sobota 30. března 2019

Víkendový

Raději bych psala článek o nějakém pěkném výletu (nebo aspoň o úklidu okolí chaty, které po nájezdu divočáků vypadá jako oraniště), ale nakonec jsem krásnou sobotu strávila doma a s nedělí to dopadne úplně stejně. V týdnu na mne skočila nějaká viróza a s neschopenkou se holt nikam vyrazit nedá.
Tak vám aspoň ukážu své dva kousky jara, které jsem stihla donést domů dřív, než jsem skončila v posteli.


Minulý pátek jsem si cestou domů koupila konečně hyacint (ano - ten, co jsem o něm už od Vánoc po různu psala, že se ho chystám koupit - jen čtvrt roku mi trvala realizace). Naštěstí si s vykvetením dával míň načas než já s nákupem a vykvetl za pár dní. A rovnou mne potěšil dvěma květy (vidět to moc není, ale jsou tam fakt dva).


A v obýváku jsem borovicové větve z výletu do Želíz  nahradila bukovými větvičkami z výletu na Babku. Když jsem je minulou neděli donesla domů, byly na nich jen pupeny s náznaky lístečků. Ale ty se během týdne pěkně  vyklubaly a ve váze se k jaru hodí víc než ty borovicové větve.





 Takhle to mým dvě kouskům přírody sluší spolu


Na konec mé typické víkendové zátiší - kapesníky a čaj...  (bublanina je od maminky - prý abych si ten trochu pokažený víkend aspoň osladila)


22 komentářů:

  1. Přeji brzké uzdravení. Hyacint je nádherný. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    taky někdy bojuji s prokrastinací. Doma mi dělají radost řezané kytky a taky několik větviček, na kterých mi už vyrazily lístečky:-)Přeji brzké uzdravení:-)
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já měla řezanou kytku před hyacintem - dostala jsem od manžela růže. A ídyk za přání.

      Vymazat
  3. Tak ať co nejdříve vezme viróza za své. Já jsem si letos hyacint nekoupila. Stále jsem se chystala a bohužel k realizaci nedošlo.
    Klidnou neděli třeba s pěknou knížkou.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky neschopence jsem dočetla detektivní povídky a pustila se do další knížky ze série Ostrov Lewis :-)

      Vymazat
  4. Stáni, ať je ti brzy dobře. Já hyacint ještě nemám a taky se k tomu chystám pár týdnů. Oba kousky vypadají krásně. Já mám teď ve váze v této chvíli jen naši zlatici. Tak odpočívej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky. Zlatice je taky fajn, ale od té doby, co nám pravidelně zastřihují keře před barákem, tak si nemám moc kde loupit. Z té ostříhané se nic rozumného do vázy ušmiknout nedá.

      Vymazat
  5. Stáni, hezké jaro máš doma. Přeji, ať je už lépe, vždyť venku je tak nádherně. :o)
    Hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, užívám si to aspoň přes otevřené balkónové dveře ;-)

      Vymazat
  6. Přeji brzké uzdravení. Jednoduchá větvička a kolik parády udělá....

    OdpovědětVymazat
  7. Bacil určitě rychle pokoříš a budeš si užívat jarního počasí :) Hyacint je nádherný a hned bych si jeden taky pořídila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, dík. Já se na jeho koupi chystala od Vánoc a buď neměli hezké nebo jsem měla moc nákupu a nepobrala bych to nebo jsem měla nějaké pochůzky a nechodilo se mi tahat květník s sebou. Prostě samé objektivní příčiny ;-)

      Vymazat
  8. Stáňo, doufám, že když si proležela víkend, je ti líp! Někdy to tak prostě je. Jaro sis i doma udělala moc hezké! Přinesené větvičky ve váze ožívají skoro před očima.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mám pocit, že mi pořád sedí rýma v dutinách, ale doufám, že do středy se z toho vyhrabu - měla bych odjet na školení...

      Vymazat
  9. Přeji rychlý návrat zdraví. Já sama už druhý týden bojuji s alergií, která letos udeřila s velkou razancí.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, boj s alergií důvěrně znám - mám ji na téměř všechny jarní stromy lískou počínaje. A v kombinaci s tou virózou to není oslnivá kombinace ;-)

      Vymazat
  10. Stáni, doufám, že se ti už alespoň trochu ulevilo a brzo budeš jako rybička! Doma to máš moc hezké! A asi po hyacintu moc voňavé :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, zjistila jsem, že rýma je na soužití s hyacitem ideální. Normálně mi dost často přijde jeho vůně příliš intenzivní a teď, jak pořádně necítím, je to tak akorát :-)

      Vymazat
  11. Krásně Ti vyrašily lístky :) A celkově se Tvým kytičkám hezky daří, mě to zahradničení moc nejde, ale snažím se o ně starat, jako to dělá moje mamka :D Od Tvé mamky bylo hezké, že Ti poslala bublaninu na zlepšení nálady :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostala jsem od mámy nejen bublaninu,ale i oběd, protože manžel byl na nějaké akci a já sama doma. Akorát to kuře jsem nefotila :-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)