čtvrtek 16. července 2020

Z kosmetické poličky 12


Ohlédnutí za tím, čemu ze své kostmetické poličky jsem se v průběhu měsíce  podívala na dno, bude za červen asi jedno z nejkratších, pokud ne vůbec historicky nejkratší. Asi na tom má podíl k týdenní dovolená strávená na chatě, kde jsem sahala jen po antiperspirantu, krému na obličej a krému na ruce (a protože tam moc nejezdíme, z obsah chatové kosmetické poličky ubývá pomalu).  Takže tady je těch mých pár kousků.



Odličovací tampony maxi (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 40 ks. Cena -  22,90  Kč
Zjistila jsem, že mi na běžné používání velké tampony moc nevyhovují, raději použiju několik kousků standardní velikosti. Na odstranění pleťových masek nebyly špatné - tam se velká plocha nakonec hodila. Jinak k nim ale zásadní výhrady nemám - jsou přiměřeně měkké, nerozdělovaly se. Pokud vám vyhovují velké tampony, tak určtě nejsou špatnou volbou.
3/5

Jílová čistící maska  (Freemann)

 Koupeno - Glanz box. Obsah - 15 ml. Cena - 39,90 (doporučená).
Tato jílová maska  obsahuje manuka med a čajovníkový olej a měla by mít i čistící účinky. Po nanesení se nechává 5 minut působit, pak se má smýt. Maska měla  šedobílou barvu a krémovou konzistenci.  Bylo jí v sáčku poměrně hodně, na obličej vyšla v docela silné vrstvě.  Tam, kde byla nanesená v tenčí vrstvě, zcela zaschla a docela pnula. Smýt šla trochu obtížněji, musela jsem si pomoci stažením pomocí odličovacího tamponu. Po použití byla pleť opravdu vypnutá a vyhlazená.
3/5

Vlasová kůra Broskev a kosos (Balea)

 Koupeno - swap. Balení - 25 ml. Cena - ??
Vlasová kůra je pozůstatek z nějakého dávnějšícho swapu. Je určená pro velmi suché vlasy, což není úplně můj problém a tak mi tu dlouho ležela, než jsem se odhodlala k vyzoušení.Aplikuje se na mokré vlasy a nechává působit 3 - 5 minut. Sáček vyjde na dvě použití (což není ideální - otevřený sáček se neskladuje zrovna nejlíp). Pozitivm je velmi příjemná vůně -   nejprve je víc znát  kokos, při nanesení na vlasy se rozvine i vůně broskví. Jinak si mými vlasy nesedla  - avizovaný pozitivní vliv na lepší rozčesávání jsem nezaznamenala a navíc jsem měla pocit, že se mi po ní vlasy víc mastily.
1/5

Krém na ruce Intensiv (Alverde)

Koupeno - dárek. Balení - 30 ml. Cena - ?
Krém na ruce obsahuje olej z jader granátového jablka a bambucké máslo a je určený pro suché ruce. Měl tak akorát konzistenci - ani moc hustou ani moc řídkou. Dobře se roztíral, vstřebávání chvilku trvalo, ale nebylo to nijak hrozné. Ruce docela dobře ošetřil. Kamenem úrazu byla vůně -  nepřípadala mi jako ovocná, ale taková divně kořeněná. Vůbec mi nevyhovovala, byla jsem ráda, že už jsem krém spotřebovala. Takže za mne kvůli té vůni určitě příště ne.
2/5

Krém na ruce První vločky (Yves Rocher)

 Koupeno - Yver Rocher. Balení - 30 ml. Cena - ? (dárek k nákupu)
Malé balení krému na ruce s poetickým názvem První vločky je z loňské vánoční limitky. Mělo středně hustou konzistenci, velmi dobře se roztíralo i vstřebávalo Používala jsem ho v průběhu dne v práci, takže mi to, že po použití nezůstával  na rukou mastný film, velmi vyhovalo.  A hlavně - krásně vonělo po mandlích. Hydratace a výživa rukou byla takový lepší průměr.
4/5

Black&white Invisible Clear (Nivea)

 Koupeno - Albert. Balení - 50 ml. Cena - 44,90 (akce)
Můj nejoblíbenější antiperspirant. Tentokrát přihozený k rohlíkům  a jogurtům, protože akce.. (jinak si kosmetiku kupuju spíš v drogériích :D).  Vydržel chránit celý den i v teplém počasí, měl jemnou nevtíravou vůní (takže  pokud  jsem ještě použila  toaletní vodu nebo parfém, tak se s nimi netloukl). Nemám co bych mu vytkla (taky si ho kupuji pořád dokola) A provedení roll-on je mé nejoblíbenější.
5/5

Za propadák měsíce bych asi označila vlasovou kůru, která mi vůbec nesedla. Pokud jde o to, co mne zaujalo, tak kromě mého oblíbeného antiperspirantu to byl krém na ruce od Yves Rocher - ta vůně byla fakt  moc příjemná.
Doufám, že příští měsíc bude o něco obsažnější (slibovala jsem to tedy už minule, ale tentokrát by to mohlo opravdu vyjít).

28 komentářů:

  1. Tá maska vyzerá skvelo. A ten krém od YSL som tiež pozerala na vianoce ale nechce sa mi toľko míňať na krém. Možno tohto roku.

