neděle 22. ledna 2023

Z kosmetické poličky 42

Vždycky, když vytahuji tašku s kosmetickými produkty spotřebovanými za minulý měsíc, tak jsem zvědavá, kolik jich vlastně bylo. V prběhu měsíce tam obaly bez počítání jen tak odhazuji, takže kolik přesně jich z tašky vylovím, nikdy nevím. Tentokrát jich za prosinec bylo o dva víc než za listopad. 
 

 
Chocolate Dream (Balea)

Koupeno - německá DM drogerie. Balení - 1 ks. Cena - 0,6 €
Maska obsahuje kakao a vanilku a měla by mít hydratační účinky. Sáček obsahuje opravdu hodně séra - maska je důkladně nasáklá a v sáčku ještě zbylo sérum, které mi vyšlo na krk i dekolt. Sérum po rozbalení masky lehce vonělo po čokoládě, ale vůně se hodně  rychle vytratila Samotné plátýnko je tak akorát velké, dobře mi přilnulo na obličej a přestože je  opravdu hodně nasáklé, sérum nikde nestékalo.Když jsem masku po 20 minutách aplikace sundala, zůstalo mi na obličeji ještě víc séra, než bylo možné vmasírovat, takže jsem zbytky setřela ubrouskem. Pleť pak ještě pár minut lehce lepila, ale nebylo to nic tragického. Výsledný dojem po aplikaci byl  příjemný - měla jsem pocit vyhlazené pokožky.
 
Liftig Végétal (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 14 ml. Cena - 29 Kč (běžně  849 Kč)
 Zpevňující péče na oční okolí má podobu téměř průsvitného gelu. Po aplikaci dělat takový trochu "uplakaný look", protože se hned nevsákl, ale používala jsem ho na noc, takže mi to nevadilo. Pleť pod očima ale docela hezky vyživil. A stačila ho jen troška, ani ne jako zrnko rýže, takže dlouho vydržel. Já jsem na jeho nákup použila body z věrnostního přogramu YR, takže mne vyšel na pár korun, běžná cena je poměrně vysoká.

Aloe vera (Stay well)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 49,90
Maska s obsahem aloe vera a pupečníku asijského má dobře tvarované plátýnko, které bez problémů drželo na obličeji. Bylo   hezky nasáklé sérem, které ale nikde nestékalo. Na obličeji byla chladivá, působit se nechává asi  15 až  20 minut. Po sundání docela dlouho lepila, jinak nebyla  špatná, pleť docela hezky osvěžila.
 
 Hyaluron (Astrid)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 2x 8 ml. Cena - 19,90 (sleva, původně 39,90)
 Maska obsahuje kyselinu hyaluronovou a měla by zpevňovat  a vyhlazovat pleť. Má bílou barvu a krémovou konzistenci a je v podstatě bez vůně. Nechává se působit asi 10 minut a pak se smyje.  Na pleti byla docela příjemná,  po smytí pokožka trochu pnula, celkový efekt byl takový průměrný.  Sáček o obsahu 8 ml mi vyšel  2 použití, takže cenově vychází docela příjemně. 
 
Cremeseife Meeres Rauchen (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 19,90 
Momentálně moje nejoblíbenější tekuté mýdlo. Hezky myje, má velice příjemnou jemnou vůni, nevysušuje a stojí pár kaček. Co si přát víc..?

Anti-Chute (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 300 ml. Cena - 119 Kč
Tento šampon  by měl podpořit růst vlasů a omezit jejich vypadávání. Má podobu bílého gelu, docela  hezky, byť ne nějak výrazně, voněl, dobře pěnil i myl. Vlasy se mi po něm nemastily, byly hladké, ale žádného  výrazného efektu  na růst vlasů nebo omezení jejich vypadávání jsem si nevšimla.

Antibakterielle  Mundhygiene (Dontodent)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 24,90 
Antibakteriální ústní voda je bez alkoholu a má bylinkovo mátové aroma. Byla docela příjemná a ještě příjemnější je její cena. Klidně ji koupím znovu.
 
 Expert Lip primer (Trend up)

Koupeno - DM box. Balení - 2 g. Cena - 49,90 
Podkladovou  bázi pod rtěnku jsem měla poprvé a docela příjemně mne překvapila. Obsahuje bambucké máslo a tak rty hezky vyživila, rtěnka se pak lépe nanášela a nezalézla do vrásek. Chtěla jsem si ji koupit znovu, ale bohužel už jsem ji neobjevila ani v kamenném obchodě ani na e-shopu DMka.

Extrasoft pads (Bel)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 70 ks. Cena - asi 25 Kč (v rámci výhodného balení)
Už po několikáté ... V současnosti jsou to asi moje nejoblíbenější odličovací tamponky - jsou měkké, nadýchané, dobře nasáknou tekutinu a nerozdělují se při vytahování z balení.  Pokud na ně narazím v rámci nějakého výhodného balení, určitě si je zas koupím.
 
Lip Brilliance (Blistex) 

Koupeno - Glanc box. Balení - 3,7 g. Cena - 109 Kč (doporučená)
Balzám na rty obsahuje kyselinou hyaluronovou, extrakt z hedvábí a bambucké máslo a má ochranný faktor SPF 15. Byl velice příjemný - měl hezkou ovocnou vůni, rty pěkně vyživil a navíc je trochu zabarvil do jemné růžové barvy s trochou lesku. Kdybych doma neměla ještě zásobu dalších balzámů na rty, tak bych si ho snad koupila znovu i za tu cenu, ale netuším, jestli je ještě k sehnání, měla jsem ho doma docela dlouho.

