úterý 1. ledna 2019

Co jsem taky ochutnala 3

To, že prvním letošním článkem bude článek o jídle, jsem původně neplánovala. Ale dneska bylo venku tak sychravo a navíc mám pocit, že na mne leze  nějaké nachlazení, že jsme se nakonec rozhodli pro lenošení doma (doufám, že nebude platit ono pořekadlo "Jak na Nový rok, tak po celý rok"). Ale zase jsem aspoň volna využila pro dokončení článku ...


Choccolate pudding high protein (Ehrmann)


Koupeno – Billa. Balení – 200 g. Cena – asi 30 Kč (akce)
Čokoládový pudink má zvýšený obsah proteinu (10 g na 100 g),  nebosahuje cukr a měl by být bezlaktózový (ale ve složení je uvedená smetana a sušené mléko, tak nevím…). Bílkovin obsahuje skoro 3x tolik, co běžný pudink, nemá ani moc vysokou energetickou hodnotu (to je ovšem vykoupeno tím, že obsahuje umělá sladidla).  Koupila jsem si ho více méně ze zvědavosti. Pudink je poměrně hustý, chutná kakaově a žádnou pachuť sladidel jsem v něm necítila. Špatný není, těch bílkovin je tam opravdu výrazně víc než v běžném pudinku, ale za ty peníze to zas žádný zázrak není.
7/10

Rondelé Raisin, Figue&Noiz (Président)


Koupeno - Billa. Balení - 125 g. Cena - kolem 35 Kč
Sýr s fíky, rozinkami a ořechy našlehaný dusíkem. Má lehkou konzistenci  a jemně nasládlou, docela zajímavou chuť, i když obsah ovoce je dost malý (i s ořechy 3,2%). Chutnal mi.
8/10

Master ketchup (Spak)


Koupeno - Brandnooz box. Balení - 340 g. Cena - 39,90 (doporučená)
Kečup v trochu vyšší cenové hladině, ale chuťově je dobrý a neobsahuje konzervanty ani přidané škroby. Škoda, že jsem na něj nenarazila v obchodě, klidně bych si ho koupila znovu.
9/10

Strongbow Medium dry

 Koupeno - Brandnooz box. Balení - 400 ml. Cena - 21,90 (doporučená).
Polosuchý jablečný cider s obsahem alkoholu 4,5 % je na mne tak akorát sladký. Příjenné pití, které mi chutnalo.
8/10

Čaj mango & růže (Biogena)


Koupeno - Billa. Balení - 40 g. Cena - 49,90
Porcovaný ovocný čaj z řady Majestic jsem si koupila hlavně kvůli přebalu (jinak ovocné čaje moc nevyhledávám). Ale příjemně mne překvapil, že chutná skutečně mangově a že je to i díky obsahu sušené mangové dužiny, ne jen  díky aromatům.
8/10

Vegisteak čevabčiči (Veto)


Koupeno - Cool box.  Balení - 180 g.  Cena - 53,90
Základem veganské varianty čevabčci je tofu, kromě toho obsahuje ještě hrách, rýži, sojovou bílkovinu, koření a zahušťovadla.  Ogrilované nebylo úplně špatné, ale zcela upřímně - za tu cenu dám rozhodně přednost klasickému masu.
6/10


Zottarella saison mini (Zott)

Koupeno – Cool box. Balení – 150 g. Cena - 43,90 (doporučená)
Prostě mozzarella… - jen ve tvaru srdíček. Taková blbůstka, když chce člověk udělat zajímavé občerstveni – na salát, na zeleninovo-sýrové špízy…  Chuťově není špatná, ale k jídlu udělá stejnou službu klasický tvar (a vyjde to levněji)
7/10

Samt Erdbeeere (Schwartau)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 150 g. Cena - 69,90 (doporučená)
Jahodový džem s přídavkem rybízu je hladký, bez jadérek a zrníček a obsahuje 50 % ovoce (40 % jahody a 10 %, červený rybíz). Má příjemnou sladkou chuť s mírně nakyslým dozvukem (ale převažuje sladkost). Není úplně nejlevnější, ale 50% obsah ovoce tu vyšší cenu celkem vyvažuje.
9/10

Royal cola crown



Koupeno - Brandnooz box. Baleni - 330 ml. Cena - 19,90 (doporučená)
Chuťově docela dobré pití, které je namísto běžným cukrem slazené cukrem třtinovým. Já klasickou Coca colu moc nepiju, ale kdyby ano, tak tuhle celkem můžu místo ní.
7/10


