úterý 3. ledna 2023

Co jsem taky ochutnala 51

Jestli se v listopadu na mém stole moc novinek neobjevilo, tak v prosinci to lepší nebylo, spíš bude tento díl ještě slabší nez minule. Ale trochu jsem ván to dopředu už vynahradila nahlédnutím do adventních kalendářů, kde těch novinek bylo povícero. A adventní kalendáře taky byly důvodem, proč  je tento článek tak "hubený" - byla jsem zásobena dobrůtkami z nich a na další experimenty už nebyl moc prostor, navíc jsem byla kus měsíce nemocná, takže jsem po obchodech nešmejdila, a pak přšly Vánoce s cukrovím...
Kažodpádně tady je teď těch pár kousků, co jsem v prosinci ochutnala.
 
 

Jogurt Active citron (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 135 g. Cena – 8,90 (?)
Jogurt, který vizuálním provedením i názvem připomína Acitivii od Danone, vyrábí pro Lidl Mlékárna Stříbro. Mne zaujal svou příchutí – citronových jogurtů moc není (což je podle mne škoda). Ochucený je podle mne opravdu příjemně – citronová chuť je hezky nakyslá. Jen škoda obsahu škorobu a zahušťovadel – já je v chuti většinou poznám a trochu mi ji kazí. Ale i přesto jogurt nezatracuji a možná si ho zas někdy koupím – právě kvůli té ne úplně běžné příchuti.
 
Nashi

Koupeno - Albert. Balení - 1 ks. Cena - 23,90
Myslím, že pro řadu z vás asi nashi nebude novinka, ale já jsem ho měla poprvé - donesl mi ho manžel, když jsem byla nemocná.  Toto ovoce původem z Asie vypadá jako jablko, je náchylněší na otlaky, takže se prodává v ochranném návleku. Chuťově i  konzistencí  mi  připomínalo víc hrušku, přišlo mi příjemně osvěžující. Jen slupka je trochu silnější, než by mi vyhovovalo. 

 Kiwano

Koupeno – Albert. Balení – 1 ks. Cena – 39,90
Kiwano je druhý kousek, který mi v předvánoční nabídce exotičtějšího ovoce vybral manžel (prý ho zaujalo zajímavým vzhledem).  Nejde tedy vlastně o ovoce, ale o zeleninu (příbuznou okurce), ale to je asi jedno.   Uvnitř plodu jsou jadýrka připomínající právě tu okurku, která jsou obalena slizovitou dužinou. Chuťově mi dužina připomínala okurku, jen byla nakyslejší – rozhodně mi nepřipomínala ani meloun ani kiwi, jak tvrdila Wikipedie. Zkusila jsem je samotné i s jogurtem – ani jedno nenadchlo. Ale jako součást ovocného salátu si semínka s dužinou představit dovedu.

Kumšt moštu s moruší černou (Vinea)

Koupeno – Brand box. Balení – 330 ml. Cena –34,90 (doporučená)
Sycený nealkoholický nápoj je kombinací hroznového moštu, hroznové šťávy a šťávy z moruše černé. Není přeslazený (ostatně - neobsahuje přidaný cukr), je perlivý, na mne možná až trochu moc, ale vychlazený mi chutnal. Jen cena je za třetinku docela vysoká
 
Bella Italia bylinkové (Havlík)

Koupeno - Brand box. Balení - 220 g. Cena - 26,90 (doporučená)
Musím říci, že tyto extra dlouhé tyčinky mne nijak nezaujaly. Sice je na chuti ochucení bylinkami patrné, ale nijak mne neoslovilo a navíc na mne byly tyčinky  málo slané. Nabízela jsem je na setkání se svými sběratelskými kamarády a podle toho, kolik jich zbylo, moc nezaujali ani je. Koncept dlouhých tyčinek je sice zajímavý a ve skleničce vypadají fakt dobře, ale měl by smysl, pokud by tyčinky byly zabalené v krabičce, nikoliv jen v celofánovém sáčku (to z nich byla po jeho otevřené tak půlka rozlámaná).

Jogurtové smoothie (Pilos)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 ml. Cena - 19,90
Dvě příchutě této novinky z Lidlu jsem vám představila už v minulém článku, v prosinci jsem narazila ještě na třetí příchuť, která mne zaujala, a to na malinu s jablkem. Nápoj obsahuje jen jogurt a ovocnou složku a je bez přidaného cukru. V chuti je skutečně docela výrazně znát malina, je lehce nakyslá a celkově vychlazený nápoj působil osvěžujícím dojmem. Tuhle příchuť můžu taky klidně znovu.


 Z dnešní šestice mi asi nejvíc chutnalo jogurtové smoothie a pak  Vinea s moruší a nashi. Znovu naopak nemusím mít kiwano a bylinkové tyčinky. Doufám, že příště vám nabídnu zas o něco bohatší ochutnávku
 

32 komentářů:

  1. Stáňo, zdravím. Dnes bych u Tebe ochutnala jogurtové smoothie s malinami z poslední fotografie. Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, to mi chutnalo, takže ti ho klidně doporučím.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. I tak tu nějaké novinky máš, což je fajn, že každý měsíc takto něco nového vyzkoušíš :). Z toho ovoce jsem nic neměla :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v ochutnávání nový výrobků experimentuji docela ráda. Pokud jde o ovoce, tak nashi za vyzkoušení stojí, kiwano ani moc ne, snad jedině do nějakého ovocného salátu.

