čtvrtek 21. března 2019

Cool box - březen 2019

Možná jste zaznamenali, že se tu zatím neobjevil pravidelný každoměsíční článek o Brandnooz boxu. V jejich rozesílání došlo totiž ke změně frekvence -  u klasických boxů se z měsíční změní na dvouměsíční (a se zmenšením frekvence rozesílání byl zároveň spojen příslib zajímavějšího a bohatšího obsahu - to se teprve uvidí). Proto také po lednovém boxu, který dorazil v půlce února, přijde další box až koncem března. 
Box, který jsem si dnes donesla domů, je limitka - tentokrát, jak vyplývá z jejiho názvu, zaměřená na chlazené potraviny. Historicky první Cool box byl poměrně vydařený (viz tady), takže jsem samozřejmě neodolala a objednal si i ten druhý.
A kdo je zvědavý, co jsem v něm našla a jak jsem byla spokojená, ten může číst dál...



 Mascarpone Jogurt Muller (2x 130 g, doporučená cena 18,90/ks)

Prémiový smetanový jogurt s mascarpone, který se vyrábí v několik příchutích. V mém boxu byl jeden bez příchutě (ale přislazený) a jeden  broskvemi a meruňkami.  Tohle je pro mne úplná novinka - zatím jsem ji nejen neochutnala, ale ani nezaznamenala v obchodech.  Jogurty mám ráda, příchutě mi taky vyhovují, těším se na ochutnání.


Protein tvaroh jahoda Bohušovická mlékárna (140 g, doporučená cena 19,90)

I tvaroh obohacený o bílkoviny je pro mne novinkou. Měl by mít zvýšený obsah bílkovin, snížený obsah tuku a 20 % obsah ovocné složky. Výrobků obohacených o proteiny se v poslední době vyrojilo na trhu docela dost a vypadá to, že žádný výrobce nechce zůstat pozadu. U tvarohu mi to obohacování přijde trochu úsměvné - tvaroh má sám o sobě bíkovin poměrně dost, ale ochutnám ho docela ráda a jako svačina do práce se bude hodit.


Hermadur Král sýrů (125 g, doporučená cena 41,90)

Tento sýr myslím moc novinka není, v regálech už jsem ho zahlédla.  Ale ještě jsem ho neochutnala a protože jsem sýrová (a zrající a plísňové sýry patří k mým oblíbeným), tak mne v boxu potěšil.


Chocenňský Nuty (250 g, doporučená cena  33,90)

Krém  s čokoládou na bázi pomazánkového (másla). Myslím, že úplná novinka to není, ale v boxu mi nevadí - sama bych si ho asi nekoupila, takhle aspoň budu mít příležitost ho ochutnat. Jsem zvědavá, jaká bude...


Rama Krémová (2x 250 ml, doporučená cena - 27,90/ks)

Jde o alternativy smetany obsahující rostlinné tuky, které by s nižším obsahem tuku měly dosáhnout stejné výsledky jako smetany klasické. V boxu byla jednak Krémová na vaření 15 % tuku, která je určena třeba do omáček, a Krémová ke šlehání 19 % tuku, která by měla nahradit šlehačku a je určená třeba na zdobení dortů.  I toto je výrobek, který bych si sama nekoupila - u smetany dávám přednost klasice, ale vyzkoušení se rozhodně nebráním.


Flora 100% rostlinná (400 g, doporučená cena 59,90)

Tradiční margarín známé značky s upravenou recepturou. Je ze směsi olejů (zejména řepkového, lněného a slunečnicového) a neobsahuje živočišné složky. Margaríny doma používáme, když si chceme ryhle namazat pečivo, takže tenhle výrobek se u nás určitě bez problémů spotřebuje.


Hera máslová příchuť (250 g, doporučená cena 27,90)

Klasický rostlinný tuk na pečení s máslovou příchutí mne v boxu asi zaujal nejmíň. I proto, že mám ještě v lednici nespotřebované Stely z minulého Cool boxu - nepeču tak často (a taky se ne do každého moučníku hodí rostlinný tuk). Ale snad se s ním nějak se vypořádám.


Lučina kozí (150 g, doporučená cena 52,90)

Lučina vyrobená z kozího mléka je pro mne asi top boxu - miluju kozí sýry a tenhle jsem ještě neměla. Už se těším, až ho ochutnám.


Polooštiepok na gril Liptov (120 g, doporučená cena 44,90)

Pařený uzený sýr speciálně upravená na grilování.  Pařené sýry mám ráda, takže i tohle je kousek, který mne potěšil. Grilovat pařený nebo uzený sýr jsme ještě nezkoušeli, takže v tomto směru to taky bude objevování nového.


