pátek 3. února 2023

Co jsem taky ochutnala 52

 Dnešní přehlídka toho, co jsem ochutnala je taková hezky vyvážená - je tu něco slaného, něco sladkého, něco zdravého víc, něco méně. Jen čokoláda tu tentokrát chybí - nějak jsem v poslední době neměla čokoládové období. Možná proto je tu půlka věcí slaná.
 

 Toute la Tradition du Berry (P. Jacquin)

Koupeno - Billa. Balení - 100 g. Cena - ? (myslím asi 60 Kč)
Váleček  kozího sýra měl brusinky jak na povrchu, tak i uvnitř sýra. Sýr byl poměrně tuhý, nešel úplně dobře mazat. Chuť byla poměrně výrazně kozí, což by mohlo někomu vadit, mně ale chutnal a klidně bych si ho dala znovu.

Duck pate Asia (Zdlabnito)

Koupeno - dárek. Balení - 190 g. Cena - ? (podle netu 168 Kč)

Kachní paštiku ochucenou na asijský způsob dostal manžel v dárkovém balíčku k narozeninám. Není běžně k dostání, prodává se jen přes e-shop. Manžel o paštiku  nijak moc nestál, tak jsem ji nakonec snědla já. Ochucená je zejména omáčkou hosin, sojovou omáčko a sezamem. Paštika je jemná  (ale vlákna kachního masa v ní trochu patrná jsou) a dobře se maže na chleba. Chuťově rozhodně nebyla špatná,  má docela zajímavou, takovou sladko - slanou chuť. Ale tedy musím říci, že tak úžasná, abych za plechovku o obsahu necelých  200 g dala víc než 150 Kč, zase není. A pokud jde o obal - tak ten by mne tedy k nákupu rozhodně nenalákal.

35% protein - hořká čokoláda (Crip Crop)

Koupeno - Penny. Balení - 55 g. Cena - 29,90
Tahle tyčinka se zvýšeným obsahem proteinu pro mne byla hodně velkým zklamáním. Má divnou chuť, která vůbec nepřipomínala čokoládu a přišla mi fakt hnusná. Dokázala jsem si dvakrát kousnout a pak jsem tyčinku odložila. Tohle už nikdy.


Pochoutka Čoko-Mango (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena – 15,90 (?)
Znáte mne -  jak někde uvidím něco s mangem, tak to musím vyzkoušet. A o platilo i o zakysané smetana s čokoládou a mangem. Čokoládová složka je zamíchaná přímo do smetany, takže je ochucená skutečně rovnoměrně. Naopak mangové pyré je na dně kelímku. V poměru ke smetaně ho tam není nějak moc, ale nijak mi to nevadilo. Dobrá je jak kombinace čokoládové smetany s mangem, tak i samotná čokoládová smetana – jak se to prostě lžičkou nabere. Jen to tedy není úplně dietní (10% obsah tuku i cukru).
 
Protein Mango+Maracuja (Olma)

Koupeno - Billa. Balení - 320 g. Cena - 24,90
Dalším mangovým kouskem je jogurtový  nápoj se zvýšeným obsahem bílkovin a bez přidaných cukrů (doslazený je stévií) Je hustší než mléko, řidší než jogurt, takže z lahvičky jde celkem dobře pít. Není přeslazený, vchuti je cítit jak mango, tak maracuja v takové vyvážené kombinaci a přišlo mi, že i docela zasytil.

 Mortadella (Albert excellent)

Koupeno - Albert. Balení - 80 g. Cena - 39,90
Moje první seznámení s mortdatellou - ještě nikdy předtím jsem ji neměla. Nemůžu říci, že by mi vyloženě nechutnala, byla docela jemná, tence nakrájená, ale úplně mi neseděla její kořeněná chuť. Není to nic, co bych musela mít podruhé, ale v tomto případě je toasi hlavně otázka chuťových preferencí než kvality produktu.

Vinohradská šunka (Le&Co)

Koupeno - Billa. Balení - 100 g. Cena - 29,90 (akce)
Tence nakrájená šunka má 92% obsah masa. Nebyla přesolená a chutnala mi. Mezi  balenými šunkami podle mne patří k těm velmi slušným

Roasted pecans (Tesco)

Koupeno - dárek.  Balení - 100 g. Cena - ?
Pekanové ořechy pražené v cukru mi ve vánočním období někdo donesl jako dárek. Došlo na ně ale až teď, o Vánocích bylo sladkého až až. Nenadchl mne sice obsah glukózového sirupu  (když je to označené jako "roasted with sugar"), ale ořechy jsou hezky křupavé a cukru bylo tak akorát, aby to úplně nezabilo chuť těch pekanů (ale sladké to samozřejmě je). 
 
Čokoláda&kakaové boby (Dr. Oetker)

Koupeno - Brand box. Balení - 52 g  Cena - 21,90 (doporučená)
Novinka mezi instatními kašemi. Není nijak přeslazená,  má výraznout čokoládovou chuť a občas v ní křupne kousek kakaového bobu. Je jednoduchá na přípravu, šla dobře rozmíchat a nedělala hrudky. Chutnala mi - jedna z nejlepších instantních ovesných kaší, co jsem měla.
 
Noord Hollandse Gouda (Billa Premium)

Koupeno - Billa. Balení - 175 g. Cena - asi 90 Kč
Severoholandská gouda je sýr s chráněným označením původu. Jeho výseč jsme koupili v Bille v rámci převánoční nabídky lahůdek, předtím jsem ho tam neviděla, tak nevím, jestli je ve stálé nabídce. Na označení to sice nebylo, ale podle mne šlo o goudu "oud", tedy starší, vyzrálou. Měla výraznou plnou, takovou trochu ostřejší sýrovou chuť - ideální sýr na zobání k vínu.



