sobota 11. února 2023

Z kosmetické poličky 43

 Kosmetický článek si většinou odkládám na víkend. Má spotřeba je sice spíše malá, ale i tak mi chvíli trvá, než se prohrabu taškou s prázdnými obaly i svými (někdy hodně kusými) poznámkami o dojmech z používání a případně dofotím chybějící fotky (snažím se sice fotit průběžně, ale ne vždy to vyjde). Dneska byla takový pošmourná sobota, kdy se mi ani nechtělo ven, takže článek je na světě. A začneme maskovacím okénkem...

 
 
Black Head (Pilaten)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 6 g  Cena - 19,90
Slupovací máska určená primárně  ke stahování  pórů,, aplikuje se cca na 15 až 20 minut. Má černou barvu,  a i když sáček vypadá hodně malý, bylo jí tak akorát, aby vyšla na celý obličej. Nevím, jestli jsem extrémně nešikovná, ale po aplikaci jsem měla dost upatlané ruce a maska z nich nešla zrovna dobře dolů. Další, podstatně horší, kámen úrazu nastal při slupování - maska šla sice dolů hezky v kuse, ale měla jsem pocit, že si slupuju i kůži. Slupování bylo fakt extrémně nepříjemné a navíc mne pak pokožka pálila a zůstaly mi po ní červené fleky (naštěstí se během pár hodin ztratily). Efekt maska sice nějaký měla - pleť byla vyhlazenější, ale nebylo to nic mimořádného. Kvůli nepříjemným pocitům při i po sloupnutí masky bych si ji rozhodně znovu nekoupila.
 
Intense Cinnamon Clay Mask (7th Heaven)

Koupeno - dárek. Balení - 15 g. Cena - ? (podle netu kolem 40 Kč)
Čistící maska s obsahem extraktu přírodní hlíny, skořice a solí z Mrtvéhoho moře se aplikuje na 15 až 20 minut a měla by pleť vyčistit.. Má texturu hodně hustého bílého krému, ale rozetřít šla poměrně dobře. Během aplikace zaschla do tenké krustičky a pleť díky tomu docela pnula. Smývá se teplou vodou, ze začátku to šlo trochu hůř, než krustička masky trochu povolila, ale nakonec jsem ji smyla bez problémů. Jestli si dobře pamatuju, tak balení vyšlo na  2 použití. S efektem jsem byla spokojená, pleť se mi zdála skutečně vyčištěná, vyhlazená a vypnutá.  Eriko, díky 😍

Maska Aqua Balea

Koupeno - DM drogerie. Balení  - 1 ks. Cena - 24,90
Maska měla hodně široké plátýnko, které bylo dobře napuštěné, v dolní části o něco méně. Na pleti bylo příjemně chladivé. Nechala jsem si ho na obličejí o něco víc než  odporučených  10 minut, během té doby se část séra se rovnou vstřebala, část jsem musela vmasírovat. Po použití pleť lepila, ale měla jsem pocit, že pokožka je hezky vyživená.

Deep Clearing Tea Tree+Blackberry (Freaman)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 ks. Cena - 39,90 (sleva)
Maska měla hodně napuštěné a poměrně velké plátýnko, které mi trochu hůř drželo v oblasti brady. Sérum  nestékalo, po 20 minutách aplikace se všechno nevsáklo a ani se mi nepodařilo všechen zbytek . vmasírovat, takže jsem ho část jsem setřela. Pokožka pak  chvíli zůstala vlhká, trochu lepkavá. Maska vyživila i trochu vypnula.
 
 Hydrogel Augen Pads (Balea)

 Koupeno - DM drogerie. Balení  - 2 ks. Cena - 19,90
Polštářky na oční okolí obsahují hylauron, výtažek z dračího ovoce a vitamín C. Balené jsou v na plastové podložce v plastovém sáčku. Necítila jsem z nich žádnou vůni, ale jinak byly velmi příjemné, dobře držely pod očima (a to jsem je tam měla poměrně dlouho). Po sundání jsem měla pocit oživené pokožky, na které nebyly tolik patrné kruhy pod očima.

