pondělí 1. června 2020

Co jsem taky ochutnala 20

Když jsem nahlédla do zásobníku fotek určených do tohoto článku, tak mne poněkud vyděsilo jejich množství. Je způsobené zejména tím, že jsem tentokrát hned za čerstva ochutnávala věci z květnového Brandnooz boxu. A taky tím, že už jsem občas vyrazila do práce, kde nám nevařila závodní jídelna, takže jsem sáhla třeba po instantní kaši nebo koupeném salátu.
Pokud jste se rozhodli, podívat se, co mi v květnu přistálo na stole, tak se obrňte trpělivostí - bude to dlouhé....


Tyčinka Balance Double choco (Wellmix)

Koupeno - Rossmann. Balení - 45 g.  Cena - kolem 25 Kč
Jde o tyčinku se zvýšeným obsahem bílkovin (obsahuje jich 33 %) a slazenou umělým sladidlem (malitol). Je celá čokoládová - má čokoládovou náplň a čokoládovou polevu s křupinkami. Seznam složení je tedy delší než telefonní seznam (ale to už u těchto tyčinek bývá) a bohužel obsahuje i palmový tuk.  Chutná velmi příjemně čokoládově, není ani tvrdá ani se nelepí na zuby (což bývají občasné nešvary tohoto typu tyčinek).
4/5

Skyr višeň (Zott)

Koupeno - Lidl. Balení - 140 g. Cena - 12,90
Na nákupu mi padl do oka ochucený skyr, tak jsem se ho po delší době rozhodla zase vyzkoušet (zatím jsme si totiž do oka moc nepadly). Tento byl višňový. Konzistenci má asi jako běžný jogurt, ochucující složka je zamíchaná přímo do skyru a obsahovala i kousky višní. Jeho výhodou je nízký obsah tuku a výrazně vyšší obsah bílkovin než má jogurt. Chuťově je to takový průměr, mně se zdálo, že trochu "padá na jazky" (jako kdyby obsahoval škrob, ale ten ve složení uvedený není).
3/5

Ovesná kaše Aronie a acai (Crownfield)

Koupeno - Lidl. Balení - 65 g. Cena - 6,90 (akce)
Instatních ovesná kaše brandovaná pro Lidl. Obsahuje i mléko, takže k přípravě stačí horká voda. Dobře se rozmíchávala, nedělala hrudky a za tři minuty byla hotová. Kromě plodů aronie obsahuje i lněná semínka, slazená je třinovým cukrem. Chuťově se mi zdála nepřeslazená, ale taky hodně  nevýrazná - přidaných plodů tam sice opticky nebylo úplně málo, ale v chuti to moc znát nebylo.
2/5

Ovesná kaše Goji (Crownfield)

Koupeno - Lidl. Balení - 65 g. Cena - 6,90 (akce)
Další z instatních kaší brandovaných pro Lidl. Stejně jako předchozí kaše je ovesná, obsahuje i mléko, je slazená třtinový cukrem a přidaná jsou rovněž lněná semínka.  I tato  se dobře rozmíchávala, nedělala hrudky a za tři minuty byla hotová. Goji jsou sice příjemně nakyslé, ale znát to bylo, jen když do nějakého plodu člověk kousnul. Nicméně chuťově mi přišla přece jen o něco výraznější
3/5

Ovesné sušenky polomáčené čokoládové (Emco)

Koupeno - Billa. Balení - 60 g. Cena - asi 15 Kč
Sušenky obsahují 33 % ovesných vloček a za mne mají plus za to, že jsou bez palmového tuku. Balení obsahuje 6 sušenek v plastové vaničce (což je praktické, protože se sušenky nerozlámou třeba v tašce nebo batohu). Chutnaly mi (jak jinak, když jsou čokoládové s čokopolevou)
4/5

Cool malina borůvka

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 500 ml. Cena
V tomto nealkohlickém pivním mixu na první napití převažuje ovocná chuť, ve které je výraznější borůvka než malina. Dozvuk má ale pivní, nahořklý. Mne to nijak  moc nenadchlo, nejsem správný tip na pivní mix - ať už allko nebo nealko.
2/5

