sobota 4. ledna 2020

Co jsem taky ochutnala 15

První letošní nahlédnutí na můj talíř, stůl, do lednice i do špajzu... I tady se pokusím vystačit si při hodnocení jen s pětibodovou stupnicí - uvidíme, jak se to osvědčí. Tentokrát tu výrobků není nijak mnoho  (během Vánoc a na konci roku jsem se věnovala klasice představované bramborovým salátem, řízky, cukrovím atd.),  ale i tak tu najdete stálice - sýr i čokoládu, dva druhy výrobků, kde mne to neustále láká ochutnávat něco nového


Choklad mörk (Ikea)

 Koupeno - Ikea. Balení - 100 g. Cena - 35 Kč
Čokoláda s  70% obsahem kakaa je chuťově taková průměrná, nezklame, ale taky nenadchne - na to jí trochu chybí taková ta krémová jemnost, se kterou by se rozpouštěla na jazyku. Víc než na mlsání jsem ji ale nakonec využila do kaše a  do vánočního cukroví.
3/5

Extra dark chocolate (Cachet)

Koupeno - Delmart. Balení - 100 g. Cena - 49,90 Kč
Chuťově velmi dobrá čokoláda. Má 70% obsah kakaa. Je  krásně krémová, hezky se rozpouští v puse, převažuje hořká chuť, ale není trpká.
5/5

Bix to milky (Bonavita)

 Koupeno - Brandnooz box. Balení - 350 g. Cena - 39,90 Kč
Pečené ovesné tyčinky s chia a dýňovými semínky mne nezaujaly - na samostatné jídlo jsou příliš tvrdé (skoro nešel ukousnout),  do jogurtu jsou zase neprakticky velké, takže jsem je  musela do misky drobit. Chuťově jsou samotné nevýrazné, s jogurtem chutnaly líp. Za mne "slepá vývojová cesta" - složitější zpracování nepřináší žádnou přidanou hodnotu, jen něco zbytečného obalového materiálu navíc (jednotlivé slisované placky jsou baleny po 2 ks ve folii).
1/5

Creamy tomato soup (Knorr)

 Koupeno - Brandnooz box. Balení - 450 ml g. Cena - 69,90 Kč
Tomatová polévka s bazalkou pro mne byla příjemným překvapením. Nemám krémové polévky v oblibě, ale tahle mi chutnala. Je krémová, tak akorát hustá a především dobře ochucená. Jsou z ní cítit rajčata i bazalka, chutná v podstatě jako domácí. Stačí ohřát v mikrovlnce...
5/5


Divočák (Pršuterie Chovaneček)


Koupeno - Billa. Balení  - 240 g. Cena - 38 Kč (sleva, běžná cena 105 Kč)
Trvanlivý salám ze směsi kančího a vepřového masa s divokým  kořením a česnekem. Koupili jsme si ho na ochutnání za sníženou cenu (končila mu trvanlivost) a nelitovali jsme. Salám byl dobře vysušený a měl zajímavou kořeněnou chuť.
5/5

Sýr La Brique de Chevre (Président)


Koupeno - Billa. Balení -  150 g  Cena - 79,90 (akce, běžná cena 94,90)
Zrající kozí sýr s bílou plísní na povrchu má tenkou kůrku, krémový vnitřek a příjemnou, tak akorát výraznou kozí chuť. Kozí aroma je jemné, není to typ sýra, kde vás praští do nosu při otevření ledničky. U mne uspěl na 100 %
5/5

Kachni rillettes (Melememaso)


Koupeno - dárek. Balení -  160 g  Cena - ? (podle netu 120 Kč)
Jemně trhané kachní maso spojené sádlem do té míry, že se dobře maže. S čerstvým chlebem a kyselou okurkou  chutná výborně. Cena je tedy vyšší, ale  jde o  výrobek, který má téměř domácí charakter (obsahuje   75 %  kachního masa a je ochucený jen okurkami, vínem šalotkou a hořčicí), takže za vysokou cenu zde člověk dostává opravdu  kvalitu
5/5

Zvěřinová paštika (Melememaso)


Koupeno - dárek. Balení -  160 g  Cena - ? (podle netu 120 Kč)
Stejný výrobce, stejná kvalita i výborná chuť. Kromě zvěřinového masa obsahuje ještě krůtí a kuřecí játra, máslo, slaninu, gin a koření. Má středně jemnou konzistenci a na čerstvé celozrnné bagetě byla tak moc dobrá.
5/5