 Handcreme Olive (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 100 ml. Cena - 19,90
Krém na ruce s obsahem olivového oleje.  Konzistenci nemá m příliš hustou, takže se dobře se roztíral i vsakoval. Vůně byla hodně jemná. Balení v plastové tubě, která má odklapovací víčko, je praktické i docela pohledné . Pokud jde o účinek, tak je to takový průměrný krém na ruce na běžné přemazávání přes den, který nijak mimořádně nevyživí. Vzhledem k obsahu olivového oleje jsem čekala trochu víc, ale když porovnám cenu a výkon, tak nevychází nijak špatně.
 
Care&Protect (Dove)

Koupeno - DM box. Balení - 250 ml. Cena - ? (podle netu kolem 70 Kč)
Tekuté mýdlo obsahuje antibaketeriální složku a hydratační krém, který by měl zabránit vysušování rukou. Mýdlo skutečně ruce nevysušovalo, ale zřejmě díky antibakteriální složce mělo takovou divnou trochu dezinfekční vůni. Ta zůstávala na rukou, což bylo nepříjemné, pokud jsem bezprostředně po mytí jedla něco z ruky. Pumpička fungovala bez problémů, ale lahvička zúžená k dolnímu kraji měla ke konci už horší stabilitu.

Extrasoft pads (Bel)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 70 ks. Cena - asi 25 Kč (v rámci výhodného balení)
Momentálně moje nejoblíbenější odličovací tamponky, které tu jsou už po několikáté. Nejvíc na nich oceňuji, že jsou nadýchané a měkké, díky čemuž dobře nasáknou tekutinu.  Kupuju je vždycky v rámci výhodného balení, kdy je jednak výhodnější cena a jednak je k nim připojen nějaký dárek (v tomto případě to byly gumičky na vlasy).
 
 Volume&Matiere (Yves Rocher)

Koupeno – Yver Roche. Balení – 200 ml. Cena – 95 Kč (sleva)
Kondicionér na vlasy by měl přispívat ke zvětšení objemu vlasů. Je bez silikonů a obsahuje výtažky z agáve a quiny. Má perleťově bílou barvu, středně hustou texturu a celkem příjemnou, ale nevýraznou rostlinnou vůni. Účinek spočívající ve zvětšení objemu vlasů jsem nepozorovala, ale na rozčesávání fungoval dobře. Vyhovovalo i balení, které lze postavit na víčko, takže produkt steče dolů a není třeba ho složitě dolovat. Praktické je i odklápěcí víčko a poloprůhledná lahvička, díky které je na první pohled vidět, kolik produktu ještě zbývá..

 Sérum Force (Yves Rocher)

Koupeno – Yver Roche. Balení –75 ml. Cena – 226 Kč (sleva)
Sérum  je určené pro slabá a vypadávající vlasy k posílení vlasové pokožky. Má nevýraznou, ale  docela příjemnou rostlinnou vůni. Balený je v tubě s praktickým aplikátorem, díky kterému se do vlasů dobře nanášel. Výrazný účinek jsem po používání nepozorovala, ale to může být tím, že jsem trochu lempl a nepoužívala jsem ho úplně pravidelně (má se používat 2x - 3x týdně, já si některý týden nevzpomněla vůbec). 

Hydra Végétal (Yves Rocher)

Koupeno – Yver Roche. Balení –005 ml. Cena – 240Kč (sleva)
Krém  je určený pro hydrataci a projasnění pokožky. Má trochu gelovitou strukrturu a docela příjemnou vůni. Je lehký dobře se roztíral a vstřebávala a pokožka po jeho použití byla hezky hydratovaná. Balený je ve skleněném kelímku s plastovým víčkem.  Byla jsem s ním spokojená.



Jednozančným propadákem tohoto měsíce je slupovací maska Black Head, ta byla fakt strašná. Jinak tu mám spíše průměrné kousky, asi nejvíc jsem byla spokojená s krémem  a kondicionérem  od Yves Rocher, ale  fajn byly i pleťové masky, ať už Balea nebo 7th Heaven.


