úterý 2. července 2019

Co jsem taky ochutnala 9

Tentokrát bude přehled vyzkoušených novinek z mé lednice a spižírny hodně bohatý.  A to mi ještě nějaké kousky  zůstávají do příštího měsíce, protože jejich fotky jsem si nějak zapomněla stáhnout na flešku a vzít na chalupu, kde jsem tenhle článek dávala dohromady ve dnech, kdy teplota lezla přes třicítku a odpoledne bylo nejlépe v relativně chladné kuchyni. 
Takže s příslibem, že možná i srpnový článek bude podobně bohatý, se pojďme kouknout na ten červencový přehled.



Choco Mouse (Dr. Oetker)

Koupeno - Maxi slevy. Balení - 100 g. Cena - 8,90 (sleva)
Čokoládová pěna je má slabost, takže ani této, na kterou  jsem náhodně narazila v prodejně s výprodejem potravin, jsem neodolala. Je jemná, nadýchaná a chutná po čokoládě. Složení jsem nestudovala, bo je uvedeno v dánštině a finštině 😃 (evidentně doprodej nějakého zbytku), ale dobrá byla.
8/10

Citronformage (Dr. Oetker)

Koupeno – Maxislevy. Balení – 100 g.  Cena 9,90
Druhá pěna ze stejného zdroje -  citronovou jsem ještě neměla, takže jsem ji  chtěla ochutnat a skončila v košíku také. Má skutečně pěnovou konzistenci, je v ní patrná i citronová chuť, ale vzdor tomu se mi pěna jevila jako dost sladká  a taková trochu mastnější (má obsah 7% tuku), ale vyloženě špatná nebyla.
6/10

Frisco Spritz

Koupeno - Brandnooz box.  Balení - 330 ml.  Cena - 20,90 (doporučená)
Moje první setkání s Friscem úplně nedopadlo, tak jsem váhala, jestli jeho další variantě, kterou jsem našla v boxu mám dát šanci nebo ho rovnou věnovat synovi. Nakonec zvítězila zvědavost a  musím říci, že druhý pokus dopadl lépe. Díky příchuti hořkého pomeranče není  výsledný dojem pití tolik přeslazený (i když asi cukru tam bude požehnaně) a tak mi tohle Frisco docela chutnalo.
7/10

Knackebrot skořice (Racio)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 125 g. Cena - 42,90 (dopoučená)
Skořicové varianty knackebrotu jsem se trochu obávala a ukázalo se, že oprávněně.  Mám knackebrot docela ráda, ale sladká chuť v kombinaci se skořicí mi k němu nesedí a   nechutná mi (i když postupně jsem si trochu zvykla). Sympatické je balení v krabičce, plátky se tolik nelámou. Cena se mi zdála poněkud vyšší.
4/10

Zmrzka jahodová (Hollandia)

Koupeno - Sklizeno.  Balení - 50 ml. Cena - 18,90
Jogurtový nanuk v čokoládě byl loňský objev, který u mne vyšplhal, pokud jde o oblíbenost hodně vysoko. Letos přišla Hollandie s další verzí - kombinací mraženého jogurtu s ovocným sorbetem a já vyzkoušela jahodovou verzi. Musím říci, že jahodová chuť není ve zmrzlině moc patrná - trochu ji přebíjí chuť čokoládové polevy (ta je poměrně silná a krásně křupavá). Původní verze, kde je jen jogurt, mi chutná víc. Ale  dobrá rozhodně je a klidně po ní zase sáhnu.
9/10

Zmrzlina Zorba (Polárka)

Koupeno – dárek. Balení – 100 ml. Cena  - ? (podle netu asi 20 Kč).
Zmrzlina se smetanovým jogurtem, medovým toppingem, jogurtovou polevou a praženými. Zmrzlina má smetanovou chuť s trochu zvláštní příchutí medu. Jogurtová poleva je křupavá a obsahuje pražené mandle. Nebyla úplně špatná, nicméně obsahuje řadu přísad, bez kterých bych se raději obešla (včetně glukozového sirupu a škrobu). A na mne je zbytečně velká.
6/10


Holandská omáčka na zeleninu (Thomy)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 ml. Cena - 24,90 (doporučená)
Omáčka má vzhled i konzistenci majonézy. Použila jsem ji na dochucení vařeného květáku. Chuťově mne úplně neoslovila (zdálo se mi, že je v ní příliš muškátového květu, který nemám moc v oblibě), není to výrobek, po kterém bych sáhla znovu. Složení je (na polotovar, kde se prostě s nějakými konzervanty počítat musí) docela slušné.
5/10