Quinoa s červenou řepou Ugo (220 g, doporučená cena  59,90)

Salát obsahuje kromě quinoy a červené řepy ještě granátové jablko. Ten přijde na řadu velmi brzy -  nemá dlouho trvanlivost.  S ouinou v podstatě nemám žádjou zkušensoti, tak jsem na něj opravu zvědavá.


Psysalis s kokosem Ugo (100 g, doporučená cena  69,90)

Ovocná miska s psylialis, borůvkami a kokosem (salát mi přijde jako trochu nadnesené označení). Sama bych si ho určitě nekoupila, je přece jen hodně drahý. Ale psylialis jsem ještě neochutnala, tak si ho zítra docela ráda vezmu do práce na sváču.

Box jsem dostala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu


Musím říci, že mi tento box přišel ještě lepší než ten první. Obsahovat celkem 11 druhů různých výrobků (13 kousků dohromady) v úhrnné hodnotě kolem  500 Kč. Asi nejvíc mne zaujaly všechny sýry (v čele s kozí Luičnou), jogurty s mascarpone a salát s quinou. A nebylo tam nic, co nevyužiju (i ta Hera, která mne zaujala nejmíň, se u nás nakonec zužitkuje). I tentokrát bylo vše velmi dobře zabalené (krabice vyložená izolací a uvnitř chladící vložka)
Spokojená jsem tedy skoro stoprocentně, tak na  95 % .

41 komentářů:

  1. Tak pro mě taky top kozí sýr, polooštiepok a pak výrobky UGO. Jinak bych nic nevyužila.
    Kozí sýry máme rádi a kupuju spíš u nás ve zdravé výživě nebo na trzích.
    Hezký "malý víkend" ;)
    Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já tentokrát vyzkouším všechno - byť třeba jogurty s příchutí běžně nekupuju. K nám na trh prodejce kozích výrobků bohužel přestal jezdit, ale občas mívají docela slušný kozí sýr i v Albertu (kupodivu)

      Vymazat
  2. Nevím čemu bych dala přednost, nic ve mně nevyvolalo větičku: tak tohle ne. Za zkoušku by stálo z mé strany všechno.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. U nás by taky bodovali sýry - grilovaný ostiepok přítel naprosto miluje a ani jeden neodoláme grilovanému hermelínu :) protein jogurty a podobné si nekupuju, spíš jak sama píšeš si koupím tvaroh nebo skyr jogurt a dochutím si to dle svého :) Věci od Uga bych si také sama nekoupila skrz cenu, ale takhle v boxu na vyzkoušení, proč ne :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ceny za Ugo jsou fakt dost vysoké. ještě za ten salát s řepou to beru, ale ovce v krabičce mi fakt přišlo předražené hodně. A taky toho plastu....

      Vymazat
  4. tie oštiepky na gril občas kupovávame a robíme na panvici, a aj Lučinu mam velmi rada :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My vlastně grilujeme jen Hermelín, tak aspoň vyzkouším něco nového.

      Vymazat
  5. Mňam!:) Ten proteinový jogurt bych si moc dala:) A tu čokoládovou pomazánku jsem zkoušela a je dobrá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, na tu pomazánku jsem docela zvědavá. Ale ochutnávku beru podle data doporučené spotřeby, takže na ni přijde řada až časem.

      Vymazat
  6. Kozí sýry mě moc neoslovily, takže Lučinu bych asi neochutnala, zato pološtiepok bych na gril klidně hodila. Už jsem ochutnala a je to moc dobré. Quinou si dělám, takže bych částečně věděla, co můžu očekávat, snad bude salát s červenou řepou dobře vychucený a pochutnáš si.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, to já kozí sýry miluju (třeba v kombinaci s pečenou červenou řepou). S quinou jsem se potkala v podstatě poprvé (přídavek quinový pukanců v ovesné kaši se nepočítá) a docela mne zaujala. Salát už je zkonzumovan, hodnocení si schovám do pravidelného článku ;-)

      Vymazat
  7. Stáni prosím pošli mi znova Tvoji adresu, asi jsem omylem smazala email a stále tu mám pro Tebe čajík. Nezlob se a děkuji! Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Je to super nápad, neposílat balíčky každý měsíc a dát si záležet na lepším obsahu. Tento box by se mi moc líbil a pro všechno bych našla využití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, jsem zvědavá, jak se změna koncepce projeví na obsahu klasických boxů. Tomuto musím přiznat, že byl dobrý.

      Vymazat
  9. Noooo, tak to je zajimavy box. Za me syry a salaty! M.

