Bruschetta je oblíbený italský předkrm, ale s úspěchem ji lze použít i jako lehkou letní večeři. Zvlášť když vám zbudou z víkendu dvě již lehce zatvrdlé bagety (plánovala jsem je využít na jednohubky, ale nějak na ně nakonec na chatě nedošlo v množství, na které jsem nakoupila). Navíc je příprava opravdu jednoduchá ... Třeba to pro vás bude inspirace an večeři v některém z teplých dnů
Suroviny (2 porce)
2 bagety (po 100 g)
3 - 4 lžíce olivového oleje
300 g rajčat
1 větší stroužek česneku
hrst čerstvých bazalkových lístků
trochu sýra grana padano
sůl
pepř
Rajčata jsem pokrájela na drobno (pokud použijete velká rajčata, je dobré odstranit semínka a použít jen dužinu) a v misce smíchala s nasekanými lístky bazalky, prolisovaným česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Bagety jsem přepůlila a prokrojila, lehce pokapala olivovým olejem a dala opéct pod gril. Na opečené bagety jsem rozdělila rajčatou směs a ozdobila je ještě hoblinkami sýra grana padano.
Stáni!!
OdpovědětVymazatTakové jídlo já v létě můžu a často a ráda!!
Jednak je to rychlé a prostě letně lehké!!
A jíst venku- jooo! Měj se moc hezky v novém týdnu Jarka
Jarko, léto je doba lehkých a rychlých jídel a tohle ty požadavky splňuje.
VymazatHezlé letní dny
Ahojky,
OdpovědětVymazatto je skvělý letní recept, mám ráda využívání zbytků:-) Taky mám doma tvrdší bagetu, ale připravila jsem si česnekové máslo (máslo, česneková pasta nebo prolisovaný česnek, bylinky podle chuti, vše smíchat). Bagetu si nakrájím, potřu máslem a dám rozpéct do trouby. Když je ještě vše teplé, pokladu na to tenké plátky goudy. Je to mňamka:-)
Hanko, já podobně dělám zapečené chleby s rajčaty (pod ten sýr přidávám ještě šunku a plátky rajčat). Kdysi jsem to fotila na svůj původní blog, možná to zopáknu i tady, až si to někdy budeme dělat.
VymazatStáňo, bruschetty miluji, jen čekám, až dostanu domácí rajčata, protože s nimi to je prostě lepší :o)
OdpovědětVymazatAle chuť jsem dostala i tak, mňam.
Měj klidné pondělí, Helena
Heleno, domácí jsou domácí - ty prostě jinak voní... Já tentokrát použila cherry, které už jsem potřebovala spotřebovat. Taky nebyly špatná, ale na domácí určitě neměla
VymazatStáni, vypadá to hodně lákavě, určitě vyzkouším. Pokrmy z rajčat můžeme. :o)
OdpovědětVymazatPřeji krásný týden. D.
Dášo, u nás je to v létě docela oblíbené...
VymazatJe to taková dobrá letní večeře. Míváme něco takového často.
OdpovědětVymazatHezké dny, Stáni!
Hanka
Hanko, jasně - žádný kulinářský objev to není (prý je to jídlo už z 16. století ;-))
VymazatJo, tak tohle můžu. Pěkný den, Stano. M.
OdpovědětVymazatMarcelko, takže tímhle ti můžu dělat chutě "beztrestně" ;-)?
VymazatStáni, díky za inspiraci. Dělávám něco podobného. Měj pěkný nový týden.
OdpovědětVymazatMarti, pěkný den i tobě.
VymazatToto je tiež jeden z mojich obľúbených letných receptov – hlavne ako večera, na balkóne a s dobrou knihou v ruke :D ❤
OdpovědětVymazatSIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "INSPIRED ME #01"
Na balkóně a třeba i se skleničkou bílého.... :-)
Vymazatv Itálii ještě lze zakoupit i směs koření, která tento pokrm pozvedne na mistrovský kousek.
OdpovědětVymazatZadařilo se mi nakonec koupit i Čechách a to je teprve požitek z letního pokrmu.
Simi, díky za tip. Poohlédnu se ...
VymazatKde to žiju, že jsem bruschettu ještě nevyzkoušela. A přitom je to fakt rychlovka:-). Díky za inspiraci, Stáňo.
OdpovědětVymazatJindra
Jindro, rádo se stalo.Hezký den
VymazatJe to překvapivě dobré, že?
OdpovědětVymazatJá tohle letní jidlo miluji.
Míšo, objevila jsem ho až na stará kolena, ale teď patří mezi oblíbené.
VymazatJeště jsem to nikdy nejedla, ale může to být výborné.
OdpovědětVymazatMartino, pokud máš ráda rajčata, tak by ti to určitě chutnalo (česnek lze případně vynechat)
VymazatTak to vůbec nevím, kde jsem doteď žila, ale tento pokrm vůbec neznám :) Takže moc děkuju za tip, určitě bruschettu během léta vyzkouším :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Dominiko, určitě vyzkoušej - je to rychlé, lehké a dobré :-)
Vymazatvyzkouším to díky za inspiraci Sv.
OdpovědětVymazatRádo se stalo. Hezký den
VymazatTohle jídlo je letní TOP.
OdpovědětVymazatDokonalost hned po melounu :-)
Hanko, meloun je taky můj velký letní oblíbenec.
VymazatStáni, tenhle recept miluji, dělám ho úplně stejně, jen občas místo bazalky dávám petržel. H.
OdpovědětVymazatHanko, tak použít petrželku mne nenapadlo. Na chalupě se bude inspirace hodit - bazalce se letos nedaří, petrželce ano
VymazatTo vypadá tak dobře! A to nejím rajčata xDD Ale italskou kuchyni miluju. Určitě kouknu i po jiných receptech na bruschetu, která by se obešla bez rajčat.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tak já mám bruschetu spojenou neodmyslitelně s račaty. Ale asi by šla podobná směs z grilovaného lilku...
VymazatTak to bych si teď moc dala! :)
OdpovědětVymazat