Knackige mousse (Nestle)

 Koupeno - Billa. Balení -   228 g. Cena - 39,90 (akce)
Čokoládová pěna je má slabost, takže když jsem v Bille uviděla tuto v akci, tak jsem po ní samozřejmě sáhla. Balení obsahuje 4 samostatné kelímky ve velikosti tak akorát na malé mlsnutí. Narozdíl od jiných pěn, které jsem měla, v ní je místy tenounká vrstvička čokolády. Zajímavé obzvláštnění, ale přiznám se, že já tam tu čokoládu ani nepotřebuji.Ale pěna  je hezky čokoládová a nadýchaná.
4/5



Propadákem měsíce jsou zcela určitě pečené ovesné tyčinky od Bonavity. Horší je rozhodování, který výrobek mne zaujal nejvíc, protože  vysoko hodnocených kousků tu mám hned několik. Ale prvenství asi patří kachnímu rillettes od firmy Melememaso, který je sice drahý, fakt hodně chutnal.



41 komentářů:

  1. Čokoládová pěna je láska ❤..ale tuhle jsem ještě nezkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za vyzkoušení určitě stojí :). Já když vidím nějakou novou verzi pěny, tak rozhodně neodolám a kupuju na vyzkoušení (rovnou dvě, protože mnažel vášeň pro pěny sdílí se mnou).

      Vymazat
  2. Tu kachní laskominu bych si hned dala a zverinovou pastiku taky, mňam.
    Naprosto souhlasím s hodnocením těch šílených placek od Bonavity. Nechápu co tím chtěl básník říct....a to mám dvě balení :-(
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ty výrobky od Melememaso dostal manžel v práci od obchodního partnera v balíčku jako dárek a byly fakt moc dobré. A zjistila jsem, že ta firma má e-shop s možností vyzvednutí kousek od nás, tak si od nich možná někdy něco dopřejme...

      Vymazat
  3. Ty ovesné tyčinky mě taky vůbec nezaujaly. Myslela jsem si, že budou fajn třeba k snídani, ale nějak mi to nesedlo. Divný koncept. Polévku jsem měla v boxu dýňovou a byla fajn, ale moje domácí je prostě lepší :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já krémové polévky vůbec nevařím a v podstatě ani nejím, takže to, že mi tahle chutnala, bylo opravdu příjemné překvápko. Snědla jsem si nadvakrát mezi svátky v práci, kdy nám nevařila ZJ. A ty tyčinky se fakt nepovedly.

      Vymazat
  4. Mňa najviac zaujala rajčatová polévka — takto predávané som ich ešte nikdy nevidela!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "WHERE TO BUY ETHICAL CLOTHING PART 02"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne byla tato polévka taky novinkou - měla jsem ji díky Brandnooz boxu. V obchodě jsem ji neviděla (a i kdyby, tak by mne nenadlo si ji koupit)

      Vymazat
  5. 👍👌 Včera jsem objevila koncept MELEMEMASO a jejich paštiky jsou výtečné, poměr cena kvalita mi přijdou skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně oba jejich výrobky taky moc chutnaly, takže možná si objednám někdy něco z jejich e-shopu (mají možnost vyzvednutí kousek od nás)

      Vymazat
  6. Stáni, spoustu věcí vůbec neznám, ale čokoládovou pěnu mám ráda, i když tuto jsem ještě neochutnala.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, pro mne byla tahle pěna taky novinka, takže jsem po ní v Bille hned sáhla.

      Vymazat
  7. Většinu věcí z článku neznám, ale ta polévka mě hodně zaujala, protože tomatovou polévku miluju:) I sýr vypadá fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda tomatovou polévku, tak by ti asi fakt chutnala, protože chutnala i mně, co tomatovou polévku ráda nemá.

