neděle 1. března 2020

Co jsem taky ochutnala 17

Únor, nejkratší měsíc v roce, mi nějak hrozně rychle utekl. Ale kyž jsem nakoukla do složky s fotkami nově ochutnaných potravin, tak je naplněná tak průměrně. Jako obvykle nechybí sýr, čokoláda ani tyčinka. A tentokrát tu máme i pár zdravějších kousků :).
Tak se pojďte podívat jakých


Tyčinka 32 % protein Cocos (WellMix sport)

Koupeno - Rossmann. Balení - 35 g. Cena  – 16,90
Tyčinka  je brand řetězce drogérií Rossmann,  má zvýšený obsah bílkovin, příchuť kokosu a čokoládovou polevu. Není tvrdá, ale ani patlavá - konzistencí a trochu i chuťově mi připomínala sojový suk (vylepšený kokosem). Jako rychlá svačina na výletě chutnala a docela dlouho zasystila. Jen mne ve složení nepotěšil palmový tuk.
4/5

Dark - Orange (Villars)

Koupeno - dárek. Balení  - 100 g. Cena - ?
Hořká čokoláda s 50% obsahem kakaa a kandovanou pomerančovou kůrou je původem ze Švýcarska. Krásně se rozplývá na jazyku, kousky pomerančové kůry jsou dostatečně velké, aby byly při kousnutí cítit. A kombinace chuti hořké čokolády a pomeranče je super. Ještě, že netuším, kde ji prodávají - byla bych schopná ji jíst na kila...
5/5

Sýr Munster Geromé au Cumin (Val de Weiss)

Koupeno - Lidl. Balení - 220 g. Cena 54,90 (akce)
Francouzský měkký sýr s chráněným označením původu, kůrkou na povrchu a přídavkem kmínu. Obsahuje 60 % tuku (takže rozhodně nic dietního). Pod kůrkou má  máslovou, trochu mazlavou konzistenci. Je poměrně dost aromatický s výraznější, ostřejší chutí - já mám tento typ sýrů ráda, ale někomu by to mohlo vadit.
5/5

Proteinový chléb (Hradecká pekárna)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 g  Cena - 29,90
Chleba je nakrájený na jednotlivé krajíčky (v balení jich je 6), které mají poněkud měkkou, jakoby vatovou konzistence. Obsahuje hodně semínek a  chuťově je dobrý. Má nízký obsah sacharidů, vysoký obsah bílkovin a vlákniny (čtvrtinový, resp. trojnásobný - v porovnání s běžnou Šumavou).
4/5

Mouse au Chocolat (Duc de Coeur)

Koupeno - Lidl. Balení - 240 g. Cena 19,90
Prostě neodolám žádné čokoládové pěně, co se mi postaví do cesty. Tahle je z francouzského týdne v Lidlu. Balení obsahuje  čtyři kelímky - jeden tak akorát na malé smlsnutí. A mé čokoládové chutě nezklamala.
5/5


Dort Pavlova (Dr. Oetker)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 420 g. Cena - 69,90 (doporučená)
Krabice obsahuje 2 sáčky - v prvním je směs na výrobu korpusu (nebo menších dortíků), ve druhém, menším, sáčku je směs na přípravu malinového smetanové náplně do dortu. Pak už potřebujete jenom vodu a šlehačku. Z obsahu vyšlo 9 obřích minidortíků (velký dort jsem nechtěla - na dva je to moc), určitě obsah odpovídá minimálně 4 - 5 bílkům  (které se mi po dosušení zdály trochu tvrdší než ty, co jsem pekla přímo z bílků - recept tady) Trochu jsem se bála směsi na smetanovou náplň a váhala jsem, jestli nezůstanu u čisté šlehačky. Nakonec jsem ji použila (sáček vyjde na 2 kelímky smetany) a nebyla špatná - chutnala lehce nakysle po malinách, necítila jsem z ní  umělinu a parádně zpevnila šlehačku.
3/5

