středa 6. března 2019

Jaro v květináči

Už delší dobu plánuji nákup hyacintu nebo narcisek v květináči, abych si domů donesla jaro zase v trohu jiné podobě, než jsou tulipány. Ale pořád se mi nedařilo padnout na nějaké, které by se mi líbily. A tak mi jaro v květináči nakonec přinesla návštěva - kamarádi, kteří u nás byli na víkend.

A hned se rovnou přiznám - já netuším, jak se kytka, co jsem dostala vlastně jmenuje ... Poradíte někdo? Jméno i to, jestli jde o trvalku vhodnou k přesazení ven na záhon... A taky jak moc se má zalévat. Líbi se mi, tak bych byla ráda, kdyby mi chvíli vydržela.


A když na to koukám, tak musím sebekriticky přiznat, že na parapetu pod oknem sice možná bylo nejvíc světla, ale jinak tedy ty kusy okenních rámů, vodící lanka na žaluzii a balkónové zábradlí v pozadí moc fotogenické nejsou...


20 komentářů:

  1. Stáni, taky nevím, co to je. Už jsem ji viděla a moc se mi líbila. Ale mám dojem, že to trvalka není. Snad ti někdo poradí, kdo to ví. Měj pěkný den. U nás svítí slunce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně se líbí taky. Podle následujících komentářů je název jasný a zbytek vygooglím ;-)

      Vymazat
  2. Není to nejaky druh pantoflicku? určitě někdo poradí:). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Stáni, tohle je pantoflíček neboli Kalceolárie. Já ji nikdy neuchovala déle, než ty jarní týdny. Nevím, třeba někdo poradí lépe.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky za nápovědu. Divím se, že mi ten pantoflíček nedošel - maých, lučních nám na chalupě rostla loni v trávníku spousta.

      Vymazat
  4. Ano, je to pantoflíček. Je to velikonoční květina- a neuchová se. Najdi si to na netu.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, i tobě díky za nápovědu. Mrzí mě, že kytička nevydrží - líbila by se mi i na zahradě. A protože podle netu chce spíš chladné prostředí, tak u nás opravdu dlouhověká nebude - máme kuchyni i obývák na jih (a do ložnice ji dávat nechci - to bych si ji neužila).

      Vymazat
  5. Kytička je nádherná :) Ať ti vydrží co nejdéle! .. i když podle komentářů nade mnou to moc oprimisticky nevypadá :(

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominko, vypadá to, že skutečně dlohou nevydrží, ale aspoň teď vím, že to nebude mnou ;-)

      Vymazat
  6. Stáni, vidím, že květinka je už identifikována. Taky jsem ji kdysi dostala, musím potvrdit, že to je jen krátkodobá záležitost...
    Ale parádu ti nadělá!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se v kuchyni na parapetu drží. Měj se pěkně

      Vymazat
  7. Škoda, že dlouho nevydrží, protože je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky,
    taky netuším, jak se květina jmenuje (tedy teď jsem si to přečetla v dalších komentářích, ale jinak to neznám). Květina se mi ale moc líbí, je v mojí oblíbené žluté barvě, která ve mně právě navozuje jaro. Až se vrátím z dovolené, tak bych si domů chtěla koupit taky nějakou kytku v květináči, snad mi vydrží aspoň měsíc...Jinak mám doma zatím narcisy a pak nějakou směs, kde je podle mě nějaký netypický druh růže a zbytek neznám, kytku mi koupila mamka. Normálně bych si šla zítra po práci koupit nějakou novou květinu do vázy, abych to měla doma na víkend pěkné, ale v sobotu odlétáme...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, taky mi žlutá evokuje jaro. Mám teď doma takovou zvláštní kombinaci - ve váze skoro Vánoce (borové větvičky z výletu) a v květináči jaro :-D.
      Užij si dovolenou

      Vymazat
  9. Jak je vidět, kytička si k Tobě cestu našla :) Je moc krásná, ale v zahradničení se vůbec nevyznám :D Já teď také dostala kytičku a jediný co mi pán řekl, tak že jí prej toho stačí málo :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak ta moje kytička neměla dlouhý život. Pořád vypadala pěkně a najednou přes noc zvadla. ještě žč jsem si přečetla, že dlouho nevydrží, jinak bych měla pocit, že jsem hodně mizerný zahradník.

      Vymazat
  10. Jméno ti neporadí, v kytičkách se vůbec neorientuji :D Každopádně je hezká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jméno mi poradili zkušenější zahradníci než jsem já. A bohužel se naplnilo to, že tahle kytka dlouho nevydrží - už uvadla :-(

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)