevě. I pro mě je to hodně moc peněz, ale byla jsem s nimi spokojená. Díky za kosmetické okénko, mám ho ráda. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já ten krém dostala od mámy k Vánocům a vyzkoušela jsem ho tedy díky ní. Nespokojená jsem určitě nebyla, jen v létě by mi asi na den vyhovoval míň

      Vymazat
  2. Krémy na ruce od Nivei mě také nikdy nezklamaly. Tenhle jsem zatím nezkoušela, ale věřím, že je super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém na ruce Nivea byl fajn - měla jsem ho na chalupě, kde ruce dostávají zabrat (zahrada, mytí nádobí...) a používala jsem ho ráda.

      Vymazat
  3. Tak já bych využila asi jen ten krém... jinak maska pro muže by u nás také zbyla na mě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já tu měla tu pánskou masku hrozně dlouho, pořád jsem se ji snažila udat, ale marně. A vyhodit mi ji bylo líto...

      Vymazat
  4. Vyzkoušela bych ten YR kondicioner.

    OdpovědětVymazat
  5. Překvapil mě ten barvící šampon. Jinak u nás bych asi taky nedonutila žádného chlapa použít tu pleťovou masku. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, pro mne byl ten šampon překvapením taky - celkem jednoduchá aplikace a výdrž nebyla špatná. Ale jak jsem psala - raději teď zase chvíli profesionály :)

      Vymazat
  6. Stáňo, díky za ten přehled. Neznám nic z uvedených výrobků, ale obecně kosmetiky YR myslím nikdy nezklamala.
    Přeji pohodový pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, s YR souhlasím. Sice mají výrobky dražší, ale na žádný propadák od nich si nevzpomínám :)
      Hezký už skoro začínající víkend

      Vymazat
  7. Y.R. to je moje)))))
    Ostatní výrobky jsou pro mě velkou neznámou.
    Hezký víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám krémy od Vichy, cenově vyjdou možná malinko levněji než ten od YR a myslím, že jsou i kvalitnější. Od YR mám nejraději sprchače, ty jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Vichy jsem měla pár vzorečků a ne všechny mne úplně nadchly (nesedla mi třeba parfemace), tak jsem si zatím žádný krém nekoupila. Možná tuhle značku ještě v budoucnu prozkoumám...

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    konečně jsem se dostala k napsání komentáře, i když článek jsem četla už ve čtvrtek. Pamatuji si, jak jsem dřív barevné šampony taky používala, hlavně když jsem nosila červené odstíny. Vždy mi vlasy zase pěkně zatónoval, zvýraznil lesk a zakryl na chvilku odrost. Vlasy do délky mi rostou rychle, musím barvit každé čtyři týdny. Já jsem masky nikdy nedělila na dámské a pánské, podle mě je to zbytečné a klidně bych ji použila jako ty. Líbí se mi odstín toho laku, je moc pěkný.
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já už jsem úplně šedivá, takže i na zakrytí odrostů je lepší profík, ale zavřená kadeřnictví si holt žádala nouzová řešení. Ale musím říci, že ten tonovací šampon mi přišel fajn. Laky u mne uvidíš zřídka - lakuju si jen nehty na nohou a tam vystačím s jedním lakem na sezńu :).

      Vymazat
  10. Tak za mne asi jen ten krém..a mýdlo. Šampón jsem okukovala,ale i když jsem vypadala jak šedivá bábinka.. vydržela jsem 😊 Stáni krásné dny ti přeji.Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, já nevydržela. Měla jsem kadeřnici s barvením naplánovéoué právě na ten týden, kdy je zavřeli, takže moje vlasy byly děsné už na začátku karantény a stav se pochopitelně zhoršoval.
      Hezké dny i tobě

      Vymazat
  11. Lak na nehty má opravdu krásnou barvu, sama bych také volila podobně decentní :) Mám ráda jemné krémové barvy.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ten lak taky přišel takový sympaticky decentní.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)