neděle 1. září 2019

Co jsem taky ochutnala 11

Přehoupl se další měsíc a se začátkem září je tu opět pravidelný článek o tom, co se na mém jídelním stole ocitlo poprvé. Tentokrát ve znamení jogurtů a nápojů a jako skoro vždycky je tu i čokoláda a nějaká tyčinka.


Cacaolat Original

Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 200 ml. Cena - 34,90 (doporučená)
Kakaový mléčný koktejl jsem vyzkoušela na studeno. Má výraznou kakaovou chuť, bohužel je ale taky výrazně sladší, než jsem si představovala. Po upití půlky lahvičky jsem ho trochu naředila mlékem, což malinko pomohlo, ale cukru je tam na můj vkus prostě moc. A cena mi přijde už taky dost vysoká.
6/10

Mattoni black (0,5 l, 13,90)

 Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 0,5 l. Cena - 13,90 (doporučená)
Slazená jemně perlivá minerálka. Vychlazená je příjemně osvěžující, ale chuť je spíš sladká, než že by bylo patrné ochucení deklarovaným ovocem (černý rybíz, borůvky, ostružina), což s ohledem na stopové množství (0,05%) ani není divu.
6/10

Nutrend DeNuts pistácie a slunečnice 


 Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 35 g. Cena - ? (podle netu kolem 15 Kč)
Chuťově není tyčinka špatná - jsou v ní patrná jak slunečnicová semínka ,tak pistácie, ale je dost měkká - patlala se po obale, v podstatě z něj nešla vyndat tak, aby si člověk neupatlal ruce. Naštěstí jsem ji snědla doma - na výletě by mne uplatlané ruce štvaly víc. A přídavek škrobového sirupu taky úplně nepotěšil.
5/10



Rýžová kaše chia (Dr. Oetker)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 52 g. Cena –17,90 (doporučená)
Instantní rýžová kaše  je doplněna chia semínky a neobsahuje přidaný cukr (trochu záhadou pro mne je, proč obsahuje bramborový škrob). Zalévá se horkou vodou a nechává se 10 min. odstát, což je výrazně víc než u instatnníczh ovesných kaší. Navíc ani po desetiminutovém odstátí není rýže měkká tak, jak bych si u kaše představovala. Samotná je chuťově nijaká, snědla jsem ji doslazenou medem (překvapilo mne, že po přidání medu dost zřídla). Sníst se dala, ale není to nic, co by mne zaujalo a koupila bych si to znovu.
5/10
 

Jogurt Selský bílý (Albert)

Koupeno - Albert. Balení - 180 g. Cena - 8,90
Tento  jogurt pro řetězec Albert vyrábí slovenská firma Agro Tami. Jde o jogurt kysaný v kelímku, takže je opravdu hodně hustý - dá se krájet lžičkou. Chuťově je v postatě stejný jako má oblíbená Hollandia. Ráda koupím znovu.
10/10

Jogurt Active bílý (Pilos)

Koupeno - Lidl. Balení - 135 g. Cena - 5,90
Bílý jogurt privátní značky Lidlu vyrábí Mlékárna Stříbro. Je jemný, ale poměrně řídký a docela nakyslý. Poměr cena - výkon je docela dobrý, ale zas nijak mimořádně mne nezaujal.
7/10

Jogurt Farmář Třešeň (Holandia)


Koupeno - Lidl. Balení - 125 g. Cena - 5,90 (akce)
V jogurtu byly opravdu kousky třešní. Protože tento jogurt nezraje v kelímku (narozdíl od Selského) je ovocná složka zamíchaná rovnou do jogurtu a jogurt je trochu řidší. Ale docela mi chutnal.
8/10

Creme Olé vanilka (Dr. Oetker)

Koupeno - ? Balení  - 50 g. Cena - ? (podle netu kolem 20 Kč)
Kde se nám tenhle pudink za studena vzal doma, to už ani netuším. Našla jsem ho zastrčený ve špajzu na hranici doporučené spotřeby, tak jsem si ho udělala. Prášek stačí nasypat do 300 ml mléka a šlehat 3 minuty. Pudink nebyl špatný, ale uvařit si ho klasickým způsobem vyjde  levněji (a nemám pocit, že by to bylo o moc pracnější)
7/10


Jogurt Limetka (Pilos)