Rama krémová 19 % tuku

Koupeno - Coolbox. Balení - 250 ml. Cena - 27,90 (doporučená)
 Rostlinná náhražka smetany s nižším obsahem tuku než klasická smetana ke šlehání. Ušlehat šla velmi dobře a rychle, chuťově nebyla úplně špatná, ale klasická šlehačka to není (trochu jsem tam cítila cizorodou chuť). Asi to není výrobek, který bych kupovala pravidelně.
6/10

Ovesné krekry se semínky (Emco)

Koupeno - Rossmann. Balení -  100g.  Cena - 32,90
 Tyhle krekry jsou poměrně čerstvá novinka, tak jsem si na vyzkoušení koupila rovnou obě příchutě, na které jsem narazila - rajčatovou a  sýrovou. Krekry mají zajímavé složení - kromě jiného obsahují ovesné vločky, lněnou mouku a lněné semínko. Obě příchutě jsou poměrně výrazné,  trochu víc mi možná chutnala ta sýrová.
6/10

Bramborové krekry Z pece (Bohemia)

Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - 24,90
Slané snacky kupuju dost výjimečně, ale v červnu padly dokonce několikery. Tyhle jsem koupila k vínu na setkání čajových sběratelů (nepijeme pořád jen čaj 😉). Moc spokojená jsem ale nebyla.Sice hezky křupaly a mají nižší obsah tuku, ale byly hrozně slané, což je úplně "zazdilo". Znovu už je nekoupím.
4/10

Bazalkový sirup (NaturProdukt)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 ml. Cena - 139 Kč (doporučená)
Manufakturně vyráběny sirup, který má mít charakter domácího sirupu, obsahuje jen bazalku, cukr, kyselinu citronovou a koření. Bazalka na sladko mi od počátku přišla jako hodně zvláštní kombinace a byla. Sirup na ochucení vody nebo čaje nechutnal nikomu, kdo ho vyzkoušel.  Navíc mi po otevření  po asi třech týdnech zcukernatěl, ač jsem přesně dodržela pokyny výrobce a po oevření ho skladovala v ledničky, kde by měl načnutý vydržet 3 měsíce. S přihlédnutím k ceně jednoznačné zklamání.
2/10

 Chléb se švestkami (Pekárna Kabát)

Koupeno - Pekárna Kabát. Balení - 180 g. Cena - 29 Kč
Celozrnný chleba (obsahuje kromě pšeničné a žitné mouky třeba i ovesné vločky, pšeničkou a žitnou lámanku, slunečnici a samozřejmě ty švestky). V balení jsou 4 asi půlcentimetru silné krajíčky. Je hodně hutný a trochu drobivý. Chuťově mne nijak mimořádně nezaujal.
6/10

Sladká vášeň 86 % (Figaro)

Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - 49,90 (akce)
Hořká čokoláda s 86% kakaa má takovou robustnější, hodně hořkou chuť, není to typ čokolády, co se krémově rozpouští na jazyku. 
7/10

Kusten Kase (Milram)

Koupeno - Maxislevy. Balení - 125 g. Cena -  21,90
Poslední úlovek z obchosu se zlevněnými potravinami - plátkový sýr bez laktózy. Spíš takový omyl - nemám důvod kupovat bezlaktózové výrobky, jen jsem prostě chtěla vyzkoušet neznámý sýr. Že je bez laktózy, jsem odhalila až doma. Měl 48% obsah tuku v sušině a trochu výraznější chuť, ale jinak klasický plátkový sýr, co nenadchne ani neurazí. Na bezlaktózový výrobek se mi zdála poměrně příznivá cena.
7/10

Toustís světlé (Penam)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 300 g. Cena - 32,90 (doporučená)
Tohle pečivo je takový kříženec mezi toustem a burgrovou houskou. Není tak měkké jako toustový cheba a tak vysoké jako burgrová houska. Sympatické je to, že jde o dvojbalení (2x 3 ks), takže jsme ho nemuseli  mít k večeři dvakrát za sebou. Použili jsme ho místo burgrových housek - tj. potřeli kečupem a bylinkovým dresingem, naplnili burgrem, sýrem, rukolou a plátky rajčete. A nebylo to špatné. Jen jsem výsledek zapomněla vyfotit, takže jsem musela použít nenápaditou fotku výrobku z článku o Brandnooz boxu.
7/10



Tentokrát tu je  hodně věcí, které nejsou špatné, ale na druhou stranu nijak neoslnily. Za vítěze měsíce bych označila asi Zmrzku jahodovou od Holandie a taky čokoládovou pěnu od Dr. Oetker (u té mne mrzí, že je z výprodeje a že už ji tam znovu asi mít nebudou). Kandidátů na propadák měsíce je tu několik, ale asi nejvíc si  tento titul v mých očích zaslouží Bazalkový sirup a druhé neslavné místo bych za tu hromadu soli věnovala Krekrům Z pece.
(Všichni, kdo jste odčetli, máte můj obdiv - dneska to bylo hodně dlouhé)

