pondělí 3. května 2021

Dubnové nákupy

Jestli byl minulýčlánek o měsíčních nákupech byl plný kosmetiky, tak naopak v dubnu na seznamu mých nákupů činí kosmetika tu nejmenší položku. Ona mi  díky Glanz boxu nějaká domů přibyla, tak jsem ani neměla potřebu nakupovat další. A na počet je těch nákupů taky hodně málo. Většinu mých dubnových nákupů činilo jídlo. Dokonce ani na hromady čajů nedošlo (byť jednu krabičku jsem si přece jen koupila).

 
 

 Rieker
Začnu nákupem největším - jak pokud jde o velikost, tak pokud jde o cenu. Žralok, co začal na mých jediných jarních botách vhodných na procházky, otevírat tlamičku v kombinaci se stále zavřenými kamennými obchody, mne donutil, abych si poprvé objednala boty na e-shopu. Volila jsem e-shop Rieker, protože bot této značky jsem prochodila už pěkných pár párů a mám tedy vyzkoušené jejich číslování i to, jak boty sedí. Vybrala jsem si černé polobotky se šněrováním, které není třeba zavazovat a přesto boty drží dobře na noze. Trefila jsem zrovna na slevu, takže jsem za ně zaplatila 1599 Kč. A protože už je nějaký den nosím, tak můžu říci, že to byl dobrý kup - jsou fakt pohodlné. 

 
 
A když už jsem byla v objednávání, vybrala jsem si i modré sandály na léto, které mne po slevě vyšly na  1789 Kč. Ty zatím na vyzkoušení čekají. Jako dárek k nákupu jsem dostala dva pár nízkých černých ponožek Rieker. Celý nákup proběhl naprosto v pohodě a balíček s botami přišel myslím do týdne.
 


 
 
Knihy Dobrovský
Knihny jsem nakupovala ani tak pro sebe, ale hlavně jako dárky - pro manžela a mámu. Nicméně časem si je pochopitelně přečtu i já. Celý nákup jsem zapomněla vyfotit, ale stejně ho celý neodtajním. Jedna kniha ještě čeká ve skrýši na manželovi narozeniny (a on to tu občas čte, tak abych dárek "nepropálila").   Další  knihy už zveřejnit mohu.  Manželovi jsem vybrala nový špionážní thriller Řád od jednoho z jeho oblíbených autorů -  Daniela Silvy
 
 
 
A mámě jsem k narozeninám nadělila pokračování románové kroniky Šikmý kostel od Karin Lednické, jehož první díl od nás dostala k Vánocům . Fotku jsem si půjčila z e-shopu, protože jsem ji zapomněla a už ji čte máma...
 
 
A já sama jsem si objednala třetí díl historické tetralogie od Vladimíra Vondrušky Křišťálový klíč - Jarmarečník. Předchozí díly jsem dostala (k narozeninám a svátku), tak jsem si další pokračování přidala do objednávky k těm dárkům.  

 
Celý nákup mne  vyšel na 1200 Kč.

DM drogerie
Do DMka jsem šla vlastně na nákup pro mámu - potřebovala nějaké prací prostředky a tak, ale když už jsem tam byla neodolala jsem dalšímu čaj z řady dmBio - tentokrát ovocnému  Waldfrucht Tee,  takže je jasné, že to byl nákup hlavně "sbírkový" (i když tedy přebal nepatří mezi ty, které zaujmou -  je takový hodně jednochuchý).
 

Druhým kouskem byl krém na ruce z limitky Snílek - nějak mi padlo do oka růžovoučké balení, vlastně ani nevím proč, já na růžovou nijak nejsem. Ale krém na ruce se u mne neztratí a navíc stál jen 30 Kč.


No a to je vlastně úplně všechno (když tedy nepočítám 50 kg balení zahradnického substrátu :D, co jsme kupovali cestou na chalupu). V dubnu jsem obchodníkům moc vydělat nedala...


44 komentářů:

  1. Stáni, boty značky Rieker mám také, kotníkové a nosím je na jaře a na podzim než přejdu na polobotky. Mám je už několik let a za ty peníze se fakt vyplatí. Hlavně mají dobře udělanou výstelku, tak že z nich nebolí nohy. Dobrá volba.Tak ať jsi i dále spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už od Riekera měla bot spoustu a byly fajn všechny s výjimkou jedněch, které mi nesedly (ale velmi spokojeně je nosí máma)
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo,ráda kupuju boty značky Rieker a také Santé. Já už koukám hlavně na to, aby byly boty pohodlné a to Rieker a Santé jsou, mám to vyzkoušené. Měj se hezky. Zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, Rieker je moje oblíbená značka a pak ještě Ara, od té jsem měla několikery lodičky.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, i já mám moc ráda Rieker boty, jen kdyby byly trochu elegantnější. Jednoduché lodičky s jejich stélkami bych fakt brala :o)
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, dobré lodičky jsem měla od Ary. Jinak máš pravdu - Riekery jsou většinou trochu robustnější...
      Měj se moc pěkně