      Vymazat
  8. Z článku neznám nic, ale lákaly by mě ty paštiky a kozí sýr ;)
    Krásnou neděli a vše nej synovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, i u mne byly tyhle výrobky "top" :). A děkuji za syna

      Vymazat
  9. Stáni, dnes jsou pro mě všechno novinky. Tu kachničku bych určitě ochutnala a ten sýr i paštiku. Tomatovou polévku nemám ráda. Díky za dnešní recenzi. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já tomatovou polévku normálně nejím, ale tahle mi chutnala - sama jsem byla překvapená
      Hezký den

      Vymazat
  10. Stáňo, opět musím obdivovat tvou systematičnost. Máme doma zatím nerozdělanou paštiku (byl to dárek) a tak musím říct, že se těším, až ochutnáme...
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak úplně systematická nejsem. Občas něco zajímavého vyfotit zapomenu - zvlášť kdy jsem hladová. Však ty rillettes jsem fotila až po konzumaci (možná to na fotce není úplně vidět, ale ta sklenička je už prázdná :D).

      Vymazat
  11. Stáni tak nějak nic z novinek neznám, takže moc děkuji za představení..juknu a ochutnám.
    Krásnou neděli Ti přeji.Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, tak doufám, že tě nenalákám na něco, co ti pak nebude chutnat :).

      Vymazat
  12. Stáňo, znám čokoládu z Ikei a ta mně chutná moc. Výborná je i ta z bílé čokolády s brusinkami.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mně víc chutnala ta Cachet, přišla mi jemnější. Do IKEA skoro nechodíme, čokoláda je z doby, kdy jsme kupovali nový nábytek do obýváku - já ráda zkouším nové značky, tak jsem ji vzala.

      Vymazat
  13. Také miluji čokoládovou pěnu. :) Určitě dobrá inspirace na po vánoční mlsání.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych povánočně moc mlsat neměla (ta pěna byla ale mlsání ještě předvánoční) - přece jen cukroví se na mně trochu podepsalo.

      Vymazat
  14. Neznám tyto výrobky, ale určitě bych si vybrala.
    Hezké dne, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak doufám, že sis aspoň mé dojmy s chutí přečetla :)

      Vymazat
  15. Ten zrající kozí sýr vypadá skvěle. Hned bych ochutnala. Žádnou z těchto dobrot jsem ještě neměla. Ale taky se mi líbí hořké čokolády.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, kozí sýr byl moc dobrý a z těch čokolád jednoznačně vyhrála Cachet.

      Vymazat
  16. Na tu čokoládovou pěnu jsem hned dostala chuť :) Jinak mi měli doma klasické vánoční hody, řízky, salát, cukroví. Až jsem ráda, že už to skončilo a zase mám chuť na něco lehčího :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem se přes ty svátky rozjedla a mám pořád na něco chuť :). Momentálně mlsám k kazety oříšků a rozinek, co jsem našla pod stromečkem.

      Vymazat
  17. Fíha, tak tú čokoládovú penu musím vyskúšať! :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) - pěna koukám láká skoro každého. Jsem ráda, že v tom nejsem sama.

      Vymazat
  18. Teda, tentokrát nevím, na čím slintat dříve! Paštiky, kozí sýr, ale i ta rajčatová polévka nebo čokoládová pěna... Samé dobroty. Ráda se nechám inspirovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát jsem měla štěstí na věci, které mi fakt chutnaly, jedině to slisované musli nezaujalo.

      Vymazat
  19. No dnes to jsou spise klady. Ja bych sahla asi po te polevce. Sice me desi, ze staci ohrat v mikrovlnce, ale jako reseni v pripade nouze urcite dobre. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcela, já nejsem fanda polotovarových polévek (a ani polévek krémových), ale tahle mi fakt chutnala. A jako rychlý oběd v práci mezi svátky, kdy nevařila ZJ, přišla vyloženě vhod (oni taky totiž moc netopili, tak se něco teplého šiklo)

      Vymazat
  20. Veverko, asi bych se s Tebou v produktech hodnocených 5/5 shodla :-). Přeji vše nejlepší do nového roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, i já ti do tohoto roku přeji vše dobré. Jsem ráda, že jsi zas po čase nakoukla.

      Vymazat
  21. Ahoj,
    nějak jsem zjistila, že jsem sice před nějakou dobou článek přečetla, ale vůbec neokomentovala:-) Toto je moje oblíbená rubrika, vždy tu zjistím nějaké tipy. Zaujala mě ta masa, to by bylo určitě pro moji mamku. Ty sušenky do jogurtu jsem měla taky a byl to propadák, souhlasím s tebou. Masa bych možná mola koupit mamce v únoru k narozeninám:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)