úterý 30. července 2019

Brandnooz box - červenec 2019

Léto je v plném proudu a to znamená, že přišel čas pro letní edici Brandnooz boxu s podtitulem "Letní inspirace chuti". Zelená krabice byla tentokrát pořádně těžká, takže jsem byla ráda, že jsem jejím vyzvednutím na poště pověřila manžela (služba Balíkovna je skvělá), který ji donesl domů.
A já se zvědavě pustila do rozbalování. A vy se na jeho fotodokumentaci můžete podívat dál v článku.


Babiččina volba - celozrnné mouky (2x 1 kg, 23,90 za kus)

 Dvě balení celozrnné jemně mleté mouky - pšeničné a žitné byly jednou z příčin váhy celého balíku. Já teď v těch horkách skoro nepeču (nechce se mi přihřívat si byt ještě troubou), ale určitě obě mouky využiju.

Semtex Energy dring (500 ml, 34,90)

Nová řada Semtexu přináší nápoje s různými druhy energie pro různé situace - s obsahem cannabisu, se zvýšeným obsahem kofeinu nebo s pomalým uvolňováním energie. V mém boxu bylo balení s vyšší dávkou energie, ale mně je je to celkem jedno. Energetické nápoje mi nechutnají, takže i tento vyzkouší buď syn nebo manžel.

Haribo Miami Fizz (2x 30 g, 9,90 za kus)

Kyselé želatinové proužky s ovocnými příchutěmi naopak vyzkouším ráda. Kdysi jsem si občas kupovala kyselé rybičky a tohle myslím bude  podobné. A jsem ráda za malé sáčky, jsou tak akorát šoupnout do kabelky nebo batůžku.

Svijany Nealko černý rybíz (500 ml, 21,90)

Míchaný nápoj z nealkoholického piva se šťávou z černého rybízu a limetky bez umělých barviv. Já pivní mixy v oblibě nemám, takže tehle výrobek otestuje syn.

Adriana Spaghetti tradicionale (500 g, 39,90)

Špagety vyrobené tradičním způsobem (přiznám se, že netuším, co to znamená) mají hrubou texturu, takže by na nich měla dobře držet omáčka. Mělo by jít o letošní novinku. Každopádně těstoviny značky Adriana patří k mým oblíbeným, takže tenle výrobek mi v boxu udělal radost.

Chupa Chups 3D  (2x 16 g, 9,90 za kus)

Lízátka, která kombinují klasické ovocné lízátko s šumivou částí, v podobě sklenice a lebky, se nejspíš dětem budou líbit.  Tyhle moje skončí u dcer mé kolegyně - já si zuby a postavu raději kazím něčím jiným (co mi víc chutná)

Spak Master ketchup (2x 100 g, 10 Kč za kus)

Jde o kečup s vysokým podílem rajčat, který se vyrábí ve třech verzích - kromě klasické ještě se sušenými rajčat  a s papričkami Jalapeňo. V boxu už bylo před časem plné balení klasické varianty, které nám chutnalo (viz tady), takže mne dvě malá balení  potěšila. Jen škoda, že na mne vyšla zase klasická varianta, docela ráda bych ochutnala verzi se sušenými rajčaty.

Mattoni black (0,5 l, 13,90)

Nová  minerálka Mattoni s příchutí ostružin, černého rybízu a borůvek. Dodává se v  lahvích, které jseou 100% recyklovatelné (včetně víček a etiket). Celkem ráda ji ochutnám, byť jinak ochucené minerálky moc nekupuju. Doufám, že v chuti bude převažovat černý rybíz a ostružina, borůvková příchuť není moje úplně nejoblíbenější.

Corny BIG Bluberry (40 g, 17,90)

Cereální tyčinka s borůvkami je letní novinkou. Já v poslední době dávám přednost  jiným druhům tyčinek, než jsou ty cereální, tak ještě uvidím, jestli ji zkusím já nebo ji nechám synovi.