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni,
    taky jsem měla jedny boty od Riekeru, takové zimní kotníčkové, a byly skvělé. Mamka na tu značku nedá dopustit. Šikmý kostel první díl jsem už před nějakou dobou kupovala jako dárek mamce, ale ještě ho nečetla, protože ho půjčila nějaké kamarádce. Ten krém Balea jsem u nás vůbec neviděla, ale přiznám se, že když jsem byla naposledy v DM, tak jsem se tam zase tolik nerozhlížela, protože bych toho jinak nakoupila kvanta...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani,už víš, proč jsem psala, že se u mého článku budeš smát ? Měsíční nákup kosmetiky za 29,90 :D, je fakt něco. Ještěže jsem si koupila ty boty a knížky...
      Na první díl Šikmého kostela čekám ze stejného důvodu - máma ho někomu půjčila. Ale aspoň pak přečtu oba díly najednou a nebudu tápat v souvislostech. Teď čtu ten Křišťálový klíč a ze začátku jsem se hodně ztrácela, protože přechozí díl jsem četla asi před půl rokem...
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni, o značce Rieker uvažuji v rámci pořízení nějakých pořádných zimních bot, akorát vůbec nevím, kde by se dalo okouknout více modelů a případně i zkusit. Co se knih týče prostě potřebuju Listopád a furt o tom všude teďka melu :-D Já už totiž doma nemám lautr vůbec, co číst a úplně z toho mám ponorku. Z dmka miluju čaj na migrény, vážně mi několikrát pomohl a pila jsem ho i když jsem měla hodně učení.

    Měj se fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, hodně Riekerů mají v DBK na Budějovické - pokud jsi z Prahy. A ten e-shop je taky dobrý a mají tam fakt mega výběr.

      Vymazat
  6. Stáni, mám značku Rieker v oblibě. Ty sandály, které sis objednala, mám v červené barvě. Jsou to už druhé, ty první jsem nosila tak dlouho, že jejich podrážky byly hladké jako galusky a v dešti v Krakově mi to po kočičích hlavách notně klouzalo. Zatímco první jsem kupovala v kamenném obchodě, druhé jsem bez váhání objednala přes internet. Jejich nevýhodou je to, že už nejsou kožené, jako ty první, ale jsou semišové a při dešti barva pouští. Ale chodí se v nich báječně.
    Knižní výběr je také super, zejména Vlastimil Vondruška, který se báječně čte.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, holt budu mít modré nohy :). U sandálů mi to moc nevadí, ale obarvené punčocháče nebo ponožky z lodiček či mokasínů mi štvou. Hlavně, že budou pohodlné. Loni jsem si z nouze koupila ve Stříbře sandály (když se mi na dovolené ty moje rozpadly) a s těmi jsem moc spokojená nebyla.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Pěkný nákup.
    Já jsem v dubnu koupila celkem sedm knih - dvě sobě, taky do sbírky, zbytek je maminky. 🙂 Po dlouhé době jsem si udělala radost větším množstvím, ale přes internet se po jednom kusu nakupuje blbě.
    Hezký den. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - já toho Vondrušku taky přihodila, aby to byla jedna zásilka (jinak bych asi nechala muže, aby mi i další díl koupil k narozeninám :)).
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Rieker jsou super a kvalitní boty, ty černé se mi moc líbí, tak ať slouží co nejdýl!:) Ani jednu z knih neznám, ale nevypadají zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanesso, ty černé jsou fakt úžasně pohodlné. Už jsem je objednala i mámě, která je u mne viděla a líbily se jí.