42 komentářů:

  1. Z těchto výrobků používám Době a kosmetické tamponky. Jinak mám oblibenou svoji značku Garnier...ale ráda jsem si recenze přečetla
    Díky a přeji prima den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem měla od Garnieru nedávno krém a nesedl mi, tak se ho od té doby trochu "bojím". Ale teď jsem si koupila nějaké pleťové masky Garnier, tak uvidím :).
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, celkem hodně produktů z YR. Mám miniatury z adventního kalendáře, používám je na cestách, jeden krém tam mám odložený, koupila bych si ho v plnohodnotné velikosti.
    Na masky jsem hrozný flink, ale už myslím u Hanky se mi líbily ty gelové polštářky pod oči. To si musím pořídit.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já jsem se naučila používat masku vždycky v neděli večer, s polštářky pod oči jsem si říkala, že s nimi budu pracovat na home-office (můžeme tak pracovat 4 dny v měsíci) - a vidíš, kolikrát jsem si vzpomněla... ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Ahoj Stáňo, hydrogelové masky pod oči mám taky moc ráda. ☺ Ale YR sérum mě zaujalo, ovšem by to chtělo nějakou tu slevu. Krásnou neděli. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, to sérum už jsem v nabídce nenašla (ani se slevou ani bez). A je otázka, jestli "tvá" vodička z lopuchu neudělá stejnou službu ;-).
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Zaujaly mne hydrogelové polštářky pod oči. Ty si koupím a vyzkouším.
    Pěknou neděli u vás, Stáňo!
    Měj se hezky!Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, polštářky pod oči jsou příjemné.
      Hezký zbytek neděle i tobě

      Vymazat
  5. měla bych víc používat krém na ruce..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mažu docela často - mám krém na ruce v kabelce, doma i v práci

      Vymazat
  6. Ja som si teraz vazne zamilovala znacku Balea. Maju skvele produkty a vdaka nim sa mi podarilo rozpocet na kozmetiku dost podstatne redukovat a mam z toho super pocit. :) Vdaka za tip na pletove masky, zrovna sa po nejakej obzeram. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, Balea má fakt levné věci a většina z nich je docela fajn. Určitě doporučuji jejich tekutá mýdla - jsou za pár korun, mají i náhradní balení a vyhovují mi.

      Vymazat
  7. Musím říct, že moc hezká spotřeba! Nezkoušela jsem nic, nicméně masky od 7th Heaven mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, děkuji. Vlednu jsem toho překvapivě spotřebovala dost, ale vypadá to, že únor bude slabší - zatím mám jen jeden spotřebovaný kousek a to už je pomalu půlka měsíce.

      Vymazat
  8. Nějaké polštářky pod oči mám doma taky (dostala jsem je od kamarádky), ale ještě jsem je nezkoušela, já na tu kosmetiku moc nejsem no :D. Taky hodně produktů vůbec neznám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já taky nejsem žádný kosmetický odborník. Ale přece jen už mi je tolik, kolik mi je, a potřebuju "údržbu" o něco víc, než když mi bylo třicet :)

      Vymazat
  9. Zrovna dneska dopoledne jsem si udělala takové beauty chvilku, kdy jsem použila i polštářky pod oči od Baley, které mám ráda a kupuju si je pravidelně :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na polštářky pod oči se chystám zítra - budu pracovat z domova a už mám vyzkoušené, že ty Balea drží i při práci na PC :)

      Vymazat
  10. Stáni, moc ráda jsem si přečetla tvé recenze na kosmetické produkty. Během let jsem si zvykla používat některé značky kosmetiky a jako staromilec u nich setrvávám. Odličovací polštářky Bel patří do mého dlouholetého výběru. Teď už se líčím opravdu málokdy, ale bývaly doby, kdy jsem nenalíčená nevyšla z baráku. 😀
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já se líčím poměrně málo (oči, rty) a většinou to vynechávám o víkendech a na dovolené. A asi nejvytrvaleji setrvávám u antiperspirantu Nivea a teď jsem si docela oblíbila odličovač očí Isana.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    já znám všechny ty masky a taky kondicionér od Yves Rocher. Asi s tebou všude souhlasím, hlavně ta černá maska byla děsná. Máš tu hodně Yves Rocher, což je značka, kterou jsem třeba před dvěma lety měla hodně ráda a pořád jsem u nich nakupovala. Nyní mě nějak neláká a nevím, čím to je.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já u YR trochu tahám zásoby. Už tam nekupuju taky tolik jako dřív, ale občas uděláme společný nákup s mámou (má od YR své oblíbence) a většinou využiju narozeninovou slevu.
      Tak černá maska byla fakt strašná, měla jsem pocit, že si strhnu i kúži...
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Masky jsou nutnost a ty hydrogelové polštářky pod oči si nemůžu vynachválit, ty mám ráda :-) I ty odličovací tampónky používám. Celkově, produkty z DMka mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DMko má docela dost produktů, kde je hodně dobrý poměr cena - výkon.

