středa 7. prosince 2022

Tajemství adventních kalendářů 2022 - I

A jsem tu s první dílem odhalování obsahu adventních kalendářů. Zatím jsem doma na neschopence, takže se mi fotí dobře, až příští týden začnu chodit do práce, tak to asi půjde víc ztuha. Váhala jsem, zda toto téma rozdělit na čtyři kratší lánky jako loni nebo jen na tři, když mám letos o kalendář míň. Nakonec jsem dala přednost čtyřem kratším článkům.  Takže může jít na  první šestici dnů.

 
 
1. ❄

Reise zum Gewürzemart (dmBio - 30 g) - jak napovídá název kořeněný čaj se zázvorem, lékořící a fenyklem. Asi nejvíc byl patrný zázvor, ale cítit byl i fenykl a lékořice. Můj favorit to nebude.
Haselnuss Riegel (dmBio - 30 g) - oříšková tyčinka potažená čokoládou, je z lískových oříšků, které jsou většinou mleté, větších kousků bylo jen pár. Kromě nich obsahuje ještě rýžový sirup a kokosovou hmotu, která v chutí ale nijak nevyniká. 
Vollmilch Schocolate (Rossmann - 12,5 g) - mléčná čokoláda s 33% obsahem kakaa. Byla příjemně jemná, ale na mne hodně sladká.

2. ❄

Waldfruchtetee (dmBio) - čaj s příchutí lesního ovoce. Byl lehce nakyslý, chuť byla taková obecně ovocná a měl hodně tmavě červený nálev.
Hafer Porridge (dmBio - 50 g) - ovesná kaše s čokoládou byla  jemná, nepřeslazená, tak akorát dochucená. Obsah sáčku vyšel na jednu (pořádnou) porci.
Flapjack Lebkuchenart (Rossmann - 20 g) - tyčinka z ovesných vloček s příchutí perníčků, tak na jednou do pusy. Obsahovala i oříšky a mandle a byla potažená hořkou čokoládou. Perníčková chuť byla docela výrazná, takové hezky vánoční. 

3. ❄

Guten morgen (dmBio) - bylinkový čaj s citronovou trávou, která v chuti byla dost patrná.
Kokos Chips  (dmBio - 30 g) - kokosové lupínky jsou ochucené slaným karamelem jsou příjemně křupavé. Sůl je v chuti cítit jen jemně  a nepůsobí ani přelazeně přeslazeně a , v chuti je sůl jen jemně, nepůsobí ani nijak přelazeně, 
Kürbis Kerne (Rossmann - 15 g)  - pražená solená dýňová semínka jsou docela fajn zobání. Nebyla nijak přesolená. Jen jich v tom sáčku mohlo být víc.

4. ❄

Blütenliebe (dmBio) - čaj z ibišku, máty a růže. Chuťově je jednoznačně nejvýraznější ibišek, mátu jsem naopak necítila vůbec, spíš lékořici (ktertou čaj taky obsahuje).
Dattel mandel cookie (dmBio - 40 g) - koláček, jehož základem jsou datle, obsahuje ještě ovesné vločky, mandle a je kořeněný skořicí a zázvorem. Na mne byl hodně sladký a trochu mi tam vadil zázvor. 
Porridge basis (Rossmann - 75 g) - základ na ovesnou kaši, který je téměř neochucený (kromě vloček obsahuje jen lněné semínko a vanilku) Balení vyšlo na dvě porce  kaše, které jsem dochutila kostičkou čokolády. Kaše byla příjemně jemná.

5. ❄

Gute Laune (dmBio) - čaj s maté a citronovou trávou.
Weiser Weitnachtspunsch (dmBio) - dva pyramidonové sáčky s kořeněným ovocným čajem - cítit v něm byl hodně zázvor a hřebíček. A pro mne je to hlavně zajímavý přírůstek do sbírky.
Eukalypt Hönig (Rossmann - 50 g) - eukalyptový med zní zajímavě, ale ochutnávku jsem odložila - mám tu načnutý jiný a nechci mít otevřené dva medy najednou.