Cibulka pikant (Ady)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 250 ml Cena – 40 Kč
Cibulka ve sladkokyselém nálevu, ve kterém jsou i  chilli papričky. A díky nim je pro mne tento výrobek pikantní až příliš.  Na jednou jsem zvládla cibulek jen pár a ještě jsem je musela zajídat nebo zapíjet. Ale kdybych někde viděla nepikantní verzi,  možná si ji  koupím, protože jinak jsou cibulky fajn -  drobné, křupavé, nálev tak akorát sladkokyselý… I když cena je tedy dost vysoká.
6/10

Vyprošťovák (Vitar)

 Koupeno – Brandnooz box. Balení –  6 g.  Cena – 6,90
Když jsem přípravek na kocovinu vybalovala z boxu, netušila jsem, že ho použiju tak brzo. Kocovinu jsem si tedy během vánočních svátků nepořídila, ale podařilo se mi splácat dohromady sladké, slané, kyselé … a výsledkem byl těžký žaludek a pálení žáhy. A protože přípravek měl fungovat i na tyto problémy, tak jsem po něm sáhla. Rozpuštěním obsahu sáčku ve 2 dl vody vznikne docela příjemně chutnající nápoj s příchutí citronu a grepu. A na mé problémy docela rychle zabral.
8/10

Pom-bar crackers original

 Koupeno - Brandnooz box. Balení - 90 g. Cena - 25,90 (doporučená)
Medvídkové krekry bez konzervačních látek a umělých barviv. Bohužel taky téměř bez chuti. Vytáhla jsem je na předvánočním posezení a většina jich zůstala - myslím, že každý ochutnal jen jednou...
4/10

100% raw šťáva - malina, jahoda, borůvka, jablko (Ugo)

Koupeno – Cool box. Balení – 250 g. Cena - 39,90 (doporučená)
Tepelně neupravená ovocná šťáva z více druhů ovoce. Na můj vkus se ve šťávě tříští už příliš mnoho chutí (asi nejvýraznější mi přišla jahoda,  i když hlavní složkou je jalbko), ale jinak vychlazená chutnala dobře. A balení v lahvičce je šikovné - tak akorát do kabelky Jen ta cena ..., byť je asi zdůvodnitelná 100% obsahem ovoce i tím, že nejde o tepelně upravený výrobek, takže je náročnější na skladování.
8/10

Z prosincových  "ochutnávek" bych si znovu pořídila   sýr, kečup  a možná cider a ten vyprošťovák. Dobré tedy  byly i další kousky (třeba džem, šťáva, čaj ...), ale buď toho mám doma takové zásoby, že pořizovat znovu nejspíš nebudu mít dlouho příležitost, resp. důvod (džem, čaje), nebo jsou to věci, které prostě běžně nekupuju, případně mne trochu odrazuje cena. Vyložený propadák tu tentokrát nevidím, nejvíc se k němu přiblížily  medvídkové krekry.
A co Vy - našli by jste si tu něco, co byste si dalí?

28 komentářů:

  1. Stáni v první řadě ti přeji brzké uzdravení ... a pokud by rčení platilo, tak já z práce nevylezu.. :-)
    Mnoho dobrůtek jsi nám představila, za mne sýr a ovocná šťáva - jednička .
    Měj se moc krásně. z♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, děkuji a budeme obě doufat, že se to nenaplní ;-).

      Vymazat
  2. Stáni, moc tě zdravím a držím palce, ať jsi brzo fit!
    A z těch dobrot..... už dlouho předlouho jsem neměla nakládané cibulky. Ty bych si dala s chutí :) A i ten sýr s ořechy a ovocem. Ten vypadá zajímavě :)
    Stáni, měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky - dopuji se přírodně (čaje a citron) i chemicky (Coldrex), tak snad vyhraju :-). Já v sýrech experimentuji velmi ráda, však tu je taky nějaký, co vyzkouším skoro každý měsíc.

      Vymazat
  3. Stáni, děkuji za přehled. Mám ráda Ugo šťávy a čaje z Biogeny nám většinou taky chutnají. Naopak se snažím vyhýbat všemu, co je našlehané dusíkem.
    Doufám, že ti je dobře a nezačala si rok nemocí!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak já se dusíku neodříkám ;-). Mám ráda i čokoládovou pěnu...
      Pokud jde o chorobu, tak doufám, že mne nakonec neskolí, i když úplně dobře mi pořád není.

      Vymazat
  4. Stáni, doufám, že už je ti dobře a ať ti to v práci uteče. Nakládané cibulky mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, v práci to docela uteklo... Já mám taky ráda nakládané věci - třeba i houby ve skladkokyselém nálevu, které děláme, když se nám povede najít nějaké pěkné malé a pevné. Tyhle cibulky ale na mne byly hodně pálivé...