Birrell Botanicals Angrešt s rakytníkem a meduňkou (400 ml, 19,90)

Další nealkoholický pivní mix s ovocnou příchutí, tentokrát ještě vylepšený o bylinky. Kombinace je to docela zajímavá, k létu se hodí, ale asi i tento výrobek přenechám k vyzkoušení synovi.

Cacaolat (200 ml, 34,90)

Nápoj vyráběný z vybraných kakaových bobů je původem ze Španělska a je novinkou na českém trhu. měl by mít silnou kakaovou chuť a je určen k pití za studena i jako teplý nápoj. Ráda ochutnám, ale na pravidelné kupování to nevidím (přece jen 35 Kč za hrnek kakaa... - jedině jako nouzovka na cestě)

Penam Toustís tmavé (300 g, 32,90)

Světlá variantu tohoto výrobku jsme vyzkoušeli díky  květnovému boxu a docela nám chutnala  (viz tady). Tentokrát budeme mít možnost ochutnat variantu tmavou.  Na tu se těším hlavně já, manžel dává přednost světlému pečivu. Asi i tentokrát použijeme Toustís na variantu hamburgerů.

Nutrend DeNuts pistácie a slunečnice (35 g, ? cca 15 Kč)

Oříšková tyčinka s medem a slunečnicovými semínky nebyla uvedena v doprovodném letáku a ani nejde o žádnou novinku, ale v boxu mi udělala radost - oříškové tyčinky patří k mým oblíbeným svačinkám na výlety nebo porady.

Dr. Oetker Droždí (7 g, ? cca  10 Kč)

Další výrobek, který nebyl uveden v doprovodném letáku. Sušené droždí už v boxu párkrát bylo, ale tato značka ještě ne. Jde docela dobře dohromady s těmi moukami, takže využití najde.

Tekutý slepičí bujón Maggi (2x 160 g)

 Poslední výrobek z boxu je dárek, který jsem si objednala za body z věrnostního programu. Tekutý bujon ve skleničce je docela praktický a z letní nabídky věrnostního programu mne zaujal skoro nejvíc (nejvíc mne tedy zaujaly tyčinky Yes, ale ty byly pryč dřív, než jsem se stačila rozkoukat - škoda). I tentokrát výrobek není započítán v hodnotě boxu.

Box jsem získala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu.

A to už jsme se dostali na samé dno zelené krabice (tedy ještě v ní byl tlustý sešit křížovek, což je věc, která se na léto k vodě může hodit, ale není to potravina, takže ji do boxu moc nepočítám). Obsahovala 14 druhů výrobků (z toho jeden ve vzorkovém balení) v celkové hodnotě kolem 345 Kč. Kladně hodnotím hlavně množství produktů v boxu, relativní pestrost i to, že ladění je opravdu docela letní (nápoje, tyčinky, pečivo), hodnota boxu byla taky slušná.   Nejvíc mne potěšil kakaový nápoj, Toustís, tyčinak DeNuts, špagety i kečup (byť jen v podobě malých vzorkových  balení). Na druhou stranu se s některými výrobky box neprotnul s mými chuťovými preferencemi, ale to už je riziko objednání takového boxu. Mne samotnou tedy pivní mixy, lízátka nebo energeťák moc nepotěšily, ale využití jim určitě najdu. Celkově jsem byla spokojená tak asi na 75%.

26 komentářů:

  1. Taky by mě nepotěšily ty pivní mixy a tak. Jediné, co mě zaujalo je ten slepičí bujón, který sis objednala za body. :-) Ale jinak se určitě cenově vyplatil, jen pro mé chuťové buňky nic moc. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, je pravda, že některé věci se s mými chutěmi úplně neprotly, ale jinak box nebyl sestaven špatně.

