středa 11. prosince 2019

Zubní pasta Oral-B

Vždycky se říkalo, že zuby jsou základem krásného úsměvu. Já si tedy spíš myslím, že základem krásného úsměvu je to, že jde o úsměv upřímný. Ale je fakt, že pěkné zuby ho ještě vylepší. A základem zachování pěkných zubů je pravidelné čištění.  K tomu, aby bylo příjemné a účinné může přispět i zubní pasta.  A já jsem měla možnost jednu novinku v sortimentu zubních past vyzkoušet.
Zubní pasta Oral-B  Gumline Pro-purity má speciální složení s aktivní pěnou, která se dostane i do těžko přístupných míst. Zároveň obsahuje i chladivou složku, která zklidňuje dásně, a fluorid cínaty, který neutralizuje zubní plak kolem linie dásní. Měla jsem konkrétně variantu Gentle whittening. která obsahuje ještě oxid křemičitý odstraňující skrvny.


A moje dojmy?
Zubní pasty stačí na kartáček relativně malé množství, aby postupně v puse vytvořila slušné množství pěny, což mi velmi vyhovovalo (nepěnící pasty v oblibě nemám). Pasta má celkem výraznou chuť a po vyčištění zanechá v puse příjemný pocit svěžesti (chuť je ale nepochybně velmi individuální záležitost, protože manžel ji hodnotil jako průměrně výraznou). Při čištění zubů mi nekrvácely dásně, vliv na bělost zubů jsem ale nepozorovala. Vyhovovalo mi široké víčko, na které se pasta dala postavit na poličku a nezabírala tam tedy tolik místa. Celkově tedy hodnotím tuto zubní pastu pozitivně (jedinou nevýhodou je poněkud vyšší cena, za kterou se prodává).
8/10




8 komentářů:

  1. Stáni, kdysi jsem byla pracovně na přednášce stomatologů. Překvapilo mě a dodnes si to pamatuju, že nejlepší zubní pasta je kartáček ráno a večer :-) Ale samozřejmě pastu používáme. Měj pěkný čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, zubní pasta je prostě taková třešinka na dortu - teda na kartáčku. Já si teď docela tuhle pastu užívám - mám ráda výraznější chutě a předtím jsem měla pastu Vadamecum z nějakého boxu a ta je taková mdlá...

      Vymazat
  2. Stáňo, děkuji za recenzi! Ústní hygiena je velmi důležitá, děkuji za představení novinky. Pastu s aktivní pěnou jsem doma ještě neměla (s uhlím už ano :o))
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marcela - Nordic Passion12. prosince 2019 v 21:05

    Také se domnívám, že to o pastě není, spíše správné technice čištění, ale pastu používám pro ten pocit svěžesti...já herbadent:). Měj se, Stáňo, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, jasně - když si někdo přejede dvakrát kartáčkem v puse, tak ho ani skvělá zubní pasta nezachrání :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo,
    já jsem měla verzi Original a jsem s ní taky spokojená. Mám stejné poznatky jako ty, jen nemám ráda šroubovací víčka.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně šroubovací víčka naopak vyhovují, zvlášť když jsou to ta široká...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)