Koupeno – Lidl.  Balení 150 g. Cena  - 8,90
Pro síť supermarketů Lidl tento jogurt, který mne zaujal svou příchutí, vyrábí Mlékárna Stříbro.  Ochucující složka je na dně (ale nejde o jogurt zrající přímo v kelímku) a je poměrně řídká. Ač mám nakyslé příchutě ráda, tak v tomto případě mi ta nahořkle kyselá limetková  nešla úplně dohromady s jogurtem, navíc jsem v chuti malinko cítila pachuť škrobu (ač je pouze v ochucující složce).
5/10

Delica Dore Dark (Baron)

Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - 49,90 (?)
Hořká čokoláda s 80% obsahem kakaa není špatná, chutná výrazně čokoládově, ale trochu jí chybí krémovost, se kterou by se rozpouštěla na jazyku.
7/10

Jupí Piňa Colada

 Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 700 ml. Cena - 69,90 (doporučená)
Jen z letní edice sirupů kombinuje chuť kokosu a ananasu. Je to mezi sirupy taková docela neobvyklá příchuť, takže i když  sirupy moc nepiju, občas jsem si ho pro změnu udělala s perlivou vodou. Není špatný, v chuti je patrný jak ananas, tak kokos (ten víc) a do vody ho pro ochucení není potřeba moc.
7/10

Bombus Raw energy coconut&cocoa

Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 50 g. Cena - 25 Kč (doporučená)
Stejně jako ostatní raw tyčinky i tato obsahuje jen základní tepelně nezpracované suroviny. U této je sladkost datlí, které jsou základní suroviny, příjemně vyvažuje kakao a doplňuje kokos. Není špatná a ty další, co jsem i objednala jako dárek za body v rámci Brandnooz boxu, si dám docela ráda.
9/10

Rama krémová 15 %

Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 250 ml. Cena - 27,90 (doporučená)
Rostlinné alternativy smetany nevyhledávám, takže tahle mi na chalupě v lednici ležela dost dlouho. Ale nakonec mne  mne zachránila, když jsem chtěla dělat houbovou omáčku a zapomněla jsem koupit zakysanou smetanu, kterou do ní dávám normálně. Omáčku bylo třeba trochu víc zahustit, protože Rama je výrazně řidší než zakysanka, a taky malinko dokyselit.  Ale jinak  byla v pohodě - žádnou syntetickou pachuť  jsem v omáčce necítila.  Běžně ji používat nebudu, ale  protože má hodně dlouhou trvanlivost, tak jako železnou rezervu si ji na chalupu, kde je nejbližší obchod dost z ruky, asi zase pořídím.
7/10



A to je všechno.  Za vítěze měsíce bych jednoznačně prohlásila Selský jogurt z Alberta, ten jsem určitě neměla naposledy.  Naposledy jsem neměla určitě ani raw tyčinku Bombus v kombinaci kakao a kokos. A kvůli praktičnosti si asi i pořídím Ramu krémovou. Naopak určitě znovu si nekoupím limetkový jogurt Pilos, který byl největším zklamáním měsíce rýžovou kaši Dr. Oetker a nejspíš ani tyčinku DeNuts

27 komentářů:

  1. Znám ten bílý jogurt z Alberta, když si zapomenu udělat domácí, tak nějaké takové kupuju. Mládě má rádo zase ty sirupy, myslím, že jsme měli v létě i tento. Ale koupeno v akci ;)
    Krásný začátek září.
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  2. Ilono, já si jogurty nedělám, kupuju převážně Holandii (rovnou v půlkilovém kelímku ;-)) a tenhle je skoro stejný. Štávy u nás pije manžel, tahle ho tedy ale zaujala míň než mne...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    taky mě zaujal jogurt z Alberta. Ten kakaový nápoj mi celkem chutnal, ale já jsem na sladké. Ale jeho cena je opravdu přemrštěná.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne by ten nápoj byl tak ředěný půl na půl s mlékem. Ale já mám obecně čokoládové nebo kakaové věcí ráda výrazně kakaové (čokoládu jím v podstatě jen hořkou, do kakaa kombinuji lžičku kakaa a lžičku Granka a už nesladím, v mramorové bábovce musí vždyky být víc kakaového těsta...)

      Vymazat
  4. Stáni, já mám taky nejraději bílou Holandii, do které si přidávám čerstvé ovoce a taky kupuju velké balení. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ten albertovký jogurt je fajn do práce, když tam nechci nechávat přes víkend načnutou půlkilovku Hollandie. Nebo jako náhrada, když Hollandie zrovna došla ;-)

      Vymazat
  5. Cacaolat bych moc ráada ochutnala, ale bohužel jsem ho ještě v žádném obchodě neviděla :/ Je sice pravda, že ta cena je přemrštěná a asi bych se trochu rozmýlela, jestli si ho koupit nebo ne, ale ochutnat bych ho chtěla :) Co ale znám, to jsou raw tyčinky od Bombusu a ty mám moc ráda :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, ja Cacaolat taky v krámě ještě neviděla. Tahle tyčinka od Bombusu byla jedna z mála nevyzkoušená. Vyhovují mi spíš ty s kakaem, trochu stáhne sladkost datlí...

