pondělí 31. května 2021

Co jsem taky ochutnala - zmrzlinový speciál I

 V květnu moc dnů, které by počasím připomínaly léto nebylo. To mi ale nebránilo, abych si léto nepřipomněla alespoň něčím dobrým na zub. V tomto článku mám na myslí konkrétně zmrzliny v nejrůznějších podobách (jinak jsem si léto připomněla i bedničkou jahod).  Do rukou se mi dostalo v průběhu měsíce 5 kousků, které jsem ochutnala poprvé, tak jsem se rozhodla z nich vytvořit samostatný článek. Třeba vás inspiruji k nějakému mlsání
 
 
 
Jogurtová zmrzka v malině (Hollandia)

Koupeno – Billa. Balení – 50 ml. Cena – 9,90  (akce)
Mám ráda od této  jogurtovou zmrzlinu  v hořké čokoládě. Ale neměli ji, tak jsem sáhla po novince. Jejím základem je bílý jogurt, ale je potažený vrstvou malinového sortbetu. Mne nijak moc nezaujala – chuť i textura sorbetu mi nešly moc dohromady s chutí jogurtu.  Propadák to tedy určitě není, ale na původní verzi jogurtu v hořké čokoládě to v mých očích rozhodně nemá.
3/5
 
Kleveráček (Clever)
Koupeno - Billa shop. Balení - 50 ml. Cena - asi 10 Kč
Zmrzlina, která mi chutí připomněla eskymo, které jsem si jako holka kupovala v kině (to tedy tenkrát ale nebylo na dřívku). Obsahuje kokosový tuk a má takovou tu eskymovou kokosovou chuť,  potah je z obyčejné čokolády. Nic pro velké gurmány, ale chuť taková docela milá vzpomínka na dětství ...
 3/5
 
Mrož Smoothie jahoda (Prima)

Koupeno – Billa. Balení – 60 ml. Cena – 16,90
Zmrlizna na dřívku, které  je v podstatě našlehaná jahodová dřeň (obsahuje 45 % jahod).  Nejsou  v ní krystalky zmrzlé vody a není tvrdá, spíš taková krémová. Chuťově je podle mého soudu hodně dobrá, jahody jsou v ní opravdu cítit.  Hodně připomíná Smoothie Polárka, které se na trhu objevilo loni. Mrož obsahuje o něco víc ovocné složky, ale bohužel ani u něj se výrobce nevyhnul použití  glukzového sirupu.
5/5
 
Belgian Chocolate (Gelatelli)

Koupeno – Lidl. Balení – 500 ml. Cena - 59,90
Smetanová čokoládová zmrzlina je z prémiové řady lidlovského brandu.  Obsahuje kousky čokolády a chuťově je hodně čokoládová, což hezky vyváží její sladkost..   Po vyndání z mrazáku je hodně tvrdá, špatně se nabírá, takže je lepší ji vyndat chvíli před servírováním, aby lehce povolila.
4/5
 
Bourbon Vanilla (Gelatelli)

Koupeno – Lidl. Balení – 1000 ml. Cena - 59,90
Smetanová zmrzlina s příchutí bourbonské vanilky je jemná a opravdu hezky voní  i chutná po vanilce. I hned po vyndání z mrazáku je krémová. Jen je na mne trochu moc sladká a navíc je tato sladkost dosažená glukozóvým sirupem (což je v mých očích vždycky trochu mínus). Ale myslím, že poměr cena - výkon je v tomto případě velmi slušný.
4/5
 

 
Z těchto  pěti zmrzlin, které jsem ochutnala poprvé, mne jednoznačně nejvíc zaujal Mrož Smoothie, určitě se podívám i po jeho mangové verzi (protože já a mango - to je  láska). Trochu zklamáním pro mne byla Jogurtová zmrzka v malině - ne že by byla vyloženě špatná, ale čekala jsem víc a ta kombinace mne prostě neoslovila.

