pátek 13. ledna 2023

Vypáleno

 Oblibu ve svíčkách a světýlkách nalezl i manžel, takže pálíme skutečně hodně - ostatně ono je teď na svíčky to správné období..  Na další "vypálený" článek dochází poměrně brzo (tedy i proto, že ten minulý se mi nějakou dobu povaloval v konceptech, než na něj došlo).   A taky mi jich domů v poslední době přibylo docela dost nových, tak se musím činit, aby zase mizely.
 

Svíčky v keramických kalíškách

Sadu malý keramických kalíšků se svíčkami jsem od někoho dostala už kdysi dávno a pořád mi tu ležely. Konečně na ně tedy došlo. Zmizely velmi rychle, byť do každého kalíšku byla ještě náhradní "nahatá" svíčka. Svíčky totiž vyhořely poměrně rychle. Při hoření vůbec nevoněly a jak jsou kalíšky malé, tak svíčka ani moc nesvítila. Nějak mne tehle koncept svíček nezaujal

Svíčky do adventního svícnu (Home Deco)

Svíčky do adventního svícnu jsem koupila v Kik (myslím, že stály kolem 80 Kč). Byly všechny stejně vysoké (i když na fotce to tak nevypadá) a označené čísly. Hořely velmi dobře, trochu roztékat na tác se začaly, až když už byly skoro vypálené. A vydržely hořet poměrně dlouho.  Tyhle bych si příští rok klidně koupila znovu.

Pine Wonderland (Glade)

Svíčku s vůní borovice jsem koupila asi  za 40 Kč ve slevě v DM drogerii. Měla příjemnou  vůni s nádechem jehličí. Nebyla nějak moc výrazná - pokoj provoněla jen velmi jemně, trochu víc byla cítit jen v bezprostředním okolí. Výdrž hoření nebyla nejhorší a vyhořela v podstatě do dna.

Sweet Angels (Scented Candle)

Tuhle svíčku jsem si koupila na základě toho, že ji hodně chválí Hanka z blogu Čičulka. Narazila jsem na ni u nás ve vietnamském obchodě se vším možným a stála asi 70 Kč. Koupě jsem nelitovala, vůně svíčky je opravdu příjemná - vůně je taková čistá (trochu připomíná vyprané prádlo), je jemná, ale pokoj provoněla dostatečně. Líbila se mi i sklenička, která má potaj s jemným béžovým potiskem. Jediné, co mne překvapilo, byl fakt, že vosk nevyhořel úplně do dna - na stěnách skleničky ho ještě docela dost zůstalo. Ale určitě se po ní podívám znovu.  

Svíčka v keramickém kelímku

Tahle svíčka se mi zalíbila svým laděním do červena a obrázkem saní se soby - přišlo mi, že hezky evokuje vánoční náladu. Kupovala jsem ji asi za 60 Kč v Rossmannovi. Nebyly na ní žádné údaje, kromě toho, že je vyrobená ve Španělsku. Na svou velikost měla poměrně dobrou výdrž hoření a vyhořela v podstatě celá, jen na dně zůstala tenká vosková vrstvička. Vůně byla sladce ovocná, příjemná a tak akorát intenzivní. 

 🔥
 
A to byl poslední kousek z dnešní pětice. Kromě těch pidi svíček v kalíškách byly všechny ostatní svíčky fajn a klidně bych je mohla mít znovu. A další článek na sebe možná nedá taky čekat moc dlouho - období ideální pro svíčky ještě nekončí...
Tentokrát se omlouvám za fotky - nezkontrolovala jsem je předtím, než jsem pozůstatky po svíčkách zlikvidovala, a některé jsou poněkud rozmazané. Ale už nemám možnost to přefotit.

40 komentářů:

  1. Stáni, díky za tohle představení svíček. Ráda jsem si to přečetla a určitě využiju tvých zkušeností. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že se článek líbil.
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  2. Stáňo, znám jen tu, co miluje Hanka a souhlasím, voní opravdu hezky. Ráda čtu, že svíčky z Kik hezky hoří a nedělají žádnou "paseku" - zatím jsem k nim moc důvěry neměla.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ty svíčky z Kiku jsem měla do adventního "svícnu" a byly v pohodě - vosk z nich tekl, až když úplně dohořívali (pálili jsme zbylé svíčky na našem adventním tácu skoro celý předvánoční týden).
      Hzekou neděli

      Vymazat
  3. U nás se pálí tak ostošest ))) mám ráda neparfémované svíčky. I když letos jsem si pořídila jednu vánoční a vůně byla krásná , jemná a nevtíravá. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My to střídáme. Teď zrovna máme zapálenou jednu neparfémovanou na stolku a na skříňce jednu vonnou čajovku.

      Vymazat
  4. Tak jako Eva preferuji neparfémované svíčky, ale občas si koupím i s vůní. Líbí se mi ta Tvoje v keramickém kelímku se soby. Když objevím tu, kterou chválí Hanka z blogu čičulka a i Ty, tak si ji na zkoušku koupím .
    Pěkný víkend, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, svíčku Angel Wings jsem viděla v Rossmannovi ve slevě, ale nakonec jsem ji nevzala - měla jiný potisk - s andílkem a já si na andílky moc nepotrpím. Ale vůně se mi líbíla.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Já teď marodím, tak taky pálím jak o život. Manžel toho fanoušek úplně není, takže nějaké olejíčky nebo svíčky ho nechávají zcela chladným.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, manželovi se to nějak zalíbilo až letos. Předtím mu to nějak bylo fuk, jen svíčka s dřeveným knotem mu lezla na nervy protože praskala :D.

