úterý 7. září 2021

Srpnové nákupy

 A máme tu nejkratší článek v historii této rubriky (pravda, historie zas tak dlouhá není). V sprnu jsem si nekoupila  v podstatě nic.  A to ještě jeden z "nákupů" není vlastně nákup...
Ale aby úvod článku nebyl delší než samotný článek, tak asi půjdu rovnou k věci.
 


 
Kosmetika
 
 Do DM drogerie jsem šla vlastně hlavně proto, že jsem měla ve věrnostním programu elektronický kupon na destinásobek bodů za nákup a papírový kupon na 200 bodů a bylo mi líto je nechat propadnout. Desetinásobek bodů jsem využila na větší a těžší níkup, když jsme jeli nakupovat s manželem. Kupovali jsme hlavně věci do domácnosti typu gel na praní, saponáty, tablety do myčky, papírové kapesníky (ty tu ukazovat nebudu), ale přihodila jsem si i dva kosmetické kousky - tužidlo na vlasy s keratinem Balea (34,90)   a cukrový scurb na obličej Balea (29,90). 
 

Druhý kupon jsem využila při  malém nákupu cestou z práce a koupila si ústní vodu, která mi docházela, a přihodila krém na ruce - těch není níkdy dost. I tedy jsem sáhla po brandech DMka  - ústní voda je antibakteriální Dontodent (24,90) a krém na ruce Balea s olivovým olejem (27,90).

  
K nákupům kosmetiky se dá ještě přiřadit letní DM box,, který vyšel na 199 Kč.   Co v boxu byl, jste mohli vidět  v samostatném článku, takže ho tu nebudu víc pitvat.
 
Domácnost
 
Jediným nákupem do domácnosti byla náhodná koupě chňapky, která mi padla do oka v Pepcu, když jsem kupovala dárek pro neteř. Zaujala mne jak vzorem, který barevně ladí s naší kuchyní, tak cenou pouhých 39 Kč.

 A patří sem ještě plakáty ze spolupráce s Poster store. Část z nich byla určena pro syna a jeho přítelkyni, ale tři menší zůstaly u nás doma (ještě pořád nevisi). I tyto přírůstky jsem vám představila samostatně.

Knihy

Tohle není nákup v pravém slova smyslu. Pět knížek Roberta Bryndzy ze série s Erikou Foesterovou (tedy všechny, které jsem neměla ještě přečtené) jsem si pořídila z druhé ruky, a to prostřednictví facebookové skupiny Swap knih. Vyměnila jsem je za jiné detektivky a thrillery, které už jsme přečetli a věděli jsme, že se k nim nebudeme vracet.
 

 
A tím jsme se dostali na konec srpnových nákupů. Tento měsíc jsem toho opravdu moc neutratila 😉






29 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    i když jsou nákupy malé, jsou moc pěkné. Zaujal mě ten peeling, nějaký budu potřebovat taky. O kosmetických i knižních nákupech jsem už psala, ale chystám i fashion haul a tam se mi tedy moc nepovedla objednávka u bonprixu. To se mi tedy už dlouho nestalo. V září budu očividně utrácet hodně. Budou Dny Marianne a už jsem si objednala nějakou kosmetiku za cca 2000 kč, přičemž si obhájím jen cca 500 Kč. Dneska jsem si objednala i na jednom eshopu večerní šaty, v prosinci snad máme maturitní ples a já jsem třídní. Září bude prostě finančně poněkud náročnější, ale poctivě jsem si na to našetřila:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem právě peeling na obličej už dlouho neměla, tak jsem si říkala, že by nějaký neškodil... V září bych trochu potřebovala obnovit šatník, ale možná bych měla začít tím, že proberu ten stávající ;-) a až pak dokoupím to, co se bude k tomu, co si nechám, hodit.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, vidím to jako Hanka. Dny Marianne, pokud tedy nejsme na dovolené, vždycky něco stojí 😀.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já Dny Marianne úspěšně "ignoruji". Jsem spíš impulsivní nakupovač, takže nakoupit v nějaké časovém úseku, kdy platí slevy není úplně pro mne.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, i malé nákupy přinášejí radost, ne? Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to určitě :). Největší radost mi udělala ta knižní výměna - poslala jsem do světa ty, co už jsem nechtěla mít doma, a mám ty, co si chci přečíst...
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Parádní nákupy, Stáni. Knížky od Bryndzy jsou sázka na jistotu. Tohle je skvělá série.
    Měj se pěkně, Sabi

