Po oříškových pusinkách vám nabídnu ještě jeden recept na vánoční cukroví. Tentokrát to budou marokánky - moje nejoblíbenější cukroví, které vyjde každý rok trošku jinak, protože nikdy ingredience nejsou úplně stejné
Suroviny
200 ml šlehačky
3 lžíce hladké mouky
2-3
lžíce cukru (krupice),
cca 200 g směsi sekaných oříšků, mandlí, kandovaného a
sušeného ovoce
čokoláda (na vaření nebo hořká)
Do šlehačky
rozmícháme mouku a cukr. Pomalu za stálého míchání zahříváme až do zhoustnutí. Pak přimícháme směs
oříšků a pokrájeného sušeného a kandovaného ovoce. Z hmoty pomocí dvou kávových lžiček děláme malé
placičky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca na 180° do
zrůžovění. Necháme vychladnout a pak na spodní straně potřeme
rozpuštěnou čokoládou.
Tak tohle bylo moje nej cukroví z mládí.
OdpovědětVymazatKrásný poslední adventní víkend. Eva
Evo, já naopak marokánkám přišla na chuť až před několika lety.
VymazatHezký den
Stáňo, ani u nás nesmí chybět. Podle tohoto receptu je dělala manželova maminka, já mám trochu jiný. Ale dobré jsou oboje :o)
OdpovědětVymazatMěj hezkou sobotu, Helena
Heleno, moji pánové by se bez marokánek asi obešli, ti preferují jiné druhy, dělám je hlavně kvůli sobě :)
VymazatMnam, mam podobne florentynky, jen misto vsech moznych orechu tam jsou brusinky a mandle, jinak je to stejne a je to vynikajici! M.
OdpovědětVymazatMarcel, koukala jsem u tebe na blogu a říkala si, že florentýnky by mi taky chutnaly, možná je příští rok zkusím ty...
VymazatStáni, marokánky miluje Míra, ale já je ještě nedělala. Chodí na ně k jeho sestře. :o) Ty Tvoje vypadají báječně, no samé dobré věci v nich. :o)
OdpovědětVymazatMěj fajn víkend. D.
Dášo, marokánky prostě musí být dobré, když je v nich tolik dobrých věcí dohromady :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatmarokánky jsem už dlouho neměla a ted jsi mě úplně nalákala:-) Možná ještě doma něco spácháme:-) Díky za tip!
Hanka z ciculka.cz
Hanko, já marokánky začala dělat poměrně nedávno, ale zamilovala jsem si je.
VymazatTaky jsem je dělala. Malinko jiný recept, ale dobrota určitě stejná.
OdpovědětVymazatVypadá to, že marokánky jsou oblíbenější, než jsem myslela (v mém okolí je dělá málokdyo)
VymazatStáni!!
OdpovědětVymazatDobrůtka- mám je mooooc ráda, tvůj recept si napíšu, mám jej trošku jiný...
I ostatní dobrůtky tady u tebe jsem si prohlédla a Vánoce mohou pomalu začííít :o))) protože se ujídá :o))
Hezkou adventní neděli Jarka
Jarko, Vánoce jsou skutečně za dveřmi. mně tedy zbývá dodělat ještě jedno cukroví - tradiční vosí hnízda, která dělám na poslední chvíli, aby dlouho vydržela (nevydrží - protože se sní :D).
VymazatHezký večer
Stáni, připomněla jsi mi, že jsem je kdysi taky dělala. Nějak jsem na ně zapomněla. Tak snad příští rok. Měj pěknou neděli.
OdpovědětVymazatMarti, já marokánky objevila až v posledních letech (dělám je tak pět, šest let...)
Vymazattento recept nepoznám ale vyzerá to lákavo (aj keď podľa fotky som si najprv myslela že sú to nejaké kuracie krídelká)
OdpovědětVymazatPrajem ti príjemné sviatky!
leekralovaa
:D - to se mi to moc nepovedlo nafotit :D. Ale je pravda, že to trochu kuře připomíná, i kydž mně spíš stehýnka (taková hodně malá v cornflakes :D)
VymazatVypadají skvěle. Už si ani nepamatuji, kdy naposled jsem je jedla.
OdpovědětVymazatMartino, já je před pár lety někde ochutnala ... a byla to láska na první kousnutí. Od té doby u nás na Vánoce nechybí.
Vymazat