Antiperspirant Black&White Clear (Nivea)
 
Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 59,90
A máme tu další stálici na mé kosmetické poličce - antiperspirant s kuličkovým aplikátorem od Nivey. Vydrží dlouho chránit před nepříjemným zápachem, nedělá fleky na oblečení a vyhovuje mi jeho jemná vůně. Variantu Clear, kterou tu mám tentokrát, kupuju nejčastěji.
 
 
Tentokrát jsem tedy dohromady spotřebovala 11 kousků.  Propadák tu ani tentokrát nemám žádný.  Asi nejvíc jsem byla spokojená s balzámem Blistex. A příjemně mne překvapila podkladová báze pod rtěnku  - škoda, že už ji podle všeho v DMku nemají. Ani ostatní kousky nějak nezklamaly, ostatně - část z nich jsou stálice, co kupuju pravidelně.

















30 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, ráda jsem nakoukla na Tvoji kosmetickou poličku. Vybrala bych si dnes u Tebe mátovou ústní vodu, po té se v DM podívám. Hezký den, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, ta ústní voda se myslím cenově vyplatí. Mají tuším ještě jednu variantu.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, nakoukla jsem ráda. Masky DM jsem koupila do vánočních balíčku, moc se mi líbily obaly, sama jsem si žádnou nenechala... A mám ještě nepoužité tekuté mýdlo, na umyvadlech mám keramické pumpičky, tak na dolití...
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já dvě ty čokoládové masky bafla v německém DMku, když jsme tam s kamarády "lovili" cestou na výměnnou burzu v Holandsku čajové novinky. Předtím jsem je u nás neviděla, tak mi padly do oka a navíc v tom Německu byly snad za poloviční cenu, tak jsem moc neváhala. Mám doma ještě jednu, časem na ní dojde taky řada.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Ahoj Stáňo, děkuji za inspiraci ☺ Krásný den přeju, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Není na Tvé kosm.poličce nic, co bych nedokázala využít.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Stáni, některé produkty znám a staly se stálicí. Antiperspirant od Nivea a odličovací tampóny Bel nesmí chybět. Ty raději kupuji do zásoby, aby když dojdou, bylo kam sáhnout.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, Nivea je taky můj trvalý oblíbenec - už dlouho. Naopak tampony Bel jsem objevila nedávno, ale oblíbila jsem si je a když vidím akční balení, tak je taky beru do zásoby.
      měj se fajn

      Vymazat
  6. Stáňo, tak znám jen tu ústní vodu. Tu kupujeme pravidelně. Masky střídám různé, hodně z DM a většinou jsem spokojená.
    Měj se pěkně. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já masky docela dost kupuju i od Isany (Rossmann). Ústní voda je fajn a její cena taky :).
      Hezký den

      Vymazat
  7. Škoda, že se ti už nepovedlo sehnat tu podkladovou bází :/ Jinak mě nejvíc zaujal gel na oční okolí, povedlo se ti ho teda získat za skvělou cenu.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém na oční okolí byl fakt celkově vydařený nákup. Povedlo se mi trefit nějaké slevy a k tomu sleva za body z předchozích nákupů ... - nakonec to vyšlo tak, že jsem snad za žádný produkt neplatila plnou cenu.

      Vymazat
  8. Díky za kosmetické recenze))) a za tipy.
    Eva. http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Stáni, zaujala mě podkladová báze na rty, to vůbec neznám, ještě jsem se s tím nesetkala. Díky za tvoji kosmetickou poličku. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já ji v DMboxu viděla taky poprvé :). Ale docela se mi osvědčila. Mrknu se po něčem podobném asi někde na e-shopech, protože tuhle v Dmku už nemají.
      Hezký den

      Vymazat
  10. Koukám, že YR tu nechybí, já už tedy nějakou dobu nepoužívám ale některé recenze stejně překvapí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já YR docela používám - séra, šampony, krémy...

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, Stay well maska mi teda vůbec neseděla, možná tu mám někde ještě jednu a vůbec nevím, co s ní asi jí někomu dám. Z ústních vod z dmka já mám ráda tu modrou, tato mi nějako neláká, i když možná pro změnu bych jí příště mohla dát šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak já zas příště zkusím tu modrou :)

      Vymazat
  12. Od Balea z DM mám ráda sprcháče :). Na balzámy na rty jsem mnoho let byla závislá, naštěstí už tak 2 roky nejsem a nějak je nepoužívám, bohužel suché rty mě trápí stále. Jinak zajímavé produkty, je super, že tak pořád zkoušíš nějaké nové :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámy na rty jsou mými každodenními společníky - nemám pocit suchých rtů ráda...

      Vymazat
  13. Marcela Nordic Passion26. ledna 2023 v 21:52

    Stáňo, je vidět, že jsi milovnicí masek 😊, ty já flákám. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, nějak jsem si zavedla, že maska patří k mé nedělní rutině.

      Vymazat
  14. Ten tekutý deodorant s kuličkou jsem zkoušela, ale bohužel mi moc nevyhovoval - raději mám ty tuhé, ale také od Nivei. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kuličkové nejraději - po klasickém spreji kýchám a v tuhých jsem nějak nenašla zalíbení

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni,
    znám mýdlo, masku Balea a šampon Yves Rocher. Doma na mě čeká i ta maska Astrid, ještě na ni nedošlo. Krémy od Yves Rocher naopak moc neznám.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)