      Vymazat
  9. Rieker je "zdravá" značka. Mám úzkou nohu, boty si musím vyzkoušet, takže po internetu si můžu koupit leda tak žabky. Ani na hadříky nemám odvahu. Knížky v Dobrovském nakupuji často, Šikmý kostel mám na seznamu.Poslední dobou jsem nakupovala v eshopech přírodní kosmetiku, náramek pro Lolinčinu maminku a pro Loli míč na dovolenou a věci na tvoření, abychom měly spolu co dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já už právě od Riekera měla bot celou řadu, tak jsem to riskla (oblečení i boty jinak raději kupuju "naživo").
      Krásný den

      Vymazat
  10. Tak tuhle značku mám také ráda, kvalitní a zdravé boty na pohodlné nošení. Já si boty musím vyzkoušet, neboť jsem geneticky podědila po mamce vbočené palce a tak mám často problém kvůli šířce nohy. Zrovna včera jsem brouzdala u Dobrovského, zaujala mne akce 1+5, kdy z šesti vybraných knih platíš jen za jednu (nejdražší), ale mají do této akce zařazené knihy, kdy byl pro mne skoro problém těch šest vybrat. Tak si to zatím rozmýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já loni na podobnou akci narazila myslím v Luxoru a taky jsem měla problém si vybrat. A byla to akce jen 1+2. On tam žádný knikhupec nedá úplné trháky :)
      Hezký den

      Vymazat
  11. Šikmý kostel mám stažený jako e - book, oba díly.
    Od Rieker jsem nikdy nic neměla, i když vím, že jsou to kvalitní botky.
    Já jsem si v posledním týdnu koupila jen kytici karafiátů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Riekery kupuju hodně - řekla bych, že tak víc než třetina mého botníku je od této značky.
      Já se nákupně rozšoupla tento týden. Měla jsem kupon na 20% slevu v Rossmannovi, tak jsem dotáhla celou tašku (tedy nejen kosmetiky)

      Vymazat
  12. na Šikmý kostel se chystám..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, já jsem na něj zvědavá, mámě seprvní díl líbil, druhý teď čte...

      Vymazat
  13. Super nákupy, knihy nesmí chybět :-D já si objednala pár hadříků v GATE. A na začátku měsíce jsem si koupila Waterdrop konečně, napsala jsem o tom dnes článek. Je to zajímavé pití :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nákupy hadříku schovávám na dobu, až otevřou obchody.

      Vymazat
  14. Já jsem se teď teda rozšoupla. Po 5 letech jsem si koupila nový ntb, tak peněženka trochu zaplakala, ale já už se konečně nemusím rozčilovat, že je pomalý :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový ntb je pro peněženku trochu rána, ale zas je to na dlouho a bude se ti lépe psát i číst. Ať ti dobře slouží

      Vymazat
  15. Marcela - Nordic Passion5. května 2021 v 11:54

    Krásné botky Rieker, ty bych brala taky, o jejich pohodlí nepochybuji. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, pohodlné opravdu jsou. Byl to dobrý kup.

      Vymazat
  16. Rieker - tyhle boty jsem si koupila jednou, než jsem je začala nosit, trochu jsem oplakávala tolik utracených peněz za jedny boty. Boty nosím stále a příště už nechci jiné! Miluju je, jsou jak bačkůrky. Mám podzim/jaro, jsou trochu zateplené, tak si chci teď pořídit i ba léto nějaké.

    www.tvoriduse.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Riekery nosím hodně, takže jsem šla docela na jistotu :)

      Vymazat
  17. Ahoj Stáňo, boty zn. Rieker jsou super, ať se dobře nosí ☻, ponožky také potřebuji. Krásný večer. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já ponožky zrovna nepotřebovala - před Vánoci jsem koupila dvě velká balení po 5 ks. Ale časem je určitě využiju, taková věc se doma neztratí.
      Měj se fajn

      Vymazat
  18. To balení krému na ruce mě taky zaujalo. Vypadá hezky a knihy se mi taky líbí. Dobrovský měl nedávno fajn slevy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslí slevy u Dobrovského nevyužila - když jsem potřebovala knížku pro mámu k narozeninám, tak zrovna žádné nebyly, no a kvůli poštovnému jsem pak vzala i ten zbytek.

      Vymazat
  19. Od stejné značky má doma boty i moje mamka a nemůže si je vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si své první Riekery koupila už někdy před 15 lety a od té doby jsem měla několikery. Jen škoda, že nemají i nějaké elegantní lodičky... Ale takové ty robustnější boty mají fakt pohodné.

      Vymazat
  20. Riekerky jsou super pohodlné boty, jedny vlastním už deset let a až na kousek popraskané kůže, drží tvar, nerozlepují se a pohodlné jsou pořád stejně. :) Do této obuvi se vyplatí investovat.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  21. Pořídila sis spoustu skvělých produktů, ať ti dělají radost! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Šikmý kostel jedničku jsem kupovala mamce na narozeniny, tak se těším, až si ji budu moct přečíst (také u nás knihy v rodině kolují). Boty vypadají univerzálně a velmi pohodlně, tak ať se dobře nosí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taj se Šikmým kostelem jsme na tom podobně. Ostatně těším se i na Silvu (manželovi zbývá posledních pár stránek ;-))

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)