    OdpovědětVymazat
  5. Stáňo, aspoň jsi ušetřila. Nemusí se přece pořád něco kupovat... Celkově se snažím nákupy trochu omezit, třeba oblečení kupuju radši míň a kvalitnější. Líbí se mi plakáty, jsou takové veselé. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, my máme právě kuchyň šedo-béžovo-smetanovou a nerez spotřebiče, tak jsem si říkala, že by to chtělo oživit. Ale ještě asi budeme dva plakáty dokupovat - eukalyt jsem nakonec dala do předsíně a dva se mi v kuchyni zdají málo...
      Hezký večer

      Vymazat
  6. Plakáty jsou bombastické :-) Baleu už nikdy...nadělala mi s kůží jen neplechu, od té doby kupuji dražší kvalitnější kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Balea zatím problémy nedělala, tak uvidím, co tyto kousky...

      Vymazat
  7. Myslim, ze i tak byl srpen plodny:-). DM produkty, rekla bych, jsou obecne fajn za ok ceny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, největší radost udělaly knihy a pak plakáty...

      Vymazat
  8. Stáňo, zajímalo by mne, jak budeš spokojená s tím vlasovým tužidlem. To sem pak prosím dej. Mám jemné vlasy a dobré tužidlo je pro mne nepostradatelné. Jinak jsi nakoupila dobře, vše praktické a užiješ to.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, určitě tu tužidlo pak proběhne v nějakém článku "z kosmetické poličky"
      Měj se pěkně

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Já bych chtěla ještě jednu s magnetem, abych ji mohla připlácnout na digestoř nad sporákem. Ale ty nikde skoro nemají a když jo, tak jsou to tak strašné vzory, že by mi v kuchyni nedělaly radost.

      Vymazat
  10. Stáni, nezáleží, jak je nákup velký, ale jakou z něj máš radost. Pokud to není čistě praktický nákup. :o) A věřím, že ti některé kousky radost udělaly.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já si nakonec vzpomněla, že jsem jeden nákup zatajila. Tak si ho schovám na příště (pokud zas nezapomenu). A jinak musím říci, že mi udělají radost i praktické věci (někdy)
      Hezké dny i tobě

      Vymazat
  11. Náhodou, mně nepřijde, že by novinek bylo nějak málo. Ba naopak, je to takový průměr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ještě dodatečně vzpomněla na ty plakáty (proto ani nejsou na úvodní fotce). A na jeden nákup jsem nakonec zapomněla. Ten bude příště :).

      Vymazat
  12. Já jsem v září celkem utrácela...hlavně za obrazy :-) Dny Marianne jsem nikdy nevyužila, vlastně ani nevím jak to funguje.....Teď mi začne období kdy budu utrácet fest, 3/4 rodiny mé od září do prosince narozeniny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta u nás je naopak v tomto směru exponovanější první půlka roku. Teď už mi do Vánoc zbývá jen svátek mámy a syna. A pak až Vánoce :).

      Vymazat
  13. O Dívce v ledu jsem už slyšela a také mám v plánu si ji přečíst :) Jinak sis vybrala hezké plakáty z Posterstore. Úplně je vidím viset v kuchyni.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ještě jsem si k nim vyhlídla dva další ;-)

      Vymazat
  14. Ty knihy jsou skvělé. Já teď vrátila Martinusu přečtené knihy a za to jsem si objednala zase nové. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Balea cukrový scrub mi moc vyhovuje a kuchyňská rukavice se mi velmi líbí. ☺♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)