6. ❄
 
Roter Punsch (dmBio) - ovocný, lehce kořeněný čaj.
Tassenkuchen Stracciatela (dmBio) 55 g - sypká směs pro koláč z hrnečku, kterému se taky říká mugcake. Směs se jen smíchá s mlékem a strčí do mikrovlnky, hotovo je během necelý dvou minut. Byla s toho bábovička k snídani, která docela zasytila.
Mandelen in Zartbitter-Schokolade  (Rossmann - 30 g) - mandle v hořké čokoládě. Není co dodat. Snad jedině "mňam".
 
❄ 
 
V prvních šesti dnech mne z čajů asi nejvíc zaujal Roter Punch, ale celkově s čaji dost bojuji, protože většina je s bylinkami a to zrovna nemusím. Ze svačinek vedou  jednoznačně  mandle v hořké čokoládě a základ na ovesnou kaši z Rossmanna, z DMka pak koláč do hrnečku a  ovesná kaše s čokoládou. Asi nejmíň mi chutal datlový koláček z DMka. Zatím jsem všechno zvládla zlikvidovat nejpozději druhý den, zůstal mi tu jen med, který jsem nechtěla zatím načínat. 

41 komentářů:

  1. Bzké uzdravení Stáni, kalendáře jsou super, já mám / nemám napůl adventní Loccitane. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, děkuji. Kalendář Loccitane je pro tebe určitě to pravé :) (pro mne zas spíř to jídlo :D)

      Vymazat
  2. Jé, ten první čajíkový kalendář má i moje kamarádka :-) Já čaje nepiji, ale za to miluji čokoládu, a tak mám kalendář od Lindt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, DMko má čajový kalendář každý rok a pro mne, jako sběratelku čajových přebalů, je to něco, co musím mít :)

      Vymazat
  3. Stáňo, zdravím. Ty máš kalendářů... Já mám jen jeden, poprvé v životě a moc se mi to líbí, otvírat si každý den okýnko... Kosmetické miniatury využiju do kabelky a na cesty. Brzké uzdravení přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, miniatury si možná pořídím příští rok - na cesty jsou šikovné. Letos jsem koupila ty dva jídelní, takže pak jsem si dala stopku :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ráda jsem nakoukla, Stáňo. Ono to není špatné ochutnat - pak člověk ví, co si mám a co nemá koupit ve velkém balení...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, je to opravdu taková vzorkovnice jejich sortimentu - jak pokud jde o jídlo, tak pokud jde o čaje.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáňo, já mám jen adventní kalendář s čaji od Sonnentoru. Ostatní mne nelákají.
    Měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, Sonnentor jsem měla loni a letos měl stejný design, tak jsem zůstala jen u DMka (které naopak design změnilo). Ono my máme doma čajů víc než je zdrávo :D.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Zajímavé Stáni. Já jsem kupovala dříve kalendáře dětem. Teď už jsou všichni dospělí a tak už toto neřeším. Sama bych si ho nekoupila. Pro mě to není důležité, zvláště teď kdy se musí extra počítat každá koruna.

    Přeji brzké uzdravení a příjemný předvánoční čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem taková hračička, takže je to pro radost (a musím říci, že jsem si v posledních týdnech radost udělat potřebovala). Obsah mi slouží jako svačiny (nebo snídaně) - vlastně sním skoro všechno v den vybalení nebo druhý den.
      Jinak děkuji (nemocenská už mi končí a v pondělí už jdu do práce) a taky přeju pěkné dny

      Vymazat
  7. Z tohoto příspěvku už prostě voní Vánoce. Klidně bych ochutnáva:-).
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. http://es-ideas.blogspot.com/
    Vypadá to lákavě ))) my máme adveňťáky jen tak pro radost. Jeden čoko z Ikey, jeden foto ode mne( vlastní výroba ) a čajový. Měj se a hodně zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, já ho mám taky jako zpestření předvánočních dnů. A čajový je u mne "must have"
      Taky přeju brzké uzdravení