      Vymazat
  5. Tak já jsem čajová a tyto čaje jsou sice drahé, ale chuťově dokonalé. Marmelády kupuji a tyhle bývají poměrně často na slevách, takže se dají koupit za rozumnou cenu a fakt chutnají skvěle.
    A i já jsem ochutnala colu s třtinovým cukrem, vychlazená s ledem nemá jedinou chybu.
    A co se týče vánočního hříchu, poprvé v životě mne pálila žáha, rozhasila jsem si já slepice kdákavá celé zažívání. Prostě už nejsem zvyklá, nakopala bych si !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simono, já marmelády moc nekupuju, protože "páchám" vlastní. Jen občas pro změnu, ale spíš se snažím odjídat to, co jsem si nacpala do sklenic.
      Pokud jde o pálení žáhy, já s tím nikdy neměla problém, ale na stará kolena na mne asi taky došlo :-)

      Vymazat
  6. Přeji brzký návrat zdraví:)
    Takove mňamky v novém roce:) ale opět musim napsat, že žiju nějak mimo tuto realitu, protože z tvého výbéru jsem nic neochutnala.
    Díky za tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, každý má jiné preference. A navíc já některé věci vyzkouším jen díky boxům a třeba ani nesním(nevypiju) celé balení - třeba zrovna té coly jsem měla půl skleničky, zbytek vypil syn ;-)

      Vymazat
  7. Super článek a hodně pro mě nového jídla! Znám jen Strongbow, kterej mám moc ráda! :)
    Jinak mozarella ve tvaru srdíčka mě dostala - fakt blbost - tak na Valentýna :D
    A přeju krásný a úspěšný nový rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélo, já cidery taky ráda :-). Skoro všechny. Hezký rok 2019 i tobě

      Vymazat
  8. Ahoj,
    předně bych chtěla popřát vše nej do nového roku:-) Tento typ článku mám moc ráda, lípí se mi tipy na různé ňamky:-) Kečup jsem měla taky a byla jsem spokojená.Zaujal mě ten sýr, asi ho zkusím koupit. Kakaový puding vypadá dobře, ale je strašně drahý. Marmeládu jsem taky měla a chutnala mi, ale nemám v plánu ji kupovat, protože mám doma hromady domácích zavařenin. Cool box mám už objendnaý, tak taky vyzkouším ty produkty:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky :-). S domácími zavařeninami jsem na tom podobně - taky jich máme spoustu. Se sýry experimentuji ráda a tenhle nebyl špatný.

      Vymazat
  9. Džemy já fakt můžu a tenhle jsem ještě nezkusila. Aktuálně mám nejraději džem lesní plody od dm Bio :) A ta Royal Crown Cola mi taky moc chutná. Nedávno jsem v obchodě koukala i na ty krekry PomBär, protože mám ráda ty jejich originální slané medvídky, ale asi je dobře, že jsem nakonec odolala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, já džemy skoro nekupuji - jedeme z vlastnoručně zavařených zásob. Tenhle z boxu byl přijemnou změnou (jahodové vlastní nemáme). Ti medvídci mne fakt nezaujali - ještě tam půl pytlíku mám a do konzumace se nikdo nežene.

      Vymazat
  10. Já mám ten proteinový pudink moc ráda, škoda té ceny!:/ Ten vyprošťovák mě zaujal.. ne že bych často mívala kocovinu, ale když už ji mám, hodil by se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, souhlas. Já ho kupovala v akci a i tak se mi zdál drahý...

      Vymazat
  11. Moc pěkný článek, pom-bar jsem viděla v obchodě a radši jsem sáhla po normálních a asi jsem udělala dobře :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess, díky za návštěvu. A ty pom-bar mi fakt přišly bez chuti

      Vymazat
  12. Za me tady urcite stava a kecup. Stabu bych si dala hned:-). Hezky den, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťávu se ještě chystám vyzkoušet nějakou jednodruhovou, tady už na mne bylvelký mix chutí, i když dobré to bylo. A doporučuji ten čaj od Biogeny (jestli chceš, pošlu pár sáčků "na košt" ;-)). Hezký den, Marcelo.

      Vymazat
  13. Moc mě láká zkusit ten čaj!♥
    Pěkný článek a brzké udzravení:3

    Vee

    OdpovědětVymazat
  14. Hmmm, sýr s fíky si brzy koupím, úplně jsi mi navnadila:D
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu, kde nyní probíhá soutěž s Dermacolem.

    Měj se krásně!
    ByGabra

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)