neděle 7. července 2019

Za humny...

... není drak. Tedy aspoň za těmi našimi. Jsou tam lesy i malé remízky, louky, pole i rybníky. A protože mně zkomplikovala začátek července nějaká viróza a manželovi zase pracovní povinnosti, nedošlo zatím na žádný pořádný výlet, i když v plánu původně tak trochu byl. A  tak jsem se nakonec letos v prvním červencovém týdnu nikam dál než za ta humna nedostala. Ale zase tolik to nevadilo - drak mne tam nesežral a na relaxaci to stačilo..
A vás zvu kouknout za ta naše humna taky












 No a  dneska dávám letnímu lenošení na chalupě i toulání po jejím  okolí vale a zítra vyrazím zase vstříc pracovnímu procesu. Nebude to - zvlášť teď v létě návrat lehký. Na to lenošení se rychle zvyká...








32 komentářů:

  1. Stáňo, přeju rychlou aklimatizaci ;)
    Za humny máte moc krásně.
    Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ukázalo se, že potřebujeme něco úředního na chalupě vyřídit, takže jsem byla v práci jeden den a teď už jsem zas zpátky. Sice jen na dva dny, ale aklimatizaci jsem si rozložila ;-)

      Vymazat
  2. Stáni, máte to krásné za humny. Přeji ti, ať ti první pracovní den rychle uteče. Pak už to bude dobré. Nesnášela jsem vždy pondělky po dovolené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, první den byl "mazec" - čekalo na mne v práci hodně věcí. Ale všechno jsem stihla a na dva dny se mohla vrátit :-)

      Vymazat
  3. Stano, krasne mate za humny, opravdu. Nedivim se, ze se do prace nechce vracet:-(. Alepson to pocasi neni umorne, tak at se dari. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, taky jsem ráda, že není takové vedro - v práci to půjde líp.

      Vymazat
  4. U vás za humny je krásně, v přírodě se relaxuje moc hezky. Přeji hezký den, Stáňo. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Ne každý má vůbec nějaká humna :o) a ty vaše jsou skvělá... měj se moc a moc fajn i další dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak z takových krásných končin by se nechtělo snad nikomu :) To u nás té zeleně tolik není :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se nakonec ještě na dva dny vrátila. Ale pak už to bude definitivní. Zbudou jen víkendy - dovolenou plánujeme až někdy v září.

      Vymazat
  7. Stáni, hezky máte za humny, taková místa lákají k procházkám. Mně v našem okolí chybí voda, jinak tu máme také krásně. :o)
    Přeji Ti fajn pracovní dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tady v okolí je řada malých rybníčků. Na koupání teda nejsou, ale pro krajinu a pro oko dobrý

      Vymazat
  8. Za humny máte opravdu moc hezky.
    Doufám, že pondělí nebylo moc bolestné!
    Hezký večer, Stáňo. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, děkujoi. Pondělí bylo náročné, ale vzhledem k tomu, že jsem si pak na úterý a středu ještě vzala dovolenou, tak ten týden utekl rychle :-). Doufám, že bude tak utíkat i ten následující (i bez dovolené)

      Vymazat
  9. I kdyby byl za vašimi humny drak, tak to tam máte stejně krásné!!! Mám ráda takové procházky místy, která znám.
    Tak snad jsi včerejšek přežila a dnes už Ti to nepřijde :-). Taky jsem po dovolené do práce za stůl moc nespěchala.
    Hezké dny, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, chodíme na procházky hodně na stejná místa, ale baví mne pozorovat, jak se to tu mění. Jezdíme sem už spoustu let (máma odtud pochází), tak máme strovnání. Zrovna minulý týden jsme hledali zbytky mlýna, kam máma kdysi chodívala za spolužačkou...

      Vymazat
  10. Krásné to tam máte. Já se po tom pracovním létě taky vždycky do té školy i těším, že si odpočinu :D Snad už vás po zbytek roku viróza neskolí :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dovolenou kvůli nějakému úředním jednání na chalupě nakonec protáhla - v pondělí do práce, rychle vyřídit nejnutnější, přejezd na chalupu, dva dny volna a do práce zas na čtvrtek a pátek. Třídenní pracovní týden je takový dobrý zvykací kompromis - ty dva dny, co mne čekají, už utečou myslím rychle.

      Vymazat
  11. Náhodou to vypadá moc pěkně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, my nějak původně počítali s větším výletem někam, kde jsme ještě nebyli. Ale je fakt, že i za humny je u nás hezky.

      Vymazat
  12. Stáni, za humny máte tak krásně, že člověk ani nic jiného nepotřebuje. Já bych potřebovala něco podobného - louku, les, tekoucí vodu, ticho, žádné lidi. Věřím, že se mi to splní teď o víkendu v Jeseníkách, protože skutečně melu z posledního. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, v Jeseníkách jsme byli asi před 6 lety a moc se nám tam líbílo. Tak ať ti víkend vyjde podle tvých představ.

      Vymazat
  13. Však kam by člověk jezdil, když je za humny tak krásně! :) Opravdu, bydlíte v pohádkovém kousku naší země.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo - na Vysočině je pěkně. Máme tam chalupu už skoro 40 let (a předtím jsem tam jezdila k babičce) a pořád se mi tam líbí.

      Vymazat
  14. Ahojky,
    na chatě máte krásně, já jsem v přírodě moc ráda. Ideálně si tam najdu nějaké pěkné místo a spokojeně si tam klidně několik hodin čtu:-) Já jsem do práce chodila první týden prázdnin a myslela jsem si, že se vrátím až na konci srpna, ale očividně jsem se pletla. zase vyrážím do procesu v pondělí, uvidíme, jestli bude jeden den stačit...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já už teď mám před sebou celé prázdniny pracovní, možná ještě zvládneme nějaký prodloužený víkend. Dovolenou plánujeme až na září - jezdíme raději mimo sezónu

      Vymazat
  15. Stání, za humny u vás je to rozkoš. Hotové pohlazení. Člověk se mnohdy nemusí nikam trmácet, i za humny je božsky.
    Užívej léta
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, ona ta naše humna nejsou moc daleko od vás :-). A je tu opravdu hezky - tak obyčejně...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)