Řepa strouhaná (Bonduelle)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 425 ml. Cena - 38,90 (doporučená)
Červená řepa je z řady zeleniny  konzervované parou. V plechovce není skoro žádná tekutina, jen červená řepa nastrouhaná na jemné nudličky. Je příjemně na skus, jemně sladkokysele ochucená. Použila jsem ji do pomazánky (recept bude) a zbytek jsem snědla jen tak. Chutnala mi v obou případech.
4/5

Cottage cheese light (Milbona)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 g. Cena - 14,90
Sýry z Lidlu většinou chválím, ale tento mne nenadchl. Je to z způsobené tím, že jde o variantu téměr bez tuku. Sýr má hodně drobné hrudky a  je poněkud sušší. Chutná víc jako tvaroh než jako cottage. Možná na pomazánku by použít šel, ale samotný mi trochu "drhnul v krku".
2/5

Smoothie Mango-orange (Froosh)

Koupeno - Billa. Balení - 250 ml. Cena - 34,90
Když uvidím něco s mangem, chci to vyzkoušet...   A tohle smoothie mi chutnalo - je husté, není příliš sladké a  v chuti k mé radosti dominovalo mango. Plusem je i složení - smoothie je bez přidaného cukru,  obsahuje pouze ovoce - jalbka, mango, pomeranč, banán, citronovou šťávu a mučenku. 
5/5



O první příčku tu tentokrát soupeřil i sýr Munster, čokoláda s pomerančovou kůrou, ale pomyslný titul "favorit měsíce" bych tentokrát přiřkla Smoothie  Mango-orange značky Frosh. A propadákem měsíce se v mých očích stal  Cottage cheese light Milbona z Lidlu.
Jsem zvědavá, jestli některý z výrobků znáte a pokud ano, jestli se shodujeme v komentářích...

34 komentářů:

  1. Hmmm, tak tady bych vcelku vybrala. Urcite smoothie, kokosovou tycinku a taky se tesim na tu pomazanku z repy! Moc:-). Hezkou nedeli, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, recept časem bude. A to smoothie je fakt dobré. Bohužel už jsem ho v Bille pak neviděla.

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí ta čokoláda - chuť hořké s pomerančem mám moc ráda. S cottage z Lidlu mám stejnou zkušenost, vzala jsem ho omylem, light nekupuji a nestál za nic.
    Stáňo, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ta čokoláda s pomerančem mi chutnala snad nejvíc ze všech, které jsem měla.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Té čokoládové pěně bych taky neodolala. A sýr je samozřejmě, jako vždy, moje topka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, čokoládlová pěna je aktuálně moje největší slabost pokud jde o sladké :)

      Vymazat
  4. Stáni tentokrát bych si i já u Tebe smlsla.. ta čokoška mne láká však nejvíce 😊. Řepa i smoothie ..po nich se juknu a moc ráda vyzkouším. Krásnou neděli Ti přeji. Z 💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, ta řepa mne příjemně překvapila. Sama bych si ji určitě nekoupila, tady zafungovat box ;-). Na smoothie už jsem bohužel nenarazila, protože bych si ho koupila klidně zas. Ale kupovala jsem ho asi před měsícem a už ho neměli ani přímo v té Bille, kde jsem ho koupila.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Za mě tedy smoothie a švýcarská čokoláda, obojí miluji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Topky jsou tentokrát docela jasné, jak to vypadá...

      Vymazat
  6. Ahoj,
    úplně mě teď po přečtení honí mlsná:-) Samozřejmě mě zaujaly sýry, smoothie s mangem (zrovna mám džus s mangem a pomerančem) taky ta čokoládová pěna:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, čokoládová pěna je z francouzské týdne v Lidlu (stejně jako sýr), takže třeba až bude v Lidlu znovu, můžeš ji vyzkoušet.