Frisco Mojito

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 330 ml. Cena - 20,90 (doporučená)
Tento cider měl chuť opravdu připomínající mojito, trochu víc v ní dominovala máta (pro někoho může být příliš) a přepřišel mi přeslazený. Obsahuje 4,5 % alkoholu a vychlazený chutnal docela dobře
4/5

Frisco Bellinni

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 330 ml. Cena - 20,90 (doporučená)
I tato varianta cideru má 4,5 % alkohlolu. Je jemně perlivý  s chutí broskví, působil velmi  osvěžujícím dojmem, nezdál se přeslazený. Vychlazený chutnal  výborně. Už jsem si ho koupila znovu.
5/5

Tyčinka  Pistácie (Emco)

Koupeno - DM drobérie. Baleni - 35 g. Cena - 24,90
Další varianta tyčinky z řady Ořech&Protein. Obsahuje 25 % rostlinného proteinu  a naopak neobsahuje  přidaný cukr. Není tvrdá ani moc křupavá. V chuti jsou cítit spíš arašídy a soja, pistácie jen náznakem. V této řadě asi budu mít jiné favority.
3/5

Enjoy chips

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 40 g. Cena - 33,90 (doporučená)
Nejde o chipsy v pravém slova smyslu, ale o spíš o takové extrudované plátky. Mají nevýraznou chuť a přišly mi i trochu zbyteně mastné. Za ty peníze bych si je znovu nekoupila.
1/5

Tartufo al cioccolato (Italiamo)

Koupeno - Lidl. Balení - 2x100 g. Cena - 34,90
Tento dezert jsem ulovila v rámci italského týdne v Lidlu. Je to čokoládová pěna, která má uvnitř tekutou čokoládovou náplň s alkoholovou příchutí a je posypaná  kakaem. Chutná hodně čokoládově a ta tekutá náplň uvnitř je fajn změna oproti běžným pěnám. Rozhodně nezklamala (chutnala mi natolik, že jí odpouštím i obsah glukózového sirupu, který obecně nemám ve sladkostech ráda).
5/5

Lime & Mascarpone (Italiamo)

Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - 12,90
Jogurt s limetkou a mascarpone byl dalším mým úlovkem z italského týdne - limetkové a citronové příchutě mám v jogurtu ráda, tak jsem neodolala. Jogurt má lehce tvarohový tón a opravdu chutná po limetkové šťávě. Nebyl špatný. Netušila jsem, že existuje nejen sušené mléko, ale i  mascarpone v prášku (aspoň ho je uvedeno ve složení, které tedy není úplně hiparáda).
3/5

Super smoothie Uplift (Solevita)

Koupeno - Lidl. Balení - 250 mlg. Cena -24,90
Smoothie kombinuje ovocnou složku (hrozny, hrušky, maliny, jablka, banány a další), která převažuje, a červenou řepu. Kromě přídavku vitamínů neobsahuje žádné konzervanty nebo přidaný cukr. Chuťově nejvýraznější je asi hruška, ale jinak je příjemně nakyslé, osvěžující.
5/5

Rejfínci (Rej)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 20 g. Cena – 17,90 (doporučená)
Kukuřičný snack s jahodovou příchutí mne nenadchl. Jednak mi ve spojení s křupkami přijde zvláštní ta jahodová příchuť a  hlavně je to hrozně sladké.
1/5

Dark Chocolate with orange (Van D´Or)

Koupeno - Penny. Balení - 125 g. Cena - 32,90 (akce)
Hořká čokoláda, která má   70% obsah kakaa a jsou v ní přidané kousky pomerančové kůry. Musí říci, že  má hlavně hezký obal (který mne taky zlákal ke koupi), s chutí už je to slabší. Kousky pomerančové kůry jsou hodně drobné a tvrdé a chuť čokolády je taková hrubší, chybí jí krémovost. Většinu jsem spotřebovala do kaše a nemám potřebu si ji koupit znovu.
2/5


Chleba Celio (Penam)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 g. Cena - 54,90 (doporučená)
Bezlepokový krájený chleba. Má takovou hodně nadýchanou "mechovou" strukturu a obsahuje spoustu semínek. Docela chutnal nejen mně, ale i manželovi. Nevýhodou je vysoká cena (zřejmě důsledek toho, že je bez lepku).
4/5