      Vymazat
  6. Jediné, co jsem z Tvého přehledu ochutnala je Bombus RAW ENERGY tyčinka přesně s touhle příchutí. Na mě dost sladká, ale chuťově skvělá.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, měla jsem bombusky i sladší (třeba burákovou), tady tu sladkost trochu kompenzuje kakao

      Vymazat
  7. I já znám jen tu tyčinku, a to ještě jen tak, že ji mám ještě neochutnanou ve špajzu :o)
    Stáňo, děkuji za pečlivý přehled a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Já vidím snad všechno úplně poprvé, kromě sirupu Jupí. Ten kakaový mléčný nápoj bych ráda vyzkoušela, i když se ti zdál dost sladký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, vidím, že kakaový nápoj zaujal víc lidí... V obchodě jsem ho ještě ale neviděla. Já ho měla z Brandnooz boxu.

      Vymazat
  9. Vidím, že jogurty to zachránily :-) teda až na ten limetkový, který mi taky nechutnal. Já v Lidlu objevila hummus se susenymi rajčaty, který je výborný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mne ten limetkový zklamal - mám nakyslé jogurty ráda, ale tenhle byl divný. A vidím, že nejsem sama.

      Vymazat
  10. Na čokoládovém mléku jsem si vypěstovala regulérní závislost, když jsem byla dlouhodobě v Beneluxu. Teď si ho kupuji jen na dovolených, kdykoliv se vydám tímto směrem, protože v Česku jsem žádnou ucházející alternativu neobjevila. To nové Cacaolat budu muset vyzkoušet. Ale je to tedy slaďárna, nic zdravého... :)

    Creme Olé jsme si vždycky s kamarádkou kupovaly na kempování, protože to stačilo jen zalít horkou vodou a šup, rychlá sladká svačina byla na světě. Dokážu si to představit i do práce, kde je k dispozici jen rychlovarní konvice, normální puding z mléka ale chutná výrazně lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cacaolat pro men byl slaďárna až moc velká ...
      Ten Creme Ole, co jsem měla, byl do mléka a musel se 3 minuty šlehat el. šlehačem (takže na kempování určitě ne :-D), ale myslím, že nějaký pudink, co se jen zaléval vodou jsem do kanclu kdysi měla.

      Vymazat
    2. Jo, teď na to koukám. To je tak, když píšu komentáře o několik dnů později než čtu články. :D

      Máš pravdu, to naše se jmenovalo Sladký moment, balení prakticky stejné (pudinkové :)).

      Vymazat
  11. Ooo ta čokoláda <3 a raw tyčinky miluju uplně nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já na hořké čokoládě docela ujíždím, takže skoro každý měsíc tu nějaká bývá, protože navíc ráda zkouším nové značky nebo kombinace Teď mám s citronem a pepřem, bude v příštím článku :-)

      Vymazat
  12. Mě třeba ty datlové tyčinky moc nechutnají. Ale domácích bych se mohla užrat :D Selský jogurt mám také ráda a kupuju.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty raw tyčinky nejím pravidelně, ale jako svačiny do kabelky/batohu jsou fajn.
      Bílé jogurty kysané v kelímku jsou prostě nej... :-)

      Vymazat
  13. Ahojky, mohu posoudit ten joggurtík ACTIVE od Mlékárny Stříbro - já ho kupuju v Lídlu nyní poměrně často: Připadá mi chuťově skoro stejný jako ACTIVIA od DANONE (verze SLADKÝ BÍLÝ) i když je pravda, že ten klasický neslazený je malinko kyselejší. Jinak ostatní s příchutí mi seděj docela dobře a nacpal bych se jich asi k prasknutí :-) Kupuju je po platech :-) Syn si do těch bez příchutě přidává GRANKO a dělá si tak vlastní chuť a když dojde granko, tak si vystačí s cukrem moučka :-) Taky zajímavé :-) Takže JOGURTŮM ZDAR a jsem rád, že jsem mohl přispět. Papa Jirka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty s příchutí jsem ještě nezkoušela. Já ale většinou kupuju bílé a míchám si do nich něco sama a preferuju spíš hustší.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)