    TEHOTENSKÉ ÚTRAPY ALEBO ČO NEZNÁŠAM NA TEHOTENSTVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska nebyla špatná. Já masky používám asi míň než bych vzhledem k věku měla, tak nemám moc zkušeností a teprve si na ně zvykám :D

      Vymazat
  2. Zaujala mě ta vlasova kůra. Až na ni narazím, vyzkousim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, mne zrovna ta kůra nenadchla, ale možná, že někomu jinému by vyhovovala. Ale na stránkách DM jsem ji už nenašla, tak kdoví jestli ji ještě dělají.

      Vymazat
  3. Stáni, mně se líbí balení krému na ruce Yver Rocher, to by byl i hezký vánoční dárek (ve větším balení).
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, teď mají ten krém První vločky ve větším na e-shopu ve výprodeji :) - za 65 Kč, co je podle mne docela slušná cena. Tak si můžeš udělat nákup vánočních dárků s předstihem :D.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Tu masku od Freemana mám ve velkém balení a je super. Používám ji hlavně, když mám špatnou pleť. Což se teda už moc nestává, ale i tak je super :). Moc hezky voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se masky učím používat až teď na "stará kolena", tak zatím moc zkušeností s maskami nemám. Ale z toho mála, co jsem vyzkoušela, byla tahle z těch lepších.

      Vymazat
  5. Stáňo, děkuji za kosmetickou přehlídku. Niveu mám celkem ráda, YR myslím nikdy nezklamal, ať už to bylo na ruce či tělo.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, s Y.R. máš pravdu - je sice dražší, ale zklame málokdy

      Vymazat
  6. Určitě bych si něco vybrala. Ty poslední dva určitě :-).
    Hezký víkend, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ten krém na ruce byl fakt fajn, no a Nivea je moje stálice
      Měj se pěkně

      Vymazat
  7. Stáni, díky za další kosmetické okénko. Masky v poslední době používám míň a to jich mám plnou poličku. Zaujala mě ta kulička Nivea, i když já používám spreje, měla jsem dojem, že kuličky moc nevydrží. Až na ni narazím, zkusím ji po tvé recenzi. Měj pěkný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ono asi každému vyhovuje něco jiného. Já nemám zas nějak extra v oblibě spreje a upřednostňuju ty kuličkové antiperspiranty.
      Pěkný den

      Vymazat
  8. Ta vlasova kura na suche vlasy asi mastit mela, ale chapu, ze to clovek nechce, kdyz to nepotrebuje, za me nej asi kremy na ruce a obdivuji vycerpat vse do konce, neplytvat. Ja bych to vzdy asi nevydrzela:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, já se teď právě snažím vždycky dopotřebovat jedno a pak načít druhé balení. I když třeba krémů na ruce mám rozpoužívaných vždycky víc - v práci, na chalupě, v kabelce, doma jeden u postele, druhý v koupelně...
      Hezký den

      Vymazat
  9. S krémy na ruce je to u mne složité,nedám dopustit na Loccitane, ale YR umí hutné a výživné krémy, navíc vánoční limitky patří k těm povedenějším, tedy alespon za mne. Tak a na ten atiperspirant se musí dnes podívat, všude na něj slyším - čtu chválu. ☺ Jen kuličky jsem nikdy příliš nemusela, ale vyzkouším. Freemann má moc dobré masky, co mám zkušenost, mohla bych zase nějakou vyzkoušet. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, s těmi limitkami máš pravdu - i ta předloňská byla dobrá a krásně voněla.

      Vymazat
  10. Yves Rocher má celkově velmi příjemnou kosmetiku. A Nivea je taky super, jen dávám přednost tuhým antiperspirantům. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, taky mi většina věcí od YR zatím vyhovovala. Trochu horší je to s cenou ;-).

      Vymazat
  11. Stáňo, zaujaly mě krémy na ruce. Najít skutečně dobrý hydratační s příjemnou vůní je skoro zázrak.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ten krém od YR byl fajn, Alverde možná vyživovalo o něco líp, ale s tou vůní jsem se nějak nesžila ;-). Teď se blížím ke konci dalšího krému, který voní moc hezky - bude určitě v příštím kosmetickém článku

      Vymazat
  12. Tento deo s mamkou taky používáme a nemůžeme si ho vynachválit. Skvěle chrání :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, antiperspírant od Nivey je moje stálice, jen občas si pro změnu koupím nějaký jiný (nebo mám něco z boxu).

      Vymazat
  13. Opět nic nestíhám. Streeees jako blázen.
    Mám ráda velké odličovací tampony, stačí mi použit jeden.
    Na moji unavenou pleť by teď nestačily ani masky v hodnotě 1000.- Kč!
    Pa.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Stáni,
    krémy na ruce od YR mám moc ráda. Doma už tedy nemám žádné zásoby, takže se nyní mažu krémem na tělo (aspoň ho dodělám). Znám tu masku od Freemana a byla jsem s ní taky spokojená. Já mám ráda ty velké tamponky na čistění pleti a na odlakování nehtů, ty menší používám při líčení. Já nyní zase tu spotřebu nějak flákám, resp. se tolik nevěnuji své pleti, a ona mi to tedy dává pěkně najevo, musím to zase vylepšit.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Tu pleťovou masku od Freemana jsem také měla a s touto kosmetikou jsem i celkem spokojená, zázraky neudělá, ale je jedna z těch průměrných lepších :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)