Crema al Quse Manchego (Sol&Mar)

Koupeno – Lidl. Balení – 125  g. Cena – 39,90
Sýrová pomazánka s přídavkem sýra Manchego, což je sýr vyráběný z ovčího mléka v oblasti La Mancha. Koupila jsem ji v rámci španělského týden v Lidlu. Ovčí sýr je v chuti patrný, ale přiznám se, že jsem čekala pod názvem „pomazánka“ trochu něco jiného. Jde totiž v podstatě o tavený sýr, které já moc v oblibě nemám.
2/5

Baba Ghanoush  (Chef select)

Koupeno - Lidl. Balení - 180 g. Cena - 29,90
Pod tímto exotickým názvem se skrývá pomazánka z pečeného lilku, která je ochucená česnekem a pastou tahini. Má poměrně řídkou konzistenci, možná se spíš podobá dipu. Ale na bagetu se mi ji namazat povedlo. Na můj vkus v chuti trochu příliš dominovala pasta tahini a mohla by být malinko slanější, ale celkově mi pomazánka chutnala, je to zas trochu něco jiného.
4/5

Pikantní sýrová s česnekem (Chef select)

Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - 17,90
Pomazánku jsme koupili na chatu, kde jako rychlou variantu občerstvení k posezení se sousedy. Není úplně hladká, jsou v ní citít drobné kousky sýra, chuť je česenková s lehce pikantním nádechem (je ochucená chilli). Docela příjemně překvapila. Samozřejmě obsahuje i nějaké konzervanty, ale to je daň za hotovku. Jako nouzové řešení je pro mne více než uspokojivá.
 4/5
 

Salát Quina  (Chef select)

Koupeno - Lidl. Balení - 180 g. Cena - 29,90
Salát obsahuje bílou i černou quinu,  rajčata, okurku a papriku, je ochucený kořením, petrželí a olejem. Ochucení je poměrně výrazné - je kyselejší a na mne tam bylo asi trochu víc pepře. Je vhodný buď jako svačina nebo jako příloha, na oběd rozhodně nezasytí, chce to něco přidat. Celkově ho hodnotím jako průměr.
3/5





A to už je konečně všechno. Propadák měsíce je jasný - jsou jimi Rejfínci, a to díky příchuti a hlavně přehnané sladkosti. Koho prohlásit za favorita měsíce, jsem dost váhala - chuťově je to určitě čokoládová pěna Tartufo al cioccolato, kdybych měla trochu víc upřednostnit zdravou výživu, tak bych sáhle po Super smoothie Uplift.
Všem, kdo dočeli do konce, děkuji za trpělivost a doufám, že pokud vás můj článek inspiruje k nákupu, nebudete  litovat :)


26 komentářů:

  1. Ahoj Stáni, já mám dlouhé články ráda:-) Zaujaly mě všechny čokoládové sušenky. ten čokoládový puding by byl dobrý pro mamku, ona má ráda věci s alkoholem. Já bych si hned dala smoothie, z Lidlu mi moc chutnají, jen by mohla být levnější. Ty rejfínky jsem taky ochutnala a to není nic pro mě. Divně umělá sladká chuť, fuj.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já si sušenky normálně moc nekupuju, ale teď jsem udělala výjimku jak v květnu, tak už mám na chalupě další (jiné - budou snad v příštím článku).

      Vymazat
  2. Stáni, tu pikantní sýrovou pomazánku znám, můj muž ji občas koupí. Tavený sýr taky nemiluju a čokoládovou pěnu bych si určitě dala. Díky za recenzi a měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, my máme pro čokoládové pěny slabost s manželem oba. Takže když jsem viděla dneska při nákupu v Lidlu, že jim z italského týdne nějaké zbyly, tak jedno balení skončilo u mne v košíku :).

      Vymazat
  3. Znám jen ty sušenky on Emca ;) Jinak jsem zjistila, že jsem asi konzerva, jedu pořád to samé 😁
    Krásný začátek týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já jsem v něčem konzerva, ale zrovna v tyčinkách, sýrech, čokoládě nebo jogurtech si celkem ráda zaexperimentuju :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Tak dnes pevně věřím, že bych si s tebou něco mlaskla a nutit bych se nemusela. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, pozvala bych tě, ale celá přehlídka už je zkonzumovaná :).