      Vymazat
  3. Stáňo, kiwano a ani třeba dračí ovoce mě stejně jako tebe nikterak nenadchlo. Nashi si občas koupím, jak píšeš je to taková hruška. Ale koupím si to smoothie, to si mě celkem nalákala.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, dračí ovoce jsem syrové neměla, ale myslím bylo v nějaké směsi mrazem sušeného ovoce z Mixitu a tam mi nepřišlo špatné. To smoothie je taková docela fajn malá svačinka...
      Hezký den

      Vymazat
  4. Mám ráda nashi. Díky za recenze. Měj se fajn. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mne nashi nikdy vizuálně nezaujalo natolik, že bych si ho koupila. Takže obzory mi rozšířil až manžel.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Nashi ani to druhé ježaté jsem ještě nikdy neochutnala :-). Asi bych si dnes vybrala smoothie.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, kiwano zajímavěji vypadá než chutná :). Smoothie je fajn.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Tak neznám nic, ani to ovoce jsem nikdy nechutnala 😉 děkuju za rozšíření obzorů.
    Krásný začátek nového roku 🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Stáni,
    znám je tu limonádu a překvapivě nebyla špatná. Já mám bublinky ráda, takže jsem byla spokojená. Zaujal mě jogurtový nápoj a citronový jogurt. Podívám se po tom, až budu zase někdy v Lidlu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já bych tu Vineu mohla mít míň bublinkovou, ale chutnala mi i tak. To byl v boxu dobrý kousek. Smoothie mi chutnalo s černým rybízem a tohle s malinou, ještě jsem měla s mangem, ale to mne moc nenadchlo, bylo málo mangové...
      Hezký den

      Vymazat
  8. Láká mě ta Vinea a potom to ovoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, Vinea byla fajn, nashi mi chutnalo taky, kiwano nezaujalo. Ale zkusit se má všechno

      Vymazat
  9. taky mě láká ochutnat to ovoce..Sv.

    OdpovědětVymazat
  10. Stáni, na rozdíl od nashi kiwano vůbec neznám a ani si nepamatuju, že bych ho někdy viděla, i když občas exotické ovoce kupuju. Díky za osvětu a měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně ho přinesl manžel z Alberta. Vlastně si taky nějak nevybavuju, že bych ho viděla předtím
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Jogurt Active si v Lidlu kupuji pravidelně, ale jen ten obyčejný bílý :-) A Nashi je výborný! Já o tom taky vůbec nevěděla, dokud to nepřinesla kolegyně do práce :D
    Já jsem objevila teďka sladkost Kinder Cards a teda mohla bych to sníst celé na posezení :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bílý jogurt kupuju většinou "selský" - nejčastěji od Hollandie, někdy brand Billy. Kinder Cards neznám (a snad raději po tom nebudu pátrat :D)

      Vymazat
  12. Stáni, jsi super ochutnávačka. To kiwano mi není vůbec sympatické. já vůbec to asijské ovoce a zeleninu moc nemusím. Ani bych nevěděla jak to jíst a co z toho jíst. Takže zlatá naše jablka a hrušky. Přeji Ti hezké dny a pokud možno prima další ochutnávky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já mám na jablka trochu alergii, takže ta většinou jím jen tepelně upravená ve štrúdlu nebo v jiném moučníku. Tentokrát mi ochutnávku vytvořil manžel - oba kousky mi donesl, když jsem byla doma na neschopence.

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni, ovoce vypadá zajímavě, kiwano mě taky příliš nezaujalo. My v létě s přítelem testovali ovoce u stánku Virungy na jednom festivalu a třeba takové mango mají fakt skvostné, jen já bych za něj tu jejich cenu prostě nedala. Stejně tak jsme si na doma kupovaly sirup z papájy a jako dobrý, ale opět ne tak abych za to dala jejich cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, v případě kiwana to bylo myslím první a poslední setkání. Kdyby mi chutnalo, tak asi zas někdy těch 40 Kč dám, ale to mne fakt nezaujalo.

      Vymazat
  14. Tento citronový jogurt si kupuje mamka, moc ji chutná, mně naopak vůbec :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znáš to, 100 lidí - 100 chutí :). Já bych uvítala, kdyby v něm nebyl škrob, trochu mi chuť kazí. Ale citronových jogurtů je málo a mně přitom ta lehce nakyslá chuť vyhovuje.

      Vymazat
  15. Wow, o Kiwano slyším poprvé, tohle ovoce jsem nikdy nikde neviděla. Vypadá zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ho donesl manžel, když jsem byla doma na neschopence. Ale musím říci, že vypadá líp než chutná ;-)

      Vymazat
  16. Tyčinky z Lidlu mě zaujaly velmi a Vinea je fajn, třebas i takováto inovativní. ☺♥ Super chutě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vinea byla dobrá, tu bych mohla mít klidně znovu, tyčinky naopak u nás velký úspěch neměly.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)