22 komentářů:

  1. Krekry od Emca jsem už před pár dny taky zahlédla a nejspíše je brzo vyzkouším i já. Co je ale pro mě úplnou novinkou je zmrzka od Hollandie. Tuhle jsem u nás teda ještě nezahlédla. Nejspíš budu muset do nějakého hypermarketu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bazalkový sirup používám do čaje. A mým novým objevem jsou mražené smoothie...nanuky, které jsou moc dobré. kupovala jsem mangový v penny, značku jsem zapomněla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já čaj piju hořký... A do čaje ho na chalupě zkoušela mámina kamarádka a taky ji to nenadchlo.
      Smoothie jsou jedny z fotek, co jsou doma v počítači :-) - vypadají na nanukový objev léta :-). Značka Polárka

      Vymazat
  3. Na tu omáčku z BB jsem zvědavá. Mám ji ješě doma a pořád jsem přemýšlela, jak ji vůbec použít a v jaké kombinaci by mohla být dobrá. Čoko pěnu mám taky ráda, jen jsem si kupovala od jiné značky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne ta omáčka obecně moc není - zeleninu konzumuji spíš syrovou. A úplně mi chuťově nesedla.

      Vymazat
  4. Fůra věcí, které neznám ..... vlastně asi všechny ;)
    Krásné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D. Tak třeba si na nějaký můj tip nebo hodnocení vzpomeneš, až budeš po nějakém výrobku sahat do regálu.

      Vymazat
  5. Ahojky,
    toto jsou moje oblíbené články, ale musela jsem si před přečtením dojít udělat večeři:-) zaujaly mě obě ty pěny a jahodová zmrzka, po té se určitě podívám (i po té jogurtové). Jsem ráda, že bazalkový sirup jsem rovnou poslala dál, to by pro mě fakt nebylo. Mám ráda třeba bezinku, letošní várka se rozhodně povedla:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, Zmrzka se opravdu dobrá, tu doporučuji. Ještě dělají variantu s borůvkovým sorbetem a variantu v bílé čokoládě, ale ty jsem zatím nezkoušela, tolik mne nelákají.

      Vymazat
  6. No, není toho málo, ale žádná pecka, že... Doma jsem z tohoto seznamu myslím nic neměla, snad jsem loni ochutnala toho nanuka (myslím tu původní variantu).
    Stáňo, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, se Zmrzkou jsem byla spokojená hodně. Jen lituji, že ji v obchodech vídám málo - určitě je to jeden z mým nejoblíbenějších nanuků.

      Vymazat
  7. Stáni, dočetla jsem do konce, protože tvoje reportáže mám ráda. No dnes z výběru by jsi mě uctila zmrzlinou a čokoládovou pěnou, kterou jsem už ochutnala. Díky za recenzi krémové Ramy, chtěla jsem ji původně vyzkoušet, takže díky nevyzkouším, zůstanu u klasiky. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, Rama ke šlehání propadák nebyl, ale prostě mi přijde lepší si koupit klasickou šlehačku než koktejl palmového a kokosového tuku, emulgátorů a dalších přísad. Jedinou předností může být celkem dlouhá trvanlivost, takže ji lze mít doma jako rezervu.

      Vymazat
  8. Hollandia zmrzlina je podľa mňa absolútne úžasná! ... každopádne, mám veľmi rada takéto články, len po nich zvyknem byť hladná, čo nie je dobré :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mívám taky pocit, že články o jídle vyvolávají chuť k jídlu.
      A Zmrzku od Hollandie považuji za loňský "objev léta".

      Vymazat
  9. Tady me zaujaly hlavne krekry a sirup, i kdyz bazalkovy bych asi pit nemusela, do salatu bazalkova chut ok, tohle asi ne. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, já taky dospěla k názoru, že bazalku do špaget nebo na rajčata... (a do čaje nee)

      Vymazat
  10. Brandnooz box jsem měla taky a toustík vyborný na burgera a aperol od Friska mi taky chutnal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frisco spritz bylo fakt hodně příjemné překvapení - byla jsem ráda, že jsem si ho na ochutnání nechala.

      Vymazat
  11. No ten bazalkový sirup musel být fakt hnus, vůbec si to nedokážu představit. Mě zaujaly hlavně toustíky, na které jsem koukala i včera v obchodě a vnukla jsi mi nápad, že bych mohla udělat mini burgery o víkendu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se Toustís na hamgurgery ozsvědčily - výsledek není taky vysoký a líp se jí než z klasické hamburgerové housky.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)