      Vymazat
  13. Stáni, díky za další kosmetické recenze, které mám ráda. Něco jsem znala, ale většinu ne. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kosmetiky je tolik, že já si skoro u každého kosmetického článku říkám, že nic z toho neznám.
      Hezký den

      Vymazat
  14. Stáňo, masky některé znám a snažím se nezapomínat na aplikaci :o). Kosmetiku YR nekupuji, ale ráda jsem ji u tebe omrkla.
    Pěkné pondělí. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já už v poslední době tolik u YR nekupuju, občas něco dohromady s mámou, která tam má své oblíbence, aby se vyplatilo poštovné, nebo když je k nákupu zajímavý dárek.
      Měj se fajn

      Vymazat
  15. Hydra krém jsem měla, byl dobrý na léto. Škoda, že od této řady přestaly vyrábět vodu na čištění, ta byla skvělá. Teď používám zelený krém od této značky a je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho původně taky kupovala na léto, ale pak jsem na něj zapomněla a sáhla po něm, když mi doma krémy došly :)

      Vymazat
  16. Obdivuju tvou spotřebu masek. Pořád si říkám, že bych jim měla věnovat více času ve své obličejové rutině, ale vždycky se na to vyprdnu, protože se mi nechce. Díky tobě na to zkusím víc myslet.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moje standardní spotřeba jsou 4 masky za měsíc (pokud používám plátýnkové nebo slupovací) - zavedla jsem si masku jako nedělní rutinu :)

      Vymazat
  17. Nejvíce mě zaujaly hydrogelové polštáky pod oči, ty jsem si velmi oblíbila a mám je moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hydrogelové polštářky jsou fajn, já na ně ale často zapomínám.

      Vymazat
  18. Ahoj Stáni, z masek jsem na vlastní kůži zkoušela pouze tu Aqua od Baley a na tu jsem měla nepěknou reakci, takže poprvé a naposledy.Olivový krém znám, ale od této značky kupuji raději krém s ureou, ten je výživnější. Mýdla Dove já ráda právě pro jejich vůní a takový ochranný film, co udělají na rukou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já obecně nemám moc v oblibě mýdla jejichž vůně mi zůstává výrazně na rukou - vadí mi to, když bezprostředně po umytí rukou jím. Krém s ureou je dobrý tip, i když tedy nevím, kdy budu krémy na ruce zas kupovat - nějak mne zásobil Ježíšek :D

      Vymazat
  19. Marcela Nordic Passion16. února 2023 v 21:01

    Stáňo, za mě jsi královna masek, obdivuji tu důslednost je pravidelně používat. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já jsem najela na pravidelnot - vždycky v neděli odpoledne :). Většinou pak s maskou zařazuju nové přírůstky do sbírky :) nebo čtu blogy. Prostě relax před pracovním týdnem.

      Vymazat
  20. Osobně mi vyhovují také masky od 7th Heaven, od Balei jak kdy... Ještě Freeman byl fajn, nevím jestli se ještě vyrábí.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od 7th Heaven měla pár slupovacích masek a ty byly dobré, hlavně šly hezky sloupnout. Od Freemana jsem si teď zrovna nedávno dvě masky koupila.

      Vymazat
  21. Nejvíc mě zaujaly ty Hydrogel Augen Pads polštářky pod oči. Věčně válčím s kruhy pod očima, tak je vyzkouším a uvidím, jestli to k něčemu bude. Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)