      Vymazat
  7. Myslím, že bych si pochutnala i já:-))
    Hezký březen. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tentokrát mi to myslím vyšlo takové hezky vyvážené - je tu zelenina i sladké, sýr i směs na moučník, chleba.... Takže si asi vybere fakt skoro každý

      Vymazat
  8. Uuu, tak ten proteinový chléb musím někde sehnat. Snažím se teď pečivo nahradit zdravějšími variantami a tohle by mohlo také fungovat. Přeci jen jíst 2 druhy nějakých fit chlebů není ono. Dneska jsem si teda koupila nějaký jiný druh, tak jsem zvědavá. :)
    Také miluji mango a dneska jsem si na zkoušku koupila nějaký smoothie s mangem, tak jsem též zvědavá jaké bude. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proteinový chléb jsem koupila u nás v Lidlu, tak jestli máš nějaký Lidl poblíž, zkus mrknout tam.

      Vymazat
  9. Hmmm, to je zase novinek. Pavlova, čokoláda, řepa, kam já chodím nakupovat, že to vůbec neznám?
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak já se s dortem Pavlova v krabici seznámila díky Brandnooz boxu (polotovary na moučníky jinak nekupuju) a to samé platí o strouhané řepě. A čokoládu mi donesl kamarád...

      Vymazat
  10. Tentokrat skoro samé dobroty. Já mám Pavlovu ještě v krabici, ale shodou náhod ji vyzkoušela moje mamka a musim říct, že to bylo dobré

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já dělala dortíky Pavlova někdy v lednu z bílků, co zbyly od Vánoc a díky tomu jsem si vzpomněla i ta tu krabici... Takže jsme měli porovnání a máma i manžel se shodli, že moje byla lepší:).

      Vymazat
  11. Stáni, zaujal mě hodně ten francouzský sýr a čokoládová pěna. To bych si určitě dala. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, oboje je z francouzského týdne v Lidlu - tam většinou ulovím něco dobrého...

      Vymazat
  12. Určitě bych si vybrala. Franc.syr a řepu zcela určitě. Na čokoládě bych si taky pochutnala, pěnu já tedy nemusím.
    Hezké pondělí, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tentokrát koukám si z mého přehledu vybere skoro každý :)
      Pěkný den

      Vymazat
  13. Super potraviny, mě asi nejvíce zaujala ovocná štáva, zrající sýr a chlebík. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy myslím bylo favoritů hodně a vybral si kažný něco

      Vymazat
  14. Tu tyčinku z Rossmanu jsem také měla a také mi chutnala. Čokoládovou pěnu také miluju, ale zatím jsem si ji dala jenom v Globusu, kde ji ale měli moc dobrou. Propadák, alias cottage jsem také měla a já ho nejradši dávám do vajíčkové pomazánky, samotný cottage celkově mi mo nechutná :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já mám cottage obecně ráda (nejvíc mi chutná od Madety), ale tenhle mi fakt moc nechutnal.

      Vymazat
  15. Veveruško, ty jsi mne úplně rozmlsala.
    Ale já mám zde favorita, proteinový chléb.
    Normálně bych ho mohla ráno, v poledne, večer a pořád dokola,
    je boží, je třeba ho přede mnou zamykat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, tak jako ty s chlebem, bych to měla s tou čokoládou. Naštěstí nevím, kde ji koupit, takže nebud vystavena pokušení. Chleba nebyl taky marný.

      Vymazat
  16. Tento proteinový chléb je můj oblíbený a kupuji si ho pravidelně v Lidlu. Jenom ta cena 30 Kč za šest kousků je nic moc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že cena není zrovna nízká. Na druhou stranu mi vyhovuje relativně malé balení - manžel tyhle chleby moc neoblibuje, takže když jsem koupila nějaký chleba, co ho za ty peníze bylo víc, tak mi docela často buď zplesnivěl nebo ztvrdnul...

      Vymazat
  17. Zajímavé úlovky! :-) Čokoládovou pěnou bych určitě nepohrdla, protože prostě čokoláda... :-D A to smoothie vypadá taky báječně! :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, čokoládové pěně odolám málokdy. Naštěstí (pro mou linii) ji nejbližší obchody nevedou ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)