      Vymazat
  2. Myslím, že obsah krabice by mi nedělal problém zužitkovat. Ne, vše by bylo přímo pro mne, ale určité věci by neodmítl někdo z mých blízkých :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, přesně - co nemusím já, tak užijí moji pánové.

      Vymazat
  3. U nás by frčel ten birell a mladýmu by bodly sladkosti ;)
    Hezké letní dny ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, mne pivní mixy nějak nezaujaly (já mám raději cidery), manžel je nepije vůbec, ale občas si je dá mladej. Takže nazmar nepřijdou :-D

      Vymazat
  4. I mě se tentokrát zdá, že se dá obsah celkem dobře použít. Lízátka bych nepochybně taky darovala, všechno pití by se bez problémů vypilo, jen mouka Babiččina volba - podle mých zkušeností nepatří zrovna k nejlepším a taky je nevidím jako novinku, obě jsem už před časem doma měla...
    Stáňo, přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já už jsem Babiččinu mouku z boxu měla a neměla jsem s ní problém, ale taky jsem neměla pocit, že je nějaká lepší. Normálně ji nekupuju, protože mi přijde, že "výkon" neodpovídá ceně.

      Vymazat
  5. Ty kyselé proužky miluju:D Jinak bych, myslím, využila celý box, jsou tam fajn věci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kyselé proužky jsem zabrala pro sebe ;-) - mám kyselé bonbóny ráda.

      Vymazat
  6. Stáni!!!
    To je balík!!!
    Tak příjemné ochutnávání a krásný poslední červencový den!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, děkuji. Už jsme včera na večeři využili Toustís ;-)

      Vymazat
  7. Tak tady by se nase rodina vyradila, deti - pamlsky, manzel - ty plechovky, a ja ty mouky atd.:-). Myslim, ze se povedl. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, myslím, že box nebyl špatně sestavený. Já bych byla víc nadšená, kdyby aspoň místo jednoho ochuceného piva byl cider, ale to už je riziko krabiček s překvapením

      Vymazat
  8. I já byla s boxem spokojená. Mouky využiji nejspíše až na podzim, ze stejného důvpdu jako ty :-)
    Birrel jsem ochutnala a byl vcelku fajn, ostatní plechovky si vzala dcera na dovolenou.
    Na zbytek teprve přijde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já tu mám pivní mixy nachystané pro syna, až se staví, a energeťák nejspíš vypije manžel. Toustís už jsme měli včera k večeři ;-)

      Vymazat
  9. Udělaly by mi radost stejné věci, jako tobě :) S těmi nápoji bych měla problém - ovocné piva ani energy nápoje vůbec nepiju a přijde mi, že se v boxech objevují celkem často :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, máš pravdu, že hlavně energeťáky bývají v boxe dost často. Já je taky nepiju (jen z jejich "vůně" se mi zvedá žaludek), ale moji pánové si je občas kupují, takže vniveč nepřijdou.

      Vymazat
  10. Stáni, mě uchvátily ty kyselé proužky, ty bych mohla. A další věci bych si vybrala stejně jak ty. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kyselé proužky, to bude takový návrat do dětství :-)

      Vymazat
  11. Mě nejvíc zaujala Black Mattoni. Minerálky sice skoro vůbec nekupujeme, ale čas od času si nějakou novinku na vyzkoušení koupím a tahle by mi možná mohla chutnat. A skvělé mi teda přijdou ty bujony, které sis objednala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elle, já ochucené minerálky taky nekupuji, to spíš manžel, ale jednou za čas se nebráním nějakou vyzkoušet.

      Vymazat
  12. Po těch toustíkách už delší dobu pokukuji, chtěla bych je vyzkoušet :) Jinak parádní výbavička :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, toutís nejsou špatné, my jsme je zatím použili hlavně jako náhradu hamburgerové housky (nejsou tak vysoké a líp se to díky tomu kouše)

      Vymazat
  13. tie Svijany by som vyskúšala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám odložené pro syna - většina pivních mixů končívá u něj.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)