      Vymazat
  5. Milá Stáni, do Lídlu mé kroky moc nevedou, ale když je Itálie, tak musím. Koupila jsem tu druhou příchuť jogurtu, myslím že s oříšky, a ten byl moooc dobrý. U jogurtu nemám ráda kyselé příchutě, to raději bez a sama si přidám skořicový cukřík nebo med. hooodně medu :). A moc mě baví tvoje recenze, jídlo, kosmetika, čtení.. Jsi super... pa Lenka jo a ještě byla italská zmrzka, taky mnam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mně kyselé příchutě v jogurtu nevadí, ale stejně ráda si dá i med. Naopak oříškový jogurt jsem ještě nezkoušela. Tak třeba v příštím italském týdnu. Díky za tip.

      Vymazat
  6. Já na ty ochucené pivní nápoje taky moc nejsem. Nejvíce mě zaujalo asi to super smoothie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, super smoothie je fajn. Já normálně dávám přednost celému ovoci, ale někdy se smothie hodí, že je zabaleno a jednodušše se konzumuje (tohle jsem si kupovala, když jsem šla ke kadeřnici místo sváči)

      Vymazat
  7. Stáňo, tak znám jen kaše z Lidlu, ani u nás neměly velký úspěch... A to jsem to napsala velmi jemně :o)
    V létě si dám občas ráda vychlazené Frisco...
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já se s Friscem zkamarádila až nedávno. Moje první bylo tuším s lesními plody a přišlo mi strašně sladké. Ale tahle nová i loňská novinka Spritz mně zachutnala.
      Měj se hezky

      Vymazat
  8. Stáňo, spoustu toho neznám, takže díky za zkušenosti.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, to je ale inspirací...., úplně jsem dostala chuť na sladké....☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, :D. Ale máš pravdu - když na to koukám, tak sladkostí je tu tentokrát víc...

      Vymazat
  10. Tak tady bychom si asi vybrali kazd neco, bylo to velmi pestre. Lakal by me skyr s visnemi. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, tentokrát je to fakt dobrý pel-mel - sladké, slané, zdravé, nezdravé, pití, sušenky, čokoláda, sýr, salát ... Tolik věcí v jednom článku jsem neměla už hodně dlouho.

      Vymazat
  11. Frisco je moje momentální osvěžení po večerech, ale někdy i přes den. S ledem je to fakt bomba! :) A je super, že aspoň tolik neleze do hlavy, teda mi ne. :D To mojito je super, ale jak říkáš, trochu víc tam jde cítit ta máta a ocenila bych, kdyby tomu právě tak nebylo. Já vždy volím jablko a citron. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chutnalo hodně to Bellini a pak Spritz (to byla novinka myslím loni), pak jsem měla ještě brusinkové a to mi moc nechutnalo

      Vymazat
  12. Jé tohle je skvělý nápad na článek. Všude čtu "co jsem jedla" a ty máš "co jsem ochutnala" přijde mi to super! :) Hořká čokoláda s pomerančem u mě klasika, mňami! :))

    https://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já někdy opravdu ten konkrétní výrobek nezbodnu celý sama (dělím se s manželem, mámou, návštěvou ap.), takže mi to přišlo výstižnější
      Kombinace hořká čokoláda a pomeranč je moje oblíbená, ale zrovna tuhle konkrétní bych asi nedoporučila - byla průměrná až podprůměrná. Ale kdysi jsem dostala čokoládu Villards a ta byla skvělá.

      Vymazat
  13. Tu tyčinku z Rossmanu jsem také měla a taky mi moc chutnala :D čokoládové sušenky od Emco také můžu. Pomazánka z lilku mě opravdu překvapila, netušila jsem, co se skrývá za tímto názvem :D V poslední době také všude ráda přidávám tahini, umí jídla hezky ochutit.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V té pomazánce bylo tahini už trochu moc (aspoň na mne), jinak mi taky nijak nevadí. A ta tyčinka Rossmann byla opravdu moc dobrá.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)