      Vymazat
  9. Mňam! Musím se do DM vypravit na výpravu, snad tam ještě nějaké adventní kalendáře budou mít. Potřebuji ty čajové pytlíky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já loni advenťák v DMku sháněla marně, nějak mi proklouzl (naštěstí se pak ukázalo, že byly stejné sáčky jako předloni). Letos jsem si ho pro sichr převezla už z Holandska ;-)

      Vymazat
  10. Stáňo, tak jsem to se zájmem přečetla a přeji ti brzké uzdravení! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem ráda, že jsem letos vynechala čajový kalendář z DM, ty kombinace jsou pro mě prostě moc divoké a vždycky se mi stalo, že jsem hned několik čajů vůbec nedokázala vypít. Zaujal mě ale hodně druhý kalendář z DM, u něj celkem lituju, že ho nemám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bylinky taky moc nemusím a snažím se je moc nekupovat. Čajové kalendáře si ale kupuju hlavně kvůli jejich přebalům (a DMko měl letos nový design) a držím pravidlo, že všechny čaje fakt vypiju v den, ke kterému patří (co mi moc nechutná, vylepšuji citronem ;-)). Z těch jídelních kalendářů mi zatím skoro lepší přijde Rossmann, ale to se může ještě změnit

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. Tak můžeš aspoň se zpožděním rozbalovat se mnou :)

      Vymazat
  13. To jsou super kalendáře, úplné překvápko, co zrovna v ten den bude :).

    OdpovědětVymazat
  14. Stáni, zajímavý obsah kalendářů. Uzdrav se. Pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky. Už jsem docela OK a v pondělí mažu do práce.
      Hezký adventní víkend

      Vymazat
  15. Marcela Nordic Passion9. prosince 2022 v 20:04

    Stáňo, krásně si to marodění zprijemňuješ, tak ať je dobře a přijde brzy i nějaký dobrý čaj;-). M.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Stáni, mám taktéž ten čajový jako ty a zatím teda žádný čaj, co bych potřebovala v plném balení.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně z toho kalendáře zatím chutnal klasický černý (ten tam byl včera) a Roter Winterpunsch. Jinak - já si většinu svých čajů pořizuju na základě toho, jaké mají sáčky :D. Jinak mám ráda hlavně čisté černé a zelené čaje :).

      Vymazat
  17. Taky mám letos čaj z DM a přiznávám, že neberu podle čísel, ale na co mám právě chuť.
    Hezký zbytek neděle a klidný návrat do práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já pevně dodržuju pravidla - otvírám přesně podle čísel a snažím se obsah i ten den hned spotřebovat (u čajů to není problém, na jídlo někdy dojde až druhý den...)
      Hezkou adventní neděli

      Vymazat
  18. Stáni, já se jen divím, že jsi tohle sehnala v Čechách, tak na takové adventní kalendáře jsem nenarazila. Ale něco mě zaujalo, zkusím najít v obchodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po nich cíleně koukala, nejdřív to vypadalo, že letos nebudou, ale pak jsem na ně postupně narazila v DMku i v Rossmannovi.

      Vymazat
  19. Já mám klasický čokoládový, ale i tento by potěšil - hlavně ty čaje se hodí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na bylinkové čaje (kterých bylo zatím nejvíc) moc nejsem, ale piju statečně :D)

      Vymazat
  20. Ahoj Stáni,
    hodně mě zaujaly ty kokosové chipsy s karamelem. Jinak bych si samozřejmě dala tu mléčnou čokoládu, tu mám ráda.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty kokosové chipsy byly zajímavé. Pokud jde o čokoládu, tak já jsem potěšená spíš hořkou (už na ni taky došlo)

      Vymazat
  21. Ty kokosové chipsy s karamelem bych hned ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)