Totální propadák je tentokrát jednoznačně proteinová tyčinka z Penny, tu jsem nedokázala ani dojíst, jak moc mi nechutnala. Naopak o první místo se uchází čokoládová instantní kaše Dr. Oetker a holandská gouda z Billy. Kdybych si měla vybrat jeden kousek, tak asi vyhraje sýr, ale jen těsně.





32 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    u mě by to jednoznačně vyhrál sýr, pro ty mám slabost, obzvlášť pro goudu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala - goudu musím mít doma stále, tu z Billy jsem ještě nekupovala, vyzkouším. Stejně jako kozí sýr. Máme ho rádi, většinou kupujeme jen čistý a doma ho "dotvořím". Mortadellu s pistáciemi si kupujeme v Německu, je vynikající a musím říct, že už na pohled vypadá jinak než ta, co si koupila.
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mortadellu koupil manžel :), mě by to asi nenapadlo. Já mám taky ráda kozí sýry a goudu, takže různě zkouším. Tentokrát jsme kupovali v rámci předvánoční nabídky v Bille, nevím jestli to budou mít ve stálém sortimentu
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  3. Stáni, u mě také vyhrává sýr, ty jím v podstatě pořád, kromě tavených ty nemusím. Na mangu ulítávám, takže něco mangového bych si dala určitě. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já taveňáky taky v podstatě nejím :). A s mangem to mám jako ty.
      Hezkou neděli

      Vymazat
  4. Určitě bych po něčem z Tvé nabídky sáhla. U kachní paštiky bych řekla ne.. Měli jsme ji taky ve vánočním balíčku. Byla ve skle, vypadalo to dobře, ale manželovi tedy vůbec nechutnala. Nemohu říci, že by se sníst nedala, ale ani mně moc nechutnala.
    Měj se hezky a měj pěkný víkend !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně ta paštika celkem i chutnala, ale tedy na cena... :-o
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáňo, kupujeme goudu a mám ráda pekanové ořechy. Ostatní nekupujeme. Mortadelu mám ráda v Itálii, tady jsem dobrou ještě snad nejedla.
    Díky za tipy. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já pekanové ořechy ochutnala teprve nedávno, dlouho mne míjely. V cukru bych si je asi sama nekoupila, ale když už jsem je dostala...
      Měj se hezky

      Vymazat
  6. Vinohradskou šunku mám moc ráda, jinak mě nic moc nezaujalo. Mléčné výrobky nemohu, tak to mám trochu složitější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mléčné výrobky naštěstí můžu, mám je ráda, takže si je kupuju dost často. Věřím, že eleminovat mléko z jídleníčku je složité

      Vymazat
  7. Já sýr a ta ovesná kaše s čokoládou taky nevypadá marně))) Pekanové ořechy mám ráda bez cukru. Přeji příjemné víkendové volno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ovesná kaše byla příjemné překvapení. Já mám vždycky nějakou v záloze v kanceláři, když se zdržím v práci a potřebuju rychle zahnat hlad. Stačí jen varná konvice...
      Hezký víkend

      Vymazat
  8. Mortadellu vůbec neznám, to je pro mě novinka :). Jinak já teď naopak ujíždím na čokoládě, ale jn té 70–90% :D. A šunku miluji :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já má ráda taky čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Na mléčné je u nás doma manžel

      Vymazat
  9. Stáni, asi bych také zvolila sýr, možná ten kozí s brusinkami.
    Mortadella, která se prodává u nás mně také zklamala. Prvně jsem jí měla v Itálii a opravdu jsem si pochutnala. Tady mně čekalo trochu zklamání. Když dva dělají totéž, není to totéž.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, budu si pamatovat, že mordatellu v Itálii nebo aspoň z Itálie dovezenou ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  10. Ahoj Stáňo, dnes bych si u Tebe vybrala kozí sýr, ten mám moc ráda. Dèkuju za ukázku, zdravím. Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kozí sýry taky moc ráda. A koment bůhví proč skončil ve spamu. Už jsem ho odtud vylovila :)

      Vymazat
  11. Stáňo, nejvíce mě zaujaly sýry ☺☺

    OdpovědětVymazat
  12. Kaše vypadá zajímavě, ale nenapadlo by mě, že bude tvým favoritem. Mě nejvíc oslovila šunka s 92 % masa. Škoda, že ti ta tyčinka nechutnala, několikrát jsem se na ní dívala a teď už vím, že si ji teda nekoupím :D a to čokoládu miluju. A ty pekany? Ty bych teda ochutnala hned!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, doma vařím kaše z vloček, ale do kanceláře je to dobré jídlo "poslední záchrany", když tam musím zůstat déle a zavřou mi kantýnu :). A tahle byla fakt dobrá. Tu tyčinku jsem fakt nebyla schopná dojíst...

      Vymazat
  13. Opět samé novinky pro mě. Zaujala mě ta tyčinka, jogurt a proteinový mléčný nápoj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, jestli myslíš tu proteinovou tyčinku, tak ta mi vůbec nechutnala, ani jsem jí nedojedla. Ale je fakt, že chutě máme každý jiné... Naopak ten to proteinové pití bylo prima.

      Vymazat
  14. Nad tou proteinovou z Penny jsem také uvažovala, ale jak tak čtu, jsem ráda, že jsem si ji nekoupila.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mého jsi v případě té tyčinky z Penny rozhodně o nic nepřišla

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)