 

22 komentářů:

  1. Stáni, moc hezký příspěvek. Já zmrzlinu miluju a jím ji v jakémkoliv ročním období, na teplo nečekám. Momentálně ulítávám na slaném karamelu od Carte d´Or. Mají v akci v Tescu už asi měsíc, tak při objednávání mám v košíku i tuto zmrzlinu už po několikáté. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já slanému karamelu zatím nepropadla, takže jsem ani zmrzlinu s jeho příchutí zatím nezkoušela. Já si domů kupuji většinou čokoládovou a jen tak do ruky buď ovocnou nebo tvarohovou.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, skvěle načasováno! Mám ráda dobrou zmrzlinu. Moc jsem si jí užila v lednici v zámecké kavárně. Po dlouhé době na zahrádce, káva v šálku, zmrzka ve skle...ach!
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak zmrzlinový pohár někde v cukrárně nebo restauraci bych si dala taky :)
      Měj se fajn.

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni,
    z tvého výběru neznám nic, ale nejvíce mě zaujal Mrož, což je můj oblíbený nanuk a doma nějaké mám. Dost jsi mě inspirovala, dneska jsem si koupila dva nanuky a jeden jsem dokonce už snědla. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já mám Mrože taky v oblibě, jejich jahodový s tvarohem si kupuju hodně. A to smoothie je bezva novinka.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Žádnou ‘tvoji’ zmrzku jsem neochutnala. Poslední dobou ujíždím na ovocných sorbetech. Takové mango mňam ))) to bych mohla mít každý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jestli máš ráda sorbety, tak by ti mohl chutnat ten Mrož, to je taková hodně ovocná zmrzka. A měl by být i v mangové verzi (po které budu intenzivně pátrat, protože mango miluju)

      Vymazat
  5. Mám ráda zmrzliny z Lidlu. A třeba taková HaagenDas - nebo jak se to píše- mě fakt nechutná. A to je fakt dost drahá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně z Lidlu chutnají ty krabicové zmrzliny, na dřívku jsem si jednou koupila nějakou s polevou s mandlemi a to zas byl docel propadák (hrozně sladké). A Haagen Dazs mne taky neoslovil - řekla bych, že je předražená.

      Vymazat
  6. Stáňo, ahoj. Z Tvé nabídky jsem jedla jen Mrože smootie a ten mě chutnal moc. Já mám hodně ráda točenou zmrzlinu opočenskou, vanilkovou s jahodovou. Měj se hezky, zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, musím říci, že točenou zmrzku jsem už neměla pěkně dlouho... Já si většinou kupuju buď něco v krabici do mrazáku na večerní mlsání a nebo do ruky cestou z nákupu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Nejvíc mě zaujala Gelatelli, avšak žádnou jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mne ta vanilková příjemně překvapila. Kupovala jsem ji pro manžela, já vanilkovou nevyhledávám, ale nakonec jsem mu jí skoro půlku snědla :)

      Vymazat
  8. Já jsem naposled měla proteinovou Brayers, ty jsou některé moc výborné. Z těchto jsem neměla zatím ani jednu, ale tu první jsem viděla v několika videích a měla dobré hodnocení :)

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já proteinového vyzkoušela jen tvarohového Míšu a ten mi nechutnal ani trochu. Tak se teď těch proteinových bojím, protože jsou docela drahé, tak by sáhnutí vedle víc "bolelo"

      Vymazat
  9. Hmmmmm, mroz smoothie bych si tedy dala hned, takove zmrzky ja nejradeji. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám smoothie zmrzliny taky moc ráda, těším se, až od této značky vypátrám mango :)

      Vymazat
  10. My si kupujeme Míšu s proteiny a chutná nám nejvíc. Tyhle tvoje jsem ještě nezkoušela, ale hodně mě zaujala ta čokoládová zmrzlina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, proteinového Míšu jsem měla a nechutnal mi ani trochu, vaničku jsem dojedla spíš ze setrvačnosti..

      Vymazat
  11. Já naposledy zkoušela čokoládovou od Janka a mohu jen doporučit. Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládová je fajn, ale na tu od Janka jsem ještě nikde nenarazila

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)