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, u nás doma se taky pálí o sto šest, dneska vyšlo vypáleno a další na sebe nenechá dlouho čekat. Pro mě Glade je taková sázka na jistotu a andělská křídla jsem ještě neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tvé Vypáleno už jsem četla :). Já jsem Glade měla poprvé, vzala jsem ji právě na vyzkoušení, když jsem na ni narazila někdy v na jaře (kdy zřejmě vyprodávali svíčky s vánočními a zimními vůněmi).

      Vymazat
  7. Moc se mi líbí výraz, že se článek povaloval - vidím ho na nějakém kanapíčku, nohu přes nohu a jak si užívá.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se musím přiznat, že díky těmto tvým článkům jsem začala i já více pálit všemožné svíčky, co mám doma.. Spoustu svíček jsem měla "na výstavce" a upřímně mě i štvalo, jak se na ně prášilo ;) Celkem se mi to i daří, tak mám z toho radost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme loni na chalupě vypálili svíčky, co měla máma doma snad deset let - byly to takové ty prořezaváné, tak to mámě bylo pořád líto zapálit :D.

      Vymazat
  9. U nás vydrží svíčka i několik let. Já je téměř nepoužívám. Když jsem byla malá, tak jsme od svíčky vyhořeli a od těch dob k nim mám v sobě cosi zablokovaného a nerada je vidím hořet. Svíčky dávám jen na hřbitov nebo ji zapalím na chvilku, když vzpomínáme na ty, kteří již nejsou mezi námi a to jí opravdu hlídám. Nikdy neodejdu, abych ji hned nesfoukla. Večerů při svíčkách jsem si užila dost v dětství až do doby požáru. Pak už ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, věřím, že po této zkušenosti přistupuješ se svíčkám nedůvěřivě. U nás je v tomhle opatrnější manžel (však taky má kvalifikaci na požárního preventistu).

      Vymazat
  10. My pálíme přes zimu ve velkém ;) V KIKu jsem si koupila svíčky jednou a hned tekly, takže tam už nechodím.
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ty svíčky z KIKu do adventního svícnu byl OK, roztekl se až úplný zbytek. Teď mám odtud koupené čajovky, tak uvidím, jaké budou...
      Hezký den

      Vymazat
  11. Marcela - Nordic Passion15. ledna 2023 v 15:53

    Ano, Stano, idealni pocasi na svicky stale trva, alespon neco pozitivniho na tomtot obdobi:-). M.

    OdpovědětVymazat
  12. Stáni, teď je ideální doba na svíčky. Jakmile se zkracují dny, nastává doba pálení svíček. Miluju to mihotavé světýlko a když navíc hezky voní, je to bonus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda voňavé i obyčejné svíčky - oboje umí dělat útulnou atmosféru.
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Také jsem svíčkový maniak, pálím neustále. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď pálím taky dost a navíc se to zalíbilo i manželovi :)

      Vymazat
  14. Svíčka mám moc ráda. Mám doma hlavně Yankee Candle ty největší a přijde mi, že vydrží hrozně moc dlouho. Teď jsem si koupila i svíčky v Actionu a jsou taky dobrý, ale nevydrží tak dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si teď pořídila dva YC v Rossmannovi, kde na ně byla sleva. Ale ještě jsem žádnou nezapálila. Action nemá v dosahu, tak jejich sortiment neznám (nejen u svíček)

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni, dnes bych si u Tebe vybrala tu svíčku se sobama. Já mám radši neparfémované svíčky, ale občas si také nějakou voňavou koupím a hodně svíčky dostávám. Hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, my zrovna teď doma pálíme svíčky darované, ale víc si jich kupuju... Ta se soby mi padla do oka při nákupu a neodolala jsem.
      Měj se fajn

      Vymazat
  16. Ten kelíšek od té poslední je opravdu krásný :) My dostali spoustu velkých svíček od Ježíška, tak už se moc těším, až je postupně budeme vypalovat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si svíčky víc kupuju než dostávám. Ta svíčka se soby se mi taky moc líbila.

      Vymazat
  17. Ahoj Stáni,
    já jsem dostala hodně svíček v prosinci, takže nyní poctivě pálím zásoby. JInak jsem na to taky hodně opatrná a v místnosti mi svíčka hoří, jen když v ní jsem i já. Bojím se, že by ji mohly kočky třeba povalit apod. Angel Wings je můj oblíbenec, ty ostatní svíčky vůbec neznám.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vím, že máš Angel Wings ráda, takže když jsem i u nás v tom vietnamském krámě viděla, tak jsem si ji "musela" vzít :).
      Hezký den

      Vymazat
  18. Ta s těmi sobíky je moc krásná, schovala bych si i kalíšek, kdyby to šlo. Já tolik rozhodně nepálím. Krásný víkend přeji. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, sobíkový kelímek se koukám líbí všem. A ta svíčka navíc i hezky voněla.
      Měj se fajn

      Vymazat
  19. Také moc ráda pálím svíčky, ta se sobíky je úžasná :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)