    OdpovědětVymazat
  10. Já si ho vyzvedla až dnes a teda....super. Jsem spokojená se vším a tesim se na ochutnávaní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já jsem taky spokojená. Některé věci bych si sama nekoupila, ale ochutnám je ráda.

      Vymazat
    2. Stáni, v boxu mi chybí jedna Rama! A jak vidím i tobě! Mrkni na leták, mají být tři. A protože to, u mě, není poprvé, jsem naštvaná a v článku to bude vidět.

      Vymazat
    3. Míšo, co jsem viděla na dalších dvou blozích, tak tři Ramy neměl nikdo. Asi chyba v letáku. Ale hodnota boxu mi přišla i tak dobrá, takže mi to ani nevadí.

      Vymazat
  11. Stáni, to byl celkem nabušený box. Já bych si dala všechny ty sýry, stejně jako ty je mám moc ráda. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ano - byl to hodně povedený box. Využiju vše.

      Vymazat
  12. Stáňo, za tu dobu, co k tobě na blog chodím, se mi ze všech boxů líbí právě tenhle. Tady bych většinu ochutnala moc ráda. Nejvíc tu kozí Lučinu :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já ho taky asi považuju za nejlepší.Ráda ochutnám všechny produkty (no a Heru využiju taky :-))

      Vymazat
  13. Jenom drobná oprava, je to physalis ;-)
    Jinak boxík se mi líbil, zaujalo mě skoro vše, ale bohužel mi výsledný dojem pokazilo to, že mi v krabičce přišel rozbitý jogurt, který zakydal téměř všechny ostatní produkty. Hned jsem reklamovala na BB a měli by poslat nový, tak snad to bude podruhé v pořádku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, už jsem to opravila. Já měla štěstí - všechno přišlo v pořádku. Jednou mi takhle přišla rozbitá marmeláda. Je neuvěřitelné, kolik věcí dokáže opatlat relativně malé množstí (v kelímku zbyla víc než půlka). Taky mi tenkrát poslali v dalším boxu náhradu.

      Vymazat
  14. Ani nevím, že cool box existuje :) Mně by největší radost udělaly věci z Uga, ze zbytku bych až takovou radost neměla :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, Ugo jsem ochutnala ráda (už je pryč - mělo nejkratší dobu spotřeby) a mně udělaly radost i sýry a jogurty.

      Vymazat
  15. Hermadur byl naprosto výborný. Jogurty s marcarpony byly nic moc a UGO super. :-) já byla s boxem moc spokojená.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hermadur ještě čeká na ochutnání. Jogurt jsem snědla jeden a chutnal (asi taky záleží na příchuti).

      Vymazat
  16. Vidím, že se asi všechny shodneme - dost dobrý! Tyhle chlazené boxy budou asi lepší, to je jasná věc.
    Kozí Lučina mi moc chutnala.
    Stáni, přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, zatím byly dobré oba a tento ještě lepší než premiéra, bych řekla. Přece jen tam mohou být spíš čerstvější věci než konzervy, sušenky a limonády ;-)

      Vymazat
  17. Stáni, Hermadur jsem ochutnala a moc mi nejel. Miluji Hermelín a chutná mi i zrající, ale toto sloučení nemusím. :o) Jinak bych ochutnala také vše, opět některé výrobky ani neznám.
    Přeji Ti hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, uvidíme. Zatím sýr odpočívá v lednici a čeká na svou chvíli.

      Vymazat
  18. Ahoj,
    já jsem s boxem taky moc spokojená. A jak jsem si ten první neobjednala a pak litovala, tak jsem nyní pro změnu objednala omylem hned dva. Ale nijak to nevadí, protože mamka si jednu krabici odnesla a z té mojí si sebrala ještě obě ovocné krabičky. Obsah mi přijde dobrý, dokonce se nám některé věci dost, hodí, protože příští sobotu nás čeká velká rodinná oslava, kdy budeme s mamkou chystat občerstvení pro cca. 25 lidí:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to bude pořádná oslava :-). Já jsem taky spokojená. Asi bych se obešla bez Hery - hlavně díky tomu, že moučníky nás zásobuje moje máma a já tak moc nepeču. Možná předám Heru jí :-)

      Vymazat
  19. Téda ten Ugo! A mascarpone jogurty! Ale teda mermomocí musím zkusit tu kozí lučinu! Mám moc ráda kozí sýry, tak jsem ráda, že o ní vím! Celkově mi box přijde dost zajímavý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, na kozí lučinu se těším taky. Uga už jsou zkonzumované, jogurt jeden taky. Hodnocení bude v příštím Co jsem taky ochutnala ;-).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)