sobota 7. prosince 2019

Tečka za Českým Švýcarskem

Váhala jsem, jestli ještě vůbec poslední článek týkající se  naší listopadové dovolené psát, ale zůstalo mi ve foťáku pár fotek a taky už je to pomalu taková moje tradice... Takže přetože od naší dovolené v Českém Švýcarsku už uběhl  měsí, rozhodla jsem se, že ještě jeden krátký článek věnovaný hlavně místu, kde jsme bydleli, přidám...



Volba hotelu byla tentorát poněkud ovlivněná tím, že jsem potřebovala vyčerpat příspěvek od zaměstnavatele a hledala jsem tedy hotel, kde mi budou schopni pobyt  vyfakturovat. Což nebylo úplně jednoduché, protože jsme se pro místo i termín rozhodli docela na poslední chvíli. 
Ale povedlo se a my celý týden bydleli v hotelu Zámeček v Rynarticích, které jsou součástí obce Jetřichovice. Hotel vznikl rekostrukcí bývalého loveckého zámečku postaveného v polovině 18. století hrabětem Kinským a posléze využívaným Státními lesy. Hotel je hezky zrekonstruovaný, pokoj, ve kterém jsme byli ubytovaní, byl prostorný, stylově zařízený (jedinou vadou byla absence skříně, kterou nahrazoval věšák v předsíňce). Pokud jde o restauraci, tak tam jsem v hodnocení trochu na rozpacích - dobré sníddaně, výborné víno,  ale večer omezený výběr (což přičítám tomu, že jsme tam byli v mimosezóně) a jednou se jídlo hodně nepovedlo.  Nespornou výhodou hotelu bylo, že disponoval bazénem a saunou, což jsme rádi využili. A na jedničku s hvězdičkou byl rozhodně milý a vstřícný personál. 






Rynartice jsou součástí obce Jetřichovice, která je už od konce 19. století turistickým centrem a výchozím místem výletů do Českého Švývarska. Na začátku listopadu to byla docela malebná, ale ospalá vesnička. V létě je tam nepochybně mnohem rušněji - už podle množství penzionů a restaurací (ne všechny jsou ale v pozdním podzimu v provozu).  Na jídlo můžu doporučit restauraci Praha v centru obce, kterou jsme vyzkoušeli a byli jsme spokojeni jak s jídlem, tak s obsluhou.
A takhle jsme Jetřichovice zachytili foťákem...






A to je už konec takové opožděné tečky za naší podzimní dovolenou. Celkově nám vyšla super - hezké ubytování, slušné počasí, krásný kraj... Výhodou toho, že jsme tu byli na podzim, už mimo sezónu, byl fakt, že jsme si krásy přírody užívali v maximálním klidu - na svých cestách jsme vlastně skoro nikoho nepotkávali (samozřejmě to má i nevýhody - občas bylo něco už mimo provoz - třeba infocentrum nebo přístup na vyhlídky u Pravčické brány).

17 komentářů:

  1. Krásné vzpomínání na podzimní toulání )))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, dovolená se nám opravdu povedla, byli jsme hodně spokojení

      Vymazat
  2. Stáni, ráda jsem se s tebou prošla a ani mě nebolí nohy :-) Měj pěknou druhou adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tentokrát to byla procházka krátká :). Hezkou neděli i tobě

      Vymazat
  3. Krásné, miluji tvoje cestovatelské články.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, když někoho můj článek zaujme.

      Vymazat
  4. Stano, tahle oblast je nadherna a fotky to jen potvrzuji. Miluju tyhle stare domecky. I vase ubytovani vypada moc dobre. Hezke dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, domečky tam ve vesnicích byly půvabné - ostatně v předchozích článcích jich mám tak docela dost vyfocených. Hotel byl prima.

      Vymazat
  5. Krásné fotky. A i hotel vypadá moc pěkně, je dobře, že jste s ním byli spokojeni. :-) České Švýcarsko je moc nádherné. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, České Švýcarsko je fakt moc pěkné, doufáme, že se tam ještě někdy podíváme.

      Vymazat
  6. I já se s Tebou Stáni moc ráda toulám. Nádherný kraj, úžasné fotky. Moc děkuji za chvilku s Tebou. Krásnou druhou adventní neděli Ti přeji. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, moc se nám tam líbilo - kromě krásné krajiny tam byl na začátku listopadu božský klid a žádné davy turistů

      Vymazat
  7. Stáni, moc hezký podzimní výlet. A hotel vypadá příjemně. V těchto místech jsem nikdy nebyla, takže se kochám.
    Přeji příjemný adventní večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, kraj je to opravdu kouzelný. A děkuji za pochvalu fotek.

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, jsem moc ráda, že jsi nás o poslední článek neochudila, byla by to škoda. Tipy na ubytování se hodí a tento hotel s bazénem mě rozhodně zaujal. A je fajn, že zvládá fakturaci pro příspěvky od zaměstnavatele, neboť je mám taky a ráda je využívám (však jsou to také procenta z mého platu, že?.-)) Hotel vypadá pěkně, škoda toho jídla. Do této oblasti bych se chtěla s rodiči už dlouho podívat, nikdy jsem tam totiž nebyla, takže se mi tato série článků opravdu líbila. Těším se na další! Krásnou druhou adventní neděli:-)
    hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko celkově na mne hotel působil pozitivně. Snídaně byly fajn, pokud jde o večeře jednou se jim nepovedl stejk (ale když si manžel stěžoval, tak to uznali a neúčtovali ho), ale den předtím jsem měla stejk skvělý. Asi kuchař neměl svůj den nebo se střídají lepší a horší.

      Vymazat
  9. Stáňo, děkuji za všechny informace o místech, kam už se dlouho chystáme a pořád to nějak nevychází. Tak snad jednou...
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)