úterý 13. prosince 2022

Tajemství adventních kalendářů 2022 - II.

Šest dnů uteklo jako voda a tak vás znovu zvu k odhalování tajemství mých adventních kalendářů. Doufám, že vás to ještě pořád aspoň trochu baví.

 
7. ❄

Fenchel-Snis-Kümmel Tee (dmBio) -  kombinace fynykl - anýz - kmín je takové miminkovské pití. Vypila jsem ho, ale co si budeme nalhávat - nenadchl.
Erdbeeren in Vollmichschokolade (dmBio - 15 g) - sušené jahody v čokoládě byly taková příjemná jednohubka. 
Nussmix
(Rossmann - 15 g) - směs pražených oříšků ochucených mořskou solí. Obsahoval lískáče, mandle a kešu. Osolení bylo velmi jemné.

8.

Schwarze Tee (dmBio) - konečně černý čaj...
Frühstücks Topping (dmBio - 50 g) - snídaňová kaše z pohankové krupice,  lněného a slunečnicového  semínka s datlemi, čokádou a skořicí. Sáček vyšel na jednu velkou snídaňovou porci a kaše mi chutnala - byla chuťově vyvážená, chutnala jak po čokoládě, tak po skořici, nebyla nijak přeslazená a příjemná v ní byla ta slunečnicová semínka. Jen datle v ní nebyly nějak moc patrné
Mini Riegel Salty Nuts (Rossmann - 20 g) - kousky lískových oříšků a mandlí slepené rýžovým sirupem. Slaná chuť tam byla znát opravdu jen v náznaku.

9.
 
Wurzelwunder (dmBio) - čaj ze zázvoru a galangnu (pokud stejně jako já nevíte, co je galangal, tak je to koření, kterému se říká také siamský zázvor, tedy koření které je chuťově zázvoru podobné). Měl jemnou zázvorovou chuť.
Bananen Chips (dmBio - 30 g) - plátky sušeného banánu, který já moc nemusím (na mne je moc sladký a tvrdý)
Haselnüsse in Vollmilch-Lebenkuchen-Schokolade (Rossmann - 15 g) - lískové oříšky v mléčné čokoládě, která byla dochucená perníkovým kořením, hezky doplňovaly předvánoční atmosféru.

10.

Guten Abend Tee (dmBio) - čaj s meduňkou, levandulí a fenyklem. Fenykl v něm naštěstí moc cítit nebyl, spíš ta meduňka.
Fruchtschnitte Nuss (dmBio - 20 g) - tyčinka se sušeného ovoce v jedlém papíru. Docela sladká, ale jinak celkem fajn.
Kandierter Ingwer (Rossmann - 15 g) - kandovaný zázvor v bílé a hořké čokoládě (na můj sáček tedy vyšla jen hořká, což mi nevadilo - já bílou nerada). Je to taková trochu zvláštní kombinace.
 
11.

Wintertee  (dmBio) - kombinace ovocného čaje s rooibosem dochucená skořicí a hřebíčkem. Byl víc ovocný než rooibosový a koření bylo cítit tak akorát.
 Chai Latte (dmBio - 25 g) - instantní ovesný nápoj okořený ochucený ve stylu indického kořeněného čaje, tedy karadamonem, skořicí, hřebíčkem, pepřem, anýzem, zázvorem a fenyklem. Zalévá se horkou vodou. Je to takové zahřívací pití, ale přiznám se, že s mými chutěmi se dost míjí.
Trink Schokolade (Rossmann - 22 g) - prášek pro přípravu čokoládového nápoje. Zalévá se mlékem. Výsledný nápoj je docela dost čokoládový, ale na mne trochu moc sladký

12.
 
Bergkrautertee (dmBio) - bylinkový čaj obsahuje zelený oves, meduňku a bezový květ. S citronem nebyl úplně špatný
Marzipan Kugeln (dmBio - 30 g) - marcipánové koule obalené v hořké čokoládě. Na mne je to hodně sladké, i když hořká čokoláda tu sladkost marcipánu trochu srazila.
Marzipan Kugeln (Rossmann - 30 g) - tentokrát se oba kalendáře vzácně sešly (stalo se mi to úplně poprvé) a i z druhého z nich jsem vylovila marcipánové koule potažené hořkou čokoládou. Chuťově byly identické.
 
 ❄❄❄ 

Tentokrát jsou už spotřebované všechny kousky, které jsem mezi 7. a 12. prosincem v kalendáři objevila, nic nezůstalo odloženo na později. Z čajů mi tentokrát nejvíc chutnal klasický černý čaj (sice to nebyl čaj pro fajnšmerky,  ale já černý prostě nejraději).  Ze svačinek mne asi nejvíc zaujala snídaňová kaše  z pohankové krupice s čokoládou a datlemi z DMka. Nejmíň mi asi chutnal ovesný nápoj Chai a moc mne nenadchly ani banánové chipsy.

18 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, to je dobře, že si užíváš obsahu adventních kalendářů. Čajíčkový by se mi taky líbil... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tenhle čajíčkový je hodně bylinkový, já raději černé a zelené čaje. Ale piju i tak statečně - výsledkem bude 24 nových přebalů do sbírky :).
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, moc ráda jsem nahlédla do dalších šuplíčků.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, díky za návštěvu a taky přeju hezké dny

      Vymazat
  3. Čajíčky mám také ráda. Přeji Ti krásné dny s dobrým čajem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já piju čaje hodně v každém ročním období, ale teď v zimě zvlášť.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Já v těch obchodech nějak na nic jiného, než co mám na papírku napsáno, že potřebuji domů doplnit, nekoukám, protože ani netuším, že takové kalendáře jsou :-))). A zrovna čajové by se mi líbily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, DMko mívá čajový adventní kalendář každý rok. A advenťáky od Sonnentoru se dají koupit třeba ve zdravých výživách. Tak třeba za rok :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Zaujalo mě chai latté, to jsem samostatně prodávat v DM ani Rossmanovi neviděla, a pak taky kandovaný zázvor v čokoládě - kombinace zní trochu prapodivně, tak bych byla zvědavá na chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten zázvor úplně špatný nebyl - trochu sladký, trochu pálivý. Chai latté jsem v Rossmannovi taky neviděla, ale já po tomto typu nápojů moc nekoukám, protože je nemám v oblibě.

      Vymazat
  6. Milá Stáňo, úplně jsem dostala chut na Chai Latte, já právě tu směs koření mám moc ráda a na zimu je to dobrá náhražka třebas svařáku. ☺♥ Jinak velmi poutavé dobroty jsou v kalendářích. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já tyhle kořeněné směsi s pepřem, kardamonem apod. nemusím, to radši horkou čokoládu.
      měj se fajn

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    já mám ráda černý čaj, takže by mi udělal radost ten. Banánové chipsy mi také chutnají, takže by mi nijak nevadily.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to jsme na tom stejně - taky mne černý čaj potěšil.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Marcipánové koule by byly sladké i na mě. Moc marcipán v lásce nemám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)